Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 15:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
Johnny99 napisał(a):
Asphodelus napisał(a):
A mnie się wydawało że takim językiem mówi RM i PiS. np. ''TVN to dzieło szatana'', ''masońska telewizja'', w ogóle kto nie z nami ten żyd, mason, liberał, Rusek itp

To masz rację - wydawało ci się. Cała reszta też ci się wydaje. Ale cóż, nikt nie może nikogo zmusić do tego, by oglądał coś więcej niż Gugałę i Lisa, a czytał coś więcej niż GW i Politykę.

Może jakieś argumenty?

Wt paź 11, 2011 10:40
zbanowany na stałe

Gita2 napisał(a):
Nareszcie się zdeklarowałeś.

Do wyborów wspierałem PIS, z oczywistych powodów.
Teraz nie muszę.
Mamy 4 lata na zbudowanie młodej alternatywy dla układu rządzących wcześniej i teraz ludzi byłej PZPR i byłej Solidarności. Jest XXI wiek.

Wt paź 11, 2011 10:45

Niemcy: Tusk ist gut www.bibula.com/?p=45377

Wybory w więzieniach
http://www.bibula.com/?p=45338

Wt paź 11, 2011 10:51

Cytuj:
Wybory w więzieniach wygrała PO z wynikiem 35,6 proc.

Kolejny dowód na to, że wybory zostały sfałszowane. Wiadomo bowiem, że więzienia pełne są oddolnych patriotów, prześladowanych przez REŻIM TUSKA :twisted:

Wt paź 11, 2011 11:16

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
I tylko dlatego zażarcie wszystkich łajdactw PiSu broni jak niepodległości :(

Np. których?

Np wściekłych ataków i opluwania biskupów Wielgusa, Kowalczyka, Dziwisza, czy Życińskiego, tego ostatniego takze po śmierci.

Cytuj:
Cytuj:
Palikot sam na własne życzenie jest teraz ich zakładnikiem. Jest to straszna banda, od czasów Samoobrony takich figur polski parlament nie oglądał. I dlatego koalicja z nimi jest dla PO nie do przyjęcia, zwłaszcza jeżeli mają alternatywę, tak samo jak kiedyś była koalicja z Samoobroną.

Przecież każdy wie, że te indywidua się po prostu nie liczą.

Ależ skad. Przecież są posłami. A dopóki nimi są, nikt, nawet Palikot nie zmusi ich do głosowania w sposób w jaki nie będą chcieli. Lepper próbował się przed samowolą swoich posłów zabezpieczać "wekslami" a i tak nie pomogło.

Cytuj:
Palikot naprawdę jest człowiekiem znacznie inteligentniejszym od Leppera. Wie, co ma teraz robić.

Czyli konretnie co?

Cytuj:
Cytuj:
Straty polityczne PO byłyby kolosalne.

Niby jakie? Ja żadnych nie widzę.

Bo Johnny99 jest fanatykiem PiSu. A w PiSie jest jeden Wódz i jedna wola. Jak Wódz zarządzi koalicję z Palikotem, Lepperem, czy SLD, to taka koalicja będzie i bedzie najczystszym przejawem patriotyzmu. :biggrin:

PO dla zdobycia 3-4% elektoratu "antyklerykalnego" [...] nie zaryzykuje straty 20-30% elektoratu konserwatywnego, który stanowi jej podstawę :) Każdy inteligentny [...] obserwator to rozumie. :)

Cytuj:
Przeciwnie - widzę, że PO może stracić, jeśli Palikota zignoruje.

Może na tym tylko zyskać.

Dlaczego PO miałaby woleć koalicję z Palikotem, zamiast z Pawlakiem, ani Johnny99, ani żaden inny fanatyk PiS oczywiscie nie powie. :)

Cytuj:
Cytuj:
Jezeli się nawet okaże, że we wszystkich kluczowych głosowaniach HP głosuje razem z PiS przeciwko PO

Np. w jakich sprawach Palikot będzie głosować razem z PiS? Może jakiś przykład?

