Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 3:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 499 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 34  Następna strona
 Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy. 
Autor Wiadomość

Post Re: Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy.
maly_kwiatek napisał(a):
pilaster napisał(a):
PiS prowadziłą politykę prześladowania Kościoła, że "sprawę Wielgusa" przypomnę.

To przypomnij jeszcze, na czym polegało prześladowanie Kościoła przez PIS, w związku ze "sprawą Wielgusa" ???.

Na uzurpowaniu sobie przez PiS prawa do mianowania i odwoływania biskupów, co wg prawa kanonicznego jest zastrzeżone wyłącznie dla Stolicy Apostolskiej. Dopuszczenie, aby o mianowaniu biskupów decydował nie papież, ale Sakiewicz, Kaczyński (który podobno w tej sprawie wydzwaniał do papieża z pogróżkami), czy Terlikowski, byłoby równoznaczne z upaństwowieniem Kościoła w Polsce.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lut 01, 2011 15:48
zbanowany na stałe

pilaster napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
pilaster napisał(a):
PiS prowadziłą politykę prześladowania Kościoła, że "sprawę Wielgusa" przypomnę.

To przypomnij jeszcze, na czym polegało prześladowanie Kościoła przez PIS, w związku ze "sprawą Wielgusa" ???.

Na uzurpowaniu sobie przez PiS prawa do mianowania i odwoływania biskupów, co wg prawa kanonicznego jest zastrzeżone wyłącznie dla Stolicy Apostolskiej. Dopuszczenie, aby o mianowaniu biskupów decydował nie papież, ale Sakiewicz, Kaczyński (który podobno w tej sprawie wydzwaniał do papieża z pogróżkami), czy Terlikowski, byłoby równoznaczne z upaństwowieniem Kościoła w Polsce.

A poza tym w domu wszyscy zdrowi? :|

Wt lut 01, 2011 15:51

Temat o tym już istnieje, został podlinkowany, tutaj dyskusja ma dotyczyć obietnic Tuska

Wt lut 01, 2011 16:23
zbanowany na stałe

Cytuj:
Temat o tym już istnieje, został podlinkowany, tutaj dyskusja ma dotyczyć obietnic Tuska

Temat o zdrowiu rodziny pilastra?
A gdzie? :D

Wt lut 01, 2011 17:47
Cytuj:
Temat o zdrowiu rodziny pilastra?
A gdzie? :D

Pod lupą Zespołu ds Promocji Wolności Przekazu i Poszanowania Zasad Dialogu Społecznego w Komunikacji ........Twoja osoba i moja też może już być na jej celowniku :D .....
Komisja w ramach promocji wolności będzie zgłaszać posty oponentów PiS do prokuratury.
Za emigrantów też się wezmą :nonono:

Wt lut 01, 2011 19:37
zbanowany na stałe

Cytuj:
Za emigrantów też się wezmą :nonono:

Najpierw trzeba posprzatac na wlasnym podworku. Zalozyciele tematow o katastrofie smolenskiej, prezydencie Komorowskim czy Tusku, niech sie trzesa. :)
Ostatecznie wyprowadze sie do Arabii Saudow, to nie Gruzja, pazurki PiS tam nie siegna.
Jest ciekawe pytanie. Jesli taka "chinsko-sprawiedliwa" ustawa przejdzie, co sie stanie z niedobitkami PiS? Przeciez pojda siedziec jak jeden maz (moze prawie). :D
Ona nie moze przejsc. Panstwo wykonczone przez Tuska, najwybitniejsi prawnicy zamiast prawem, polityka zajeci, no i Sejm, slyszac "Propozycja PiS" automatycznie glosuje - Nie, jako ze pod wplywem Rusa dziala.

Wt lut 01, 2011 20:44

Alus napisał(a):
SweetChild napisał(a):
kropeczka_ns napisał(a):
Jaka prywatna służba zdrowia jesli jest jeden monopolistyczny NFZ który pociąga za wszystkie sznurki i jednego dnia rozwala cały system opieki specjalistycznej w danym miescie?

Dlatego punkt 47 brzmiał:

osiris napisał(a):
47. Podział NFZ na kilka konkurencyjnych zakładów ubezpieczeniowych.

Niestety, nie został zrealizowany.

Ale przynajmniej wyrównano algorytm naliczania środków NFZ dla najuboższych województw.

jak to wyrównano? To czemu punkt w moim województwie jest dużo niżej wyceniony niż np w dolnośląskim?

