| Autor |
Wiadomość |
|
Witold
|
 Re: Wybory 2010
osiris napisał(a): I to się nazywa demokracja? To jest kombinacja a nie demokracja. Wystawią kogo chcą i wybierzemy kogo oni chcą. Śmiechu warte. A przepraszam jak inaczej by to miało wyglądać, niż tak że są kandydaci i wybiera się spośród nich?
|
| Śr mar 03, 2010 15:01 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Gita2 napisał(a): ToMu! Na dzień dzisiejszy wiem na kogo nie oddam NA PEWNO głosu, a więc nie będzie to kandydat SLD, ani PO, ani taki z "folkloru'. Marek Jurek nie jest kandydatem z "folkloru', więc jest brany przeze mnie pod uwagę, ale ostateczną decyzje podejme najpóźniej przy urnie wyborczej, czy Marek Jurek, czy kandydat PiS. P.S Gdyby nie daj Boże w II turze spotkali się kandydaci SLD i PO, nie pójdę głosować. Pierwsze zdanie - sama dajesz przykład wyboru negatywnego. Drugie zdanie - wybacz, ale różnica między Jurkiem a PiS jest dość duża. A co, jeśli - co moim zdaniem jest pewne - Jurek nie będzie koniec końców kandydował Wariant z PS - nierealny, wg mnie. Na pewno, o ile II tura będzie, będzie w niej Kaczyński i... właśnie. Niekoniecznie ktoś z PO, bo nie jestem przekonany, czy Sikorski albo Komorowski byli by w stanie zebrać tyle głosów. Lewica  Może ktoś od nich mieć szansę, jeśli dwóm w/w z PO nie wyjdzie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Śr mar 03, 2010 15:14 |
|
 |
|
SweetChild
|
Moim zdaniem jest niemal pewne, że II tura odbędzie się pomiędzy Komorowskim lub Sikorskim (PO) a Lechem Kaczyńskim (PiS). Oczywiście oddam swój głos na kandydata PO.
Gdybym jednak się mylił i przeciwnikiem Lecha Kaczyńskiego miał być Szmajdziński, Nałęcz czy Marek Jurek, to poparłbym Kaczyńskiego.
|
| Śr mar 03, 2010 15:34 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Gdybym jednak się mylił i przeciwnikiem Lecha Kaczyńskiego miał być Szmajdziński, Nałęcz czy Marek Jurek, to poparłbym Kaczyńskiego. A ja M. Jurka  ....sam Lech byłby ostatecznie do strawienia, ale Jarka już nie zdzierżę. W pierwszej turze oczywiście kandydat PO.
|
| Śr mar 03, 2010 18:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Podoba mi się to wróżenie z fusów. Lech sobie jaja robi i udaje że nie może kandydować , bo nie ma poparcia. To jest podobna zagrywka co u TUSKA. Udaje że nie chce a jak by co to wystartuje. Oboje wpadli na genialny pomysł iż usuną się z wyborów i teraz nie wiadomo z kim walczyć w wyborach, bo nikt do końca nie wie, czy wystartują czy nie. Będziemy mieli wyborczą ciuciubabkę.
