Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Smoleńsk 10.04.2010
Na czym polega owa rewelacja?
|
N lis 03, 2013 13:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Jaką "administracją"? Nikt nie walczy z żadną "administracją", tylko z Platformą. To też jest efekt ogłupienia - w świadomości tzw. lemingów, PO stanowi coś w rodzaju "władzy domyślnej", jest utożsamiana z "administracją", albo wręcz z samym państwem, toteż łatwo opozycji zarzucać "antypaństwowość". I po co ten nieszczęsny wywód  ? Przecież wyraźnie piszę w kontekście Stanów Zjednoczonych. Tam słowem „administracja” określa się rząd na czele z prezydentem. Johnny99 napisał(a): Nie rozumiem, czemu snucie teorii miałoby być "ogłupianiem". Można oczywiście uważać za szczyt roztropności snucie i lansowanie teorii zamachowych, na które nie ma żadnych dowodów i wysuwanie na ich podstawie daleko idących wniosków, łącznie z sugerowaniem zdrady i udziału w zamordowaniu 96 osób. Dla mnie to jednak jest ogłupianie i nieodpowiedzialne szczucie, które wyrządza wielką szkodę społeczeństwu. Johnny99 napisał(a): To nie jest równoznaczne ze stwierdzeniem, że nic na niego nie wskazywało. To w końcu na jaki zamach wskazywały okoliczności tuż po katastrofie? Z wybuchami trotylu? Ze sztuczną mgłą? Rozpyleniem helu? Zakłóceniem sygnału GPS? Naprowadzaniem na śmierć? Z bombą termobaryczną? Johnny99 napisał(a): Oczywiście, że zakładano, a niektórzy zakładają nadal. Z tego co wiem, kilka lat temu nie wykluczył tego nawet sam Miller (zaznaczając, że za późno już na to, by ponownie to badać). Naprawdę ktoś dzisiaj wierzy, że chciano wtedy zamordować Leszka Millera? Miller może oczywiście teraz żałować, widząc co się wyprawia wokół katastrofy smoleńskiej, że nie wykorzystał swojego „zamachu” do urabiania elektoratu i oczerniania swoich przeciwników. Johnny99 napisał(a): No to w takim razie błędnie postrzegasz rzeczywistość, ponieważ za to akurat jest odpowiedzialna w większej części PO, która, po pierwsze, jako pierwsza zaczęła wykorzystywać katastrofę w celach politycznych (już przecież ów słynny, dwuznaczny sms Sikorskiego o tym świadczy), po drugie, potem wykorzystywała politycznie katastrofę co najmniej w takim samym stopniu, jak PiS, a często bardziej (to z jej strony rozbudzono, celowo i metodycznie, emocje związane z krzyżem na Krakowskim Przedmieściu czy pochówkiem na Wawelu, wcześniej zupełnie nieistniejące), a, po trzecie, robi to nadal, choć z coraz mniejszym powodzeniem ("rzucanie Smoleńskiem" w celu np. zahamowania wzrostu PiS w sondażach). Co do sprawy krzyża z Krakowskiego Przedmieścia i pochówku na Wawelu mam inne zdanie. Dla mnie lepszym przykładem politycznego rozegrania przez PO tematu Smoleńska była tzw. afera trotylowa. Jeśli oczywiście wierzyć w teorie spiskowe  . Johnny99 napisał(a): Niedbalstwo i pomyłka jest tym samym po obydwu stronach. Tyle, że jedna strona stosuje celowo i z premedytacją wprowadzanie w błąd, do czego otwarcie przyznał się jeden z najbliższych współpracowników Macierewicza, nie widząc w tym nic złego.
|
Wt lis 05, 2013 12:41 |
|
 |
lokis
|
Mnie zastanawia jedno, czemu dotychczas nikt nie skonfroktowal ilosci zamordowanych z tablica Mendelejewa!? Przeciez Kiur jest zrodlem energii!!
|
Wt lis 05, 2013 18:52 |
|
|
|
 |
noOne
|
prof.Dakowski w Mielcu polecam http://www.youtube.com/watch?v=OA--KSwhhFYnie suchajta kłamstw z tel-evil-zora..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Cz lis 07, 2013 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I omijajcie youtube 
|
Cz lis 07, 2013 16:40 |
|
|
|
 |
tanie_wino
|
I nikt nam ku.. nie wmówi, że czarne jest czarne!
