Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 3:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
SweetChild napisał(a):
Przecież napisałem oraz przeczytać całość za darmo. Sam odsyłacz jest jedynie ułatwieniem i oczywiście sam w sobie jest niewiele warty.
Ale oni podanie samego tylko odsyłacza obwarowują swoimi warunkami, na jakich łaskawie się zgadzają, żebyś to robił! Nadal nie rozumiesz, że to przegięcie?

Śr wrz 26, 2018 12:20

akruk napisał(a):
Ale oni podanie samego tylko odsyłacza obwarowują swoimi warunkami, na jakich łaskawie się zgadzają, żebyś to robił! Nadal nie rozumiesz, że to przegięcie?

Faktycznie :oops: Może do końca nie rozumieją, co znaczy "link". Ale rzeczywiście, napisane jest "Chcesz zamieścić link do artykułu – stosuj zasady"
Dla mnie to nie tylko przegięcie, ale wręcz absurd.

Śr wrz 26, 2018 12:57
Moderator

No, jednak nie wszystkie sądy PiS zdążył "zagarnąć". Premier Morawiecki musi przeprosić PO PSL za kłamstwo wyborcze: http://polityczek.pl/uncategorised/8787 ... -tvn-i-tvp

Śr wrz 26, 2018 18:51
Małgosiaa napisał(a):
agust napisał(a):
A to pech, zaczyna brakować nadzwyczajnej kasty?
No właśnie ją utworzyliście. Przejęta TV, przejęty TK, przejęte sądy. Próbują przejąć wojsko tworząc OT (kadra tam przechodzi, bo kasa duzo wieksza)i policję. Komuna wraca w podskokach.

Ale się nostalgicznie zrobiło, nie? Czekam aż wrócą ścieżki zdrowia i stan wojenny, i wszyscy razem będziemy mogli wyjść z flagami które przedstawiają gwiazdki na niebieskim tle. A jak już wyjdziemy będziemy krzyczeć głośno Kon-Sty-tu-Cja! Ale tak głośno żeby każdy nas usłyszał. Czy to w Berlinie, Brukseli czy Moskwie. Na pohybel czerwonym i niebieskim!a potem wsadził sobie tęczowe falgi w nos i będziemy jedną wielką Europejską, bardzo nowoczesną rodziną ♡♡♡

Cz wrz 27, 2018 2:14
Moderator

"Wystarczy nie kraść" - cóż za ironia losu:
Cytuj:
W latach 2014-17 pracownicy dolnośląskiego Polskiego Czerwonego Krzyża kradli odzież z kontenerów, a później za pośrednictwem firmy zarejestrowanej na "słupa" sprzedawali w zaprzyjaźnionych secondhandach i hurtowniach. W tym czasie oddziałem kierowali politycy PiS – do takich sensacyjnych ustaleń doszli dziennikarze "Gazety Wyborczej" po trwającym ponad rok śledztwie.[...]

Przekręty w PCK od roku bada wrocławska prokuratura. Pierwsza zajmująca się sprawą prokurator zrezygnowała wiosną tego roku z powodu ciąży. Druga prokurator przed kilkoma tygodniami również podjęła próbę rezygnacji z udziału w sprawie. Bez podania konkretnych przyczyn, poprosiła o cofnięcie jej delegacji do prokuratury okręgowej i przeniesienie z powrotem do prokuratury rejonowej. To bardzo niecodzienna sytuacja, która wygląda na próbę samodzielnej degradacji.
Pracownicy prokuratury, do których dotarli dziennikarze, przyznają, że prokurator od dłuższego czasu skarżyła się, że wywierane są na nią naciski i ktoś próbuje podważać jej niezależność.

Dziennikarze "Wyborczej" zapytali wrocławską prokuraturę okręgową o wątki dotyczące finansowania kampanii polityków PiS z pieniędzy PCK, ale od miesiąca nie otrzymali odpowiedzi. Ustalili, że korespondencję miała zablokować prokurator Katarzyna Salwa, ówczesna naczelnik II Wydziału ds. Przestępczości Gospodarczej. Od 10 września pracuje w Ministerstwie Sprawiedliwości.
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 17106.html

Cz wrz 27, 2018 8:07
Małgosiaa napisał(a):
"Wystarczy nie kraść" - cóż za ironia losu:
Cytuj:
W latach 2014-17 pracownicy dolnośląskiego Polskiego Czerwonego Krzyża kradli odzież z kontenerów, a później za pośrednictwem firmy zarejestrowanej na "słupa" sprzedawali w zaprzyjaźnionych secondhandach i hurtowniach. W tym czasie oddziałem kierowali politycy PiS – do takich sensacyjnych ustaleń doszli dziennikarze "Gazety Wyborczej" po trwającym ponad rok śledztwie.[...]