W kazdych. Pierwsza będzie ustawa budżetowa na 2012 rok. [...] Palikota będą głosować dokładnie tak samo jak PiS.

Cytuj:
Palikot ma dziś DZIESIĘĆ PROCENT - żaden zajadły antyklerykał nigdy nie uzyskał wcześniej takiego wyniku.

I żaden mieć nie będzie. Większość wyborców Palikota to nie żadni świadomi antyklerykałowie (gdyby tak było, Palikot przede wszystkim brałby wielkie miasta, a nie tak jak jest faktycznie - prowincję), tylko zwykłe [...], któremu zajedno, czy popiera Leppera, czy PiS, czy teraz Palikota. Aby "rozliczyć" :(

Cytuj:
Nikt już się żadnego konfliktu z Kościołem nie ma powodu bać (po prawdzie, zawsze uważałem, że od lat 90-tych nikt takiego powodu nie ma, ale dopiero teraz politycy dostali na to namacalny dowód). Przecież z Łodzi do Sejmu już się wybiera Roman "byłem-księdzem" Kotliński! A już zwłaszcza nie ma powodu się obawiać ktoś tak silny, jak PO.

A po co PO konflikt z kościołem? Dla zdobycie 3-4% głosów oddadzą 20-30%? Tylko fanatycy PiSu mogliby w coś takiego uwierzyć.

Cytuj:
ktoś, kogo PO zdecydowanie potrzebuje, by lewicę przejąć.

I przy tym przejmowaniu stracić prawicę, czyli to co już ma :D

Cytuj:
Cytuj:
ALe ma ten sam elektorat i takich samych ludzi jak kiedyś Lepper.

Których np.?

Wszystkich. [...]

Cytuj:
Podstawą istnienia PO jest nienawiść,

ROTFL !!! :brawo:

Jaki piękny przykłąd projekcji ze strony ludzi, kórzy wszystkich nie głosujących na PiS (ponad 80% mieszkańców Polski) uważają za "osoby o pokroju oficerów WSI" i "lemingów" :)

Cytuj:
Cytuj:
Grupa społeczna którą reprezentuje dzisiaj Palikot ma interesy zupełnie sprzeczne z grupą społeczną reprezentowaną przez PO

Proszę bardzo - w którym miejscu sprzeczne?

PO reprezentuje osoby zadowolone z Polski i przemian lat 1989-2011, tych, którzy się czegoś dorobili, ludzi pracowitych, zdolnych i oszczędnych. Ludzi nie życzących sobie jakichkolwiek gwałtownych zmian, przewrótów i rewolucji, bo mogliby na nich tylko stracić

Palikot, podobnie, jak PiS, reprezentuje "wykluczonych", tych którzy w PRL "czy to stali czy lezeli", ludzi którzy nie lubią pracować i którzy za ten stan obwiniają "tych złodziei" Oczywiscie "wykluczeni" i "pokrzywdzeni" Palikota, to nieco inna grupa niż "wykluczeni i pokrzywdzeni" PiSu, ale róznice nie są wielkie i wszyscy oni są zainteresowani "rozliczeniem" tych bardziej pracowitych zdolnych i oszczędnych

Cytuj:
Cytuj:
Co innego hipotetyczna koalicja Palikot - PiS, bo te grupy społeczne mają wspólne interesy i niewielkie pole do potencjalnego konfliktu.

Aaa, to dlatego Palikot mówi, że dogada się z każdym, tylko nie z PiS?

Mówi... :)

Cytuj:
Dla elektoratu postkomunistycznego spod znaku Urbana i Jaruzelskiego - czyli tych, którzy zawsze, bez względu na wszystko głosują na SLD - Palikot to po prostu prawica. Ba, liberalna prawica. Biznesmen, który chce OBNIŻAĆ PODATKI.