_________________ pajacyk.pl
|
So lis 09, 2013 1:23 |
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): I po co ten nieszczęsny wywód  ? Przecież wyraźnie piszę w kontekście Stanów Zjednoczonych. Tam słowem „administracja” określa się rząd na czele z prezydentem. .. stosując analogię do sytuacji w Polsce. Cytuj: Można oczywiście uważać za szczyt roztropności snucie i lansowanie teorii zamachowych, na które nie ma żadnych dowodów Ależ są. Cytuj: i wysuwanie na ich podstawie daleko idących wniosków, łącznie z sugerowaniem zdrady i udziału w zamordowaniu 96 osób. Dla mnie to jednak jest ogłupianie i nieodpowiedzialne szczucie, które wyrządza wielką szkodę społeczeństwu. Dlaczego sugerowanie zdrady ze strony np. premiera wyrządza wielką szkodę społeczeństwu? Stanowisko premiera RP jest stanowiskiem odpowiedzialnym. Jest to odpowiedzialność za całe państwo. Premier powinien codziennie udowadniać (i móc udowodnić), że państwa, które mu powierzono, nie zdradza. Wszyscy wiemy, jakie zachowania premiera są dla zwolenników teorii zamachu podstawą do oskarżeń o zdradę. Premier winien móc się z tego wytłumaczyć. Co jest w tym nieodpowiedzialnego? Cytuj: To w końcu na jaki zamach wskazywały okoliczności tuż po katastrofie? Możliwości jest wiele. Cytuj: Naprawdę ktoś dzisiaj wierzy, że chciano wtedy zamordować Leszka Millera? Być może, i co z tego? To jest aż taki problem? Cytuj: Miller może oczywiście teraz żałować, widząc co się wyprawia wokół katastrofy smoleńskiej, że nie wykorzystał swojego „zamachu” do urabiania elektoratu i oczerniania swoich przeciwników. Na szczęście zorientował się, że z ugrupowaniem dysponującym takimi umiejętnościami nie warto zadzierać. Być może stąd jego dzisiejsza atencja do PO. Cytuj: Co do sprawy krzyża z Krakowskiego Przedmieścia i pochówku na Wawelu mam inne zdanie. To nie jest kwestia czyjegoś zdania, tylko faktów. Kwestia, kto "wszczął sprawę" np. krzyża, należy do sfery faktów (wraz z datami i nazwiskami), a nie opinii. Cytuj: Dla mnie lepszym przykładem politycznego rozegrania przez PO tematu Smoleńska była tzw. afera trotylowa. Jeśli oczywiście wierzyć w teorie spiskowe  . Jak widać, u ciebie to również wynika z poglądów politycznych. Cytuj: Tyle, że jedna strona stosuje celowo i z premedytacją wprowadzanie w błąd, do czego otwarcie przyznał się jeden z najbliższych współpracowników Macierewicza, nie widząc w tym nic złego. Druga strona również, choć nie ma odwagi się do tego przyznać tak otwarcie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N lis 10, 2013 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ależ są. Nie ma dowodów na zamach, o tym doskonale zdają sobie sprawę nawet w PiS-ie, co przyznał niedawno Hoffman. Johnny99 napisał(a): Dlaczego sugerowanie zdrady ze strony np. premiera wyrządza wielką szkodę społeczeństwu? Nie ma znaczenia czy chodzi o premiera, prezydenta czy lidera opozycji. Wmawianie społeczeństwu, przy braku dowodów, że po przeciwnej stronie stoją zdrajcy, agenci i mordercy nie jest normalnym sposobem prowadzenia walki politycznej w demokratycznym państwie. Polacy niestety rzadko wyciągają wnioski z własnej historii, a przykład prezydenta Narutowicza jest niezwykle wymowny. Johnny99 napisał(a): Premier powinien codziennie udowadniać (i móc udowodnić), że państwa, które mu powierzono, nie zdradza. W jaki sposób premier codziennie może udowadniać, że nie jest się zdrajcą? Johnny99 napisał(a): Wszyscy wiemy, jakie zachowania premiera są dla zwolenników teorii zamachu podstawą do oskarżeń o zdradę. Premier winien móc się z tego wytłumaczyć. Co jest w tym nieodpowiedzialnego? W żądaniu wyjaśnień od premiera nie ma nic nieodpowiedzialnego. To, że działania rządu po katastrofie (jakiekolwiek by one nie były) staną się przedmiotem krytyki ze strony opozycji to chyba nikogo nie dziwi. Nie to mam na myśli pisząc o nieodpowiedzialnym zachowaniu. Johnny99 napisał(a): Możliwości jest wiele. No tak, możliwości wiele, a konkretów żadnych. Johnny99 napisał(a): Być może, i co z tego? To jest aż taki problem? Być może? Myślałem, że pisząc o takich, którzy nadal zakładają, że w 2003 r doszło do zamachu na Leszka Millera, wiesz o kogo chodzi. Domyślam się, że to miał być tylko taki niewinny smoleński blef  . Johnny99 napisał(a): To nie jest kwestia czyjegoś zdania, tylko faktów. Kwestia, kto "wszczął sprawę" np. krzyża, należy do sfery faktów (wraz z datami i nazwiskami), a nie opinii. Oczywiście, że to kwestia opinii, które działania i kogo doprowadziły do takich a nie innych skutków.
|
Pn lis 11, 2013 14:37 |
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Nie ma dowodów na zamach, o tym doskonale zdają sobie sprawę nawet w PiS-ie, co przyznał niedawno Hoffman. A nie możesz po prostu stwierdzić, że dowody na zamach ciebie nie przekonują? Przecież dobrze wiesz, że dowodów na zamach przedstawiono setki. Jednak zupełnie inaczej brzmi, kiedy się powie: "dowody na zamach nie są przekonujące", niż kiedy się powie: "w ogóle nie ma ani jednego dowodu na zamach". W tym pierwszym przypadku zwolennicy zamachu po prostu się, zdaniem twierdzącego, mylą - w tym drugim wychodzą na wariatów. I o to właśnie chodzi. Cytuj: Nie ma znaczenia czy chodzi o premiera, prezydenta czy lidera opozycji. Wmawianie społeczeństwu, przy braku dowodów, że po przeciwnej stronie stoją zdrajcy, agenci i mordercy nie jest normalnym sposobem prowadzenia walki politycznej w demokratycznym państwie. Ech.. znowu efekt propagandy PO. Wiesz, jak był w USA nazywany Bush, kiedy był prezydentem? Wiesz, jak jest teraz nazywany Obama? Zdajesz sobie sprawę, że Blaira w UK nazywano "mordercą" i sugerowano, że ma "krew na rękach"? A słyszałeś, co się dzieje we Włoszech? Oczywiście, nie jest to zapewne pożądany sposób prowadzenia walki politycznej, ale nie ma w nim nic niezwykłego. Zwłaszcza, że nigdzie indziej nie wydarzyło się nic takiego, jak katastrofa smoleńska. Wmówiono ci to, byś wierzył, że PiS jest Złem wyjątkowym, i to na skalę światową. Naturalnie, analogiczne działania ze strony PO już nie wywołują twojego oburzenia (i zapewne zaprzeczysz, by w ogóle miały miejsce..). Smutne. Cytuj: a przykład prezydenta Narutowicza jest niezwykle wymowny. To znaczy w jaki sposób? Cytuj: W jaki sposób premier codziennie może udowadniać, że nie jest się zdrajcą? Czy to mój problem? Niech się premier, lub ten, kto chce nim być, martwi. Zadaniem krytycznych obserwatorów Władzy jest oskarżanie (dokładnie tak - oskarżanie) polityków sprawujących władzę, a nie martwienie się, jak sobie z tymi oskarżeniami poradzą. Cytuj: No tak, możliwości wiele, a konkretów żadnych. Nieprawda. Przedstawiono wiele konkretnych zarzutów i konkretnych dowodów. Cytuj: Myślałem, że pisząc o takich, którzy nadal zakładają, że w 2003 r doszło do zamachu na Leszka Millera, wiesz o kogo chodzi. Myślałem, że nie ma potrzeby wymieniać, bo łatwo się domyślić  W kwestii teorii spiskowych mamy dziś dość wyraźny podział - na tych, którzy generalnie przyjmują możliwość występowania spisków, oraz tych, którzy przyjmują ją tylko wtedy, gdy spisek miałby mieć miejsce w PiS lub w Kościele katolickim. Cytuj: Oczywiście, że to kwestia opinii, które działania i kogo doprowadziły do takich a nie innych skutków. Opinie zaś mają oparcie w faktach, lub nie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lis 11, 2013 15:58 |
|
 |
tanie_wino
|
Johnny99 napisał(a): A nie możesz po prostu stwierdzić, że dowody na zamach ciebie nie przekonują? Przecież dobrze wiesz, że dowodów na zamach przedstawiono setki. (...) Johnny?!! Podaj choćby 3 dowody na zamach, albo jeden, ale dowód, a nie bełkot Macierewicza czy kłamstwo jakiegoś nawiedzonego profesora.
