Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 12:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
 Polski dzień codzienny 
Autor Wiadomość
Post Re: Polski dzień codzienny
gargamel napisał(a):
Ale na Zeusa! Trzeba mieć rozum! Po co ja mam kupować ponad miarę? Żadna reklama mnie nie zmusi.

Myślisz, że twórcy reklam, fachowców od wystroju sklepów, nie mają rozumu?
Rzesze psychologów działa, uczy jak wcisnąć klientowi towar.....w galeriach błyszcząco, kolorowo, ogłupiająca muzyka wyłączająca proces myślenia, wielkie plakietki "Promocja!!!" i ludzisku kupują, kupują, kupują - często w wyższych cenach niż przed/po promocji.

Pn gru 19, 2011 12:44
zbanowany na stałe

Zasada jest taka - im głupszy człowiek tym łatwiej da się omamić.

Pn gru 19, 2011 12:47

Ja bym powiedział, że nie tyle głupszy, co bardziej zakompleksiony. Zgodnie z zasadą, że ludzie kupują rzeczy, których nie potrzebują, za pieniądze, których nie mają, aby zaimponować ludziom, których nie lubią :twisted:

Pn gru 19, 2011 12:54
SweetChild napisał(a):
Ja bym powiedział, że nie tyle głupszy, co bardziej zakompleksiony. Zgodnie z zasadą, że ludzie kupują rzeczy, których nie potrzebują, za pieniądze, których nie mają, aby zaimponować ludziom, których nie lubią :twisted:

ten cytat jest po prostu genialny :brawo:

Pn gru 19, 2011 16:15

Zgadzam się cytat jest super.

Pn gru 19, 2011 18:58
Dzisiejszy dzień był niecodzienny, z sąsiadką byłam w Instytucie Medycyny Tropikalnej w Gdyni.
Niecodzienny był z tego powodu, że okazało się:"Nie taki staszny diabeł jak go malują".
Pani Tola miała skierowanie na badania i wszystko odbyło się elegancko, można tak powiedzieć.
Podczas trzygodzinnego oczekiwania na wyniki otrzymała miejsce na łóżku na którym mogła wypoczywać.
Na kolejny pobyt, już dłuższy w szpitalu otrzymała termin na 10stycznia, a więc nie za kilka miesięcy, a tylko za trzy tygodnie. Okazało się, że służba zdrowia jeszcze nie dogorywa i ma się nienajgorzej.
Warto czasami się o tym przekonać osobiście.
Nie wiem czyja to zasługa, Alus na pewno powie, że to zasługa Platformy, a może nawet Donalda Tuska?

Wt gru 20, 2011 16:43
gita napisał(a):
Dzisiejszy dzień był niecodzienny, z sąsiadką byłam w Instytucie Medycyny Tropikalnej w Gdyni.
Niecodzienny był z tego powodu, że okazało się:"Nie taki staszny diabeł jak go malują".
Pani Tola miała skierowanie na badania i wszystko odbyło się elegancko, można tak powiedzieć.
Podczas trzygodzinnego oczekiwania na wyniki otrzymała miejsce na łóżku na którym mogła wypoczywać.
Na kolejny pobyt, już dłuższy w szpitalu otrzymała termin na 10stycznia, a więc nie za kilka miesięcy, a tylko za trzy tygodnie. Okazało się, że służba zdrowia jeszcze nie dogorywa i ma się nienajgorzej.
Warto czasami się o tym przekonać osobiście.
Nie wiem czyja to zasługa, Alus na pewno powie, że to zasługa Platformy, a może nawet Donalda Tuska?

Czy musi to być tylko zasługa?.....a może należna rzeczywistość.
Przecież nikt nie robi łaski - wszyscy płacimy składki zdrowotne.
Wiele "problemów" jest sztucznie generowana - choćby zapowiadany od stycznia recept na leki refundowane.....w ubiegłym roku znaleziono 6, słownie SZEŚĆ recept wydanych dla osób nieuprawionych, a zadyma na cały kraj.

Wt gru 20, 2011 16:55

Zadyma jest pożądana, aby odwrócić uwagę społeczeństwa od wielu ważnych kwestii. Obecnie rządzący już nie raz stosowali podobną taktykę.....

Wt gru 20, 2011 18:33
mareta napisał(a):
Zadyma jest pożądana, aby odwrócić uwagę społeczeństwa od wielu ważnych kwestii. Obecnie rządzący już nie raz stosowali podobną taktykę.....

I rządzący inspirowali lekarzy do ogłaszania pogotowia strajkowego....ba, nawet p. Bukielowi podsunęli zgryźliwe, jak to w jego stylu, komentarze do ustaleń z in. zdrowia.

