Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 7:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 101  Następna strona
 Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Nie mozna sie spodziewac wlasciwego dzialania po Tusku. Przeciez mial dziadka w Wermahtcie.

Cz sty 20, 2011 15:58
zbanowany na stałe

Nie widzę związku.

Cz sty 20, 2011 16:02
zbanowany na stałe

A tu widzisz, w tych cytatach ekspertow?
"Jest materiał dowodowy sugerujący sztuczność mgły"
"To był zamach!"
Ten drugi, jak pamietam Twoj. Moze bys wyjasnil blizej?

Cz sty 20, 2011 16:39
zbanowany na stałe

Dural napisał(a):
A tu widzisz, w tych cytatach ekspertow?
"Jest materiał dowodowy sugerujący sztuczność mgły"
"To był zamach!"
Ten drugi, jak pamietam Twoj. Moze bys wyjasnil blizej?

Materiał dowodowy albo coś udowadnia i wyjaśnia, albo nie. Sugerowanie jest praktyka psychologiczną anie racjonalnym prowadzeniem postępowania dowodowego.

Aby wyjaśnić skąd u mnie ta świadomość zamachu po rewelacjach Pani Anodiny, prezentującej ustalenia MAK, trzeba trochę szczegółów.

Po pierwsze, nie napisałem, ze są dowody, tylko że czuję, że mam wrażenie, że tam był zamach.
Po polsku mówi się czasem w takich sytuacjach, że coś śmierdzi.
Wrażenie to nie płynęło ani z miłości do PIS, bo jej nie mam, ani z miłości do braci Kaczyńskich, bo akurat tych dwóch panów krytykowałem konsekwentnie przez 20 lat ich funkcjonowania w polityce, ani z miłości do obrońców Krzyża, czy do księdza Małkowskiego, bo ta nie ma nic wspólnego z odczuciem że w Smoleńsku był zamach.
Najważniejsza przesłanka na moje odczucie znajdowała się w raporcie MAK, w tym co on zawierał, a zwłaszcza w tym, czego on nie zawierał.

Raport udowadniał czarno na białym, że MAK kłamie i było to ewidentne nawet dla tego laika jak ja. Natychmiast nasuwały się wnioski. Skoro MAK kłamie w tak ważnej sprawie, to znaczy, ze są równie ważne przyczyny.
Tymi przyczynami nie mogło być nic innego, tylko mataczenie w celu zatarcia śladów i dowodów. Śladów i dowodów czego? Ano śladów i dowodów zamachu.

W Komisji MAK siedzą nie uczniowie z gimnazjum tylko wytrawni spece od naświetlania a także od kreowania rzeczywistości.
To co Komisja orzecze, jest święte i koniec. Oni to wiedzą.

Dlatego, gdy odważyli się przedstawić dziurawe postępowanie dowodowe, które nawet nie wiąże logicznie końca z końcem, to coś znaczy.

Odebrałem to jak kurczowe próby zamaskowania zamachu. Choćby zamachu nieświadomego, czyli zbrodni dokonanej niechcący.

Cz sty 20, 2011 17:03

osiris napisał(a):
Jesteś niesprawiedliwy i samolubny bo jeszcze jest z Tobą szatanica. ;)

Trudno aby szatan był sprawiedliwym, prawdomównym altruistą ;)

osiris napisał(a):
A tak przy okazji moje gratulacje, bo jest to następna próba ściągnięcia tematu na mieliznę.

Już tak daleko odbiliśmy od słonecznych wybrzeży zdrowego rozsądkuPTR), że ściągnięcie tej łajby na mieliznę można by faktycznie traktować w kategoriach sukcesu. Ale na razie gratulacje są przedwczesne, wciąż jeszcze dryfujemy ;)

Dural napisał(a):
Nie mozna sie spodziewac wlasciwego dzialania po Tusku. Przeciez mial dziadka w Wermahtcie.
maly_kwiatek napisał(a):
Nie widzę związku.