|
Pn lis 11, 2013 18:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Johnny99 napisał(a): A nie możesz po prostu stwierdzić, że dowody na zamach ciebie nie przekonują? Przecież dobrze wiesz, że dowodów na zamach przedstawiono setki. (...) Johnny?!! Podaj choćby 3 dowody na zamach, albo jeden, ale dowód, a nie bełkot Macierewicza czy kłamstwo jakiegoś nawiedzonego profesora. Jaki nawiedzony?...kilkadziesiąt razy podczas lotu samolotem obserwował skrzydło, więc ma dowód, że nie mogło się złamać na "pancernej" brzozie.
|
Pn lis 11, 2013 18:12 |
|
 |
tanie_wino
|
Alus złotko, to co wyrabiają ci pisowscy sekciarze przestaje być już śmieszne, a najgorsze, że wg sondaży mają oni szansę wkrótce objąć władzę.
|
Pn lis 11, 2013 18:28 |
|
 |
Johnny99
|
tanie_wino napisał(a): Johnny?!! Podaj choćby 3 dowody na zamach, albo jeden, ale dowód, a nie bełkot Macierewicz czy kłamstwo jakiegoś nawiedzonego profesora. Oczywiste jest przecież, że cokolwiek podam, dla ciebie będzie to nie dowód, tylko "bełkot Macierewicza" albo "kłamstwo jakiegoś nawiedzonego profesora". Cytuj: Alus złotko, to co wyrabiają ci pisowscy sekciarze przestaje być już śmieszne, a najgorsze, że wg sondaży mają oni szansę wkrótce objąć władzę. Bój się, bój i koniecznie ze strachu głosuj na PO. Nie udawajmy, że nie wiemy, która partia jako jedyna może powstrzymać to straszne pisowskie tsunami!
|
Pn lis 11, 2013 21:27 |
|
 |
tanie_wino
|
Johnny99 napisał(a): Oczywiste jest przecież, że cokolwiek podam, dla ciebie będzie to nie dowód, tylko "bełkot Macierewicza" albo "kłamstwo jakiegoś nawiedzonego profesora".
Macierewicz już tyle teorii nawymyślał, że nie da rady traktować tego człowieka na poważnie. Jego "fachowcy" także okazali się niewiarygodni, więc nie powinieneś się dziwić. Ale możesz spróbować.
|
Wt lis 12, 2013 0:07 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Wydaje mi się, że większość ludzi rozumie pojęcie "dowodu" w sensie niemal ścisłym, czyli rozstrzygającym sprawę jednoznacznie. Był zamach albo nie.
Natomiast co do PiSu, to nie chcę ich widzieć u władzy. Problem tylko w tym, że także PO nie chcę. Ani PSL, ani SLD, że o palikociarni nie wspomnę.
Przypomina mi się cytat z innego forum: "Tzw. polityką też się przestałem interesować, bo nie mogę już patrzeć na te ryje".
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt lis 12, 2013 0:19 |
|
|
|