Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 28, 2025 13:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 994  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
andej napisał(a):
Najpierw sobie pomyślałem, że bawicie się w proroków. Ale, nie. To raczej wywoływanie duchów, to znaczy "faktów. Staracie się zaklinać rzeczywistość tak, aby spełniły się wasze pragnienia.

Nic z tych rzeczy, przynajmniej ja. Po prostu owa opcja jest bardzo przewidywalna.
andej napisał(a):
Nie rozumiem, dlaczego tak wam zależy (to moje domniemanie wysnute na podstawie wcześniejszych wypowiedzi), aby gdzieś, ktoś wyskoczył z analogiami smoleńskimi. Najlepiej, aby zrobił to sam Kaczyński.

Wyobraź sobie, że byłabym szczęśliwa, gdybym się pomyliła. Na prawdę.
andej napisał(a):
A wtedy można by było przez parę tygodni wyśmiewać, opluwać, poniżać.

Wcale nie byłoby mi do śmiechu, tak jak nie było mi do śmiechu, gdy ta opcja z tragedii narodowej robiła farsę.
andej napisał(a):
Ach, jaki ubaw w TVN i GW byłby.

Może i byłby, ale dla mnie nieosiągalny, gdyż nie posługuję się ww mediami.
andej napisał(a):
Więcej będzie na ten temat w gazecie Michnika czy Rydzyka (mniemam, iż za "niezależną" uznajecie ND; czy tak?).

Nie czytam/nie słucham żadnych z tych mediów.
andej napisał(a):
Nie podoba mi się interpretowanie wszystkiego na siłę, aby tylko dokopać nielubianej opcji.

Jeśli uważasz, że na siłe, to nie mam nic więcej do powiedzenia.

Pt mar 04, 2016 21:06

Stwierdzenie, że JUTRO i potwierdzenie, że na BANK - świadczą o woli piszących. Każdy ma prawo do własnej optyki.

A JUTRO będzie już za kilka godzin. Zobaczymy jutro wieczorem. Kto się ucieszy, kto zmartwi i czym.

A na razie media niechętne prezydentowi stwierdzają, że takie zdarzenie nie miało prawa się zdarzyć. Na jakiej podstawie tak twierdzą? Wszak przed każdą podróżą pojazd, w tym opony są sprawdzane. A ci, którzy jeżdżą samochodami wiedzą, jak małe jest prawdopodobieństwo rozerwania się specjalnej opony. Może wjechał na jeża? Będzie śledztwo. Bo być musi. Ale już w komentarzach są dowcipne sugestie dotyczące pancernych brzóz, komisji Millera i Anodiny i zabezpieczenie resztek opony. Ale śmieszne. I na poziomie. Kończę więc, gdyż chichot utrudnia mi pisanie.

Pt mar 04, 2016 21:23
andej napisał(a):
Stwierdzenie, że JUTRO i potwierdzenie, że na BANK - świadczą o woli piszących.

Helenka napisał(a):
Po prostu owa opcja jest bardzo przewidywalna.

Pt mar 04, 2016 21:31
Moja notka na portalu salon 24: "Prostactwo KODu rozprzestrzenia się jak zaraza":
http://brygida.naruniec.salon24.salon24 ... jak-zaraza

Pt mar 04, 2016 21:37
Kozioł napisał(a):
Dziś jest to incydent.
Jutro w "niezależnej" prasie będzie to pewnie próba zamachu.

W prezydenckiej limuzynie pękła opona.

Czy to był zamach stwierdzi prokuratura.

Pt mar 04, 2016 21:39
Widzę, ze jeżeli chodzi o "przekręcenie" informacji, to na "prawicową" prasę można liczyć.

Informacja prawdziwa jest taka, ze protestowano przeciwko wykorzystania otwarcia wystawy dla celów kampanii wyborczej. Nikt nie protestował przeciwko wystawie, ani przeciwko gen. Andersowi.

