Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Johnny99 napisał(a): A co w tej wypowiedzi jest nie tak? Z dalszej części wypowiedzi wynika: A z KPK wynika wprost, ze skazany może zasługiwać na łaskę m.in, wtedy, gdy cieszy się nienaganna opinią środowiskową i GDY DOSZŁO DO NAPRAWIENIA SZKODY WYRZĄDZONEJ PRZESTĘPSTWEM.Jakoś nigdy nie padło słowo, że to nie śp. Lepper żądał łapówki, a jedynie usiłowano mu ją wręczyć w celu schwytania "na gorącym uczynku". Rodzinie zmarłego należałaby się rehabilitacja ojca/męża/dziadka.
|
Pn lis 23, 2015 10:08 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): A z KPK wynika wprost, ze skazany może zasługiwać na łaskę m.in, wtedy, gdy cieszy się nienaganna opinią środowiskową i GDY DOSZŁO DO NAPRAWIENIA SZKODY WYRZĄDZONEJ PRZESTĘPSTWEM. To są przesłanki wydania przez sąd pozytywnej opinii w sprawie ułaskawienia w przypadku zastosowania procedury z KPK. Nie wiążą one natomiast prezydenta. Z żadnego przepisu prawa nie wynika, czym ma się kierować prezydent decydując się na ułaskawienie - co za tym idzie, może on ułaskawić kogo chce, kierując się dowolnymi powodami, z których nie musi się nikomu tłumaczyć. Sorry, takie mamy prawo.. Cytuj: Rodzinie zmarłego należałaby się rehabilitacja ojca/męża/dziadka. Ale z czego rehabilitacja? Czy ś.p. Lepper został skazany?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lis 23, 2015 10:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): A z KPK wynika wprost, ze skazany może zasługiwać na łaskę m.in, wtedy, gdy cieszy się nienaganna opinią środowiskową i GDY DOSZŁO DO NAPRAWIENIA SZKODY WYRZĄDZONEJ PRZESTĘPSTWEM. To są przesłanki wydania przez sąd pozytywnej opinii w sprawie ułaskawienia w przypadku zastosowania procedury z KPK. Nie wiążą one natomiast prezydenta. Z żadnego przepisu prawa nie wynika, czym ma się kierować prezydent decydując się na ułaskawienie - co za tym idzie, może on ułaskawić kogo chce, kierując się dowolnymi powodami, z których nie musi się nikomu tłumaczyć. Sorry, takie mamy prawo.. A inni mają prawo ocenić to postepowanie; W rozstrzygnięciu dotyczącym M. Kamińskiego widzę brak profesjonalizmu, choć nie tylko. Z jednej strony mianując go na stanowisko ministerialne używano argumentów, że jest niewinny, bo nie zapadł wobec niego prawomocny wyrok. Z drugiej - ułaskawienie niewinnego, to ingerencja w przebieg procesu sądowego , prof. J. Staniszkis, stała apologetka PiSu. Cytuj: Ale z czego rehabilitacja? Czy ś.p. Lepper został skazany? Został pomówiony. A człowieka nie mierzy sie jedynie procesami i wyrokami sądowymi.
|
Pn lis 23, 2015 10:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Zamiast zaciętości proponuję modlitwę. Można zadeklarować się na portalu: zapolske.pl
|
Pn lis 23, 2015 10:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Zamiast zaciętości proponuję modlitwę. Można zadeklarować się na portalu: zapolske.pl Rozumiem, że natchniona modlitwą za ojczyznę, napisałaś na portalu salon24 paszkwil "resortowe dzieci atakują". Może jeszcze prof Staniszkis obdarzysz jakim modlitewnym epitetem.
|
Pn lis 23, 2015 11:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! Zamiast zaciętości proponuję modlitwę. Można zadeklarować się na portalu: zapolske.pl Rozumiem, że natchniona modlitwą za ojczyznę, napisałaś na portalu salon24 paszkwil "resortowe dzieci atakują". Może jeszcze prof Staniszkis obdarzysz jakim modlitewnym epitetem. Zgadłaś! 
|
Pn lis 23, 2015 12:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
P.S.Oczywiście wiem, że Alus prawdę nazywa paszkwilem, stąd ten ironiczny aplauz.
