Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Alus napisał(a): Jak wskazują rezultaty systemu JOW w innych krajach - Wlk Brytania, USA, Kanada, Australia - zabetonuje na lata ten aktualny system dwupartyjny. I co, Alus, zagłosujesz na kandydata, który jest gotów na gwałt zmieniać Konstytucję, byle tylko wprowadzić jak najszybciej JOW? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr maja 13, 2015 8:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Jak wskazują rezultaty systemu JOW w innych krajach - Wlk Brytania, USA, Kanada, Australia - zabetonuje na lata ten aktualny system dwupartyjny. I co, Alus, zagłosujesz na kandydata, który jest gotów na gwałt zmieniać Konstytucję, byle tylko wprowadzić jak najszybciej JOW?  Johnny - ty taki znawca, uwierzyłeś mediom, że JOW można wprowadzić "na gwałt"  ......to najszybciej to nie kwestia tygodni, ale miesięcy lub rok - dwa. Propozycja referendum to zagrywka skierowana wobec Dudy. Jakbyś zapomniał - JOW wprowadziła PO, w 2011r do senatu, w 2014 w wyborach samorządowych.
|
Śr maja 13, 2015 8:39 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): [... Propozycja referendum to zagrywka skierowana wobec Dudy. ... Zdecydowanie tak. Paniczna decyzja. Ale znając szybkąść działania naszych "wybrańców", to dopiero kolejne wybory zmobilizuję do pozorowanych działań. Tylko czy jakiś idiota da się nabrać na takie rozpaczliwe działania? Kukiz się wypowiedział na ten temat. Właściwie jedynym argumentem Komorowskiego jest "straszna" wizja rządów PiS (jakby prezydent miał taką władzę).
|
Śr maja 13, 2015 8:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jest nadzieja! 24 maja to Uroczystość Zesłania Ducha Świętego. Wszyscy pamiętamy słowa św. Jana Pawła II:"Niech zstąpi Duch Twój o odnowi oblicze ziemi... TEJ ZIEMI. Mam nadzieję, a nawet jestem tego pewna, że Duch Święty oświeci serca i umysły większości Polaków , którzy wybiorą PREZYDENTA RP, prezydenta odnowy i zmian na lepsze.
|
Śr maja 13, 2015 10:11 |
|
 |
Johnny99
|
Alus, nie odpowiedziałaś na pytanie: chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr maja 13, 2015 10:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus, nie odpowiedziałaś na pytanie: chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski? Komorowski może za 12 dni już nie być prezydentem, a referendum, zgoda parlamentu na JOW to daleka przyszłość. W referendum zadecydują zwykli Polacy, nie żaden prezydent. Chyba nie chcesz już dziś ogłaszać sfałszowali referendum gita napisał(a): Jest nadzieja! 24 maja to Uroczystość Zesłania Ducha Świętego. Wszyscy pamiętamy słowa św. Jana Pawła II:"Niech zstąpi Duch Twój o odnowi oblicze ziemi... TEJ ZIEMI. Mam nadzieję, a nawet jestem tego pewna, że Duch Święty oświeci serca i umysły większości Polaków , którzy wybiorą PREZYDENTA RP, prezydenta odnowy i zmian na lepsze. gita - o. Rydzyk powiedział do paulinów Chłopie nie musisz tak długo pouczać Matki Boskiej, a ty nie pomna tej przygany usiłujesz pouczać Ducha Świętego.
Ostatnio edytowano Śr maja 13, 2015 11:37 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr maja 13, 2015 11:29 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Komorowski może za 12 dni już nie być prezydentem No ale jeśli tacy jak ty znowu na niego zagłosują, to będzie. Więc chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski?
|
Śr maja 13, 2015 11:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Komorowski może za 12 dni już nie być prezydentem No ale jeśli tacy jak ty znowu na niego zagłosują, to będzie. Więc chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski? PiS w przyszłym parlamencie nie wyrazi zgody 
|
Śr maja 13, 2015 11:37 |
|
 |
Johnny99
|
Jeżeli Komorowski wygra, to zwiększy to szanse PO na zwycięstwo jesienią, a wówczas PiS nie będzie miał wiele do gadania. Więc chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski?
|
Śr maja 13, 2015 12:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): Alus, nie odpowiedziałaś na pytanie: chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski? Komorowski może za 12 dni już nie być prezydentem, a referendum, zgoda parlamentu na JOW to daleka przyszłość. W referendum zadecydują zwykli Polacy, nie żaden prezydent. Chyba nie chcesz już dziś ogłaszać sfałszowali referendum gita napisał(a): Jest nadzieja! 24 maja to Uroczystość Zesłania Ducha Świętego. Wszyscy pamiętamy słowa św. Jana Pawła II:"Niech zstąpi Duch Twój o odnowi oblicze ziemi... TEJ ZIEMI. Mam nadzieję, a nawet jestem tego pewna, że Duch Święty oświeci serca i umysły większości Polaków , którzy wybiorą PREZYDENTA RP, prezydenta odnowy i zmian na lepsze. gita - o. Rydzyk powiedział do paulinów Chłopie nie musisz tak długo pouczać Matki Boskiej, a ty nie pomna tej przygany usiłujesz pouczać Ducha Świętego. Alus! Przekonałam się, że Ty częściej podsłuchujesz o.Rydzyka niż ja go słucham. Mam nadzieję, że wyjdzie Ci to na dobre.
