Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 10:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 68  Następna strona
 Czego chce KOD? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czego chce KOD?
kosiarz1 napisał(a):
Rodzina to inwestycja, i PiS ja traktuje jak w kazdym cywilizowanym kraju priorytetowo, w odroznieniu od PO, i ich orlikow i aquaparkow.

Oczywiście źle. To państwo jest inwestycją rodzin, ściepą taką na wspólne dobro, żeby rodzinom dobrze się żyło, przede wsystkim pod kątem bezpieczeństwa i porządku. Odwracanie tego porządku grozi tym, że państwo zacznie likwidować nierentowne "inwestycje". Kosiarz popiera?

kosiarz1 napisał(a):
Np tacy Niemcy, dość, ze, swoja rodzine znacznie lepiej finansuja, niz PiS, to jeszcze pompuja w imigrantow miliardy euro, uwazajac, ze to inwestycja w rynek.

Jaka jest dzietność rodziny niemieckiej i ile procent niemieckiego PKB wypracowują imigranci?

Śr sty 11, 2017 9:35

ErgoProxy napisał(a):

kosiarz1 napisał(a):
Np tacy Niemcy, dość, ze, swoja rodzine znacznie lepiej finansuja, niz PiS, to jeszcze pompuja w imigrantow miliardy euro, uwazajac, ze to inwestycja w rynek.

Jaka jest dzietność rodziny niemieckiej i ile procent niemieckiego PKB wypracowują imigranci?

Przegapiłeś najcenniejsze w wypowiedzi kosiarza.
To mianowicie, że PiS finansuje rodzinę.
Wprawdzie nie tak dobrze, jak Niemcy, ale to PiS finansuje polskie rodziny.
Czyż to nie interesujące?
Bez PiS-u polskie rodziny nie miałyby prawdopodobnie na utrzymanie, może by i nie przeżyły.
Pracodawcy nie płaciliby im wynagrodzeń, a w sklepach nie byłoby towarów.
Skąd PiS bierze pieniądze na finansowanie rodzin, z postu kosiarza się już nie dowiemy.
A to jeszcze bardziej interesujące.

Śr sty 11, 2017 10:01

Cytuj:
Oczywiście źle. To państwo jest inwestycją rodzin, ściepą taką na wspólne dobro, żeby rodzinom dobrze się żyło, przede wsystkim pod kątem bezpieczeństwa i porządku. Odwracanie tego porządku grozi tym, że państwo zacznie likwidować nierentowne "inwestycje". Kosiarz popiera?

Pomyliles dwa pojecia, państwo i rzad. Pisalem o rzadzie, rzad ma jakies priorytety, jeden takie inny inne. W zaleznosci od gloszonych przez siebie programow. I o tym pisałem.
I dlatego by rodziny wzmacnialy panstwo, powinny byc przez rzad traktowane priorytetowo. I to sie zgadza.

Cytuj:

Nie wiem. Cytowalem jedynie źrodla niemieckie, ktore imigrantow traktuja jak inwestycje w gospodarke, rozwoj rynku.

Cytuj:
A ja bym wolał, żeby się PiS od mojej rodziny (censored). Nie moja wina, że JarKacz sobie własnej nie założył.

Zawsze mozesz w gescie protestu zrezygnować z tych wszystkich ulg i przywilei. W Niemczech jak dobrze kojarze, jest podatek tzw "bykowe" ktore placa bezdzietni, single. Widocznie rzad niemiecki uznal, ze w mniejszym stopniu buduja wspolne panstwo. Musza placić. :-D

Cytuj:
Ale mnie żadne koryto nie interesuje. Ja na siebie zarobię własnymi rękami. Interesuje mnie, aby JarKacz nie miał nad moim narodemwładzy, żeby nie być w majestacie prawa bitym po mordzie przez kiboli z "Obrony Terytorialnej", żeby moje dzieci nie były uczone w szkole "wartości" bolszewickich, żeby państwo nie sięgało po moje dobra, albo po dziedzictwo mojego narodu w celu pokrywania własnych wielkopańskich gestów. Takie (censored). Jeśli będą spełnione, to niech se przy korycie stoi kto chce.