Palikot już przed wyborami umówił się ze swoimi kandydatami, że całkowicie zarzuca resztki liberalizmu, które z rozpędu znalazł się w programie (jedna kandydatka wychlapała to publicznie), zatem będzie mógł Palikot zostać pełnoprawną lewizną bez żadnych przeszkód.

Cytuj:
A dlaczego tak sie nie stanie...?

Cytuj:
Owszem, MOŻE Kaczyński wcześniej zrezygnuje. Gdyby się tak stało, wszystko będzie zależeć od tego, kto go zastąpi.

Bez Kaczyńskiego PiS od razu zleci poniżej 20% poparcia, a potem w ogóle zniknie ze sceny politycznej. Elektorat zaś zagospodarują Palikot i SLD. Zresztą poza [...], które bedzie istnieć zawsze, elektorat PiSu powoli się kończy. Byłych członków PZPR, a nawet ich dzieci jest coraz mniej.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt paź 11, 2011 11:16

Johnny99 napisał(a):

Z tego co ja wiem, jawnie językiem nienawiści posługują się przede wszystkim politycy PO i ludzie ich frontu ochronnego. Natomiast ludziom na ulicy nie zaglądam do legitymacji partyjnych.

Ja natomiast uważam, że jedni posługują się językiem nienawiści, drudzy zaś zawiści i efekt jest taki, że mamy niezły grajdołek, prawdziwy węzeł gordyjski. I nikt tego by chyba nie rozwikłał: kto kgo pierwszy uderzył, obraził, dopiekł, kto komu jest co winien itd.
Obu stronom napewno można wiele zarzucić i żadna nie jest bez skazy. Nie mniej, mądry ten kto kładzie kres przedłużającym się sporom, jak mówi księga I-Ching.
Tak więc jeśli komu zależy na dobru tego kraju, to najlepsze co można zrobić to poprostu zapenienie stabilizacji dla obywateli i nawet już jest mniej ważne kto rządzi.
Polska w ciągu ostatnich kilku wieków nie miała wiele okazji do stabilizacji. A gdy miała to pożerały ją wewnętrzne spory polityków o to czyja prawda jest prawdziwsza, niekończące się waśnie ciągłe przejmowanie władzy jednych przez drugich i wywracanie wszystkiego o 180 stopni. Uzyskiwanie pomyślność jest procesem obliczonym na wiele, wiele lat...
Rosja zaś będzie się liczyć tylko z takim krajem, który jest stabilny i silny gospodarczo. Powinni to zrozumieć ci wszyscy prawdziwi Polacy, katolicy, patrioci, że władza aby mogła coś faktycznie zrobić musi mieć też na to czas.
Mimo, że wcale nie uważam, że rządy PO to wspaniały czas, to nie sądzę, aby samemy Tuskowi zależało na zniszczeniu tego kraju. To byłby jakiś absurd.

Może więc nadszedł czas opamiętania się dla wszystkich, ten kraj musi wkońcu wejść w fazę stabilizacji. Należy więc przestać się pienić i pieklić, dać sobie szansę. Myślę, że tego życzyłby sobie jeden Jan Paweł II, który nawet Jaruzelskiemu dał szansę i wyciągał do niego "dłoń".
Trochę mnie ucieszyły deklaracje ze strony polistyków PISu, że liczą na to że rząd weźmie się na poważnie do walki z kryzysem i że będą go w tym wspierać. Obawiam się jedynie, że nas Polaków stać jedynie na krótkie momenty gdy jesteśmy gotowi współpracować. Za chwile ginie to w potoku oskarżeń, kłótni itd...

Ostatnio edytowano Wt paź 11, 2011 11:36 przez szyszkownik, łącznie edytowano 1 raz

Wt paź 11, 2011 11:21
Cytuj:
Ja nie wiem, kim byli ci ludzie - ale to była garstka ludzi z ulicy. Ze strony Władzy dokładnie analogicznych określeń używają wysocy jej przedstawiciele i autorytety.

