Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Nie rozmawiamy tutaj o antypisowskich bredzeniach, tylko o tym, czy istnieje sprzeczność między słowami Dudy i stanowiskiem jego Kancelarii. ISTNIEJE CZY NIE ALUS? JEŻELI TWIERDZISZ, ŻE TAK, TO JĄ WSKAŻ.. Bluzganie o jakichś "elementach polskojęzycznych" wpisz sobie do pamiętnika, zamiast za ich pomocą unikać odpowiedzi na proste pytania, albo wykonania deklaracji, które sama złożyłaś (co do przyznania racji Dudzie). Jesteś to w stanie zrobić czy nie?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt lis 13, 2015 12:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie rozmawiamy tutaj o antypisowskich bredzeniach, tylko o tym, czy istnieje sprzeczność między słowami Dudy i stanowiskiem jego Kancelarii. ISTNIEJE CZY NIE ALUS? JEŻELI TWIERDZISZ, ŻE TAK, TO JĄ WSKAŻ.. Bluzganie o jakichś "elementach polskojęzycznych" wpisz sobie do pamiętnika, zamiast za ich pomocą unikać odpowiedzi na proste pytania, albo wykonania deklaracji, które sama złożyłaś (co do przyznania racji Dudzie). Jesteś to w stanie zrobić czy nie? Kancelaria prezydenta: - Prezydent nie zaprosił pani premier na jutro do pałacu prezydenckiego.Prezydent Duda na tt - Uzgodniliśmy miejsce spotkania _ Pałac. Termin jest zależny do tego co będzie w Sejmie i zostanie dostosowany.Ależ przyznaję rację Dudzie - na pytanie dziennikarza odpowiedział dokładnie to samo, co osobiście napisał na tt. Piszę element polskojęzyczny, bo obiecałam Soulowi nie powtarzać, jakimi epitetami obrzucają "prawi patrioci" wszystkich, którzy nie podzielają ich przekonań. Zresztą nie ja jestem autorem tego określenia.....przypomnieć kto tak określa ogromną większość Polaków.
|
Pt lis 13, 2015 12:44 |
|
 |
niewiarek
|
Na przestrzeni kilku ostatnich dni uwiodły mnie przymiotniki w wypowiedziach części przedstawicieli partii przejmującej władzę:
o P. B. Szydło: - pracowita, - wręcz wzorcowo pracowita, - kandydat była prawdziwą.
P. B. Szydło o sobie: - bardzo sprawna obsługa, - bardzo sprawne zarządzanie.
o M. Kuchcińskim: - przy tym jest bardzo kulturalny.
Pan Prezydent o JK: - świadectwa wielkości są jednoznaczne.
A. Zalewska: - będziemy zmieniać koleżanki i kolegów z PO i uczyć ich języka debaty.
Już nie wiem kto z PiS-u to powiedział, bo słyszę to naokrągło: - w swoim znakomitym wystąpieniu, - w swoim znakomitym wystąpieniu, - w swoim znakomitym wystąpieniu, - w swoim znakomitym wystąpieniu, - w swoim znakomitym wystąpieniu,
- megamocny rząd, - megamocny rząd, - megamocny rząd.
Chyba zbliża się raj.
|
Pt lis 13, 2015 13:38 |
|
|
|
 |
zepp
|
Po tej deklaracji : "świadectwa wielkości są jednoznaczne" i po ostatniej decyzji ułaskawieniowej upadł mit , jakoby obecny prezydent mógł wybić się na niepodległość od PiS . To zwyczajny pisowski czynownik. Parafrazując dawny dowcip o Reaganie i Thatcher: gdy prezes mówi skacz, Duda tylko pyta "jak wysoko" ....
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Śr lis 18, 2015 8:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Po tej deklaracji : "świadectwa wielkości są jednoznaczne" i po ostatniej decyzji ułaskawieniowej upadł mit , jakoby obecny prezydent mógł wybić się na niepodległość od PiS . To zwyczajny pisowski czynownik. Parafrazując dawny dowcip o Reaganie i Thatcher: gdy prezes mówi skacz, Duda tylko pyta "jak wysoko" .... A miałeś takowe nadzieje? Zbieram od prawych patriotów miano "nienawistnika", bo stale wyrażam wysoki sceptycyzm wobec uczciwosci PiS......i się nie mylę
|
Śr lis 18, 2015 8:36 |
|
|
|
 |
zepp
|
Alus napisał(a): zepp napisał(a): Po tej deklaracji : "świadectwa wielkości są jednoznaczne" i po ostatniej decyzji ułaskawieniowej upadł mit , jakoby obecny prezydent mógł wybić się na niepodległość od PiS . To zwyczajny pisowski czynownik. Parafrazując dawny dowcip o Reaganie i Thatcher: gdy prezes mówi skacz, Duda tylko pyta "jak wysoko" .... A miałeś takowe nadzieje? Ja nie miałem : piszę to w odniesieniu do wcześniejszych wpisów, gdzie snuto rozważania jaki to nowy prezydent będzie niezależny, bo po wyborze to PiS musi się z nim liczyć , a nie odwrotnie...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Śr lis 18, 2015 11:50 |
|
 |
Johnny99
|
Ależ prezydent cały czas może wybić się na niepodległość od PiS i nie musi się liczyć z PiS. Radzę ochłonąć. No chyba, że masz jakieś dowody na to, że prezes "kazał" Dudzie ułaskawić Kamińskiego.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr lis 18, 2015 12:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ależ prezydent cały czas może wybić się na niepodległość od PiS i nie musi się liczyć z PiS. Radzę ochłonąć. No chyba, że masz jakieś dowody na to, że prezes "kazał" Dudzie ułaskawić Kamińskiego. Może.....i dlatego na wezwanie w nocy o północy goni zwiedzać Instytut śp L. Kaczyńskiego.
