PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
feelek
|
 Re: Strajk nauczycieli
Alus napisał(a): feelek napisał(a): Kael napisał(a): Chodzi ci o to, że po katolicku jest zabraniać prawnie grzeszyć? Czyli związki jednopłciowe powinny być zabronione prawnie, bo Kościół uważa je za grzeszne? Czy jest jakieś inne uzasadnienie? Przypominam, że w Polsce związki jednopłciwe nie dość, że nie są prawnie zabronione, to nikt się nawet czegoś takiego nie domaga. To wytłumacz to księdzu z Płocka, który w kościele nazwał ludzi LGBT zboczeńcami, dla których nie ma miejsca w kościele. Ale nie domagał się wprowadzenia prawnego zakazu związków jednopłciwych?
|
Pn kwi 22, 2019 10:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Alus napisał(a): katon - zdecydowana większość duchownych czerpie informacje jedynie z toruńskim mediów, to i głosowanie w duchu toruńskim Syn znajomych, ksiądz, w rozmowie wskazywał na ogromną wartość Trumpa, który jako priorytet w swojej prezydenturze stawia rodzinę. Na co spytałam - którą konkretnie rodzinę?. Oczywiście nie rozumieli pytania, a gdy ich uświadomiłam, że Trump aktualnie ma już 4 rodzinę, byli w totalnym szoku.
Czyli co kler zmanipulowany? Przeprali sobie mózgi? Po prostu dla księży priorytetem są wartości katolickie,a PO już wystarczająco daleko od nich odeszła aby duchowni ich popierali.Podajesz tu jakiś jednostkowy przykład. Kwestia kto daleko odszedł, a kto głośno deklaruje Boże dziękuję Ci, ze nie jestem taki jak inni ludzie...albo jak ta PO i równolegle a kiedyśmy Cię Panie widzieli głodnym, spragnionym, uchodźcą?...
|
Pn kwi 22, 2019 10:06 |
|
 |
katon
|
Kael napisał(a): katon napisał(a): Bycie katolikiem zobowiązuje aby mieć poglądy zgodnie z nauczaniem Kościoła. KRK jest zdecydowanie przeciwko aborcji,legalizacji związków jednopłciowych,gender,eutanazji,in vitro i edukacji seksualnej w formie takiej jakiej proponuje WHO. Nikt nikomu na siłę nie każe być katolikiem.Jeśli się zgadzasz się to daj sobie spokój bo po co się oszukiwać. No, jest. Takze przeciw powtornym malzenstwom, zdradom, wolnym zwiazkom itp. Czy to oznacza, ze panstwowe prawo powinno za to karac ukamienowaniem? Tobie sie troche myli Kosciol z panstwem. A gdzie ja powiedziałem aby kogoś tu karać? Dlaczego chcesz mi coś narzucić czego ja nie powiedziałem? Obowiązkiem katolika jest wybieranie ludzi i środowisk, którzy gwarantują obronę godności człowieka i życia od poczęcia do naturalnej śmierci; wybieranie osób, które będą prowadzić sprawy Państwa tak, by troska o rodziny była na pierwszym miejscu.
|
Pn kwi 22, 2019 10:11 |
|
|
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): Kwestia kto daleko odszedł, a kto głośno deklaruje Boże dziękuję Ci, ze nie jestem taki jak inni ludzie...albo jak ta PO i równolegle a kiedyśmy Cię Panie widzieli głodnym, spragnionym, uchodźcą?... No na pewno papież Franciszek. https://www.deon.pl/religia/serwis-papi ... antow.html
|
Pn kwi 22, 2019 10:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Alus napisał(a): Kwestia kto daleko odszedł, a kto głośno deklaruje Boże dziękuję Ci, ze nie jestem taki jak inni ludzie...albo jak ta PO i równolegle a kiedyśmy Cię Panie widzieli głodnym, spragnionym, uchodźcą?... No na pewno papież Franciszek. https://www.deon.pl/religia/serwis-papi ... antow.htmlA imigrantami są w Polsce Azjaci, Czeczeni, Ukraińcy - zatem należy kierując się rozsądkiem pognać ich na 4 wiatry.
|
Pn kwi 22, 2019 10:19 |
|
|
|
 |
katon
|
Zapytaj o to papieża Franciszka.