Członkowie klubu GazPol i p. Kurtyka ludźmi z ulicy...a może z pod z piwem?....i pisze to stały czytelnik GazPol :o

Cytuj:
Ależ oczywiście, bo przecież to PiS nadal trzeba "odrzucać" i po kolejnych czterech latach też nadal będziemy "odrzucać PiS" :D Po wyborach twitterowcy kpili, że jak to dobrze, iż udało się odsunąć PiS od władzy..

Oczywiście nie pisze tego fanatyk PiSu

Cytuj:
Masz na myśli może abp Kazimierza Nycza, serdecznego przyjaciela Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego, który powiedział, że "Kościół nie jest stroną w sporze o krzyż"? ;)

Tak - abp Nycza......z tym, że ja mam mu za złe tą wypowiedź, Ty przyjaźń z Komorowskim - prawy patriota nie zniża się do przyjaźni z człowikiem wybranych tylko przez społeczeństwo.
Za kilka dni poleci wściekły atak na abp Nycza - w dniu wyborów w lokalu wyborczym trzymał listy wyborcze tak, że widoczna była pierwsza strona - czyli kandydaci PiS - i nie było na tej stronie krzyżyka.
Oj zbierze się duchownemu.....zdradził jedynych, prawych obrońców Krzyża, Kościoła i Polski.

Cytuj:
Ok, Alus, przyznaję: nie wszystko zło jest dziełem PO ;)

Masz na myśli Mielcarka czy ks. Skubisia....

Cytuj:
Oczywiście Kaczyński nic do społeczeństwa nie ma

Wiemy.....społeczeństwo stojące w szeregu z ZOMO, z Piotrowskim, wisi wodzowi JK.......prezesa i PiS wybiera naród.
Nie musisz zatem udowadniać, że ci na drugiej części półkuli nie chodzą do góry nogami :D

Wt paź 11, 2011 11:33

Asphodelus napisał(a):
Może jakieś argumenty?

Piszę już o tym od ładnych paru lat. Zachęcam do lektury.

SweetChild napisał(a):
Kolejny dowód na to, że wybory zostały sfałszowane. Wiadomo bowiem, że więzienia pełne są oddolnych patriotów, prześladowanych przez REŻIM TUSKA :twisted:

Nie - kolejny przykład na specyficzne polskie rozumienie argumentu. Na przykład, jeżeli kogoś popierają kibole - to jest argument. Jeżeli natomiast kogoś popierają więźniowie - to to z kolei nie jest argument.

pilaster napisał(a):
Np wściekłych ataków i opluwania biskupów Wielgusa, Kowalczyka, Dziwisza, czy Życińskiego, tego ostatniego takze po śmierci.

No, jakich? Przypominam: to mają być łajdactwa "PiS", a nie Brauna czy jakichś internautów.

Cytuj:
Ależ skad. Przecież są posłami. A dopóki nimi są, nikt, nawet Palikot nie zmusi ich do głosowania w sposób w jaki nie będą chcieli.

Ale do czego miałby chcieć ich zmuszać? Przecież ci ludzie niczego nie wiedzą, poza tym, że trzeba walić w Kościół. W tych kwestiach będą głosować zgodnie z własnym sumieniem - w pozostałych będą słuchać Palikota. Bo, po pierwsze, dlaczego nie (własnego zdania i tak nie mają), a, po drugie, jednak to jemu i wyłącznie jemu zawdzięczają to, że są posłami. Wdzięczność odgrywa w polityce olbrzymią rolę.

Cytuj:
Czyli konretnie co?

Przede wszystkim - dogadać się z PO.

Cytuj:
Bo Johnny99 jest fanatykiem PiSu. A w PiSie jest jeden Wódz i jedna wola. Jak Wódz zarządzi koalicję z Palikotem, Lepperem, czy SLD, to taka koalicja będzie i bedzie najczystszym przejawem patriotyzmu.

Johnny nie jest fanatykiem PiS i nie widzi, co powyższy bełkot ma wspólnego z jego pytaniem.

Cytuj:
PO dla zdobycia 3-4% elektoratu "antyklerykalnego" (

PO chce przede wszystkim zagospodarować elektorat lewicowy. Po co Palikot zaczyna rozmowy z autorytetami lewicy? Bo dobrze wie, że na razie jego elektorat jest dość przypadkowy, choć liczny. Teraz trzeba "spoważnieć" i objąć swoim wpływem całą lewicową część społeczeństwa. Jednocześnie dogadując się z PO. W ten sposób splatformi się całą scenę polityczną, oczywiście, poza tą reakcyjną częścią narodu, czyli pisowcami, którzy nie mają w kraju czego szukać.

Cytuj:
nie zaryzykuje straty 20-30% elektoratu konserwatywnego, który stanowi jej podstawę

Konserwatywnego? Pod jakim względem? Elektorat PO to po prostu ludzie, którym się wydaje, że są "normalną" elitą, bo walą w Kaczora. Określanie ich jakimkolwiek innym mianem mija się z celem (co przyznaje Witold).

Cytuj:
Dlaczego PO miałaby woleć koalicję z Palikotem, zamiast z Pawlakiem, ani Johnny99, ani żaden inny fanatyk PiS oczywiscie nie powie. :)

Nie powiedziałem, że "woli". W tej chwili, oczywiście, koalicja z PSL wystarczy, więc nie ma potrzeby wciągać do niej Palikota. Pozostanie on zatem zapewne "konstruktywną opozycją", zajętą zagospodarowaniem lewicy. A potem się zobaczy.

Cytuj:
W kazdych.

No, to zobaczymy.

Cytuj:
Większość wyborców Palikota to nie żadni świadomi antyklerykałowie (gdyby tak było, Palikot przede wszystkim brałby wielkie miasta, a nie tak jak jest faktycznie - prowincję), tylko zwykłe roszczeniowe menelstwo, któremu zajedno, czy popiera Leppera, czy PiS, czy teraz Palikota. Aby "rozliczyć"

Gdyby tak było, to PiS wygrałby wybory - skoro było oczywiste, że ma większe szanse "rozliczyć", niż Palikot.

Cytuj:
A po co PO konflikt z kościołem? Dla zdobycie 3-4% głosów oddadzą 20-30%?

PO nie odda nawet jednego głosu na konflikcie z Kościołem. Na czyją rzecz niby? PiS? Ha. Ha. Ha. Nie ma żadnego powodu, by coś takiego przypuszczać. To raczej zbytnia afiliacja z Kościołem mogłaby PO zaszkodzić (gdyby w ogóle coś mogło jej zaszkodzić).

Cytuj:
I przy tym przejmowaniu stracić prawicę, czyli to co już ma :D

Ponownie: nie ma powodu, by PO miała tracić "prawicę". Tolerowała u siebie Palikota już po "przemianie", przejęła Arłukowicza, oferowała Kaliszowi stanowiska, "nie klękała przed księdzem" i co? Co straciła, pytam? Owszem, zanotowała niewielką stratę - była ZA MAŁO antykościelna, więc część jej dawnych wyborców przeszła do Palikota (notowano po ogłoszeniu wyników zrozpaczone wypowiedzi polityków PiS, że klęska jest jeszcze większa, niż to wygląda z cyferek - bo gdyby nie Palikot, PO miałaby ponad 40%).

Cytuj:
Jaki piękny przykłąd projekcji ze strony ludzi, kórzy wszystkich nie głosujących na PiS (ponad 80% mieszkańców Polski) uważają za "osoby o pokroju oficerów WSI" i "lemingów" :)

Nie będę się już na ten temat powtarzał.

Cytuj:
Palikot, podobnie, jak PiS, reprezentuje "wykluczonych",

Bzdura. Palikot jest znanym biznesmenem, który - werbalnie przynajmniej - chce liberalizować gospodarkę w o wiele większym stopniu, niż PO (nie przypadkiem po przejrzeniu wpisów w necie można znaleźć sporo wyborców JKM-a, którzy głosowali na Palikota). Na razie oparł się natomiast na tych, którzy chcą swobody obyczajowej i likwidacji wpływów Kościoła - a więc nie na żadnych "wykluczonych", tylko choćby "postępowej młodzieży". Elektorat PO nie ma żadnych powodów do obawiania się Palikota, nie ma też żadnej sprzeczności w ich interesach. Co najwyżej mniej mu zależy na likwidacji wpływów Kościoła, ale też generalnie jest mu niechętny.

Cytuj:
Mówi... :)

Ale po co to mówi? Przecież ma zbieżne interesy z Kaczyńskim i niewielkie pole do potencjalnego konfliktu. Dlaczego więc tego właśnie nie mówi?

Cytuj:
Palikot już przed wyborami umówił się ze swoimi kandydatami, że całkowicie zarzuca resztki liberalizmu,9jedna kandydatka wychlapała to publicznie)

Mogę prosić link?

Alus napisał(a):
Członkowie klubu GazPol i p. Kurtyka ludźmi z ulicy...a może z pod z piwem?....i pisze to stały czytelnik GazPol :o

Ale jednak nie politycy. No i tym bardziej nie politycy rządzący obecnie krajem.

Cytuj:
Oczywiście nie pisze tego fanatyk PiSu

Oczywiście, a co miałoby na to wskazywać?

Cytuj:
Tak - abp Nycza......z tym, że ja mam mu za złe tą wypowiedź, Ty przyjaźń z Komorowskim - prawy patriota nie zniża się do przyjaźni z człowikiem wybranych tylko przez społeczeństwo.

Jak rozumiem, Alus nie ma zupełnie, ale to zupełnie nic do tych duchownych, którzy przyjaźnią się z politykami PiS.

Cytuj:
Oj zbierze się duchownemu.....zdradził jedynych, prawych obrońców Krzyża, Kościoła i Polski.

Tak tak, właśnie się zbiera. Ohoo, jaki atak idzie! Już wszyscy w niego walą! Z pochodniami!

Oczywiście, nic takiego nie ma miejsca. W ogóle nikt tego nie zauważył. Jak mówiłem, pisowcy nie interesują się tym, że jakiś duchowny nie zagłosował na PiS. Takimi rzeczami - podobnie jak "Polakami-katolikami", "helem nad Smoleńskiem" itp. interesują się przede wszystkim fanatycy Platformy.

Cytuj:
Wiemy.....społeczeństwo stojące w szeregu z ZOMO, z Piotrowskim, wisi wodzowi JK.......prezesa i PiS wybiera naród.

Nikt nic nie powiedział o żadnym "społeczeństwie" stojącym w szeregu z ZOMO i Piotrowskim. Przykro mi, twoje kłamstwa będę punktował za każdym razem.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 11, 2011 12:01
zbanowany na stałe

Starsi ludzie na forach i w domach, czy w sklepach, w maglach i na placach mogą spokojnie się dalej kłócić kto jest reżimowy a kto męczennik, za Ojczyznę, za wiarę etc.
Nikt tego nie broni.

Niezależnie od tej niewiele znaczącej zabawy, Polsce jest potrzebne wspólne budowanie kraju wspólnym wysiłkiem Narodu. Nie ma już czasu na kłótnie. Pod drzwiami stoi wielki kryzys a w domu bieda aż piszczy. Kłócąc się nie zrobimy nic. Trzeba kłócących się delikatnie odstawić na bok, by nie przeszkadzali i zabrać się za odbudowę kraju. Wciąż jeszcze naszego, polskiego kraju.

Wt paź 11, 2011 12:13

Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):

Nie - kolejny przykład na specyficzne polskie rozumienie argumentu. Na przykład, jeżeli kogoś popierają kibole - to jest argument. Jeżeli natomiast kogoś popierają więźniowie - to to z kolei nie jest argument.