Śr lut 02, 2011 10:54
Cytuj:
jak to wyrównano? To czemu punkt w moim województwie jest dużo niżej wyceniony niż np w dolnośląskim?

Taka mądra aby to wyjaśnić to ja nie jestem.
Wiem, że przyjęty przez min. Religę algorytm uderzał w najuboższe regiony, bo oparty był na indywidualnych dochodach mieszkańców danego regionu.
Biedniejsze wojeództwa dostawały znacznie mniejsze kwoty - lubelskie, podkarpackie, świętokrzyskie, podlaskie.
Ten obowiazujący od 2011r oparty jest na ilości mieszkańców w danym województwie.
Inna sprawa, że NFZ to państwo w państwie.

Śr lut 02, 2011 12:45
Cytuj:
Taka mądra aby to wyjaśnić to ja nie jestem.

Czyli generalnie jest świetnie o czy sama mogę zaświadczyć a twierdzenie że jest inaczej nie umiem wytłumaczyć, bo to niezgodne jest z moją rzeczywistością. ;)

Cz lut 03, 2011 8:25
zbanowany na stałe

Jak czytam posty Alus na temat służby zdrowia w Polsce, to zawsze staje mi przed oczami Pani Anna Knysok, pielęgniarka z Chorzowa, która w Rządzie AWS Pana Premiera Buzka była wiceministrem zdrowia. Pani Knysok bez przerwy występowała w telewizji przekonując Polaków, że reforma ZUS i finansowania służby zdrowia, przygotowana przez AWS, będzie prowadzić Polaków prosto do Nieba.
To było tyleż uciążliwe, że działające w TV bez przerwy, no i przez to że ewidentnie nieprawdziwe.

Cz lut 03, 2011 16:24
maly_kwiatek napisał(a):
Jak czytam posty Alus na temat służby zdrowia w Polsce, to zawsze staje mi przed oczami Pani Anna Knysok, pielęgniarka z Chorzowa, która w Rządzie AWS Pana Premiera Buzka była wiceministrem zdrowia. Pani Knysok bez przerwy występowała w telewizji przekonując Polaków, że reforma ZUS i finansowania służby zdrowia, przygotowana przez AWS, będzie prowadzić Polaków prosto do Nieba.
To było tyleż uciążliwe, że działające w TV bez przerwy, no i przez to że ewidentnie nieprawdziwe.

Owa Pani ma rację, bo te przemiany rzeczywiście niektórych chorych Polaków prowadzą prosto do nieba lub już tam zaprowadziły.

Cz lut 03, 2011 16:29
zbanowany na stałe

Cytuj:
Czyli generalnie jest świetnie o czy sama mogę zaświadczyć a twierdzenie że jest inaczej nie umiem wytłumaczyć, bo to niezgodne jest z moją rzeczywistością. ;).

Ty twierdzisz przeciwnie. Z tym, ze Ty wszystko wiesz. Wytlumaczyc zatem zaistnialy problem.

Cz lut 03, 2011 17:36
Oto jedno z osiągnięć Tuska:
Cytuj:
Byłym prezydentom dożywotnio będzie przysługiwało uposażenie w wysokości 75 proc. wynagrodzenia zasadniczego urzędującej głowy państwa - zdecydował w czwartek Sejm, nowelizując ustawę w tej sprawie.

O ile nie budzi kontrowersji podwyżka dla Wałęsy oraz Kwaśniewskiego to fakt iż stojąca pod ciężkimi zarzutami osoba która na siłę wcisnęła się na fotel Prezydenta (ustalenia w Magdalence) budzi we mnie niesmak.
Podejrzewam że gdyby żył LK to by się tak PO nie spieszyło z tą nowelizacją, ale jak dotyczy to swojaków a szczególnie pupilka Jaruzelskiego to dlaczego nie.
Naprawdę wielkie są "osiągnięcia" tego rządu.
Dba o naród jak nikt inny wcześniej. ;)
Rozdaje pieniądze prominentom, zabiera biednym i jak leci (vide skok na OFE)

Pt lut 04, 2011 10:18

osiris napisał(a):
Podejrzewam że gdyby żył LK to by się tak PO nie spieszyło z tą nowelizacją, ale jak dotyczy to swojaków a szczególnie pupilka Jaruzelskiego to dlaczego nie.

Który to Jaruzelski emerytury prezydenckiej i tak nigdy nie pobierał...

Pt lut 04, 2011 11:28
Cytuj:
Który to Jaruzelski emerytury prezydenckiej i tak nigdy nie pobierał...

Tak on twierdzi.

Pt lut 04, 2011 12:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 499 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 34  Następna strona