| Autor |
Wiadomość |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Smoleńsk 10.04.2010
Rońda jak Michalik. Obaj zostal źle zrozumiani...biedacy.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Cz paź 17, 2013 20:32 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
No bo to jest bez znaczenia - zamach był albo go nie było, niezależnie od tego, jak jeszcze skompromitują się zespoły Laska i Macierewicza (bo obydwa mają już za sobą głośne wpadki).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz paź 17, 2013 20:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Z tym, że tylko jeden z tych zespołów ukrywa dane, posługuje się przerobionymi w photoshopie zdjęciami, zmyśla nieistniejące dowody...
|
| Cz paź 17, 2013 20:49 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Nie mogę się z tym zgodzić.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz paź 17, 2013 20:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Lepsze  .... Po kolejnej porcji lektury Pańskiego wspaniałego tygodnika "Nie" z przerażeniem stwierdzam, że głupota leaderów polskiej prawicy jest wieczna...http://wyborcza.pl/1,75968,14798278,Smo ... .html?as=2
|
| Pt paź 18, 2013 8:55 |
|
|
|
 |
|
Endek
|
Sekcie smoleńskiej wcale nie chodzi o prawdę, tylko o tworzenie histerii i fobii antyrosyjskich. Mają ku temu znakomite warunki.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
| Pt paź 18, 2013 10:04 |
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Hmm, ciekawe. Czy poglądy ludzi zmieniają się z wiekiem na bardziej prawicowe? Rońda musiał być zadeklarowanym lewakiem (o ile to jego list jest w archiwum NIE), a teraz chyba raczej ma poglądy prawicowe. Ciekawe czy ja też na starość zostanę obrońca uciskanego Kościoła?? Brońcie bogowie!
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Pt paź 18, 2013 14:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Uspokoję Cię Jajko. Z wiekiem jesteśmy coraz bardziej zacietrzewieni w swoich poglądach i mniej skłonni je zmienić, przekonani że to my mamy rację, zaczynamy proces betonowania. Łatwo zauważyć to po...wykładowcach uniwersyteckich. Im starszy, tym trudniej zmienić mu optykę. Natomiast młodszym łatwiej przychodzi modyfikowanie swoich przekonań, przez co bywa, że nieraz obserwujemy spektakularne przemiany, które są wynikiem dynamiki zmian przekonań. Czy Jajko zmienił swoje poglądy, choćby o jotę od początku swojej bytności na forum? Zawsze można zrobić przegląd swoich pierwszych postów, aby się przekonać, czy zaszły jakieś modyfikacje. Po tym Jajko może ocenić, czy "grozi" mu zmiana swoich przekonań  Jeżeli Jajko obawia się możliwości zmiany swoich poglądów, to znak, że proces betonowania już się rozpoczął  . Niestety, nie przytoczę badań, ponieważ jedyne co pamiętam, to to, że pisali o tym w którymś numerze "Focusa".
|
| Pt paź 18, 2013 15:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy z tego typu ludźmi można prowadzić poważną debatę naukową na temat przyczyn katastrofy smoleńskiej? Szef PAN prof. Kleiber stwierdził, że przeprowadzenie konferencji nt. Smoleńska wedle standardów naukowych jest obecnie niemożliwe. Do tego potrzebne jest choćby minimum powagi i odpowiedzialności. Reakcja nie dziwi. Trudno wyobrazić sobie konferencje z „ekspertami”, którzy stosują takie „naukowe” metody dowodzenia swoich racji jak blef. Johnny99 napisał(a): Nie mogę się z tym zgodzić. Takie są fakty. Alus napisał(a): Lepsze ....Po kolejnej porcji lektury Pańskiego wspaniałego tygodnika "Nie" z przerażeniem stwierdzam, że głupota leaderów polskiej prawicy jest wieczna... Dziwna osoby z tego Rońdy. Pomyśleć tylko, że taki człowiek był doradcą polskiego rządu w czasach SLD  .
|
| Pt paź 18, 2013 19:59 |
|
 |
|
Johnny99
|
mauger napisał(a): Takie są fakty. Nie są. Ja się może tematem już od jakiegoś czasu za bardzo nie interesuję, ale pamiętam jeszcze, co się działo i co wyprawiały komisje Millera i Laska. Nie zamierzam stosować podwójnych standardów  Choć właściwie to zamierzam - o wiele więcej oczekuję właśnie od tych komisji, jako od "oficjalnych" i mających bezpośredni dostęp do dowodów. Fakt, że oficjalna komisja państwowa posiłkuje się "argumentami" w rodzaju fałszowania zdjęć i wyzywania od "kół gospodyń wiejskich" jest tysiąc razy bardziej żenujący niż jakieś tam wyczyny jakichś tam profesorów wynajętych przez Macierewicza (o którym od początku było wiadomo, że będzie musiał działać po omacku i improwizować).