To takie populistyczne. Moglbym to samo napisac o kazdej wladzy w Polsce. Za rzadow PO, SLD, UW czy innych dochodzilo do roznych zadym ulicznych. Wartosci "bolszewickie" to dla jegnych gender i poprawnosc polityczna, ograniczenie przez to wolnosci slowa itp itd. Mozemy tak sobie pisac dosc dlugo.
Chocby dzien wolnosci podatkowej, za rzadow PiS przypadal wczesniej jak za rzadow PO. Wiec pisanie o jakims "sieganiu po moje dobra" jest tak samo uprawnione od 26 lat.

Cytuj:
Jak widać PO nie miało władzy absolutnej. Gdyby miało, to by jej nie oddało PiS-owi w pokojowy sposób.

I odwrotnie. Co wiecej, PiS oddal wladze, przed terminem, takich mial koalicjantow. Mam nadzieje, ze juz tego nie zrobi, przed terminem.

Śr sty 11, 2017 10:13

mikkel napisał(a):
...

Homosowieticus tkwi w nas mocno. Nie potrafimy spokojnie przeczytać i z życzliwością do piszącego (niekoniecznie do głoszonych treści) rzeczowo odpowiedzieć.
Kosiarz coś napisał, ktoś nie przeczytał lub przeczytał bez wnikania w treść i zarzuca Kosiarzowi , że napisał nieprawdę. Zaraz dołączą plujki, aby go pognębić.
A tymczasem Kosiarz wcale nie napisał, że PIS finansuje rodziny. Szkoła Urbana, wyrwać z tekstu słowo, dorobić teorię, nagłośnić, potępić. Wiele osób daje się na to nabrać. Nie odszukają tekstu źródłowego. Przyjmą za prawdę to, co pisze szkalujący. I razem z nim przyłączą się do wylewania kubłów pomyj.
A to tylko dlatego, że Kosiarz nie zatracił umiejętności myślenia i spostrzegania świata w sposób nie zakłócony nachalną propagandą głównego ścieku.
Kosiarz, trzymaj się. Nie zawsze podzielam Twoje zdanie, ale cenię to, że się nie poddajesz i masz odwagę pisać to, tak sam oceniasz świat. Za to, że nie musisz powielać tez GW ani TVN, tylko stać Cię na własne zdanie.

Śr sty 11, 2017 10:35
kosiarz1 napisał(a):
Pomyliles dwa pojecia, państwo i rzad.
Rząd jest organem państwa.
Cytuj:
I dlatego by rodziny wzmacnialy panstwo, powinny byc przez rzad traktowane priorytetowo. I to sie zgadza.
W świetle tego, co mówił Ergo mamy wówczas do czynienia z ogonem machającym psem.
Cytuj:
Zawsze mozesz w gescie protestu zrezygnować z tych wszystkich ulg i przywilei.
Hahaha. A dlaczego? Mam im dokładać jeszcze kasy? Jeśli jest sposób, aby zrezygnować zarazem z obciążeń, jak i z ulg, to proszę bardzo. Natomiast nie wiem, jakie rozumowanie Cię doprowadziło do wniosku, że mam charytatywnie wspierać rząd Kaczyńskiego.
Cytuj:
W Niemczech jak dobrze kojarze, jest podatek tzw "bykowe" ktore placa bezdzietni, single. Widocznie rzad niemiecki uznal, ze w mniejszym stopniu buduja wspolne panstwo. Musza placić. :-D
No jest. Wiele rzeczy jest w Niemczech, które nie są dobrym pomysłem. Od kiedy to Niemcy są dla kosiarzy takim wielkim autorytetem, że należy wprowadzać jakieś rozwiązania tylko dlatego, że "Niemcy tak mają".
Cytuj:
To takie populistyczne.
Populizm opiera się na państwowym rozdawnictwie. Populista obiecuje grupom społecznym szczególne traktowanie. Liberalizm i minarchizm jest zaprzeczeniem populizmu.
Cytuj:
Moglbym to samo napisac o kazdej wladzy w Polsce.
Oczywiście, że mógłbyś. Jak to mówią "papier jest cierpiliwy".
Cytuj:
Wartosci "bolszewickie" to dla jegnych gender i poprawnosc polityczna
W ZSRR i PRL były gender i poprawność polityczna? No co Ty nie powiesz?
Cytuj:
Chocby dzien wolnosci podatkowej
Liczony nie na podstawie kwoty podatków, tylko na podstawie wysokości wydatków publicznych.
Cytuj:
I odwrotnie.
Nie odwrotnie, bo PiS jeszcze władzy absolutnej nie uzyskał, a do następnych wyborów zostało jeszcze trochę czasu.
Cytuj:
Co wiecej, PiS oddal wladze, przed terminem, takich mial koalicjantow.
Nie miał "takich koalicjantów", tylko sam aktywnie własnych koalicjantów zwalczał organizując przeciw nim prowokacje i podbierając im członków.
Cytuj:
Mam nadzieje, ze juz tego nie zrobi, przed terminem.
Oczywiście, że nie zrobi, bo plan jest inny.
andej napisał(a):
A tymczasem Kosiarz wcale nie napisał, że PIS finansuje rodziny.
Odniósł się do argumentu dotyczącego 500+.

