Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
andej napisał(a): Czy słyszeliście?
Podobno sztab BK wyraził zgodę na debatę u Kukiza w Lubinie pod warunkiem, że odbędzie się ona w Warszawie bez udziału Kukiza.
TVP potwierdziła związki BK z WSI zawieszając program Pospieszalskiego za szkalowanie Komorowskiego. Przyczyną był zadanie pytania: Czy głosowałbyć na osobę popieraną przez WSI? (Pospieszalski żadnych związków nie sugerował.) No własnie jak to pytanie było sformuowane:czy głosowałbyś,lub czy zagłosujesz..., bo to jest istotna różnica.
|
Śr maja 20, 2015 9:06 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Tomasz Sommer, jeden z najbliższych przybocznych Korwina-Mikke i wieloletni redaktor naczelny Najwyższego Czasu (zastąpił na tej funkcji JKM) zapowiedział, że będzie głosował na Dudę. Tak samo zapowiedziały środowiska "gejowskie" reprezentowane przez niejakiego Legierskiego http://wpolityce.pl/polityka/244958-pan-legierski-facet-z-jajamiJak to mówią ciągnie swój do swego... 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr maja 20, 2015 11:37 |
|
 |
andej
|
pilaster napisał(a): [... Tak samo zapowiedziały środowiska "gejowskie" reprezentowane przez niejakiego Legierskiego ... Jak to mówią ciągnie swój do swego...  Podobnie zapowiedział Godson. Ciągnie Murzyn do Murzyna. >>Jak to mówią ciągnie swój do swego... << Kobiety chcą głosować na AD. Ciągnie kobieta do kobiety. >>Jak to mówią ciągnie swój do swego... <<
|
Śr maja 20, 2015 12:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejna wypowiedź z obozu Komorowskiego, antykatolickiej Platformy wskazująca na celowe dążenia tej władzy do przegranej – jakby taki mieli plan. Wpadki przed debatą, że aż ciężko uwierzyć by nie robili ich celowo. Później debata, ale w niej Komorowski musiał powalczyć bo taka forma starcia i emocje. Po debacie Komorowski dostał niechcianej zwyżki i teraz ją się zbija hasłami których nie rzucają ludzie którzy chcą wygrywać i do wygranej dążą całymi siłami. Doradca Komorowskiego, Tomasz Nałęcz: "Tylko w okresie wyborów ludzie władzy liczą się z narodem"http://niezalezna.pl/67227-doradca-komo ... -z-narodemDlatego nie dajmy się zwieść w razie porażki Komorowskiego, by wygląda to tak, że będzie to realizacją planu obecnej władzy.
|
Śr maja 20, 2015 12:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdaje się, że jednak debata kukizowska ma szanse dojść do skutku. Na Facebooku od dwóch godzin wisi oświadczenie sztabu Kukiza w tej sprawie.
|
Śr maja 20, 2015 12:56 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
[code][/code] Co do gejów, to pilaster na pewno wie więcej ode mnie, ale cieszę się że potwierdził, iż środowiska NCz! i UPR to są dla Dudy "swoi" (choć UPR zastrzegła, że Dudę popiera "pomimo pewnych różnic programowych") - a że zna je od wewnątrz, nie mam powodu wątpić w wiarygodność tej deklaracji 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr maja 20, 2015 13:09 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Co do gejów, to pilaster na pewno wie więcej ode mnie, Niestety czy też raczej na szczęście, pilaster nie ma ze środowiskami pisowskimi nic wspólnego Bo jak widać środowiska pisowskie i "gejowskie" są w znacznej mierze tożsame Cytuj: ale cieszę się że potwierdził, iż środowiska NCz! i UPR to są dla Dudy "swoi" niczego takiego pilaster nie potwierdził Niemniej UPR owszem, już dawno zdryfowało na pozycje narodowosocjalistyczne, a co do Sommera, to właśnie takie zagrania powodują, że środowiska wolnościowe nie są w stanie się przebić do swojego potencjalnego elektoratu.
|
Śr maja 20, 2015 13:41 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Bo jak widać środowiska pisowskie i "gejowskie" są w znacznej mierze tożsame  Cytuj: niczego takiego pilaster nie potwierdził Na jakiej wobec tego zasadzie poparcie Legierskiego świadczy o tym, że środowiska pisowskie i "gejowskie" są w znacznej mierze tożsame, natomiast poparcie Sommera i UPR nie świadczy o tym, że środowiska pisowskie i konserwatywno-liberalne są w znacznej mierze tożsame? Niech pilaster wprowadzi trochę logiki do tych swoich bredni Cytuj: Niemniej UPR owszem, już dawno zdryfowało na pozycje narodowosocjalistyczne A w czym to się przejawia? Programowo? Cytuj: a co do Sommera, to właśnie takie zagrania powodują, że środowiska wolnościowe nie są w stanie się przebić do swojego potencjalnego elektoratu. No chyba, że są w znacznej mierze tożsame ze środowiskami pisowskimi, prawda?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr maja 20, 2015 13:48 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Bo jak widać środowiska pisowskie i "gejowskie" są w znacznej mierze tożsame  Cytuj: niczego takiego pilaster nie potwierdził Na jakiej wobec tego zasadzie poparcie Legierskiego świadczy o tym, że środowiska pisowskie i "gejowskie" są w znacznej mierze tożsame, natomiast poparcie Sommera i UPR nie świadczy o tym, że środowiska pisowskie i konserwatywno-liberalne są w znacznej mierze tożsame? Na tym, że UPR od dawna nie zalicza się do środowisk konserwatywno-liberalnych A przecież Legierski nie jest jedyny. W poprzednich wyborach w 2010 "geje" popierali oczywiście ...Kaczyńskiego. 