|
| Pt paź 18, 2013 20:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Fakt, że oficjalna komisja państwowa posiłkuje się "argumentami" w rodzaju fałszowania zdjęć (...) jest tysiąc razy bardziej żenujący niż jakieś tam wyczyny jakichś tam profesorów wynajętych przez Macierewicza Demaskowanie przez komisję państwową sfałszowanych dowodów na zamach jest kompromitujące dla tej komisji  Ja wiem, że zwolennicy tezy o zamachu woleliby, aby nikt nie prostował ich kłamstw, ale oczekiwanie całkowitej bierności na tak jawne fałszerstwa to chyba przesada.
|
| Pt paź 18, 2013 20:50 |
|
 |
|
Johnny99
|
Lol. Pamiętam, jak dawno temu przysłowiowi blogerzy od FYM-a wzięli na tapetę jedno ze zdjęć ze Smoleńska (tych drastycznych) - i na luzie znaleźli w nim jakieś kilkadziesiąt "fałszerstw", nie gorszych od tego, które niby to znalazł Lasek i zrobił z tego medialny show. Więc tak, dla mnie to, że oficjalna, państwowa komisja robi aferę na cały kraj z tego, że wzięła sobie dwa zdjęcia i zabawiła się w "znajdź różnice" (na moje, niewprawne oko, to to są w ogóle dwa różne zdjęcia, ale może się nie znam, więc nie wnikam, zresztą nie ma to już znaczenia, a mi się nie chce) - tylko po to, by zwyzywać oponentów, jest śmieszne, żenujące i kompromitujące. Tak samo, jak twoje nazywanie tego "prostowaniem kłamstw" - ale, oczywiście, kiedy FYM robił to samo, to już nie "prostował kłamstw", tylko był wariatem? Żenujące. Strasznie.
|
| Pt paź 18, 2013 21:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Pamiętam, jak dawno temu przysłowiowi blogerzy od FYM-a wzięli na tapetę jedno ze zdjęć ze Smoleńska (tych drastycznych) - i na luzie znaleźli w nim jakieś kilkadziesiąt "fałszerstw" Nie słyszałem o tej akcji. Johnny99 napisał(a): Więc tak, dla mnie to, że oficjalna, państwowa komisja robi aferę na cały kraj z tego, że wzięła sobie dwa zdjęcia i zabawiła się w "znajdź różnice" (na moje, niewprawne oko, to to są w ogóle dwa różne zdjęcia, ale może się nie znam, więc nie wnikam, zresztą nie ma to już znaczenia, a mi się nie chce) - tylko po to, by zwyzywać oponentów, jest śmieszne, żenujące i kompromitujące. Co ma robić komisja w takiej sytuacji? Siedzi cicho, nie wdaje się w dyskusje – źle, pretensje,że nie potrafi odnieść się do stawianych zarzutów, na pewno coś ukrywa. Demaskuje poszczególne „dowody” - źle, to wstyd i żenada, żeby komisja zajmowała się jakimiś pojedynczymi zdjęciami. Może masz jakiś pomysł jak powinna zachowywać się komisja państwowa, której zarzuca się zacieranie śladów i ukrywanie faktu zamordowania prezydenta i najważniejszych osób w państwie? Johnny99 napisał(a): Tak samo, jak twoje nazywanie tego "prostowaniem kłamstw" - ale, oczywiście, kiedy FYM robił to samo, to już nie "prostował kłamstw", tylko był wariatem? Żenujące. Strasznie. Doskonale wiesz, że gdyby FYM zajmował się jedynie prostowanie kłamstw, a nie tworzeniem „księżycowych” scenariuszy to nikt by go nie uważał za wariata.
|
| Pt paź 18, 2013 21:45 |
|
 |
|
Johnny99
|
mauger napisał(a): Nie słyszałem o tej akcji. Jakiej akcji? To była wtedy codzienność. Tyle, że ty tego nie śledziłeś. Cytuj: Co ma robić komisja w takiej sytuacji? W jakiej? Z punktu widzenia komisji, nie ma żadnej "sytuacji". Cytuj: Może masz jakiś pomysł jak powinna zachowywać się komisja państwowa, której zarzuca się zacieranie śladów i ukrywanie faktu zamordowania prezydenta i najważniejszych osób w państwie? I co, mam im współczuć, czy jak? Przede wszystkim, gdyby było prowadzone normalne śledztwo, nie byłoby takich zarzutów. W pełni sobie na to wszystko zasłużyli. Teraz to już nie mój problem, jak sobie z tym radzą, teraz ja tylko patrzę i wyśmiewam tę żenadę. Cytuj: Doskonale wiesz, że gdyby FYM zajmował się jedynie prostowanie kłamstw, a nie tworzeniem „księżycowych” scenariuszy to nikt by go nie uważał za wariata. Naprawdę przekraczało twoje intelektualne możliwości rozdzielenie tych dwóch kwestii? Co to za wytłumaczenie?
|
| So paź 19, 2013 15:00 |
|
 |
|
Askadtowiesz
|
mauger napisał(a): Szef PAN prof. Kleiber stwierdził, że przeprowadzenie konferencji nt. Smoleńska wedle standardów naukowych jest obecnie niemożliwe. Do tego potrzebne jest choćby minimum powagi i odpowiedzialności. Od początku było niemożliwe. Kleiber zbyt późno przejrzał na oczy i też się ośmiesza.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
| So paź 19, 2013 18:10 |
|
|
|