"Tysiąc jest chciwa i przekracza granice hipokryzji&quo
Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
Ale teraz to już całkiem zbaczacie z tematu. Zgadzam się,że w innych krajach korupcji jest mniej. tylko dlaczego? Mieszkańcy innych krajów nie dają łapówek bo nie chcą, czy nie mają takiej potrzeby...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn lip 14, 2008 11:47 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Sareneth napisał(a): Ale teraz to już całkiem zbaczacie z tematu. Zgadzam się,że w innych krajach korupcji jest mniej. tylko dlaczego? Mieszkańcy innych krajów nie dają łapówek bo nie chcą, czy nie mają takiej potrzeby...
Gdzie indziej nie ma łapówek tylko jest bakszisz.
Pn lip 14, 2008 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mieszkańcy innych krajów nie dają łapówek bo nie chcą, czy nie mają takiej potrzeby...
Pobudka!!!!!!
Jak by ktoś nie wiedział, to jesteśmy krajem który niedawno zrzucił jarzmo komuny, czyli jednego z najbardziej skorumpowanych systemów świata.
Sereneth, nie zadawaj infantylnych pytań, tylko obudź się.
|
Pn lip 14, 2008 14:30 |
|
|
|
 |
genowef
|
osiris napisał(a): Cytuj: Mieszkańcy innych krajów nie dają łapówek bo nie chcą, czy nie mają takiej potrzeby... Pobudka!!!!!! Jak by ktoś nie wiedział, to jesteśmy krajem który niedawno zrzucił jarzmo komuny, czyli jednego z najbardziej skorumpowanych systemów świata. Sereneth, nie zadawaj infantylnych pytań, tylko obudź się. Ja bym dodał, że jeśli cofniemy się 200 lat wstecz (czyli o około 8 pokoleń) to wychodzi nam, że w latach 1808 - 2008 przypada nam 40 lat wolności i względnej normalności (1918-39 i od 1989). Pozostałe lata to okupacja rosyjska/radziecka i niemiecka (pruska, austriacka i hitlerowska). Cofając się jeszcze dalej możemy przyjąć, że ostatnim niezależnym królem był Jan III Sobieski (pozostali byli marionetkami) zmarły w 1696 roku, to wychodzi nam, że na przestrzeni ostatnich 300 lat (od 1708r.) względna normalność wynosiła także 40 lat.
Wobec tych faktów twierdzę, że Polska i tak ma się nieźle, a skala patologii nie jest aż tak ogromna.
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Pn lip 14, 2008 14:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wobec tych faktów twierdzę, że Polska i tak ma się nieźle, a skala patologii nie jest aż tak ogromna
Przykro tylko stwierdzić, że wielu dyskutantów nie wie gdzie się znajdujemy zadając tak dziwne pytania. 
|
Pn lip 14, 2008 15:02 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
I to wina komuny i okupacji, że w Polsce jest korupcja, aborcja i mała ilość przeszczepów? Rzeczywiście niektórzy nie wiedzą gdzie się znajdują...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn lip 14, 2008 15:28 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Sareneth napisał(a): I to wina komuny i okupacji, że w Polsce jest korupcja, aborcja i mała ilość przeszczepów? Rzeczywiście niektórzy nie wiedzą gdzie się znajdują...
To że są takie pytania, to też zasługa komuny i okupacji. Oczywiście nie wyłączna - przecież jest edukacja, wychowanie, samokształcenie itd.
Pn lip 14, 2008 15:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I to wina komuny i okupacji, że w Polsce jest korupcja, aborcja i mała ilość przeszczepów?
Sereneth, chciałem zaoszczędzic Wam goryczy, ale na siłę lansujesz tezę, że Polacy są g............... warci, i mają korupcje w genach.
Może to i prawda, jeśli tak twierdzisz? 
|
Pn lip 14, 2008 18:30 |
|
 |
Sareneth
|
Ja to twierdzę? Ja zacząłem o korupcji i okupacji? Już byś przynajmniej przyznawał się do tego co piszesz...
Stanisławie zapomniałeś również dodać do listy kulturę osobistą i religię...
|
Pn lip 14, 2008 20:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak, Ty.
Lansujesz tezę, że korupcja wzięła sie z powietrza, lub nie wiadomo z czego.
Ja zaś twierdzę, że jest to scheda po komuniźmie.
Adam dokłada reszte.
|
Pn lip 14, 2008 21:03 |
|
 |
Sareneth
|
Sareneth napisał(a): I dzięki takim ludziom jak ty, w Polsce jest tak mało przeszczepów. Szkoda, że w innych krajach nie mają takich problemów... Znajdź w tym zdaniu słowo "korupcja". Od tego fragmentu ty nawijasz o korupcji... Ale mów sobie co chcesz. Jedyny tego nikomu nie broni...
A czy teraz możemy wrócić do ważniejszej dyskusji?
|
Pn lip 14, 2008 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
He, he nie ten cytat przywołałaś.
Napisałaś:
Cytuj: Zgadzam się,że w innych krajach korupcji jest mniej. tylko dlaczego? Mieszkańcy innych krajów nie dają łapówek bo nie chcą, czy nie mają takiej potrzeby...
A może to nie Ty tylko Twój sobowtór na forum, to przepraszam.
|
Pn lip 14, 2008 21:22 |
|
 |
Sareneth
|
osiris napisał(a): Sareneth napisał(a): I dzięki takim ludziom jak ty, w Polsce jest tak mało przeszczepów. Szkoda, że w innych krajach nie mają takich problemów... Bo tam nie ma Polaków zepsutych do szpiku kości przez korupcję. Gdybym mieszkał w innym kraju, to kto wie, czy bym nie podpisał takiego oświadczenia. Przykro mi. Tym samym wiadomo, dlaczego tam nie ma takiego problemu. Twoja odpowiedź na mój post. Widzisz podkreślone słowo korupcja? Ty go użyłeś, nie ja. To ty zastosowałeś zły cytat. Ale miej swoje zdanie. Jeżeli Ci to pomoże...
|
Pn lip 14, 2008 21:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo korupcja to CLOU tego problemu jakim są przeszczepy i związany z tym problem dawców.
Jak nie chcesz tego widzieć to Twój problem.
Ja widzę ten problem i wiem, że właśnie w Polsce a nie w innych krajach będziemy mieli do czynienia z taką patologią.
|
Pn lip 14, 2008 21:38 |
|
 |
Sareneth
|
Acha! Czylu ludzie nie chcą być dawcami, ponieważ się boją korupcji? Żelazna logika... Może jeszcze napisz, że Tysiąc też bała się korupcji? Jak napisałeś Cytuj: na siłę lansujesz tezę, że Polacy są g............... warci .
|
Wt lip 15, 2008 9:09 |
|
|
|