Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
Te ZMIANY, w ktore wierzy gita to bajki dla staruszkow. Ale jezeli ta,naiwna wiara pozwala ci lepiej spac. Bylebys sie nie obudzila z reka w ...
|
Cz maja 14, 2015 19:57 |
|
|
|
 |
andej
|
Zmiany? Polegać będą na utrudnianiu rozszerzania eurokomunizmu. A także blokowaniu szkodliwych dla Polski i Polaków ustaw.
|
Cz maja 14, 2015 20:26 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Nie wiem. Proszę zapytać wyborców Kukiza W tym, że nie jest częścią "systemu". Cytuj: Czyli jeszcze trzy miesiące temu, chcieli głosować na Komorowskiego A skąd pilaster to wie? Jedyne, co wiadomo, to to, że chcieli na niego głosować pięć lat temu. To szmat czasu - no i cała kadencja ich ówczesnego faworyta. Cytuj: ale potem nagle stwierdzili, że Duda jest lepszy, a potem jeszcze raz zmienili zdanie, że Kukiz jest jeszcze lepszy.  Gdzie tam. Stwierdzili po prostu, że "system", od 8 lat tworzony przez PO, jest do d***. A Kukiz chce go rozwalić, dlatego na niego zagłosowali. Cytuj: Johnny99 uważa, że PO zamordowało co najmniej kilkaset osób (Smoleńsk + tzw "seryjny samobójca"), zatem tym bardziej trudno go porównywać.  Niczego takiego J99 nigdy nie twierdził.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt maja 15, 2015 6:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Te ZMIANY, w ktore wierzy gita to bajki dla staruszkow. Ale jezeli ta,naiwna wiara pozwala ci lepiej spac. Bylebys sie nie obudzila z reka w ... Dziękuję za "miłe" życzenia, na razie znam tylko dwie osoby, które w I turze nie głosowały na Andzreja Dudę, a w II będą na niego głosować, jesli każdy z wyborców AD ma taki doświadczenie, to wszystko wskazuje na to, że to ty obudzisz się z ręką w nocniku czego ci z całego serca życzę. Oczywiście zaraz napiszesz, że to nie po katolicku tak komuś życzyć, a więc spiesz się i pisz.
|
Pt maja 15, 2015 8:24 |
|
 |
Johnny99
|
gita napisał(a): na razie znam tylko dwie osoby, które w I turze nie głosowały na Andzreja Dudę, a w II będą na niego głosować, jesli każdy z wyborców AD ma taki doświadczenie Ja mam nawet lepsze - znam osoby, które w pierwszej turze głosowały na Komorowskiego, a w drugiej zamierzają głosować na Dudę (tłumaczą to tak, że głosem w I dali PBK ostatnią szansę, którą ten swoimi działaniami w kolejnych dniach zaprzepaścił). Spośród znanych mi osób, które zamierzają w II turze poprzeć Komorowskiego, dwie w I głosowały na Palikota, jedna na Kukiza (wszystkie mówią, że taki był plan od samego początku - najpierw pokazujemy PBK żółtą kartkę, w nadziei, że czegoś go - i PO - ta lekcja nauczy, a potem i tak go wybieramy, żeby nie wrócił PiS, )
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt maja 15, 2015 8:29 |
|
|
|
 |
andej
|
Oby BK odszedł, ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Zna wielu betonów, którzy z prostej nienawiści do PiS będą do upadłego głosować na koogokolwiek, byle nie PiS.
Polecam Radio Wnet, od 7:07 do 9:oo, oczywiście w sieci lub okolicach Warszawy.