|
Śr maja 20, 2015 13:58 |
|
 |
andej
|
pilaster napisał(a): ... A przecież Legierski nie jest jedyny. W poprzednich wyborach w 2010 "geje" popierali oczywiście ...Kaczyńskiego.  To znaczy, że wśród homoseksualistów są także ludzie myślący, rozumiejący co jest potrzebne społeczeństwu. Ale wśród wyborców nie było Wojewódzkiego i Niesiołowskiego. A to najważniejsze. Idioci niech głosują na BK. Oczywiście także beneficjenci układów mafijnych uczynią to masowo i w pierwszej kolejności.
|
Śr maja 20, 2015 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha, a na Dude glosuja samozwanczy prawi i sprawiedliwi geniusze, ktorzy inaczej myslacych by w lyzce wody utopili, zeby w demokracji byla jednokracja.
Takie wpisy przypominaja mi tak bardzo ideologie Kaczynskiego i Kurskiego dzielenia i "pod sciane", ze wiem dlaczego ja Dudy na pewno nie wybiore. To co czai sie w jego cieniu i juz, na zas, zaciera rece jest dla mnie obrzydliwe.
|
Śr maja 20, 2015 18:55 |
|
 |
andej
|
Kael napisał(a): ... Takie wpisy przypominaja mi tak bardzo ideologie Kaczynskiego i Kurskiego dzielenia i ... Droga oponentko, dlaczego uważasz, że idioci są monolitem wyłącznie popierającym mafię? A żaden nie popiera sekty? Czy mogłabyś wyłożyć ideologię Kaczyńskiego (którego)? Oraz Kurskiego (którego)? I porównać je? I jeszcze wyjaśnij mi, dlaczego hasła z przeszłej kampanii PO powtarzane przez AD budzą teraz taki wstręt, jak kiedyś zachwyt? Dlaczego kandydta, który gotów jest zjeść (censored), byle tylko wygrać, jest wiarygodny? Czy to, że sam sobie przeczy (zresztą, to już kolejna wolta o 180 stopni), nie stanowi powodu do refleksji? A może jest tak wspaniały, gdyż udzielają mu poparcia dwaj poprzednicy? W tym klasyk, potrafiący jednocześnie podążać w obu przeciwnych kierunkach jednocześnie. Obecny PiS i PO, mają się nijak do tychże z 2005 roku. Wtedy się wahałem między tymi partiami (dopóki nie wybił mi tego z głowy jeden z posłów PO, po kilku piwach wspólnie wypitych).
|
Cz maja 21, 2015 8:59 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Na tym, że UPR od dawna nie zalicza się do środowisk konserwatywno-liberalnych  A dlaczego nie? Cytuj: A przecież Legierski nie jest jedyny. W poprzednich wyborach w 2010 "geje" popierali oczywiście ...Kaczyńskiego.  Ponownie, pilaster ma tu wyraźnie znacznie lepsze od mojego rozeznanie co do tego, co robią "geje", więc trudno mi się odnieść Kael napisał(a): Takie wpisy przypominaja mi tak bardzo ideologie Kaczynskiego i Kurskiego dzielenia i "pod sciane", ze wiem dlaczego ja Dudy na pewno nie wybiore. No ok, a czy wobec tego zagłosujesz na Komorowskiego, który wzywał do "wykluczenia z życia publicznego" swoich przeciwników?
|
Cz maja 21, 2015 9:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael, ja też czekam na odpowiedź, które zadał Ci Johnny99. Przecież na jednym z wieców wyborczych Komorowski wrzeszczał do swoich przeciwników, że ich trzeba wykluczyć.
|
Cz maja 21, 2015 10:25 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Na tym, że UPR od dawna nie zalicza się do środowisk konserwatywno-liberalnych  A dlaczego nie? A dlatego że zalicza się do środowisk narodowosocjalistycznych Cytuj: Cytuj: A przecież Legierski nie jest jedyny. W poprzednich wyborach w 2010 "geje" popierali oczywiście ...Kaczyńskiego.  Ponownie, pilaster ma tu wyraźnie znacznie lepsze od mojego rozeznanie co do tego, co robią "geje", więc trudno mi się odnieść Niech się zatem Johnny99 zastanowi dlaczego tak jest, że gdy dochodzi co do czego, to najbardziej krzykliwi "obrońcy gejów" popierają PIS (bo nawet nie np Palikota) 
|
Cz maja 21, 2015 10:49 |
|
|
|