Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 1:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
gita napisał(a):
"Leniwa" gita znalazła również te ciekawostki na temat szefa anty-obywatelskiej Platformy:
http://pressmix.eu/index.php/2014/05/05 ... lnia-afer/

Autor równie wiarygodny jak Piskorski :D :D

Wt maja 06, 2014 15:58
gita napisał(a):
"Leniwa" gita znalazła również te ciekawostki na temat szefa anty-obywatelskiej Platformy:
http://pressmix.eu/index.php/2014/05/05 ... lnia-afer/

Widze, ze fakty ciebie nie interesuja, ale sensacje o osobach potrafisz wynalezc od reki.
O Tusku i jego rodzinie z dziadkiem wlacznie wiemy juz chyba wszystko.
Czy moglabys wykorzystac swoj talent i znalezc cos wartego poczytania o ojcu prezesa PiSu?

Wt maja 06, 2014 17:43
gita napisał(a):
Tuska nie tylko finansowała CDU. Za co i od kogo szef Platformy dostał złoty medal?
http://www.goodbye-iti.mpolska24.pl/623 ... -tylko-cdu

Okazuje się, że dla Tuska pracują także Anglicy :D
http://natemat.pl/101179,daily-mail-zdz ... na-wyspach

Śr maja 07, 2014 8:44

Kael napisał(a):
O Tusku i jego rodzinie z dziadkiem wlacznie wiemy juz chyba wszystko.

Na szczęście nie. I chyba lepiej nie szukać w dalekiej przeszłości, gdyż przypominają się niemieckie ustawy norymberskie. Czy nie lepiej zamknąć sprawę pochodzenia i zająć się ocena działań i wpływu ich na naszą przyszłość?
W historii jest wiele przykładów osób niepolskiego pochodzenia, które okazywały się wspaniałymi Polakami i Polaków o świetlanym rodowodzie będących zdrajcami. Czy to, że ktoś poznał język polski dopiero w swej młodości przekreśla go jako Polaka? Wg. mnie nie. Oceniać należy po owocach. Czy to co robi jest dobre dla Polski i Polaków, czy wręcz przeciwnie (tzn. że jest dobre wyłącznie dla jednej warstwy społecznej, która ma dominujący wpływ na opiniotwórcze media)?

Śr maja 07, 2014 8:46
Co masz na mysli, piszac "na szczescie nie"? Reszta jest rozsadna.
Czyzbys uwazal, ze "jedyni prawdziwi patrioci" oceniaja ludzi tylko po genach i to do 20 pokolenia wstecz? Jak by to @gita napisala? Mozesz miec racje....

To akurat PiS lubuje sie w biografiach i drzewach genealogicznych. Dlatego mam nadzieje, ze wiedza tak sam dokladnie wszystko o swoich czlonkach i ich rodzinach. Chyba, ze to wszystko ... falszywki, co oficjlane dokumenty o pisowcach mowia.

Śr maja 07, 2014 9:17

Kael napisał(a):
Co masz na mysli, piszac "na szczescie nie"? Reszta jest rozsadna.
Czyzbys uwazal, ze "jedyni prawdziwi patrioci" oceniaja ludzi tylko po genach i to do 20 pokolenia wstecz? Jak by to @gita napisala? Mozesz miec racje....

To akurat PiS lubuje sie w biografiach i drzewach genealogicznych. Dlatego mam nadzieje, ze wiedza tak sam dokladnie wszystko o swoich czlonkach i ich rodzinach. Chyba, ze to wszystko ... falszywki, co oficjlane dokumenty o pisowcach mowia.

Mam na myśli, że na szczęście nie wiemy wszystkiego o Tusku i jego przodkach. Więcej nawet. Nie mamy prawa osądzać z powodu pochodzenia. Ocenie podlegają jedynie czyny i działania. Nie interesuje mnie, czy przodkowie polityków z dowolnej partii byli Murzynami, Indianinami, Niemcami czy Rosjanami. I niepodoba mi się wyciąganie, najczęściej bzdurnych, wniosków.

