Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 11:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Cytuj:
Chrześcijanin, jeśli jest chrześcijaninem, to nie może, ale musi przebaczyć. Podkreślam, jeśli jest chrześcijaninem. Poznacie ich po owocach.
Jeśli natomiast ktoś deklaruje się być chrześcijaninem, to wcale nie znaczy, że nim jest.
Powtarzam, chrześcijanina poznacie po owocach.

Equuleuss ma rację. A Alus, widać, raczej nie lubi chrześcijan.

Owszem nie lubię medialnych chrześcijan, którzy nie są zdolni podać ręki drugiemu człowiekowi na znak pokoju przed ołtarzem - czyli w obliczu Chrystusa który oddał życie za WSZYSTKICH.

Wt paź 27, 2015 9:42

Alus napisał(a):
Cytuj:
Chrześcijanin, jeśli jest chrześcijaninem, to nie może, ale musi przebaczyć. Podkreślam, jeśli jest chrześcijaninem. Poznacie ich po owocach.
Jeśli natomiast ktoś deklaruje się być chrześcijaninem, to wcale nie znaczy, że nim jest.
Powtarzam, chrześcijanina poznacie po owocach.

Equuleuss ma rację. A Alus, widać, raczej nie lubi chrześcijan.

Owszem nie lubię medialnych chrześcijan, którzy nie są zdolni podać ręki drugiemu człowiekowi na znak pokoju przed ołtarzem - czyli w obliczu Chrystusa który oddał życie za WSZYSTKICH.

Ci o których piszesz, NIE SĄ CHRZEŚCIJANAMI. Oni tylko tak o sobie mówią. Aby zasłużyć na miano chrześcijanina trzeba podążać za ideałem. Nawet, a właściwie szczególnie, wtedy, gdy jest się daleko. Najważniejszy jest kierunek, w którym się podąża. Chrześcijanin idzie ku dobru. Upad. Ale wstaje. Błądzi, ale wraca na Drogę. Dlatego chrześcijanin ZAWSZE przebacza. Po tym go poznasz.

Wt paź 27, 2015 10:02
Chciażby na przykładzie tej tego zdarzenia i osoby o której mówiłem, ten człowiek który zyskał sławę i pozycję dzięki incydentowi z węgierstką dziennikarką i podstawieniem mu nogi, może ta kobieta tylko spanikowała na widok pędzących ludzi w jej stronę.

Człowiek który prawdopodobnie należy do terrorystycznej bojówki w Syrii gdzie brał nawet udział w pewnych działaniach takich jak atak na Kurdów, wraz ze ścinaniem ich głów. I zyskał pozycję dzięki temu że inna osoba popełniła błąd, zyskał na krzywdzie ludzkiej bo ona została zwolniona jako matka z małymi dziećmi na utrzymaniu, a on, nagle gwiazda, trener i fotki z Ronaldo.

Kobieta kajała się, przepraszając publicznie, podczas kiedy on stwierdził w jakimś wywiadzie że nie ma woli pojednania z nią mówiąc - jak mógłbym jej przebaczyć?

Oto co jednak różni muzułmanina i chrześcijanina.

Wt paź 27, 2015 12:39
A muzułmanie i Kraje Zatoki Perskiej mają swoje bogactwo właśnie dzięki tej znienawidzonej Ameryce, Europie i zachodniej cywilizacji bo gdyby nie ta cywilizacja wraz z jej potrzebami, to mogliby chyba ta ropą napędzać tylko wielbłądy.

Wt paź 27, 2015 12:44
equuleuss napisał(a):
A muzułmanie i Kraje Zatoki Perskiej mają swoje bogactwo właśnie dzięki tej znienawidzonej Ameryce, Europie i zachodniej cywilizacji bo gdyby nie ta cywilizacja wraz z jej potrzebami, to mogliby chyba ta ropą napędzać tylko wielbłądy.

W ramach walki z muzułmanami przestań jeździć samochodem.

Wt paź 27, 2015 12:47
Nie walczę z nimi. Ja tylko nie chcę narzucania islamu w Europie.

Wt paź 27, 2015 14:03
equuleuss napisał(a):

Potrzebna jest większość aby komuś coś narzucać.
A i większość nie skutkuje gdy posiada sie gorącą wiarę i ufność, pierwsi chrześcijanie tego dowiedli.
Słaba wiara skutkuje lękami, choć On zapewnił: Nie lękajcie się, jam zwyciężył świat.

