Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 21:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
hm, tyle osobistości w naraz w Krakowie, az sie prosi o zamach terrorystyczny, szczegolnie ze wszytsko zalatwiane i przygotowywane w pospiechu....
ja nie wiem, protestowac sobie moga ale niczego to nie zmieni, tylko sie ludzie za tych ***** wstydzic musza;/

Gita, a skad wiesz ze nie atakuja pogrzebów? moze zaczna, naprawde cudowna okazja, do tego by narobic chaosu.nie mozna byc ignorantem i takiej mozliwosci wykluczyc. w Polsce tez przyjdzie czas na zamach, predzej czy pozniej.

Śr kwi 14, 2010 22:46
Przy sarkofagu pary prezydenckiej umieszczona ma być tablica z nazwiskami wszyskich ofiar tragedii pod Smoleńskiem.
Będzie to zatem jednoczesnie taka symboliczna mogiła upamiętniająca wszystkie ofiary.
Przepychanki kto był inicjatorem pochówku na Wawelu rozstrzygnął Wałęsa - był to Duch Święty :)

Teresse - ilość delegacji, głów państw na pogrzebach to nie takie ewenement - w pogrzebie Mitteranda uczestniczyli prezydenci, królowie ponad 100 krajów.
Zwykle w pogrzebach prezydentów, monarchów, uczestniczy mnoga ilośc osób znaczących w świecie - weź chocby pogrzeb księżnej Diany.

Śr kwi 14, 2010 23:08
zbanowany na stałe

Cytuj:
Przepychanki kto był inicjatorem pochówku na Wawelu rozstrzygnął Wałęsa - był to Duch Święty

Niech on już lepiej nie rozstrzyga o czymś o czym ma nikłe pojęcie :)

Duch Św. nie ma niczego do roboty tylko rozstrzygać gdzie kto będzie pochowany, a przy okazji doprowadzać do zamieszania....śmiechu warte

Cz kwi 15, 2010 6:45
eu_geniusz napisał(a):
Niech on już lepiej nie rozstrzyga o czymś o czym ma nikłe pojęcie :)

Duch Św. nie ma niczego do roboty tylko rozstrzygać gdzie kto będzie pochowany, a przy okazji doprowadzać do zamieszania....śmiechu warte

Powiedział tak z ironią gdy okazało się, ze nikt nie był inicjatorem pochówku na Wawelu.

Cz kwi 15, 2010 7:04
zbanowany na stałe

...a to sorka :)
Nie słyszałęm tej wypowiedzi.
W takim razie naprawdę miał rację. Chociaż ja bym stawiał na Putina ;)

Cz kwi 15, 2010 7:07
Ta sytuacja dramatyczna jest dla córki Marty.
Z pobudek czysto politycznych, ktoś zadecydował, i ciała rodziców wywiózł z dala od niej.
Każdy po śmierci ukochanej osoby pewien okres potrzebuje, niemal codziennie, przebywać przy grobie.
Jej to zabrano, a na dodatek narażono, że może spotkać na Wawelu jakiegoś głupiego fanatycznego przeciwnika, który zakłóci jej żałobę.

Cz kwi 15, 2010 8:06
Niedługo może być tak, że ludzie spod znaku PO będą udowadniać, iż dani obywatele nie są godni nie tylko spoczywać na polskiej ziemi, ale żyć tutaj i załadują swoich oponentów do wagonów bydlęcych i wyślą do przyjaciół Moskali.
Dajcie im tylko pełnię władzy jaką kiedyś posiadała PZPR a zobaczycie że słowo ciałem się stanie.
Jesteśmy o krok od urzeczywistnienia się tej sytuacji. Monopol deprawuje.
Osobiście uważam, iż konstytucyjnie powinno być zagwarantowane, iż Premier jest wyłaniany ze zwycięskiej partii a Prezydent powinien być zawsze z opozycji.