Śr sty 11, 2017 10:37
kosiarz1 napisał(a):
Pomyliles dwa pojecia, państwo i rzad.

A co to jest: rząd? Organizacja pożytku publicznego?

kosiarz1 napisał(a):
Pisalem o rzadzie, rzad ma jakies priorytety, jeden takie inny inne. W zaleznosci od gloszonych przez siebie programow. I o tym pisałem.

Pisałeś o tym, że rodzina jest inwestycją, Czy nierentowne inwestycje winny być likwidowane?

kosiarz1 napisał(a):

Oczywiście źle. Dlatego, by rząd wzmacniał państwo – zakładając w ogóle, że taka jest potrzeba chwili, aby państwo było mocniejsze – powinien być traktowany przez rodziny priorytetowo. I to się zgadza... tak sobie.

Zdaje mi się, ciekawe czy dobrze, że kosiarz nie umie wyzwolić się z okowów podziału my-oni i tylko chce, żeby ci oni traktowali nas priorytetowo. Dobrze mi się zdaje? Nie tędy droga.

kosiarz1 napisał(a):
Cytowalem jedynie źrodla niemieckie, ktore imigrantow traktuja jak inwestycje w gospodarke, rozwoj rynku.

A ja się zapytałem, czy ta polityka Niemców jest sensowna.

Śr sty 11, 2017 10:44
W realu jak wygląda inwestycja PiS w rodzinę, przekonała się ostatnio znajoma rodząc w styczniu 2017r swoje dziecko.
Jako, że min Radziwiłł pozbawił pakiet standardów okołoporodowych rangi zarządzenia, w szpitalu gorliwie to potraktowano.......znajoma przeleżała 4 dni w niezmienianej, brudnej pościeli, pielęgniarki już nie podchodziły po młodych położnic aby pomagać im i uczyć karmienia maleństw.
Ona sama, rodzina i znajomi zszokowani.....ale przecież przez wieki kobiety rodziły w obskurnych warunkach i nie uczono ich opieki na noworodkiem.......

Śr sty 11, 2017 10:54
No coz. Kiedy wroci goraczka pologowa to moze Sanepid sie zainteresuje? Czyba ze na stolkach tam siedzi tylko PiS i nic juz nie robia poza odbieraniem pensji.

A jesli to prawda, to widzimy jak przeklada sie poboznosc katolikow (a statystycznie przynajmniej 40% personelu to praktykujacy katolicy) na moralnosc. Stanislawa Leszczynska z narazeniem zycia ratowala noworodki i dbala o poloznice, a pielegniarki, polozne i lekarze robia program minimum, bo ... po co wiecej?

