Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 22:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość

Kamyku, żyjemy w świecie w którym praca milionów zostaje zmarnowana przez kilku łapczywych i wciąż nienajedzonych.

Owoce "porządnej roboty" są rozkradane w imię prawa.
Każda próba zmiany tego bez-prawia, jest zwalczana nawet na takim
forum jak to, które polityką nie powinno się zajmować.

Jak widzisz Twoja recepta na "lepsze" niczego nie uleczy.

So sie 25, 2007 18:43

Głęboko wierzę w to, że jeśli zostawimy świat "wielkiej polityki" i zajmiemy się swoimi sprawami "na swoim podwórku", to wtedy nasza praca nie zostanie zmarnowana

So sie 25, 2007 18:49
Tak się składa, że ta "wielka polityka" dotyczy bezpośrednio nas samych (mam na myśli obywateli RP - nie emigrantów) i wszelkie próby odsuwania się od niej zaowocują tylko i wyłącznie niewiedzą na temat tego co nas czeka w najbliższej przyszłości.

Marku
Jeżeli ci przeszkadza to, że na tym forum rozmawia się o polityce, to przestań brać udział w tych dyskusjach lub przenieś się na jakieś forum modlitewne.

So sie 25, 2007 18:54
Nawet nie udało sie porządnie aresztować Łyżwińskiego, lepszego cyrku to dawno nie widziano :D
http://macdac.blox.pl/html

So sie 25, 2007 18:54

Na świat "wielkiej polityki" nie mamy wpływu tylko dla tego
że zagrzebujemy się "na swoim podwórku" swoimi sprawami.

Jedna decyzja nieudolnego lub skorumpowanego polityka
niszczy w setkach i tysiącach te " rozgrzebane podwórka"
razem z ich właścicielami.

So sie 25, 2007 18:58

Aby sie modlić nie potrzebuję forum.

Aby rozmawiać o życiu zgodnym ze swoją wiarą, muszę uczestniczyć
w tej rozmowie.

Ale nie myśl że pisze tylko o Polsce bo w Stanach ten problem jest jeszcze bardziej widoczny.
A politycy tego kraju są poza wszelkim prawem ziemskim.

Dla tego mogę się spodziewać i oczekiwać Prawa Bożego które
oby zmieniło to i tych którzy są bezkarni.

So sie 25, 2007 19:06
Nawet nie udało sie porządnie aresztować Łyżwińskiego, lepszego cyrku to dawno nie widziano :D
http://macdac.blox.pl/html

A na dodatek ile ten cyk kosztował.
Przejazd trasy Gdańsk - Łódż tam i z powrotem przez karetkę reanimacyjną i co najmniej dwa wozy konwoju, kilkanaście osób uczestnicząch w akcji (policjanci, lekarze, kierowcy), a wszystko po to, aby spektakularnie przewieźć faceta ze szpitala w Gdańsku do szpitala w Łodzi!

I to faceta, który deklarował, że sam się zglosi jeżeli będzie wezwany. :evil:

N sie 26, 2007 7:14

W swej nienawiści do PiS-u osiągnęliście takie szczyty, że teraz już nawet Lepper i jego przestępcza szajka wam nie przeszkadzają, owszem, spodziewam się, że wkrótce Samoobrona będzie przez was całkowicie wybielona, wszak jej powstanie jest dziełem esbecji.

N sie 26, 2007 7:37

W swej nienawiści do PiS-u osiągnęliście takie szczyty, że teraz już nawet Lepper i jego przestępcza szajka wam nie przeszkadzają, owszem, spodziewam się, że wkrótce Samoobrona będzie przez was całkowicie wybielona, wszak jej powstanie jest dziełem esbecji.

Właśnie opisałeś zachowania PiSu sprzed ok. roku ;)

N sie 26, 2007 7:39
Zobacz profil ICQ WWW

Dwa lata temu cały kraj nie mógł zrozumieć, dlaczego PO nie chce współrządzić z PiS. Teraz wiadomo, że PO chodziło o obronę układu okrągłostołowego i zapewnienie bezkarności złodziejom. Dlatego dzisiaj, Lepper i jego szajka to ulubieńcy PO. Okazało się, że PiS nie żartował, realizując twarde zasady uczciwości, nie oszczędzając nikogo, nawet własnych szeregów. To, jak się okazuje, jest niepojęte dla PO, dlatego obecnie Leppera przedstawia Platforma i oczywiście esbecja jako ofiarę.

N sie 26, 2007 8:30

Dwa lata temu cały kraj nie mógł zrozumieć, dlaczego PO nie chce współrządzić z PiS.

Drogi Leszku Janie.
Nie posługuj się sloganami partyjnymi dla "ciemnego ludu".
Ja doskonale rozumiałem dlaczego nie ma koalicji. Wystarczyło zresztą zerknąć na tzw. "negocjacje", żeby się połapać, kto tu kogo nie chce.

Jak CI wiadomo celem negocjacji jest wypracowanie wspólnego stanowiska w drodze wzajemnych ustępstw.

Gadka by Jarek & Company: "myśmy wygrali wybory, macie robić co chcemy" nic z negocjacjami nie ma wspólnego.