Cz kwi 15, 2010 8:28
osiris napisał(a):
Niedługo może być tak, że ludzie spod znaku PO będą udowadniać, iż dani obywatele nie są godni nie tylko spoczywać na polskiej ziemi, ale żyć tutaj i załadują swoich oponentów do wagonów bydlęcych i wyślą do przyjaciół Moskali.
Dajcie im tylko pełnię władzy jaką kiedyś posiadała PZPR a zobaczycie że słowo ciałem się stanie.
Jesteśmy o krok od urzeczywistnienia się tej sytuacji. Monopol deprawuje.
Osobiście uważam, iż konstytucyjnie powinno być zagwarantowane, iż Premier jest wyłaniany ze zwycięskiej partii a Prezydent powinien być zawsze z opozycji.

Tradycyjnie powielasz od lat ten sam monolog o PO.
Wybory prezydenta jak narazie gwarantuje nam Konstytucja RP.
Monopol władzy posiadał SLD w latach 1997-2001 i PiS w okresie 2005-2007 .....i nic katastrofalnego dla kraju to nie spowodowało.

Cz kwi 15, 2010 8:40
Cytuj:
PiS w okresie 2005-2007 .....i nic katastrofalnego dla kraju to nie spowodowało.

Przepraszam, przecież PO jak mantrę powtarzała że była to katastrofa dla Polski i trzeba ratować kraj przez Kaczyzmem a teraz nagle zmieniacie zdanie by potwierdzić swoje obecne tezy.
Mi się także nie podobała sytuacja kiedy rządzili obaj bliźniacy, bo nie była to zdrowa sytuacja dla demokracji.
Monopol to monopol bez względu na barwy partii.

Cz kwi 15, 2010 8:51

Wszystko rozbija się o formę i poziom dyskursu politycznego w naszym kraju.

Poglądy poglądami - po to jest różnorodność partii i opcji, aby każdy mógł się realizować w tej, która najbardziej odpowiada jego preferencjom.

Co innego - właśnie poziom. To, co prezentował sobą niekiedy Palikot, rzadziej Niesiołowski, ale nie tylko oni (przykłady z PO), było bardzo niesmaczne, nie na miejscu i nie powinno mieć miejsca publicznie z ust osoby pretendującej do bycia mężem stanu - posła. Teraz oni sami muszą w swoim sumieniu żyć z tym, że na pewno nie raz i nie dwa razy przesadzili w słowach - a nie będą mogli już adwersarzy przeprosić.

Mam nadzieję, choć może naiwną, że katastrofa ta coś zmieni. Że ludzie nie tylko poobwieszają się flagami (na domach i samochodach) czy wstążeczkami (na garniturach), ale zapamiętają to, co sami teraz mówią w czasie żałoby - i będą się tego trzymali później, w dalszej pracy publicznej.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz kwi 15, 2010 9:00
Zobacz profil WWW
osiris napisał(a):
Przepraszam, przecież PO jak mantrę powtarzała że była to katastrofa dla Polski i trzeba ratować kraj przez Kaczyzmem a teraz nagle zmieniacie zdanie by potwierdzić swoje obecne tezy.
Mi się także nie podobała sytuacja kiedy rządzili obaj bliźniacy, bo nie była to zdrowa sytuacja dla demokracji.
Monopol to monopol bez względu na barwy partii.

PiS nadal powtarza, że rządy PO to koniec Polski.
Niemniej rządy bliźniaków nie uszczknęły zasad demokracji.
Nie przesadzajmy - wiecej było słów, pohukiwań, niż rzeczywistych szkodliwych działań.
A Palikot chwała Bogu znikł......

Cz kwi 15, 2010 9:07
Alus, wiem że przygotowujesz grunt pod monopol PO, więc teraz na siłę bagatelizujesz zagrożenie dla demokracji bo jest Ci po drodze z PO.
A co do pochówku. Każdy ma prawo mieć swoje odrębne zdanie na ten temat, ale uwagi powinien zachować dla siebie a szczególnie jeżeli jest osobą takiej miary jak Wajda.
Przecież nic to nie zmieni (co wiedział) ale chciał zaistnieć, bo wcale wielkim i wybitnym reżyserem nie jest - jak dla mnie - więc chyba wyskoczył z tym, aby się przypomnieć.
Film Katyń nie jest wybitnym dziełem a tylko sprawnie zrobionym filmem na temat tragedii Katyńskiej.