|
Śr lis 18, 2015 12:32 |
|
 |
Johnny99
|
Taaa, bo to przecież oczywiste, że było jakieś "wezwanie". Wszyscy (antypisowcy) to wiedzą, zatem to prawda 
|
Śr lis 18, 2015 12:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Taaa, bo to przecież oczywiste, że było jakieś "wezwanie". Wszyscy (antypisowcy) to wiedzą, zatem to prawda  Antypisowcy nie mogą znać "prawdy" z prozaicznego powodu - wodomózgowia - zdiagnozowanego przez propisowców. ŚWIADECTWA PANA WIELKOŚCI SĄ JEDNOZNACZNE - orzekł wybijający się na niepodległość.
|
Śr lis 18, 2015 14:02 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): Taaa, bo to przecież oczywiste, że było jakieś "wezwanie". Wszyscy (antypisowcy) to wiedzą, zatem to prawda  Antypisowcy nie mogą znać "prawdy" z prozaicznego powodu - wodomózgowia - zdiagnozowanego przez propisowców. ŚWIADECTWA PANA WIELKOŚCI SĄ JEDNOZNACZNE - orzekł wybijający się na niepodległość. Stałaś się muzułmanką? Mam nadzieję, że się mylę. Ale powyższa wypowiedź świadczy, że podobnie jak oni dzielisz świat. Oni na muzułmanów i giaurów, a Ty na antypisowców i propisowców. Z tym, że do tych drugich zalicza się wszystkich, którzy nie wychwalają Platformy. Czyż świat nie jest piękny?
|
Śr lis 18, 2015 15:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): Taaa, bo to przecież oczywiste, że było jakieś "wezwanie". Wszyscy (antypisowcy) to wiedzą, zatem to prawda  Antypisowcy nie mogą znać "prawdy" z prozaicznego powodu - wodomózgowia - zdiagnozowanego przez propisowców. ŚWIADECTWA PANA WIELKOŚCI SĄ JEDNOZNACZNE - orzekł wybijający się na niepodległość. Stałaś się muzułmanką? Mam nadzieję, że się mylę. Ale powyższa wypowiedź świadczy, że podobnie jak oni dzielisz świat. Oni na muzułmanów i giaurów, a Ty na antypisowców i propisowców. Z tym, że do tych drugich zalicza się wszystkich, którzy nie wychwalają Platformy. Czyż świat nie jest piękny? Tak....bo przecież antypsowcy nazwali siebie lemingami, popaprańcami
|
Śr lis 18, 2015 15:28 |
|
 |
niewiarek
|
Takich pisowskich czynowników jest mnóstwo. Wystarczy posłuchać jak liżą prezesowi to miejsce gdzie ma tylko jedną zmarszczke, a na którym zwykł siedywać. Przecież każda wypowiedz prezesa jest genialna, niezwykle głęboka, cenna. Już w krótce będzie jak w Korei Północnej. Gdy na jakimś polu zjawiał się Ukochany Kim Ir Sen "Słońce Narodu" to w tym miejscu zboże zaczynało bujniej rosnąć. Ludzie stawali się bardziej szczęśliwi. Koreańscy inżynierowie zastanawiali się, w którym miejscu zbudować zaporę na rzece. Zjawił się "Słońce Narodu" i wskazał palcem - TAM. I wszyscy przyznali, że było to najlepsze, najbardziej genialne miejsce na budowę. Polacy nie będą gorsi. Będą mieli swoje "Słońce Narodu" 
|
Śr lis 18, 2015 18:57 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Prorok, albo wróżbita. Wychodzi na jedno: uprzedzenia.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr lis 18, 2015 19:32 |
|
 |
niewiarek
|
Raczej realna ocena po tym, co można zdziałać w tak krótkim czasie, reakcje apologetów i wyciągnięcie wniosków.
Nie trzeba mieć proroczych zdolności.
|
Śr lis 18, 2015 20:07 |
|
|
|