Wt gru 20, 2011 18:45

Alus niestety się mylisz a chciałabym żebyś miała rację. Z zasadami refundacji które mają wejśc za kilka dni jest masakra i obłed. Lista która ukazała się w nocy z 23 na 24 grudnia (!) ma 186 stron. Maczkiem. Jest 29 grudnia a nikt z nas nie wie jak w zasadzie miałyby wyglądać te pisane nowym sposobem recepty, nie dostaliśmy żadnych wytycznych, one mają być zupelnie inne niż dotychczas, mają mieć jakieś kody nowe (??). To nie jest niewazna kwestia....

Cz gru 29, 2011 17:16
kropeczka_ns napisał(a):
Alus niestety się mylisz a chciałabym żebyś miała rację. Z zasadami refundacji które mają wejśc za kilka dni jest masakra i obłed. Lista która ukazała się w nocy z 23 na 24 grudnia (!) ma 186 stron. Maczkiem. Jest 29 grudnia a nikt z nas nie wie jak w zasadzie miałyby wyglądać te pisane nowym sposobem recepty, nie dostaliśmy żadnych wytycznych, one mają być zupelnie inne niż dotychczas, mają mieć jakieś kody nowe (??). To nie jest niewazna kwestia....

Próbowałam znaleźć listę w necie (wcześniej bez problemu można było wyszukać dane lekarstwo, cenę) i znalazłam ten maczek :(
Prognozy kiepskie jak narazie.
Mam nadzieję, że do czasu kiedy będę musiała wypisać kolejną porcję leków już będzie po bajzlu.

Cz gru 29, 2011 18:13
Dzisiejszy dzień dla mnie to czarny piątek, a więc nie taki zwykl polski dzień codzienny.
Na liści leków refundowanych nie znalazłam swego leku na astmę :fostex.
Lek w pełnej odpłatności kosztuje 190zł i wystarczy na 45dni, a to nie jedyny lek jakim leczę astmę.
Jednym słowem astmatycy i inni biedni chorzy jako pierwsi do odstrzału, a ściślej mówiąc jako pierwsi do dorżnięciu watah, tylko co maja powiedzieć ci co nie są watahami, a więc ci biedni i głupi, ktorzy uwierzyki pani Kopacz, i głosowali na Platformę?

Pt gru 30, 2011 22:17
a co ma niby teraz Kopacz z tym wpsolnego?
Bardzo sie ciesze, ze w koncu we wszystkich aptekach beda takie same ceny :)

ale martwie sie o moich dziadkow... :( i tak ledwo wiaza koneic z koncem, wiec teraz to chyba na swoje święta bedą dostawac leki...

Pt gru 30, 2011 22:46
Margaret_ka napisał(a):
a co ma niby teraz Kopacz z tym wpsolnego?
Bardzo sie ciesze, ze w koncu we wszystkich aptekach beda takie same ceny :)

ale martwie sie o moich dziadkow... :( i tak ledwo wiaza koneic z koncem, wiec teraz to chyba na swoje święta bedą dostawac leki...

Co ma wspólnego pani Kopacz?, to proste
Ustawa została przygotowana za jej kadencji.
Jeśli się tak cieszysz, to zyczę Ci, abyś przekonała się nie tylko na skórze dziadków, ale i na własnej skórze, a więc np. zachorowałan na astmę i płaciła za podstawowy lek 190zł

Pt gru 30, 2011 23:37
gita napisał(a):
Dzisiejszy dzień dla mnie to czarny piątek, a więc nie taki zwykl polski dzień codzienny.
Na liści leków refundowanych nie znalazłam swego leku na astmę :fostex.
Lek w pełnej odpłatności kosztuje 190zł i wystarczy na 45dni, a to nie jedyny lek jakim leczę astmę.
Jednym słowem astmatycy i inni biedni chorzy jako pierwsi do odstrzału, a ściślej mówiąc jako pierwsi do dorżnięciu watah, tylko co maja powiedzieć ci co nie są watahami, a więc ci biedni i głupi, ktorzy uwierzyki pani Kopacz, i głosowali na Platformę?

A gdzie Ty wyszukałaś tą listę?.....bo poza maczkiem wpisanym w excelu nigdzie nie da rady znaleźć takiej do odczytania.
Napewno będę wiedzieć, gdy pójdę po dawkę leków do gabinetu lekarza.
Choć już doczytałam, że za jeden lek refundowany, który stale biorę, mogę kupić zamiennik słowackiej produkcji o 50% taniej.

So gru 31, 2011 9:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona