PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
proteom
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Co sądzicie o sensowności wypowiedzi Kaczyńskiego? Dla mnie mogą być one krzywdzące, wobec ludzi o innych poglądach, niż jedynie słuszne oraz oparte są na uogólnieniach. Czy w ogóle są prawdziwe np.: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ym.html#MTCytuj: W 1991 roku Ojciec Święty przedstawił nam wielki plan budowy porządku, także moralnego w naszym kraju. Został wtedy brutalnie odrzucony. Miał być w Polsce 3 razy, ale taką kampanię zorganizowano w naszym kraju, że po raz trzeci nie przyjechał. Kto odrzucił Ojca Świętego? Każdy? na czym to rzekome brutalne odrzucenie polegało? Cytuj: Dziś nie o demokrację chodzi, a o to, by demokracja mogła rzeczywiście decydować, a nie garstka ludzi, jednej strony, ludzi zaprzedanych obcym, a także wewnętrznym, ale niemającym nic wspólnego z interesem ogromnej większości Polaków Zaprzedani są ci, co myślą i postępują inaczej, niż chce PiS Cytuj: Oni chcą nam uniemożliwić danie 500 zł na dziecko. Dlaczego? Bo to my dajemy. Oni mówią "nie wolno". Jestem pewny, że ten Trybunał by to zablokował
Kaczyński wykazuje zadufanie, a nie pokorę, chyba, że jest jasnowidzem. Szydło: Cytuj: "Nowa Sól zarasta chwastami, nic tu się nie dzieje" http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... zieje.htmlGłupota czy ignorancja?
Ostatnio edytowano N gru 13, 2015 18:11 przez proteom, łącznie edytowano 1 raz
|
N gru 13, 2015 18:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): Co sądzicie o sensowności wypowiedzi Kaczyńskiego? Dla mnie mogą być one krzywdzące, wobec ludzi o innych poglądach, niż jedynie słuszne oraz oparte są na uogólnieniach. Czy w ogóle są prawdziwe np.: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ym.html#MTCytuj: W 1991 roku Ojciec Święty przedstawił nam wielki plan budowy porządku, także moralnego w naszym kraju. Został wtedy brutalnie odrzucony. Miał być w Polsce 3 razy, ale taką kampanię zorganizowano w naszym kraju, że po raz trzeci nie przyjechał. Kto odrzucił Ojca Świętego? Każdy? na czym to rzekome brutalne odrzucenie polegało? Papież po 1991r był jeszcze w Polsce: - maj 1995 r, - maj/czerwiec 1997 r, - czerwiec 1999 r, - sierpień 2002. Cytuj: Zaprzedani są ci, co myślą i postępują inaczej, niż chce PiS Dokładnie. Cytuj: Oni chcą nam uniemożliwić danie 500 zł na dziecko. Dlaczego? Bo to my dajemy. Oni mówią "nie wolno". Jestem pewny, że ten Trybunał by to zablokował
Cytuj: Kaczyński wykazuje zadufanie, a nie pokorę, chyba, że jest jasnowidzem. Nie dostrzegasz geniuszu....a ludzi łatwiej wystraszyć i przekonać grożąc im odebraniem obiecanej kasy.
|
N gru 13, 2015 18:11 |
|
 |
andej
|
proteom napisał(a): Co sądzicie o sensowności wypowiedzi Kaczyńskiego? Dla mnie mogą być one krzywdzące, wobec ludzi o innych poglądach, niż jedynie słuszne oraz oparte są na uogólnieniach. Czy w ogóle są prawdziwe np.: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ym.html#MTPisać komentarze do komentarzy z GW? Po co? Lepiej odnosić się do faktów lub do czyichś wypowiedzi. Czy na prawdę uważasz, że osoby, które wzięły do siebie słowa JPII stanowią większość w Polsce? Czy przykładem tego jest, np. to, co teraz się dzieje? Jak wiele osób nie jest w stanie wybaczyć PiSowi, że wygrał wybory? JPII wybaczał, nie 7 razy, ale 77. Czy my nie powinniśmy Go naśladować? Nie podoba mi się ciągłe szczucie GW. Nie podoba mi się skrajna lewicowość. Nie podoba mi się walka z Kościołem. Ze szczuciem, nie ma sensu polemizować.
|
N gru 13, 2015 18:39 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
andej napisał(a): Jak wiele osób nie jest w stanie wybaczyć PiSowi, że wygrał wybory?
A co, czyżby PiS komuś wybaczał?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N gru 13, 2015 19:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): andej napisał(a): Jak wiele osób nie jest w stanie wybaczyć PiSowi, że wygrał wybory?
A co, czyżby PiS komuś wybaczał? Nieustannie  ....oprócz tych co stoją po stronie ZOMO i genetycznym donosicielom i skarżypytom.
|
N gru 13, 2015 19:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): JedenPost napisał(a): A co, czyżby PiS komuś wybaczał? Nieustannie  ....oprócz tych co stoją po stronie ZOMO i genetycznym donosicielom i skarżypytom. Wybaczyć nie można także "nowym" wrogom, malowniczo określanym jako "najgorszy sort Polaków" oraz "Ci, którzy dziś się burzą i protestują to zdrajcy narodu". Kto protestuje przeciwko posunięciom PiS-u, ten jest zdrajcą narodu. Przy takiej retoryce nie ma możliwości JAKIEGOKOLWIEK dialogu ze [wulgaryzm] ani z KIMKOLWIEK, kto ich popiera.
|
N gru 13, 2015 19:10 |
|
 |
proteom
|
andej napisał(a): JPII wybaczał, nie 7 razy, ale 77. Czy my nie powinniśmy Go naśladować? To może zacznij od siebie, cokolwiek przez to rozumiesz, a nie pouczaj? Zauważyłem, że część katolików lubi innym mówić, jak mają postępować, ale wobec siebie często nie mają już takich wymagań. Jak słucham niektórych zwolenników PiS, to mam wrażenie, iż za mało się modlą o pokorę - dla siebie.
|
N gru 13, 2015 19:55 |
|
 |
SweetChild
|
akruk napisał(a): "Ci, którzy dziś się burzą i protestują to zdrajcy narodu". Kto to powiedział, bo nie mogę się doszukać? To byłby kaliber jeszcze cięższy niż "najgorszy sort Polaków", dlatego chciałbym dotrzeć do oryginału.
|
N gru 13, 2015 22:29 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Na pewno było coś o braku "sprawnych głów" u protestujących dzień wcześniej i kilka innych kwiatków: http://300polityka.pl/news/2015/12/13/k ... we-cytaty/
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn gru 14, 2015 0:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akruk napisał(a): Wybaczyć nie można także "nowym" wrogom, malowniczo określanym jako "najgorszy sort Polaków" oraz "Ci, którzy dziś się burzą i protestują to zdrajcy narodu". Kto protestuje przeciwko posunięciom PiS-u, ten jest zdrajcą narodu. Przy takiej retoryce nie ma możliwości JAKIEGOKOLWIEK dialogu ze [wulgaryzm] ani z KIMKOLWIEK, kto ich popiera.
No proszę, nawet @akrukowi zdarza się odkładać rozum do szuflady i ulegać emocjom. Co powiedział Kaczyński? Jarosław Kaczyński napisał(a): To powrót do metod 2005-2007, a także z czasów rządu Jana Olszewskiego – też naszych, to był też rząd PC. To się powtarza. Ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort Polaków jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony. Wojna, komunizm, transformacja temu typowi ludzi dawała szanse To oczywiście urywek, gdzie padają słowa o sorcie Polaków, natomiast gdy ktoś ma ochotę włączyć myślenie, proponuję obejrzenie wywiadu na YouTube, gdzie można się dowiedzieć, jaki był kontekst wypowiedzi i nie jest wcale taki, jak twierdzi poniesiony przez emocje @akruk. Kaczyński mówił o tym, że zagraniczne media przedstawiają Polskę tak, jak my Białoruś. Owszem, jest mowa o opozycji, która sieje za granicą zamęt, ale wyraźnie zaznacza, że czynią tak tylko niektórzy jej politycy. Mówi o naszych narodowych kompleksach, że lubimy kreować się na prześladowane sierotki, nie ma w nas dumy narodowej, pragnienia aby Polska była dobrze postrzegana w świecie i w gruncie rzeczy ma rację. Bez względu na to, kto ma w PL władzę, nie jesteśmy zadowoleni, a krytyka zachodu jest pokarmem dla duszy zakompleksionego rodaka, który nie potrafi być dumny z swojego kraju i chronić dobrego imienia swojej ojczyzny. SweetChild napisał(a): Kto to powiedział, bo nie mogę się doszukać? To byłby kaliber jeszcze cięższy niż "najgorszy sort Polaków", dlatego chciałbym dotrzeć do oryginału. https://www.youtube.com/watch?v=LCK_biZ ... e=youtu.be
|
Pn gru 14, 2015 0:30 |
|
 |
zepp
|
medieval_man napisał(a): I? PiS wygrało wybory i będzie rządziło. Próby dyskwalifikowania tej wygranej przez naciągane wyliczanki niczego nie wnoszą. Większość głosujących chciało, by na czele Państwa stanęło PiS. Tak się stało. Czy ktoś to neguje? Rzeczywiście , część elektoratu chciała igrzysk ... ale tylko część. Nie daje to mandatu "P"iS do wywracania państwa do góry nogami, do burzenia wszystkiego co mu się nie podoba. Mogą zmieniać to, na co dostali wyborczy mandat. Zwłaszcza, że nie mają większości konstytucyjnej, co samo w sobie powinno działać samoograniczająco. No ale "P"iS i samoograniczanie...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pn gru 14, 2015 7:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jezeli Mrs Hadley wlaczy rozum, to zauwazy, ze jesli nawet (z podkresleniem jesli) prezes mowil o postrzeganiu Polski przez zagranice, to do tego najgorszego sortu ludzi zaliczalby sie i PAD, ktory pidczas swoich wizyt za granica nie wykazal sie pozytywna reklama dla Polski. Twoja teza, ze prezes mial na mysli tylko (badz w ogole) Polakow piza Polska, upada przy tych slowach: Jarosław Kaczyński napisał(a): To powrót do metod 2005-2007, a także z czasów rządu Jana Olszewskiego – też naszych, to był też rząd PC. To się powtarza. Ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort Polaków jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony. Wojna, komunizm, transformacja temu typowi ludzi dawała szanse Kto z Polaków za granicą czuje się zagrozony? Prezes doskonale wie, jak przylozyc, żeby go swoi dobrze zrozumieli, a jednocześnie mógł się wykrecic, że od pił do kogo innego. Szkoda, że ty też udajesz, że wierzysz w jego dobre intencje. Prezes i PiS stawiają siebie i tylko siebie po stronie jedynych prawych patriotów i obronców Polski. Reszta "stoi tam gdzie ZOMO". I już tu klamie, dzieli i manipuluje. A to na pewno nie jest w interesie Polski - ojczyzny wszystkich Polakow. Nie prezes dał nam obywatelstwo i nie o będzie je nam odbieral. Zauwaz, jeśli zaczniesz trzeźwo myslec, że PO NIGDY nie stosowano takiej retoryki: my - Polacy i oni - element polskojezyczny, opcja niemiecka itp.
|
Pn gru 14, 2015 8:18 |
|
 |
andej
|
Kael napisał(a): PO NIGDY nie stosowano takiej retoryki: my - Polacy i oni - element polskojezyczny, opcja niemiecka itp. Skoro nie czuli się Polakami, to trudno, żeby tak mówili. Skoro przekazali gro mediów w ręce obce, to choć emitują one i drukują po polsku, to nie po to, by reprezentowały polską rację stanu. A podane określenia z lubością używa, jedna pani, zakochana w PO. W przeciwieństwie do kilku pań z tego forum popieram opcję polską, a nie niemiecką. Nie popieram też Komitetu Obrony D...