|
| Śr mar 03, 2010 20:51 |
|
|
|
 |
|
Gita2
|
Sikorski czy Komorowski oto jest pytanie, a może Kaczyński, Jurek, Szmajdziński??? A mnie po cichu marzy się monarcha- król nieskazitelny. Dałam się wciągnąć w spekulacje, gdyz o królu mogę tylko pomarzyć. Okazuje się, że nie jestem w tych marzeniach odosobniowa. Wczoraj w "Rozmowach niedokończonych", reżyser Grzegorz Braun-monarchista również poważnie popiera monarchię. niestety w/g mnie jest to nierealne, przynajmniej w najbliższych 10 latach. Póki co ND pisze na temat kandydatów na kandydata platformy. http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po31.txt
|
| Cz mar 04, 2010 8:53 |
|
 |
|
SweetChild
|
Gita2 napisał(a): A mnie po cichu marzy się monarcha- król nieskazitelny. Mnie też  Takie Królestwo Niebieskie 
|
| Cz mar 04, 2010 9:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Lech sobie jaja robi i udaje że nie może kandydować , bo nie ma poparcia. Przepraszam Cię bardzo - nie mówił, że nie ma poparcia, ale, że nie "ma poparcia WAŻNEJ siły politycznej". Najwidocznej upatruje brata i jego partię w kategoriach kabaretowych. Ja ja Jarka traktuję tak poważnie.....najwidocznej na wyrost 
|
| Cz mar 04, 2010 9:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Najwidocznej upatruje brata i jego partię w kategoriach kabaretowych. Chciała byś. Nic z tych rzeczy. Dziennikarze próbowali jego wypowiedź analizować i doszli do wniosku iż jest to sygnał medialny do Rydzyka, ale tak do końca to nie wiadomo co chciał uzyskać Prezydent tą wypowiedzią, choć zapewne był to celowy zabieg. Takie szachy polityczne. A co do króla, to musielibyśmy go zaimportować z zagranicy.
|
| Cz mar 04, 2010 10:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: Najwidocznej upatruje brata i jego partię w kategoriach kabaretowych. Chciała byś. Nic z tych rzeczy. Dziennikarze próbowali jego wypowiedź analizować i doszli do wniosku iż jest to sygnał medialny do Rydzyka, ale tak do końca to nie wiadomo co chciał uzyskać Prezydent tą wypowiedzią, choć zapewne był to celowy zabieg. Takie szachy polityczne. A co do króla, to musielibyśmy go zaimportować z zagranicy. Jesli sam Lech nie wie co chce to tez jest to zachowanie z pogranicza kabaretu przystające bardziej do palikota niz do kandydata na Prezydenta  A wysyłanie sygnałów do o. Rydzyka poprzez konferencje prasowe bardzo chybiony pomysł. Pytanie - co łączy L. Kaczyńskiego z J. Piłsudskim?
|
| Cz mar 04, 2010 10:25 |
|
 |
|
Gita2
|
osiris napisał(a): Cytuj: Najwidocznej upatruje brata i jego partię w kategoriach kabaretowych. Chciała byś. Nic z tych rzeczy. Dziennikarze próbowali jego wypowiedź analizować i doszli do wniosku iż jest to sygnał medialny do Rydzyka, ale tak do końca to nie wiadomo co chciał uzyskać Prezydent tą wypowiedzią, choć zapewne był to celowy zabieg. Takie szachy polityczne. A co do króla, to musielibyśmy go zaimportować z zagranicy. Coś jest na rzeczy, prawdopodobnie to, że kandydatem o.T.Rydzyka jest eurodeputowany Mirosław Piotrowski. Na prof.Mirosław Piotrowskiego głosować będe bez wahania. Nareszcie najlepszy kandydat!!! http://www.wprost.pl/ar/188588/W-wybora ... rowskiego/
|
| Cz mar 04, 2010 11:35 |
|
 |
|
Gita2
|
|
| Cz mar 04, 2010 11:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jesli sam Lech nie wie co chce To samo można by rzec o TUSKU, który cały czas dawał jednoznaczne znaki a postąpił niezgodnie jakby z zapowiedziami. Oni dokładnie wiedzą co chcą, tylko ich drogi dojścia do tego są w obu przypadkach pokrętne.
|
| Cz mar 04, 2010 13:04 |
|
 |
|
Gita2
|
Czy dzisiaj, lub jutro dowiemy się kto będzie kandydatem PiS na prezydenta?
|
| So mar 06, 2010 13:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Czy dzisiaj, lub jutro dowiemy się kto będzie kandydatem PiS na prezydenta? To masz jakieś wątpliwości? Tylko "najlepszy Prezydent w historii Polski" może być kandydatem.
|
| So mar 06, 2010 13:29 |
|
|
|