Cz kwi 15, 2010 9:20
Gita2 napisał(a):
Terroeyści, tez maja swoje zasady i nie atakują pogrzebów i większość z tych panikarzy dobrze o tym wie.

Jedna z większych bzdur jaką czytałam. Terroryści nie maja żadnych zasad- te osoby co zginęły są już według nich dawno w piekle.

Co nie zmienia faktu, że zamach uważam za mało prawdopodobny ze względu na małą jeszcze infiltrację naszego kraju przez radykalnych muzułmanów.

Cz kwi 15, 2010 9:26

Teresse napisał(a):
Przeglądałam listę osób, która przyjedzie na pogrzeb i świadczy to o szacunku jakim cieszył się Prezydent.

W katastrofie lotniczej zginął także w 2004 roku urzędujący prez. Macedonii a jednak nie wywołało tak wielkiej reakcji świata. Nie chodzi więc tylko o współczucie i emocje.

Oczywiście, że nie chodzi tylko o współczucie i emocje. A jak już uda się opanować emocje, to nietrudno zauważyć, że Polska to waga ciężka w Europie, natomiast Macedonia to waga piórkowa. Dlatego lista osób świadczy przede wszystkim o znaczeniu, jakie ma nasz kraj.

Teresse napisał(a):
Na Zachodzie są szanowani ludzie, którzy walczą o sprawy swoich państw. Dopóki prez. Kaczyński żył chwalenie go nie było w interesie tych krajów- bo dla ich racji stanu lepiej byłoby gdyby Polskę reprezentował ktoś uległy. Teraz gdy zmarł mówią prawdę.

Dobre. Kreatywna ekstrapolacja teorii klasyków UPRu (Korwina-Mikke i Michalkiewicza). Chyba, że któryś z nich sam rozwinął swoją koncepcję, a Ty jedynie cytujesz... W co wątpię, bo jest to jednak strasznie naciągane, a JKM czy Michalkiewicz starają się zachować minimum powagi.

Dural napisał(a):
Najgorsze w tym wszystkim, to wbicie ostatniego gwozdzia do trumny nieslawnego PiS-u i to przez przewodniczacego.

Nie doceniasz przeciwnika. To jest bardzo sprytne zagranie, wielka nobilitacja dla polityki prowadzonej przez Prezydenta Kaczyńskiego i tym samym polityki PiSu. Zagranie faul, sędzia nie zagwizdał i padł gol. A w końcowym rozrachunku niestety nie liczy się czysta gra, ale wynik.

pawis-66 napisał(a):
Czy to zazdrość, czy zawiść? Czy nie można potraktować tego jako symbolu? Ja wiem, że mi jest łatwiej, że szacunkiem darzyłem prezydenta Kaczyńskiego za życia.

Właśnie w tym problem, że pochówek ma znaczenie symboliczne i, w mojej ocenie, bardzo niekorzystne dla Polski. Nobilituje bowiem szkodliwą (znowu w mojej ocenie) politykę PiSu. Nie mogę milcząco przyzwalać, by na fali żałoby narodowej ktoś załatwiał swoje partyjne interesy.

Przy okazji, Polaków a nie polaków.

eu_geniusz napisał(a):
...a to sorka :)
Nie słyszałęm tej wypowiedzi.
W takim razie naprawdę miał rację. Chociaż ja bym stawiał na Putina ;)

Pozwolę sobie zacytować Michalkiewicza:
Stanisław Michalkiewicz napisał(a):
Trudno, żeby w takiej sytuacji ludziom podejrzliwym nie przypomniała się pełna mądrości łacińska sentencja is fecit cui prodest (uczynił ten, komu to przyniosło korzyść – przyp. webmaster).

Dlatego stawiałbym na któregoś ze strategów PiSu.

Cz kwi 15, 2010 9:27
osiris napisał(a):
Alus, wiem że przygotowujesz grunt pod monopol PO, więc teraz na siłę bagatelizujesz zagrożenie dla demokracji bo jest Ci po drodze z PO..

Dziękuję za słowa uznania, ale chyba przeceniasz moje możliwości :-)

Cz kwi 15, 2010 9:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 101  Następna strona