Wt paź 27, 2015 14:15

Alus napisał(a):
equuleuss napisał(a):

Nie, potrzebna jest tylko siła.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt paź 27, 2015 14:18
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):
equuleuss napisał(a):

Siłą też nie zmusi sie nikogo do wiary, ani do zmiany wiary.

Wt paź 27, 2015 15:19

Alus napisał(a):
equuleuss napisał(a):

W ramach walki z muzułmanami przestań jeździć samochodem.

No tak, nierównomierne rozłożenie dóbr oraz rabunkowa gospodarka przyczyną tych konfliktów.
A ludzkość powinna zastanowić się jak inaczej pozyskiwać paliwo, bo tych złóż i tak kiedyś zabraknie.

W Syrii złoża ropy trafiły w ręce ISIS, jeśli kraje międzynarodowej koalicji kupują ją od Państwa Islamskiego finansują terroryzm. Bo dlaczego USA nie nałoży embargo na ISIS tak jak np. na Kubę czy Rosję?
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):
equuleuss napisał(a):

Islamiści to ofensywna mniejszość, która szybko opanowałaby i zagroziła Europie jaką znamy.
Nawet nie spostrzeglibyśmy a na swym kontynencie rdzenni Europejczycy staliby się mniejszością. To byłaby kwestia paru lub parunastu lat.
Ale możemy odetchnąć z ulgą- już teraz w Polsce islamizacja nie grozi, bo do władzy doszli ludzie z silną tożsamością i tradycją narodową i chrześcijańską :-)

Wt paź 27, 2015 15:19
Cytuj:
Ale możemy odetchnąć z ulgą- już teraz w Polsce islamizacja nie grozi, bo do władzy doszli ludzie z silną tożsamością i tradycją narodową i chrześcijańską :-)

Czyli za miesiąc - dwa wychodzimy ze struktur UE, oddajemy kasę. zamykamy granice dla eksportu, wyganiamy obcy kapitał....i pozostajęmy goły ale wesoły. :brawo:

Wt paź 27, 2015 15:23

akacja napisał(a):
Islamiści to ofensywna mniejszość, która szybko opanowałaby i zagroziła Europie jaką znamy.
Nawet nie spostrzeglibyśmy a na swym kontynencie rdzenni Europejczycy staliby się mniejszością. To byłaby kwestia paru lub parunastu lat.

Fantazji Ci nie brak, jak widzę.

Alus napisał(a):
Siłą też nie zmusi sie nikogo do wiary, ani do zmiany wiary.

Oczywiście, że się zmusi. Chrześcijanie szeroko to praktykowali.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Ostatnio edytowano Wt paź 27, 2015 15:29 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz

Wt paź 27, 2015 15:28

Alus napisał(a):
Cytuj:

Czyli za miesiąc - dwa wychodzimy ze struktur UE, oddajemy kasę. zamykamy granice dla eksportu, wyganiamy obcy kapitał....i pozostajęmy goły ale wesoły. :brawo:

To wcale nie było ich postulatem.
To co preferowane jest przez nich to sojusz krajów Europy środkowoeuropejskich czyli to co rząd Kopacz zaprzepaścił, a to było sugerowane.
W Polsce będą pozytywne zmiany ku naprawie Rzeczypospolitej, a z kolei Niemcy zostaną osłabione burdami dokonywanymi przez imigrantów.

Wt paź 27, 2015 15:29
akacja napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

To wcale nie było ich postulatem.
To co preferowane jest przez nich to sojusz krajów Europy środkowoeuropejskich czyli to co rząd Kopacz zaprzepaścił, a to było sugerowane.
W Polsce będą pozytywne zmiany ku naprawie Rzeczypospolitej, a z kolei Niemcy zostaną osłabione burdami dokonywanymi przez imigrantów.

Co w niczym nie zmienia faktu, że RP przyjmie uchodźców.
Ci zapewne i tak uciekną.

Wt paź 27, 2015 15:31

Chodzi o zminimalizowanie negatywnych skutków jakie przyniosą z sobą imigranci.
Podobno już jacyś chodzą po Warszawie, tylko o tym nie piszą.

Wt paź 27, 2015 15:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 182  Następna strona