|
Pn kwi 22, 2019 10:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo katon sam nie potrafi pomyśleć ze swoim prawidłowo ukształtowanym sumieniem i ma zamiar na sądzie po śmierci tłumaczyć sie pojedynczymi tekstami papieża?
|
Pn kwi 22, 2019 10:46 |
|
 |
katon
|
Papież trochę zmienił zdanie odnośnie przyjmowania uchodzców i dopuścił sytuacje w jakich lepiej ich nie przyjmować i teraz nie wiecie co z tym zrobić.Czy dopasować się do nowego spojrzenia papieża na te kwestie czy też uparcie tkwić przy swoim. Ja nie musiałem zmieniać tu swojego zdania.
|
Pn kwi 22, 2019 11:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Papież trochę zmienił zdanie odnośnie przyjmowania uchodzców i dopuścił sytuacje w jakich lepiej ich nie przyjmować i teraz nie wiecie co z tym zrobić.Czy dopasować się do nowego spojrzenia papieża na te kwestie czy też uparcie tkwić przy swoim. Ja nie musiałem zmieniać tu swojego zdania. Papież nie zmieniał zdania, bazuje stale na fundamencie Ewangelii, to jedynie Ty usiłujesz dowodzić własnych racji, bazując na jednozdaniowych wypowiedziach papieża wyrwanych z kontekstu.
|
Pn kwi 22, 2019 11:27 |
|
 |
katon
|
Owszem papież pewne rzeczy zrozumiał dopiero po zamachach w Zaventem.
|
Pn kwi 22, 2019 11:34 |
|
 |
Palmer
|
Żałosne są wygibasy łże-katolików (oraz łże-chrześcijan innych wyznań), którzy w ogóle rozważają możliwość głosowania na jakąkolwiek antykatolicką partię popierającą: "wolną" aborcję, "małżeństwa" homoseksualistów, czy "dżenderyzm" w przedszkolach i szkołach.
Następujące partie owe "diablizmy" głoszą i chcą wcielać w życie publiczne: SLD, Razem, PO (dawniej nie, teraz już zdecydowanie tak), Nowoczesna, UP.
Kogoś pominąłem (nie licząc "kanap" typu Teraz czy Zieloni)?
|
Pn kwi 22, 2019 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Palmer ma moze jakas nie lze-katolicka partie, ktora wypelnia swoje obietnice w sprawie np aborcji? Tylko niech Palmer nie lze, ze PiS niczego nie obiecywal i tylko ot, tak byl murem za zaostrzeniem prawa w tej sprawie, jako opozycja.
O innych obiecankach tejze partii (2500 podwyzki dla nauczy cieli) przez litosc nie wspomne.
|
Pn kwi 22, 2019 13:30 |
|
 |
Palmer
|
To nie jest odpowiedź na mój wpis, choć chciałaby za taką uchodzić. 
|
Pn kwi 22, 2019 13:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Palmer napisał(a): Żałosne są wygibasy łże-katolików (oraz łże-chrześcijan innych wyznań), którzy w ogóle rozważają możliwość głosowania na jakąkolwiek antykatolicką partię popierającą: "wolną" aborcję, "małżeństwa" homoseksualistów, czy "dżenderyzm" w przedszkolach i szkołach.
Następujące partie owe "diablizmy" głoszą i chcą wcielać w życie publiczne: SLD, Razem, PO (dawniej nie, teraz już zdecydowanie tak), Nowoczesna, UP.
Kogoś pominąłem (nie licząc "kanap" typu Teraz czy Zieloni)? Jak przystało na "prawego katolika" spod haseł "Bóg Honor Ojczyzna....śmierć wrogom Ojczyzny" w lany poniedziałek dysponujesz jedynie wiadrem pomyj....słabiutko A jak ochłoniesz przeczytaj Twierdzenie, że jakaś partia polityczna, lub ugrupowanie polityczne w pełni odpowiadają wymogom wiary i życia chrześcijańskiego powoduje nieporozumienie.https://www.gosc.pl/doc/2691741.Ktora-p ... na-z-wiara
|
Pn kwi 22, 2019 13:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn kwi 22, 2019 14:00 |
|
|
|