Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 19:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
andej napisał(a):
Gdyby świadectwo chrztu było gwarancją życia w Duchu Bożym, świat byłby doskonały. Nie zaświadczenie, nie deklaracje, ale konsekwentne postępowanie może świadczyć o wierze. I przeciwnie też.
No i PiS konsekwentnie promuje powrót do PRL. PiS konsekwentnie deklaruje, że chce uczynić KRK przybudówką państwa. Politycy PiS konsekwentnie współpracują z ludźmi obrażającymi religijność i dobre obyczaje.

Pt maja 23, 2014 7:21
Tuskowi już ciężko pokazywać się wśród ludzi bo mu wypominają że jest zdrajcą Polski.

,,Tego pytania nie odważyłaby się zadać nawet Olejnik!

- Panie premierze, dlaczego udaje pan patriotę a jest pan zdrajcą Polski?- spytała odwiedzającego Gorzów Donalda Tuska licealistka, Maria Sokłowska. Premier uznał to za... żart.

Premier Donald Tusk odwiedził województwo lubuskie. Premier z działaczami PO spotkał się w restauracji na bulwarze. Jak zauważa lokalna prasa na spotkaniu nie było żadnego z kandydatów Platformy Obywatelskiej do Parlamentu Europejskiego. Nie przeszkodziło to by o wizycie zaczęła mówić cała Polska.

Wiele osób, chcących na żywo zobaczyć premiera, zgromadziło się na bulwarze. Transparent z wizerunkiem śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego trzymało trzech mężczyzn związanych z Solidarnością Walczącą. Jednak więcej emocji wzbudziła reakcja jednej z uczennic II LO. Premier Tusk podszedł do grupy licealistów i w tym momencie przed szereg wyszła jedna z nich, Maria Sokłowska. –Panie premierze, dlaczego udaje pan patriotę a jest pan zdrajcą Polski? – rzekła do premiera. Tusk zmieszany odparł: – Widzę, że macie duże poczucie humoru – i oddalił się w kierunku restauracji.''

http://www.fronda.pl/a/tego-pytania-nie ... 37768.html

Pt maja 23, 2014 11:22

zefciu napisał(a):
No i PiS konsekwentnie promuje powrót do PRL.

W jaki sposób?

Cytuj:
PiS konsekwentnie deklaruje, że chce uczynić KRK przybudówką państwa.

Kiedy np.?

Cytuj:
Politycy PiS konsekwentnie współpracują z ludźmi obrażającymi religijność i dobre obyczaje.

Jakimi np.?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 23, 2014 11:25
Całkowita kompromitacja rządu Tuska:
http://www.fronda.pl/a/calkowita-kompro ... 38494.html

Oby jak najszybciej ten rząd się rozpadł bo Platforma jest antykatolicka i doprowadzają Polskę do upadku.

So cze 14, 2014 17:01
Oby to był koniec niszczenia Polski i działania dla obcych interesów Platformy.

,,"Bomba, która wysadzi rząd"-politycy PiS o taśmach "WPROST"

- Mam nadzieję, że te taśmy będą początkiem końca rządów Platformy. Politycy PO doprowadzili państwo do rozkładu - mówi reporterowi telewizji Superstacja Bartosz Kownacki, poseł PiS.

Bartosz Kownacki powiedział o taśmach "Wprost": "To są taśmy na miarę tych taśm, które wyciekły z posiedzenia rządu na Węgrzech w 2006 roku i były początkiem końca rządów socjaldemokratów - powiedział Superstacji Bartosz Kownacki z PiS. - Mam nadzieję, że te taśmy też będą początkiem końca rządów Platformy Obywatelskiej. Dlatego, że ci politycy w rozmowach prywatnych, czy półoficjalnych tak naprawdę przyznają, że państwo polskie doprowadzili do kompletnego rozkładu i nie potrafią nim rządzić, że załatwiają swoje prywatne, czy partyjne interesy, że zrobią wszystko nawet kosztem budżetu państwa, żeby utrzymać się u władzy - powiedział Kownacki.

Podobnego zdania jest europoseł PiS Ryszard Czarnecki:

- Jeżeli Polska jest normalnym zachodnioeuropejskim krajem, to jest to absolutna bomba, która powinna rząd wysadzić. No chyba, że pan premier będzie jak wszystkie afery swoich ministrów chciał zamieść pod dywan - powiedział Czarnecki reporterowi Superstacji.

Miejmy nadzieję, że w poniedziałek o godz. 15.00 Premier Donald Tusk na specjanie zwołanej w tym celu konferencji prasowej powie, że jego rząd składa dymisję!''

http://www.fronda.pl/a/bomba-ktora-wysa ... 38504.html

So cze 14, 2014 22:46
Polska to jest kraj srodkowoeuropejski i o tym nawet PiS powinien wiedziec.
Do Europy Zachodniej to nam chyby jeszcze 30 lat brakuje. Albo i wiecej.