Pt mar 04, 2016 21:40
"- To nie powinno się zdarzyć, to nie mogło się zdarzyć, a jednak się wydarzyło - ocenił w "Piaskiem po oczach" Mariusz Błaszczak. Szef MSWiA skomentował piątkowy incydent z udziałem prezydenckiej limuzyny, w której w czasie jazdy pękła tylna opona. Dodał, że szef BOR ma już "pewną hipotezę" dotyczącą tego zdarzenia. "
więcej na tvn24

Pt mar 04, 2016 21:44
Kozioł napisał(a):
Widzę, ze jeżeli chodzi o "przekręcenie" informacji, to na "prawicową" prasę można liczyć.

Informacja prawdziwa jest taka, ze protestowano przeciwko wykorzystania otwarcia wystawy dla celów kampanii wyborczej. Nikt nie protestował przeciwko wystawie, ani przeciwko gen. Andersowi.

Poszukaj w internecie film z tego zdarzenia, to przekonasz się jak prostacko zachowywali się KODziarze.

Pt mar 04, 2016 21:47
Przychodzisz do pracy, a tu surprise:

Cztery osoby, w tym byłą pierwszą damę Annę Komorowską usunięto bez powiadomienia z władz Fundacji PZU. Wiemy, kto ich zastąpi.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... miany.html

Pt mar 04, 2016 22:17
Kozioł napisał(a):
Dziś jest to incydent.
Jutro w "niezależnej" prasie będzie to pewnie próba zamachu.
W prezydenckiej limuzynie pękła opona.
Insynuacje na pewno będą. To taki właśnie rodzaj "niezależnej" prasy. Od rozumu.

Pt mar 04, 2016 23:00
gita napisał(a):
Kozioł napisał(a):

Poszukaj w internecie film z tego zdarzenia, to przekonasz się jak prostacko zachowywali się KODziarze.

Nie tak jak czasem pielgrzymi RM rozbijający kamery operatorom.
https://www.youtube.com/watch?v=tx6BfMTAxls

So mar 05, 2016 9:05
Alus! Przecież nie jesteś głupia, a jedynie zmanipulowana! Czyżbyś nie widziała różnicy?
Ci z kamerą przeszkadzali podczas mszy świętej, zakłócili modlitewny nastrój. KODziarze zachowali się po chamsku podczas otwierania wystawy poświęconej Generałowi Andersowi i jego żołnierzom.
Alus! Coraz częściej stajesz po stronie prostaków, pamiętaj:Kto z kim przystaje takim się staje!

So mar 05, 2016 9:35
gita napisał(a):
Alus! Przecież nie jesteś głupia, a jedynie zmanipulowana! Czyżbyś nie widziała różnicy?
Ci z kamerą przeszkadzali podczas mszy świętej, zakłócili modlitewny nastrój. KODziarze zachowali się po chamsku podczas otwierania wystawy poświęconej Generałowi Andersowi i jego żołnierzom.
Alus! Coraz częściej stajesz po stronie prostaków, pamiętaj:Kto z kim przystaje takim się staje!

I Ty "z wyższej półki" dyskutujesz z prostakami schodząc do ich poziomu?

So mar 05, 2016 9:42
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

I Ty "z wyższej półki" dyskutujesz z prostakami schodząc do ich poziomu?

A na temat prostackiego zachowania KODziarzy wobec Anny Anders masz coś do powiedzenia? Przecież tego nie da się obronić!

So mar 05, 2016 9:46
gita napisał(a):
A na temat prostackiego zachowania KODziarzy wobec Anny Anders masz coś do powiedzenia? Przecież tego nie da się obronić!

Przyganiał kocioł garnkowi.
Alus napisał(a):
Czyżbyś nie widziała różnicy?
Ci z kamerą przeszkadzali podczas mszy świętej, zakłócili modlitewny nastrój.

Ja widzę, szczególnie tu:
https://www.youtube.com/watch?v=3w3gum1Z1Nw - ewangeliczny język
tu:
https://www.youtube.com/watch?v=slS8DMg ... xEMTpv7RcA - kto kogo atakuje?
gita napisał(a):
Ci z kamerą przeszkadzali podczas mszy świętej, zakłócili modlitewny nastrój.

Msza święta trwa, a ludzie "modlą się" aż miło :? Nie słychać nikogo oprócz ... .
https://www.youtube.com/watch?v=MAimLSWgF74

So mar 05, 2016 9:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 994  Następna strona