Pomyśl nad tym. Tutaj byłeś już blisko:

maly_kwiatek napisał(a):
Z początku to umknęło mi. Teraz się zastanawiam, co to by miała być za brzemienność?
Wymyśliłem, że to może być powstanie narodowe, w walce o prawdę, prawo i sprawiedliwość, na przykład oparte o "obrońców krzyża".
Może to być też rola naszego kraju jako tego, z którego iskra wyjdzie by ocalać świat przed trzecią wojną światową i jej skutkami.
Może też być to kraj, od którego zacznie się trzecia wojna światowa.

Trzecia wojna światowa, druga wojna światowa, Wehrmacht. Może wnuczek chce dokończyć to, co się dziadkowi nie udało... Wszystko pięknie łączy się w jedną całość. :evil:

Cz sty 20, 2011 17:04
zbanowany na stałe

Cytuj:
Po pierwsze, nie napisałem, ze są dowody, tylko że czuję, że mam wrażenie, że tam był zamach.

Baju, baju. Napisales "To byl zamach!". Czego sie wstydzisz? W waszych kregach ekspertow pomylek nie ma?
Cytuj:
Raport udowadniał czarno na białym, że MAK kłamie ...

Moglbys wskazac w ktorym miejscu raport MAK klamie?
Nie chodzi mi o tendencyjnosc i niekompletnosc, chodzi o klamstwo.

Cz sty 20, 2011 17:53
zbanowany na stałe

Dural, co to są "nasze kręgi ekspertów"?

W dokumencie takiej rangi jak raport MAK, niekompletność co do faktów znanych, a niewygodnych dla wnioskowanej tezy raportu - jest kłamstwem.

Cz sty 20, 2011 17:57

współczuję Jarosławowi Kaczyńskiemu, śmierć brata to trauma do końca życia

Cz sty 20, 2011 18:23
zbanowany na stałe

Cytuj:
Dural, co to są "nasze kręgi ekspertów"?

To znaczy - w kregu osob piszacych na nieznany im temat, o sprawach zwiazanych z nim polowicznie, w przeswiadczeniu o nieomylnosci. :P
Cytuj:
W dokumencie takiej rangi jak raport MAK,

A jak wysoka range dla patrioty ktorym jestes, ma taki raport pisany przez wrogow naszego narodu? Wieksza od wnioskow komisji kozla Maciarewicza?
No i jesli ranga wysoka, to czego sie czepiasz? Wiedza lepiej od Ciebie. Nie?
Co do wypadku, wina lezy po naszej stronie w 100%. Mnie nie obchodza bledy Rosjan. Polacy ladowali brawurowo, wbrew przepisom i procedurze. Byli niewystarczajaco przygotowani i pod presja. Czytajac wypowiedzi roznych ludzi, wydaje sie, ze to normalne w naszym lotnictwie wojskowym. "Uda sie jeszcze raz" w tym wypadku zawiodlo.

Cytuj:

Czy ja wiem? Osoby niezrownowazone psychicznie moga wrecz przeciwnie - byc podniecone takim stanem rzeczy.

Cz sty 20, 2011 18:29
ważka napisał(a):

Dla mnie traumą jest wrażenie że "nasz " Premier działa nie w interesie Polski tylko przeciwko.
To traumatyczne wrażenie się nasila wraz z upływem czasu.
Jedyny interes jaki broni to swój, swojej ekipy a przy okazji i Rosji.

Cz sty 20, 2011 18:33
zbanowany na stałe

Wiesz, większość Twojego postu Dural, to jakieś insynuacje, które mogłyby podnieść ciśnienie Premierowi Tuskowi. Może dobrze, że przedstawiasz to tu a nie w pismach czy przemówieniach do Premiera?
Niezrównoważenie psychiczne ponadto, jest czasami wyleczalne.
Kontakt z lekarzem wskazany.