|
Pt maja 15, 2015 8:36 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Nie wiem. Proszę zapytać wyborców Kukiza W tym, że nie jest częścią "systemu". Johnny99 jak widać popełnia ten sam błąd w ocenie elektoratu Kukiza, co Komorowski. Uważa on, że wyborcy zagłosowali na Kukiza ze względu na jakąś jego pojedynczą cechę (Komorowski że z powodu JOWów, a Johnny99, że z powodu "rozjebania systemu"). Tymczasem motywy były zapewne rozmaite i niekoniecznie mające z samym Kukizem cokolwiek wspólnego. Cytuj: Cytuj: Czyli jeszcze trzy miesiące temu, chcieli głosować na Komorowskiego A skąd pilaster to wie? Z sondaży, w których Komorowski wtedy miał grubo ponad 50%, a dostał 20 pkt mniej. Te brakujące 20 pkt zagłosowało właśnie na Kukiza. Duda zaś dostał tyle samo, co w sondażach Cytuj: Cytuj: ale potem nagle stwierdzili, że Duda jest lepszy, a potem jeszcze raz zmienili zdanie, że Kukiz jest jeszcze lepszy.  Gdzie tam. Stwierdzili po prostu, że "system", od 8 lat tworzony przez PO, jest do d***. W ciągu 8 lat tego nie zauważyli, ale nagle zauważyli w ciągu 3 miesięcy Cytuj: Cytuj: Johnny99 uważa, że PO zamordowało co najmniej kilkaset osób (Smoleńsk + tzw "seryjny samobójca"), zatem tym bardziej trudno go porównywać.  Niczego takiego J99 nigdy nie twierdził. Nie napisał pilaster, że Johnny99 tak twierdził, tylko że Johnny 99 tak uważa. Dokładnie na odwrót, niż w przypadku pilastra i śmierci abp Życińskiego 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt maja 15, 2015 8:40 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Tymczasem motywy były zapewne rozmaite i niekoniecznie mające z samym Kukizem cokolwiek wspólnego. Nie mogły być rozmaite, bo Kukiz, poza JOW i rozwalaniem systemu, nie ma żadnego programu, więc i żadnych innych "rozmaitych" argumentów za sobą nie wygenerował. Zatem jedno z dwojga - albo głosowali ze względu na JOW, albo dlatego, że Kukiz rozwala system. Po tej pierwszej linii poszedł PBK, ale nie dlatego, że popełnił błąd, tylko dlatego, że nie bardzo może iść po drugiej, jako urzędujący prezydent. Myślałem że pilaster nie wierzy sondażom Cytuj: W ciągu 8 lat tego nie zauważyli, ale nagle zauważyli w ciągu 3 miesięcy  Właśnie w ciągu 8 lat to zauważyli. Po prostu miarka się przebrała. Cytuj: Nie napisał pilaster, że Johnny99 tak twierdził, tylko że Johnny 99 tak uważa. A ja myślałem, że czytanie w myślach to domena humanistów.
|
Pt maja 15, 2015 8:48 |
|
 |
Johnny99
|
Johnny99 napisał(a): Ja mam nawet lepsze - znam osoby, które w pierwszej turze głosowały na Komorowskiego, a w drugiej zamierzają głosować na Dudę O podobnych odczuciach mówił dzisiaj Frasyniuk: Po I turze wyborów Komorowski i Duda uznali, że nie trzeba już mówić do wyborców, tylko właśnie do Kukiza. Decyzję o referendum odczytuję jako schlebianie populistycznym nastrojom i psucie państwa. Skrót Kukizowego JOW trzeba bowiem odczytywać jako: "je... bu... du...". Przykro mi, że tak jak inni wyborcy prezydenta dowiedziałem się właśnie, że Konstytucja RP i zmiana ordynacji wyborczej to element doraźnej gry politycznej. Tak samo jest z pomysłem ograniczenia finansowania partii z budżetu państwa. Mam wrażenie, że prezydentowi chodzi tylko o to, by Duda powiedział "nie". Sam mówię "nie"! Bo klasa polityczna już jest symbolem korupcji. Wrócilibyśmy do tego, że kampanie wyborcze finansowałaby szara strefa. W I turze głosowałem na Komorowskiego, ale w powyborczy poniedziałek dostałem od niego w twarz. Popchnął mnie w kierunku PiS
|
Pt maja 15, 2015 9:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Zmiany? Polegać będą na utrudnianiu rozszerzania eurokomunizmu. A także blokowaniu szkodliwych dla Polski i Polaków ustaw. Światokomunizm, o ile można tak określić sytuację globalną gdy 4-6% najbogatszych posiada ok 90% wszelkich dóbr na ziemi. Cytuj: Nie mogły być rozmaite, bo Kukiz, poza JOW i rozwalaniem systemu, nie ma żadnego programu, więc i żadnych innych "rozmaitych" argumentów za sobą nie wygenerował. Zatem jedno z dwojga - albo głosowali ze względu na JOW, albo dlatego, że Kukiz rozwala system. Po tej pierwszej linii poszedł PBK, ale nie dlatego, że popełnił błąd, tylko dlatego, że nie bardzo może iść po drugiej, jako urzędujący prezydent. 80% wyborców Kukiza podobnie do swego idola uważa, że jedynym wyjściem jest rozwalenie system. Niepomni, że każdy układ polityczny tworzy system. Cytuj: Właśnie w ciągu 8 lat to zauważyli. Po prostu miarka się przebrała. Nie tyle miarka sie przebrała, jak młodsze pokolenia przyjęły postawę roszczeniową http://info.wiara.pl/doc/1788328.Stalis ... zczeniowymStarsze pokolenia dorabiały sie latami z groszowymi zarobkami, pustymi sklepami, płodziły i wychowywały dzieci. Aktualnie młodzi na pierwszym miejscu stawiają dobrze płatną pracę, własne mieszkanie (dom), wyposażenie z wyższej półki, samochód.....a dzieci? - gdy sie dorobimy. Dorabiają się spłacając często po kilka kredytów, łykając garściami środki antykoncepcyjne, a po 30-35 szukają pomocy w in vitro. I dlatego uwierzyli Kukizowi, że rozwalenie = dobrobyt.