|
Pn lis 23, 2015 12:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): P.S.Oczywiście wiem, że Alus prawdę nazywa paszkwilem, stąd ten ironiczny aplauz. Prawda ludzka jest jak kij, zawsze ma dwa końce.....nie poradzą nawet zapewnienia nasza prawda jest prawdziwsza.A uniwersalna Prawda to: Każdy, kto sie gniewa na swego brata, podlega sądowi, wiec najpierw pojednaj się bratem, a dopiero kolejno mów do Pana słowami modlitwy.
|
Pn lis 23, 2015 13:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): P.S.Oczywiście wiem, że Alus prawdę nazywa paszkwilem, stąd ten ironiczny aplauz. Prawda ludzka jest jak kij, zawsze ma dwa końce.....nie poradzą nawet zapewnienia nasza prawda jest prawdziwsza.A uniwersalna Prawda to: Każdy, kto sie gniewa na swego brata, podlega sądowi, wiec najpierw pojednaj się bratem, a dopiero kolejno mów do Pana słowami modlitwy. Masz rację, a więc pojednaj się z bratem i pomódl się za przyjaciół, wrogów oraz za Prezydenta Andrzeja Dudę.
|
Pn lis 23, 2015 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): P.S.Oczywiście wiem, że Alus prawdę nazywa paszkwilem, stąd ten ironiczny aplauz. Prawda ludzka jest jak kij, zawsze ma dwa końce.....nie poradzą nawet zapewnienia nasza prawda jest prawdziwsza.A uniwersalna Prawda to: Każdy, kto sie gniewa na swego brata, podlega sądowi, wiec najpierw pojednaj się bratem, a dopiero kolejno mów do Pana słowami modlitwy. Masz rację, a więc pojednaj się z bratem i pomódl się za przyjaciół, wrogów oraz za Prezydenta Andrzeja Dudę. Modlę za całą moją ojczyznę, nie preferując nikogo.
|
Pn lis 23, 2015 13:23 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Modlę za całą moją ojczyznę, nie preferując nikogo. Za Jarosława, Andrzeja i Beatę też? Może podasz nam słowa swej modlitwy (boję się, że "my" robimy to niepoprawnie), abyśmy się dołączyli?
|
Wt lis 24, 2015 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Modlę za całą moją ojczyznę, nie preferując nikogo. Za Jarosława, Andrzeja i Beatę też? Może podasz nam słowa swej modlitwy (boję się, że "my" robimy to niepoprawnie), abyśmy się dołączyli? Dziwny katolik, który szuka swojej wersji modlitwy  ....czyżby ta Chrystusowa Ojcze nasz.... bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi...zdezaktualizowała sie, za mało godna dla polskiego katolika? 
|
Wt lis 24, 2015 9:18 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Dziwny katolik, który szuka swojej wersji modlitwy  ....czyżby ta Chrystusowa Ojcze nasz.... bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi...zdezaktualizowała sie, za mało godna dla polskiego katolika?  Masz specyficzne poczucie humoru. Co masz na myśli mówiąc: "bądź wola Twoja". To, czego oczekuje od wierzących sam Bóg, czy to, co Ty uważasz za dobre dla siebie i dla tychże? A propos, jest gdzieś wątek poświęcony tej modlitwie. Przeczytaj, zastanów się.
|
Wt lis 24, 2015 10:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Dziwny katolik, który szuka swojej wersji modlitwy  ....czyżby ta Chrystusowa Ojcze nasz.... bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi...zdezaktualizowała sie, za mało godna dla polskiego katolika?  Masz specyficzne poczucie humoru. Co masz na myśli mówiąc: "bądź wola Twoja". To, czego oczekuje od wierzących sam Bóg, czy to, co Ty uważasz za dobre dla siebie i dla tychże? A propos, jest gdzieś wątek poświęcony tej modlitwie. Przeczytaj, zastanów się. Wskazanie, że katolik winien zawsze, wzorem Chrystusa, powtarzać Bądź wola Twoja nie ma nic wspólnego z humorem. Chrystus nie z poczucia humoru WYZNAŁ: NIE MOJA WOLA, ALE TWOJA NIECH SIĘ STANIE.Jeśli wierzę w Boga to nie dyktuję Mu co uważam za dobre dla siebie Albowiem wie Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw zanim Go poprosicie.Dyktowanie Bogu co komu potrzeba leży u podwalin wszelkich podziałów. radzisz zastanów sie, ale gdzieś jest wątek, nawet nie raczyłeś przeczytać -
|
Wt lis 24, 2015 11:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt lis 24, 2015 12:12 |
|
|
|