Cz maja 08, 2014 20:24
Kolejny test dla anty-obywatelskiej Platformy:
http://gita.salon24.pl/583147,kolejny-t ... -platformy

Pt maja 09, 2014 14:24

andej napisał(a):
Mam na myśli, że na szczęście nie wiemy wszystkiego o Tusku i jego przodkach. Więcej nawet. Nie mamy prawa osądzać z powodu pochodzenia. Ocenie podlegają jedynie czyny i działania. Nie interesuje mnie, czy przodkowie polityków z dowolnej partii byli Murzynami, Indianinami, Niemcami czy Rosjanami. I niepodoba mi się wyciąganie, najczęściej bzdurnych, wniosków.

Ależ nie chodzi o osądzanie z powodu pochodzenia, tylko o znane przysłowie "jaki ojciec, taki syn" :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N maja 11, 2014 10:49
Czyli?
A jaki byl ojciec prezesa PiS? Widac bez szczegolnych zalet, bo bysmy znali jego chlubna przeszlosc tak dokladnie jak matki.

A jacy byli ojcowie ... gity i Johnnego99?

Czy mi sie zdaje, czy @Johnny99 nie jest ani z Pomorza ani ze Slaska? Gdyby byl to by wiedzial, ze w Wehrmachcie byli nie tylko zwolennicy Hitlera.

Tak jak w LWP byli nie tylko komunisci

N maja 11, 2014 14:01

Kael napisał(a):
A jaki byl ojciec prezesa PiS? ... A jacy byli ojcowie ... gity i Johnnego99?

Dlaczego atakujesz innych? Czy jeśli ktoś nie lubi kogoś (np. T) to, masz obowiązek atakowania osób nielubianych przez tego kogoś (tj. przeciwników T)? Tak tylko nakręcasz agresję.

Zgadzam się, że syn może być podobny do ojca. Jak też, że może być przeciwieństwem ojca.

Tylko (no, nie tylko, ale to najbardziej jaskrawe przypadki) naziści i komuniści skazywali ludzi za winy ich krewnych.

N maja 11, 2014 16:37
Kael napisał(a):
Czyli?
A jaki byl ojciec prezesa PiS? Widac bez szczegolnych zalet, bo bysmy znali jego chlubna przeszlosc tak dokladnie jak matki.

Zalety niewątpliwie miał, skoro w czasie gdy W Warszawie 3 rodziny meldowano w trzypokojowym mieszkaniu, on dostał w przydziale willę na Żoliborzu.
Zatem bardziej pasuje biografią do książki "resortowe dzieci", niż do ciemiężonej opozycji.

N maja 11, 2014 16:39
:sciana: @andeh, oczywiscie ze to ja nakrecam agresje bo stawiam jasne pytania :co:
Insynuacje, niedomowienia, jakies pasujace przyslowia i aluzje
Johnny99 napisał(a):
Ależ nie chodzi o osądzanie z powodu pochodzenia, tylko o znane przysłowie "jaki ojciec, taki syn" :roll:
to ptzeciez zadna agresja.
To po prostu trucizna, ktora zatruwa zycie spoleczne i podkopuje zaufanie do kazdego. No ale lepiej namawiac do milych usmieszkow niz wprost pokazac do czego taka metoda prowadzi.

N maja 11, 2014 18:06
Platformersi pieją z zachwytu w reakcji na bluzganie Bartoszewskiego:
https://www.youtube.com/watch?v=TKrp4lJO1DQ

Pn maja 12, 2014 12:40

Kael napisał(a):
:sciana: @andeh, oczywiscie ze to ja nakrecam agresje bo stawiam jasne pytania :co:
Insynuacje, niedomowienia, jakies pasujace przyslowia i aluzje
Johnny99 napisał(a):
to ptzeciez zadna agresja.
To po prostu trucizna, ktora zatruwa zycie spoleczne i podkopuje zaufanie do kazdego. No ale lepiej namawiac do milych usmieszkow niz wprost pokazac do czego taka metoda prowadzi.

Stosujesz te same metody, jak Twoi przeciwnicy. Kali twierdzić, że jak przeciwnicy stawiają takie pytania, to ZŁO, a jak ty to robisz, to DOSKONALE.

Pn maja 12, 2014 18:54
Masz racje.
Jako narod zaslugujemy wszyscy na politykow jakich sobie wybralismy. Jestesmy warci kazdego z nich: Palikota, Pawlowicz, Kurskiego, Niesiolowskiego...
Na lepszych nie zaslugujemy, bo niby czym?
EOT

Pn maja 12, 2014 19:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 153  Następna strona