Przekręty w PCK od roku bada wrocławska prokuratura. Pierwsza zajmująca się sprawą prokurator zrezygnowała wiosną tego roku z powodu ciąży. Druga prokurator przed kilkoma tygodniami również podjęła próbę rezygnacji z udziału w sprawie. Bez podania konkretnych przyczyn, poprosiła o cofnięcie jej delegacji do prokuratury okręgowej i przeniesienie z powrotem do prokuratury rejonowej. To bardzo niecodzienna sytuacja, która wygląda na próbę samodzielnej degradacji.
Pracownicy prokuratury, do których dotarli dziennikarze, przyznają, że prokurator od dłuższego czasu skarżyła się, że wywierane są na nią naciski i ktoś próbuje podważać jej niezależność.

Dziennikarze "Wyborczej" zapytali wrocławską prokuraturę okręgową o wątki dotyczące finansowania kampanii polityków PiS z pieniędzy PCK, ale od miesiąca nie otrzymali odpowiedzi. Ustalili, że korespondencję miała zablokować prokurator Katarzyna Salwa, ówczesna naczelnik II Wydziału ds. Przestępczości Gospodarczej. Od 10 września pracuje w Ministerstwie Sprawiedliwości.
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 17106.html

Bo to nie jest żadna kradzież, przecież im się to należało .

Cz wrz 27, 2018 8:24

Małgosiaa napisał(a):
Premier Morawiecki musi przeprosić PO PSL za kłamstwo wyborcze

Nieprawda, przepraszać nie musi.

Cz wrz 27, 2018 10:52

feelek napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
Premier Morawiecki musi przeprosić PO PSL za kłamstwo wyborcze

Nieprawda, przepraszać nie musi.

Czy ktoś tu kłamie?

Cz wrz 27, 2018 11:20

feelek ma rację. Premier-kłamca musi tylko sprostować.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz wrz 27, 2018 11:34
JedenPost napisał(a):
feelek ma rację. Premier-kłamca musi tylko sprostować.

Czy przepraszać, czy sprostować, mniej istotne od zagadnienia - jak człowiek wypowiadający w przestrzeń publiczną mnóstwo kłamstw, przeinaczeń, nie odczuwa żadnego dyskomfortu psychicznego :o :o :o :o

Cz wrz 27, 2018 12:04

Zapytaj pierwszego lepszego polityka. Jeszcze chyba nie spotkałem takiego, który nie kłamie. Każdy tylko się wije, żeby siebie wybielić a przeciwnika oczernić.

Cz wrz 27, 2018 12:15
Padre77 napisał(a):
Zapytaj pierwszego lepszego polityka. Jeszcze chyba nie spotkałem takiego, który nie kłamie. Każdy tylko się wije, żeby siebie wybielić a przeciwnika oczernić.

Bez pytania wiem, że wszyscy kłamią, ale Morawiecki jest niekwestionowanym liderem, mistrzem kłamstwa.

Cz wrz 27, 2018 13:08

Ja mam innych liderów, ale to już kwestia gustu.

Cz wrz 27, 2018 13:51
Padre77 napisał(a):
Ja mam innych liderów, ale to już kwestia gustu.

nasi poprzednicy mówili budujemy nie politykę ale mosty. Pamiętacie coś takiego. Nie ma ani dróg, ani mostów....tak ogłasza członek rady doradczej Tuska......może to i kwestia gustu, ale nie mojego......

Cz wrz 27, 2018 14:04
Ja mam wątpliwości czy zagłosuję znowu na PiS z powodu ustawy antyaborcyjnej i poczynaniami z nią...W sensie ze jej nie przyjęli...Zostaje chyba Kukiz15 albo nikt nie wiem moze nie pojde :-(

Cz wrz 27, 2018 23:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567 ... 622  Następna strona