|
Śr maja 13, 2015 12:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Jeżeli Komorowski wygra, to zwiększy to szanse PO na zwycięstwo jesienią, a wówczas PiS nie będzie miał wiele do gadania. Więc chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski? Zdecydowanie przeceniasz możliwości Komorowskiego w zwiększaniu poparcia dla PO. Co ja chcę, to wiem ja, a twoje insynuacje nie mają żadnego przełożenia na moje poglądy. W przypadku referendum zdecydowanie sprzeciwię się JOW-om, poprę zdecydowanie odebranie publicznych pieniędzy wszystkim partiom. Trzecia - kwestia podatków nieprecyzyjne. Ale jeśli Polacy poprą JOW-y, to przecież cały czas chodzi ci o wypełnianie woli narodu.....czyżbym sie myliła? gita napisał(a): Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): Alus, nie odpowiedziałaś na pytanie: chcesz zabetonowania na lata aktualnego układu partyjnego, co serwuje ci właśnie Komorowski? Komorowski może za 12 dni już nie być prezydentem, a referendum, zgoda parlamentu na JOW to daleka przyszłość. W referendum zadecydują zwykli Polacy, nie żaden prezydent. Chyba nie chcesz już dziś ogłaszać sfałszowali referendum Cytuj: Alus! Przekonałam się, że Ty częściej podsłuchujesz o.Rydzyka niż ja go słucham. Mam nadzieję, że wyjdzie Ci to na dobre. Czyżby według ciebie o. Rydzyk był czyjąś własnością, nadawał nielegalnie, że trzeba go podsłuchiwać? 
|
Śr maja 13, 2015 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To nie Kaczyński, a Duda jest kandydatem na prezydenta. Kaczyński nie nie nawet członkiem sztabu wyborczego Dudy. To czemu ten Kaczyński nie będący członkiem sztabu wyborczego, grozi członkom PiS z terenów, gdzie Duda uzyskał słaby wynik, nie umieszczenie ich na listach wyborczych do jesiennych wyborów parlamentarnych.
|
Śr maja 13, 2015 14:09 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): ... Zdecydowanie przeceniasz możliwości Komorowskiego w zwiększaniu poparcia dla PO. ... Gdyby tak było, to Tusk by się go pozbył. Posiadanie prezydenta na usługi partii zdecydowanie ją wzmacnia. Alus napisał(a): ... Ale jeśli Polacy poprą JOW-y, to przecież cały czas chodzi ci o wypełnianie woli narodu.....czyżbym sie myliła? ... Zdecydowanie TAK. Niewiele ludzi uważa, że JOWy rozwiązą jakikolwiek problem. BK w gorączce działą pod publiczkę. A swoją drogą, zanim pojawią przepisy wykonawcze, to miną lata. Chyba, że partyjny beton zobaczy w tym swoją szansę.
|
Śr maja 13, 2015 14:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: To nie Kaczyński, a Duda jest kandydatem na prezydenta. Kaczyński nie nie nawet członkiem sztabu wyborczego Dudy. To czemu ten Kaczyński nie będący członkiem sztabu wyborczego, grozi członkom PiS z terenów, gdzie Duda uzyskał słaby wynik, nie umieszczenie ich na listach wyborczych do jesiennych wyborów parlamentarnych. Nie do wiary! Powinien zaproponować im najlepsze miejsca na listach do sejmu w jesiennych wyborach. 
|
Cz maja 14, 2015 8:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: To nie Kaczyński, a Duda jest kandydatem na prezydenta. Kaczyński nie nie nawet członkiem sztabu wyborczego Dudy. To czemu ten Kaczyński nie będący członkiem sztabu wyborczego, grozi członkom PiS z terenów, gdzie Duda uzyskał słaby wynik, nie umieszczenie ich na listach wyborczych do jesiennych wyborów parlamentarnych. Nie do wiary! Powinien zaproponować im najlepsze miejsca na listach do sejmu w jesiennych wyborach.  Nie do wiary jak można manipulować (już nie mówię kłamać)twierdząc, że Duda to samodzielny kandydat bez zaplecza PiS i J. Kaczyńskiego. Gita - ty tak świadomie manipulujesz, czy autentycznie wierzysz w samodzielność któregokolwiek kandydata??? 
|
Cz maja 14, 2015 8:28 |
|
|
|