A to, co nazywasz brawurą pilotów, jest w istocie ich słabym wyszkoleniem, które jest znamienne właśnie wśród pilotów wojskowych. Odpowiedzialny za stan wojskowego i rządowego wyposażenia lotniczego i stan wyszkolenia pilotów jest Bogdan Klich. Człowiek, za którego kadencji zginęło tragiczną śmiercią kilkaset najważniejszych ludzi w Państwie, dowódców wojskowych i przywódców Państwa. Tylko Panu Ministrowi Klichowi włos z głowy nie spadł. i Panu Premierowi Tuskowi.

Ciekawe dlaczego, Dural?
Czekamy na Twoje wiekopomne wnioski.

Cz sty 20, 2011 18:45
Cytuj:
Czekamy na Twoje wiekopomne wnioski.

Kwiatku, pisz w liczbie pojedynczej, bo ja nie czekam. ;)
Wystarczą mi wynurzenia Niesiołowskiego za wszystkich ............ polskich.

Cz sty 20, 2011 18:48
zbanowany na stałe

Ja tego nigdy nie zapomnę jak Niesiołowski traktował naszych parlamentarzystów w trakcie debaty o katastrofie smoleńskiej:

Niech pan/pani wyjdzie z mównicy!
Skończyło się !
To jest pani problem!

Kiedyś mi tu radziliście, żeby przebaczyć Niesiołowskiemu, bo jak ja nie przebaczę, a Bóg przebaczy, to mogę mieć problem z wejściem do Nieba.

No to przebaczam panu Niesiołowskiemu po raz 77.
I przypominam, że Jezus mówił 77, a nie 78 !!!

Cz sty 20, 2011 18:55
zbanowany na stałe

Cytuj:
Ciekawe dlaczego, Dural?

Chyba mnie przeceniasz. Spytaj eksperta osirisa, on prawo ma w malym palcu (lewej nogi, tuz przy odcisku). :P
Ja moge sie jedynie domyslac. W kraju demokratyczny bajzel i tyle. Gdyby to byla Polska PiSu, to co innego. Ale w takim wypadku saxon bylby zmuszony zaraportowac do bezpieki Twoj post "To byl zamach!" i siedzialbys w pie.dlu za rozsiewanie wyzsanych z palca (malego, lewej nogi, tuz przy odcisku) klamstw.
Kiedy pilot slyszy "Pull up" i nie reaguje NATYCHMIAST, to niestety brawura, z wyszkoleniem nic wspolnego nie ma.
Cytuj:
Niezrównoważenie psychiczne ponadto, jest czasami wyleczalne.

To i tutaj jestes ekspertem? Podziwiam, podziwiam. :)
Odpowiedzi na pytanie nie otrzymalem. Nic dziwnego. Wasze ekspertyzy jak ognia boja sie konkretnego pytania. Na konkrety wypada konkretami odpowiedziec, a to juz wymaga posiadanie jakiej takiej wiedzy. Tylko skad ja brac? :D
Niesiolowski ma to do siebie, ze podobnie jak Palikot, nie cacka sie z holota. Do tego jest duzo bardziej inteligentny i przebiegly. Jeszcze on Wam krwi napsuje, ze ho ho! :D
Cytuj:
Kwiatku, pisz w liczbie pojedynczej, bo ja nie czekam. ;)

No prosze, jeszcze kilka postow i rownowaga zostanie przywrocona. Bedzie mozna znowa (w miare) rozsadnie podyskutowac.
Brawo Dural! Ty to masz leb! :D

Cz sty 20, 2011 19:13
RBN zajmie się katastrofą
Tu-154. Po polskim raporcie

Mam nadzieję, że nie zapomną zaprosić Jaruzelskiego aby dopełnić krąg wybitnych specjalistów od spraw wypadków lotniczych.
Jak się ta grupa tuzów lotnictwa zbierze razem i naradzi to strach pomyśleć co zostanie z raportu lub z Rosjan.
Jakże to ciało jest ważne dla Polski to tylko najwybitniejsi Polacy wiedzą.

Cz sty 20, 2011 19:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 101  Następna strona