Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 28, 2025 19:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 68  Następna strona
 Czego chce KOD? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czego chce KOD?
O przepraszam, ja nigdzie nie napisałem, że "PiS posiadając 234 posłów, w głosowaniu ZA oddało głosy 244 posłów". To Twoja teza, więc Ty dawaj linka do wyników głosowania, w którym coś takiego miało miejsce. Ja mogę, co najwyżej, potwierdzać linkami to, co rzeczywiście napisałem: "PiS już w ramach posłów własnej partii miał 10 głosową większość w każdym z głosowań tamtego dnia sprzed przeniesienia obrad do Sali Kolumnowej". :D

Pn sty 09, 2017 15:59
Yarpen_Zirgin napisał(a):
O przepraszam, ja nigdzie nie napisałem, że "PiS posiadając 234 posłów, w głosowaniu ZA oddało głosy 244 posłów". To Twoja teza, więc Ty dawaj linka do wyników głosowania, w którym coś takiego miało miejsce. Ja mogę, co najwyżej, potwierdzać linkami to, co rzeczywiście napisałem: "PiS już w ramach posłów własnej partii miał 10 głosową większość w każdym z głosowań tamtego dnia sprzed przeniesienia obrad do Sali Kolumnowej". :D

Sprawdziłam - głosowało 417 posłów, zatem w ramach własnej partii PiS miał 10 osobową lub większą przewagę.
Teoretycznie liczyłam pełną liczbę 460 posłów.
Zatem przy takiej przewadze coraz dziwniejsze sie staje zachowanie Kuchcińskiego, bo ze Szczerbą, czy bez wyniku głosowań to nie zmieniało.
Ot facet nie dorósł do powierzonego mu stanowiska, tym bardziej przeraża - oby nigdy nie doszło - ewentualna sytuacja podobna do tej z 10.04.2019 - pierwszym jego działaniem byłoby wypowiedzenie wojny......

Pn sty 09, 2017 16:23

Po to jest odpowiedni regulamin żeby z niego w stosownej chwili skorzystać. Czy tam ustawa.

Pn sty 09, 2017 16:49
Moderator

Alus napisał(a):
[
Zatem przy takiej przewadze coraz dziwniejsze sie staje zachowanie Kuchcińskiego, bo ze Szczerbą, czy bez wyniku głosowań to nie zmieniało.
.

A Ty dalej wierzysz w propagandę, że Kuchciński tylko dlatego usunął Szczerbę, żeby mieć przewagę głosów?
Ot, poseł Szczerba nie dorósł do pełnionej funkcji i zakłócał obrady.

Pn sty 09, 2017 17:00
Zobacz profil WWW
Moderator

Obaj nie dorośli.

Ale to przecież widać, co się dokładnie stało. Szczerba powiedział "muzyka łagodzi obyczaje" i w kolejnym zdaniu przeszedł do meritum ale Kuchciński już nie słuchał, bo nabrał przekonania, że Szczerba nadal zamierza się wydurniać, więc odebrał mu głos i wykluczył z obrad.

A dziś można zauważyć, że ostatnio Szczerba i Kuchciński zniknęli z pierwszej linii. Podejrzewam, że obie partie doszły do wniosku, że tego typu prostacy mogą im psuć notowania.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sty 09, 2017 17:15

Rządzona przez PiS Polska pogrąża się najwyraźniej w zupełnie niebywałym chaosie prawnym.
Właściwie jest to już stan, w którym żadne jednolite prawo nie obowiązuje.
W obiegu publicznym znajdują się jedynie różne interpretacje na jego temat.
Trybunał Konstytucyjny dla jednych jest, dla innych go już nie ma.
Sejm niby uchwala ustawy, ale są one właściwie nielegalne.
Dokąd to wszystko zmierza?
Co jest na końcu tego bajzlu?

33 posiedzenie Sejmu nie zostało zakończone, a głosowania, które odbyły się w Sali Kolumnowej, nie były skuteczne - wynika z dwóch ekspertyz zleconych przez Biuro Analiz Sejmowych na zamówienie posłów Platformy Obywatelskiej.

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... zeniu.html

Pn sty 09, 2017 17:48
Moderator

zefciu napisał(a):
Nie wiem, czy bardziej wyważeni.

Na froncie medialnym K15 są głównie Kukiz, Jakubiak i Liroy, którzy są ludźmi ewidentnie poważnie traktującymi swoje funkcje.

zefciu napisał(a):
W końcu K15 są np. narodowcy

Mam nadzieję, że następnym razem lepiej ułożą listy wyborcze, bo teraz robili to w pośpiechu. Jest to jednak zbyt duże przedsięwzięcie, aby dało się to zrobić szybko i z sensem.