|
Pt maja 15, 2015 9:17 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): andej napisał(a): Zmiany? Polegać będą na utrudnianiu rozszerzania eurokomunizmu. A także blokowaniu szkodliwych dla Polski i Polaków ustaw. Światokomunizm, o ile można tak określić sytuację globalną gdy 4-6% najbogatszych posiada ok 90% wszelkich dóbr na ziemi. ... Masz rację. Na tym polega komunizm. Na zgromadzeniu wszelakich dóbr materialnych w niewielu rękach. Spójrz na najbogatszych w Polsce. Lub dowolnym kraju. Niemal wszyscy mają poglądy lewicowe. Do kogo trafiły uwłaszczone majątki? Czyż nie do lewicy? Niekoniecznie wyłącznie prosowieckiej. Także solidarnościowej. Czas na zmiany. Do sejmu powinni trafiać ludzie do 35 roku życia. Maksymalnie do 40. Dziadków odsunąć od decydowania. Niech mają głos tylko doradczy.
|
Pt maja 15, 2015 9:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Otóż właśnie. Pora na zmianę warty pokoleń, szczególnie że POPiS nie wychowuje sobie następców - i jedni, i drudzy, warci siebie nawzajem, siedzą przyspawani do stołków i delektują się władzą. Prawdopodobnie uważają, że w zamian za zasługi, za konspirę, za styropian Polska im się należy jak psu buda - a po nas choćby potop, jak pomrzemy, to już nic nas nie obchodzi. Dzieciom uwijemy gniazdka na ciepłych posadkach, jeśli lud się wzburzy, to one wtedy zadzwonią po Landwehrę i będzie git.
Dlatego właśnie Kukiz. Nie jest to kandydat idealny, ale nikogo lepszego na rynku politycznym na tę chwiilę nie ma.
|
Pt maja 15, 2015 9:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co panie sądzi o lewicy?nie mnie oceniać. (Radio Gdańsk) O kwestie polityki PiS proszę pytać PIS.(TV Republika) Dwoje niezależnych kandydatów 
|
Pt maja 15, 2015 11:38 |
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Dlatego właśnie Kukiz. Nie jest to kandydat idealny, ale nikogo lepszego na rynku politycznym na tę chwiilę nie ma. Idealny? Przecież to żaden kandydat. Z jakiego powodu miałby być "lepszy" od kogokolwiek na rynku politycznym? Ludzie nie głosowali na niego dlatego, że jest "lepszy", tylko dlatego, że kratka z jego nazwiskiem zastępowała na karcie do głosowania kratkę: "żaden z powyższych i w ogóle spie.... wszyscy" i, ewentualnie, kratkę: "antykomor.pl". Żadnych pozytywnych powodów do głosowania na Kukiza żaden z jego zwolenników nie potrafił wskazać.
|
Pt maja 15, 2015 11:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): ErgoProxy napisał(a): Dlatego właśnie Kukiz. Nie jest to kandydat idealny, ale nikogo lepszego na rynku politycznym na tę chwiilę nie ma. Idealny? Przecież to żaden kandydat. Z jakiego powodu miałby być "lepszy" od kogokolwiek na rynku politycznym? Ludzie nie głosowali na niego dlatego, że jest "lepszy", tylko dlatego, że kratka z jego nazwiskiem zastępowała na karcie do głosowania kratkę: "żaden z powyższych i w ogóle spie.... wszyscy" i, ewentualnie, kratkę: "antykomor.pl". Żadnych pozytywnych powodów do głosowania na Kukiza żaden z jego zwolenników nie potrafił wskazać. Kukiz nigdy nie będzie politykiem, zasadnicza przeszkoda to egocentryzm - o nim można mówić tylko dobrze lub milczeć, bo każde słowo krytyki budzi w nim furię. I to jego emocjonalne reagowanie zawsze będzie stanowiła przeszkodę do kompromisów - a polityka to stałe kompromisy.
|
Pt maja 15, 2015 12:02 |
|
|
|