Negocjacje trwają czasem długie tygodnie - zwłaszcza w tak trudnych kwestiach jak pogodzenie sprzecznych programów.

Po jakim czasie PiS przytulił przystawki ?

Leszek, Jan napisał(a):

Teraz wiadomo, że PO chodziło o obronę układu okrągłostołowego i zapewnienie bezkarności złodziejom.

Powiedz mi, która żądząca obecnie partia wpycha byłych aparatczyków do aparatu władzy ?
Celem okrągłego stołu - zdeiniowanym przez tzw. "prawicowych publicystów" było utrzymanie się PZPRowców przy władzy. No to z przykrością cię informuję, że PiS wiernie realizował ten cel.

Leszek, Jan napisał(a):
Okazało się, że PiS nie żartował, realizując twarde zasady uczciwości, nie oszczędzając nikogo, nawet własnych szeregów.

Z tego to powodu pan minister Ziobro ingeruje w śledztwo w którym występuje jako osoba podejrzana ?
Nie bądź śmieszny.
PiS rzuca płotki na żer, oszczędzając twarde centrum.

Leszek, Jan napisał(a):
To, jak się okazuje, jest niepojęte dla PO, dlatego obecnie Leppera przedstawia Platforma i oczywiście esbecja jako ofiarę.

Dla mnie jest niepojęte jak minister sprawiedliwości może podsłuchiwać dziennikarzy, pomimo tego, że kpk bezwzględnie tego zabrania, a żaden sąd nie uzna tego za dowód.

Kolejna niepojętośc, to: kto zezwolił informować premiera o szczegółąch prowadzonych postępowań? Prawo nie przewiduje takiej procedury.

Takie działanie stanowi przestępstwa z art. 231 kk.
Czy ktoś postawi ministrowi sprawiedliwości zarzuty ?
Stanie przed Trybunałem Stanu?
Niech PiS pokaże swoją uczciwośc i oczyści swe szeregi z przestępców.

PiS, drogi rozmówco, to parta rewolucyjna.
Taka co łamie zasady i prawo dla osiągnięcia własnych celów. Bo "oni są Ci dobrzy".

N sie 26, 2007 8:45
Zobacz profil ICQ WWW

Nie znasz historii. I to najnowszej. Oto skutek propagandy służb specjalnych, pozostających na usługach najpierw sowieckich, teraz putinowskich.
Poczytaj sobie o rządzie Olszewskiego o Porozumieniu Centrum itd., a przekonasz się, komu najbardziej istnienie prawdziwej, a nie urojonej prawicy (jak UW, PO itp.), przeszkadzało.
Poczytaj sobie także o różnych mafiach paliwowych, węglowych, o związkach, zwłaszcza SLD, z sowieckimi służbami specjalnymi.

N sie 26, 2007 8:52

Nie znasz historii. I to najnowszej. Oto skutek propagandy służb specjalnych, pozostających na usługach najpierw sowieckich, teraz putinowskich.

a niemieckich już nie ?

Poza tym - jak mawiała moja historyczka - to jest publicystyka - nie historia.
Historia to to będzie za 100 lat.

Leszek, Jan napisał(a):
Poczytaj sobie o rządzie Olszewskiego o Porozumieniu Centrum itd., a przekonasz się, komu najbardziej istnienie prawdziwej, a nie urojonej prawicy (jak UW, PO itp.), przeszkadzało.

i to daje PiSowi prawo do popełniania przestępstw?
Poza tym coś mi się tam obiło o uszy o jakichś skazaniach, malwersacjach i kopaniu Olszewskiego (co mówił Kaczyński o rządzie Olszewskiego w czasie rządów Olszewskiego ?)

Leszek, Jan napisał(a):
Poczytaj sobie także o różnych mafiach paliwowych, węglowych, o związkach, zwłaszcza SLD, z sowieckimi służbami specjalnymi.

Aha, czyli jak dzięki PiSowi trafię do więzienia za krytykę rządu, (dowody podobno nie są już potrzebne, wystarczy że minister poręczy, że ktoś jest przestępcą) to mam się cieszyć bo SLD miała związki z mafią paliwową, tak?

Nie bądź śmieszny. Walka z przestępczością nie daje podstaw do łamania prawa.
A o Kaczyńskich i historii jest tutaj[/url]

Umiesz rozmawiać na jeden temat czy musisz skakać po wszystkim?
Bo dziadka z Wehrmachtu jeszcze nie było. Aha, mój dziadek (wraz z resztą wsi) ukrywał żołnierza z Wehrmachtu w'44, żeby nie wpadł w ręce Rosjan. Możesz wykorzystać.

N sie 26, 2007 9:04
Zobacz profil ICQ WWW

Rzecz w tym, że PiS prawa nie łamie; znowu propaganda godna michnikowczyzny.

N sie 26, 2007 9:19

Rzecz w tym, że PiS prawa nie łamie; znowu propaganda godna michnikowczyzny.

Pokaż mi zatem uprawnienia do wyżej pokazanych przeze mnie działań.

Nie piszę - tak jak TY ogólnie - ale o konkretnych działaniach. Gdzie uprawnienia do tego ?

N sie 26, 2007 9:25
Zobacz profil ICQ WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 133  Następna strona