Kukiz chyba sam był zaskoczony, bo gdy w czasie kampanii ktoś powiedział, że w jego ugrupowaniu są brunatne koszule, w pierwszej chwili odpowiedział, że spotkają się w sądzie. A potem żadnego sądu nie było.

zefciu napisał(a):
Cytuj:
Byliby konkurencją dla PiS tak, jak .N dla PO.
No właśnie zupełnie inaczej by byli. Bo PO i N nie celują w elektorat PiS

Chodzi o konkurencję po tej samej stronie sceny politycznej (czyli o częściowo wspólnym elektoracie).

W ostatnich latach w Polsce tego szczególnie brakowało, bo PO czuła się bezkarna i bezkonkurencyjna, a to doprowadziło do lecącej na łeb jakości i klęski ich rządów. Wszystko jeszcze dobił Tusk wyrzucając z partii wyraziste osobowości. Teraz mają taki poziom, że zaraz będą pukać od spodu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sty 09, 2017 17:56

Pora pojąć, że PiS ma większość i se przegłosuje, co chce. Piszę to dwudziesty raz

Pn sty 09, 2017 19:35
smokeustachy napisał(a):
Pora pojąć, że PiS ma większość i se przegłosuje, co chce. Piszę to dwudziesty raz

Ja to wiem, ale chodzi o to, że jak ktoś sobie przegłosowuje, co chce, to to już nie jest demokracja.

No ale Polacy tak demokrację widzą en masse, tak ją sobie wyobrażają i takiego ustroju chcą – i to właśnie dostają.

Pn sty 09, 2017 20:31

ErgoProxy napisał(a):
smokeustachy napisał(a):

Ja to wiem, ale chodzi o to, że jak ktoś sobie przegłosowuje, co chce, to to już nie jest demokracja.
Tera dialektyka będzie: a PO-PSL jak se przegłosowywał co chciał to byłą demokracja, czy nie?

Pn sty 09, 2017 20:40

smokeustachy napisał(a):
Tera dialektyka będzie: a PO-PSL jak se przegłosowywał co chciał to byłą demokracja, czy nie?

Jakoś nie pamiętam, aby koalicji PO/PSL zarzucano deptanie Konstytucji albo fałszowanie głosowań.
Przynajmniej w tak masowy sposób, jak dzisiaj.
I aby robiły to tak szanowane gremia czy osoby, które dziś zarzucają to PiS-owi.

Pn sty 09, 2017 20:46
smokeustachy napisał(a):

I na tym polega tragedia Polski, ze dorwali sie do wladzy populisci obiecujacy zlote gory za... pozyczone pieniadze.
Ich wyborcy dali im carte blanche zaslepieni synem ksiedzem i ratowaniem Hostii przez doktora prawa, ktory nawet do wiezien chcial wsadzac za aborcje....jako zwykly posel oraz sprytnie schowanym w kampanii wyborczej prezesem i teraz beda miel co chcieli.
Szkolnictwo w ruinie bez planu, prgramu i byc moze z milionami oddawanymi UE za zmiane przeznaczenia wyremontowanych budynkow szkolnych.
Sluzba zdrowia z szefem z magnatow, ktory nie wypelnil zadnej obietnicy o darmowych lekach dla seniorow, czy jakiejs innej, za to bredzi ze smog w duzych miastach to “problem teoretyczny“.
MON zajety wszystkim tylko nie planem B na rzady Trumpa, podobnie zreszta jak MSZ. Itd i itp.

Za to na kredyt 500+ dla bogatych.

ErgoProxy ma racje
ErgoProxy napisał(a):

No ale Polacy tak demokrację widzą en masse, tak ją sobie wyobrażają i takiego ustroju chcą – i to właśnie dostają.

Pn sty 09, 2017 20:58

Kael napisał(a):
ktory nawet do wiezien chcial wsadzac za aborcje....jako zwykly posel

Żeby to za aborcję.
On chciał zamykać ludzi do więzień za in vitro.
I to od razu na 2 lata.

Pn sty 09, 2017 21:04
Moderator

mikkel napisał(a):
33 posiedzenie Sejmu nie zostało zakończone, a głosowania, które odbyły się w Sali Kolumnowej, nie były skuteczne - wynika z dwóch ekspertyz zleconych przez Biuro Analiz Sejmowych na zamówienie posłów Platformy Obywatelskiej.

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... zeniu.html

jedna ekspertyza przeciwko innej....
Jej wynik zależy pewnie od sympatii politycznych, co świadczy o poziomie środowiska prawniczego.

Pn sty 09, 2017 21:12
Zobacz profil WWW
smokeustachy napisał(a):

Teraz będzie przypominajka, że dla mnie cały POPiS hurtem jest jedno wart, acz PO zrzesza ludzi bardziej kompetentnych i za to ma plusa. Niewielkiego.

Pn sty 09, 2017 21:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 68  Następna strona