N cze 15, 2014 8:13
[...] najsprytniejszy to jest jednak Gowin, PO straci władzę, przyjdzie szybko czas na rozliczenie i to szczegółowe, odpowiedzialność włącznie z karną, ale Gowin ma głowę na karku, on będzie mógł powiedzieć że jest czysty bo z syfem, rozkradaniem itd. nie chciał mieć nic wspólnego dlatego odszedł z PO. Tym sposobem rozliczenie, odpowiedzialność karna czy inne złe konsekwencje go ominą.

Ostatnio edytowano N cze 15, 2014 11:17 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

offtop, ad personam

N cze 15, 2014 10:56
[odp. na ciach - s33]

Na razie ujawniono (kolejne) tasmy. Raz sa to tasmy z podsluchu pisowcow (prezydent Elblaga Wilk), raz powcow, raz innych. ...
Sprawa wyszla na swiatlo dzienne i Tusk musi sie do tego odniesc. No to sie odniesie w poniedzialek.

Ja tylko czekam, kiedy wreszcie zapanuje porzadek i odpowiedzialnosc.
Kiedy kazdy z nas bedzie prywatnie mowil to samo co publicznie.
Kiedy bedzie mozna cokolwiek powiedziec bez podsluchu. Kiedys to byla SBcja teraz to media.
Kiedy sluzby odpowiedzialne za ochrone waznych osob w panstwie, naprawde beda ich chronic. No ale jezeli nawet USA sie to nie udaje, to na co czekac w Polsce...

Nie ma co patrzec tylko na politykow. Kazdy z nich byl kiedys jednym z nas i tak jak ksieza sa tacy jak ich parafianie, tak politycy sa tacy jak my sami.

N cze 15, 2014 11:24
quas napisał(a):
[...] nie myślicie że już czas uciekać z tonącego statku ??

Podobne tonące statki zdarzają się od czasów Rywina co kilkanaście miesięcy każdemu ugrupowaniu politycznemu, można wymienić kilkanaście takich afer podsłuchowych.
Każda partia wyczyszcza wszystkie urzędy z poprzedników i wystawia swoich - oczywiście nie dla dobra obywateli ale dla dobra rządzących.
Styl uprawiania polityki jest jednaki, min Sienkiewicz dał się jedynie na tym złapać.

N cze 15, 2014 11:53
Moderator

Usunąłem Twój poprzedni wpis i wpis quasa, bo to offtopy i przytyki. Powyższy już zostaje, ponieważ wrócił do tematu.
Uwagi personalne wiadomo do którego wątku kierować.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N cze 15, 2014 11:57
Dopytam jeszcze - czym się różni rozmowa ministra o dofinansowanie budżetu z pieniędzy banku, od rozmowy ministra o spłaceniu długów posłów Samoobrony z pieniędzy podatników w zamian za porzucenie szeregów SO i przystąpienia w szeregi PiS?
Język knajacki? - tak i podobny do języka Oleksego u Guzowatego, Hofmana usiłującego koleżankom okazać wspaniałość swego penisa, rozmowy panów z PSL :(

N cze 15, 2014 12:30

Alus napisał(a):
Każda partia wyczyszcza wszystkie urzędy z poprzedników i wystawia swoich - oczywiście nie dla dobra obywateli ale dla dobra rządzących.
Styl uprawiania polityki jest jednaki, min Sienkiewicz dał się jedynie na tym złapać.

Cytuj:
Język knajacki? - tak i podobny do języka Oleksego u Guzowatego, Hofmana usiłującego koleżankom okazać wspaniałość swego penisa, rozmowy panów z PSL

Czyli jak tam, Alus, znowu PO, PiS, Samoobrona, SLD - jedno zło, z czego wynika, że trzeba głosować na PO, a kto tak oczywistego wniosku nie wyciąga, ten pisowiec? :D :D :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 16, 2014 6:46
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Cytuj:
Język knajacki? - tak i podobny do języka Oleksego u Guzowatego, Hofmana usiłującego koleżankom okazać wspaniałość swego penisa, rozmowy panów z PSL

Czyli jak tam, Alus, znowu PO, PiS, Samoobrona, SLD - jedno zło, z czego wynika, że trzeba głosować na PO, a kto tak oczywistego wniosku nie wyciąga, ten pisowiec? :D :D :D

Czyli mamy , nie pierwszy i nie ostatni, dowód maksymy Bismarcka - ludzie nie powinni oglądać jak się robi politykę i parówki.

Pn cze 16, 2014 7:54

A "taśm prawdy" Beger i Lipińskiego też to dotyczy? :D

Pn cze 16, 2014 7:58
Johnny99 napisał(a):
A "taśm prawdy" Beger i Lipińskiego też to dotyczy? :D

A nie?

Najlepsze w tym wszystkim jest oburzenie Palikota knajackim językiem :D

Pn cze 16, 2014 8:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 153  Następna strona