O (kolejnym swietym w PiSie, promowanym takze w GN) min Radziwille sie nie wypowiem, bo juz tylko Pan Bog moze go osadzic za jego klamstwa i dzialania.

Śr sty 11, 2017 15:42

Muszę przyznać, że jak czytam że niektórym wartości i patriotyzm kojarzą się jedynie z bolszewickim planem wychowania komunistów to zaczynam mieć wątpliwości, czy nie jest to dowód na to, że się bolszewikom udało...
EOT

Śr sty 11, 2017 19:13
Zobacz profil WWW
Marek_Piotrowski napisał(a):
Muszę przyznać, że jak czytam że niektórym wartości i patriotyzm kojarzą się jedynie z bolszewickim planem wychowania komunistów
A konkretnie komu wartości i patriotyzm kojarzą się z bolszewickim planem wychowania komunistów? Bo mam wrażenie, że z braku argumentów zacząłeś mnie po prostu po chamsku oczerniać.
Cytuj:
EOT
A Ty jesz własne gile. Nie uzasadnię tej tezy. Tylko stwierdzę "EOT".

Śr sty 11, 2017 19:44
A rzeczywiście. I taki człowiek jest apologetą katolickim? Przecież on tu daje świadectwo cholerawieczego, ale katolicyzmu na pewno nie. Już prędzej bym zaufał jego ocenie w temacie szinto, bo to jakieś takie twarde serce samurajskie jest.

A w ogóle to wojowanie z bolszewizmem w imię wiary, metodą obrażania innych, tudzież się, jakoś dziwnie przypomina nauczanie ojczenasiów w wersji compact: Ojcze nasz, któryś jest w Niebie – zbaw nas ode złego, k...

Śr sty 11, 2017 19:53

zefciu napisał(a):
Muszę przyznać, że jak czytam że niektórym wartości i patriotyzm kojarzą się jedynie z bolszewickim planem wychowania komunistów
A konkretnie komu wartości i patriotyzm kojarzą się z bolszewickim planem wychowania komunistów?

Konkretnie to Tobie.

Cz sty 12, 2017 3:02
smokeustachy napisał(a):
zefciu napisał(a):
A konkretnie komu wartości i patriotyzm kojarzą się z bolszewickim planem wychowania komunistów?

Konkretnie to Tobie.

Gdy patriotyzm postrzega się jako kult jednostki, którą wszyscy musza wielbić, a tylko wybrani są godni zawiązywać jednostce buty, to jest to patriotyzm komunistyczny, w wersji stalinowskiej i Korei Płn.
Tego rodzaju patrioci, egzegeci Biblii, zapomnieli Jezusa Boga obmywającego nogi uczniom, a śmiertelnego swojego bohatera ustawili na piedestał ponad Jezusa.

Cz sty 12, 2017 7:44
smokeustachy napisał(a):
Konkretnie to Tobie.
Trzeba przyznać, że Wasza wiedza jest naprawdę wszechstronna. Nie tylko wiecie, co kto by zrobił w jakiej sytuacji, ale nawet co komu z czym się kojarzy. Jesteście całkowicie samowystarczalni dyskusyjnie. Po co dyskutować z tutejszymi przeciwnikami PiS-u, skoro można dyskutować z wyobrażeniami o nich.

Cz sty 12, 2017 8:42
Moderator

zefciu napisał(a):
smokeustachy napisał(a):
Konkretnie to Tobie.
Trzeba przyznać, że Wasza wiedza jest naprawdę wszechstronna. Nie tylko wiecie, co kto by zrobił w jakiej sytuacji, ale nawet co komu z czym się kojarzy. Jesteście całkowicie samowystarczalni dyskusyjnie. Po co dyskutować z tutejszymi przeciwnikami PiS-u, skoro można dyskutować z wyobrażeniami o nich.

zefciu, akurat jesteś ostatnim na tym forum, który ma moralne prawo do czynienia takich zarzutów.
Że przypomnę słynne cytaty z wypowiedzi innych userów, których nie było.

Cz sty 12, 2017 9:58
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 68  Następna strona