|
Pn gru 14, 2015 9:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Prezes doskonale wie, jak przylozyc, żeby go swoi dobrze zrozumieli, a jednocześnie mógł się wykrecic, że od pił do kogo innego. To było pogrożenie Dudzie za samowolne zorganizowanie spotkania z przywódcami partii....wychodzi poza ściśle określony krąg, niech wie co go może czekać wobec kolejnej niesubordynacji. Cytuj: Prezes i PiS stawiają siebie i tylko siebie po stronie jedynych prawych patriotów i obronców Polski. Reszta "stoi tam gdzie ZOMO". I już tu klamie, dzieli i manipuluje. A to na pewno nie jest w interesie Polski - ojczyzny wszystkich Polakow. Nie prezes dał nam obywatelstwo i nie o będzie je nam odbieral.
Zauwaz, jeśli zaczniesz trzeźwo myslec, że PO NIGDY nie stosowano takiej retoryki: my - Polacy i oni - element polskojezyczny, opcja niemiecka itp. Kaczyński od zawsze tak postępował, dlatego dziwne to odczytywanie przez część Kościoła jako człowieka uosabiającego wartości katolickie.......zapomnieli co Jezus mówi o dzielących, siejących niezgodę?? 
|
Pn gru 14, 2015 9:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mrs_Hadley napisał(a): Co powiedział Kaczyński? Jarosław Kaczyński napisał(a): To powrót do metod 2005-2007, a także z czasów rządu Jana Olszewskiego – też naszych, to był też rząd PC. To się powtarza. Ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort Polaków jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony. Wojna, komunizm, transformacja temu typowi ludzi dawała szanse To oczywiście urywek, gdzie padają słowa o sorcie Polaków, natomiast gdy ktoś ma ochotę włączyć myślenie, proponuję obejrzenie wywiadu na YouTube, gdzie można się dowiedzieć, jaki był kontekst wypowiedzi i nie jest wcale taki, jak twierdzi poniesiony przez emocje @akruk. Ale ja wiem, co piszę, bo oglądałem ten wywiad. Kaczyński jak zwykle używa inwektyw w połączeniu z INSYNUACJAMI, nie wskazując konkretnie palcem, ale wiedząc, jak odbiorcy zrozumieją jego słowa ("PiS dobry i szlachetny, a oponenci źli, niemoralni, zdrajcy"). Mam znajomych za granicą i owszem, "donoszę na Polskę". Nie widzę powodu, dla którego nie miałbym im mówić o tym, co u nas wyprawia ten nienawistnik. Swoją drogą mnóstwo osób zauważyło, że w ocenę wyrażoną przez Kaczyńskiego idealnie wpisuje się Duda, krytykujący Polskę przed władzami RFN, radiomaryjcy ze swoją wystawą smoleńską w Brukseli itd. Kiedy zwolennicy PiS robią za granicą raban o sytuacji w Polsce, to jest "oczywista oczywistość", że nie są genetycznym najgorszym sortem i zdrajcami, ale przeciwnie - obrońcami Narodu, hę? Usłyszałem już od Kaczyńskiego wiele inwektyw, wiem, że jestem wykształciuchem, który stoi tam gdzie stało ZOMO, najgorszego sortu Polakiem. Bolszewicki język i metody prezesa oraz jego popleczników dawno przestały mnie dziwić. Po prostu teraz stwierdzam, że po zaetykietowaniu jako "zdrajcy" nie widzę możliwości żadnego, ale to żadnego dialogu. Mrs_Hadley napisał(a): Kaczyński mówił o tym, że zagraniczne media przedstawiają Polskę tak, jak my Białoruś. Proponuję sobie przypomnieć, że Łukaszenka zyskał władzę przez łamanie konstytucji Białorusi i m.in. ograniczenie uprawnień sięgające po znaczenia marginalizację Sądu Konstytucyjnego, który w praktyce poddał całkowitej kontroli prezydenckiej.
|
Pn gru 14, 2015 9:16 |
|
|
|