Nie, to faktycznie jest ten sam argument. Różnica polega na tym, że ktoś popierany przez kiboli nazywa ich "oddolnym ruchem patriotycznym", a ktoś popierany przez więźniów nie.

Z kolei mój post powyżej to tfurcze rozwinięcie utrzymanych w konwencji absurdu komentarzy powyborczych, zaproponowanej tu przez niektórych Forumowiczów.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
nie zaryzykuje straty 20-30% elektoratu konserwatywnego, który stanowi jej podstawę

Konserwatywnego? Pod jakim względem? Elektorat PO to po prostu ludzie, którym się wydaje, że są "normalną" elitą, bo walą w Kaczora.

Konserwatywnego pod tym względem:

pilaster napisał(a):
PO reprezentuje osoby zadowolone z Polski i przemian lat 1989-2011, tych, którzy się czegoś dorobili, ludzi pracowitych, zdolnych i oszczędnych. Ludzi nie życzących sobie jakichkolwiek gwałtownych zmian, przewrótów i rewolucji, bo mogliby na nich tylko stracić

Wt paź 11, 2011 12:28

SweetChild napisał(a):
Różnica polega na tym, że ktoś popierany przez kiboli nazywa ich "oddolnym ruchem patriotycznym", a ktoś popierany przez więźniów nie.

Mówi się tak o tych, o których rzeczywiście można tak powiedzieć. Od tych, których głównym celem działania są rozróby, wielokrotnie się już odcinano.

Cytuj:
Konserwatywnego pod tym względem:

Ta teza Pilastra też jest ciekawa. Jak rozumiem, na "gwałtownej zmianie", postulowanej np. przez JKM-a, "konserwatywni" wyborcy PO też mogliby tylko stracić? Wobec tego ich "konserwatyzm" (czy może ściślej "konserwatywność") ma raczej dość specyficzny charakter ;) W połączeniu z zadowoleniem z Polski w okresie, w którym dwukrotnie rządzili postkomuniści, a obecnie po raz drugi będzie rządzić partia przez tych postkomunistów, którzy jeszcze zachowali wpływy (a nie sfrustrowanych bezrobotnych wielbicieli Jaruzelskiego od Urbana), popierana.. UKŁADa się to wszystko ładnie, potwierdzam ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 11, 2011 12:33
Cytuj:
Nikt nic nie powiedział o żadnym "społeczeństwie" stojącym w szeregu z ZOMO i Piotrowskim. Przykro mi, twoje kłamstwa będę punktował za każdym razem.

Jak punktowac to punktować.
O staniu tam gdzie ZOMO,powiedział Kaczyński. Kogo miał na myśli? Polityków PO? Ale cóż nie byliby politykami gdyby nie wybrano ich, a więc wybrali tacy sami "ZOMOWcy" jak ci politycy.
Z kogo ty chcesz johny zrobić idiotów? Elektoraty ci sie pomyliły? załapiasie na to tylko ci których Kurski nazwał "ciemnym ludem".
Tak więc dla nich pozostaw te ośmieszające cię wygibasy.

Bardzo się cieszę, że PiS kolejny raz przegrał, sczególnie po dzisiejszych słowach Kaczyńskiego, który twierdzi, że tylko on może poprowadzić PiS do zwycięstwa.Dlaczego tak twierdzi? Otóż całkowicie pomieszało mu się już w łepetynie od kiedy jego wyznawcy wołaja "Jarosław zbaw Polskę" :o
Ten człowiek jest naprawdę niezrównoważony psychicznie.
PiS przegrał 6 razy pod rząd i przegra kolejne 6 razy dopóki ktoś taki jak Kaczyński będzie liderem.

Wt paź 11, 2011 12:44

Johnny99 napisał(a):
Mówi się tak o tych, o których rzeczywiście można tak powiedzieć.

Czyli są negatywnie nastawieni do PO ;)

Johnny99 napisał(a):
Ta teza Pilastra też jest ciekawa. Jak rozumiem, na "gwałtownej zmianie", postulowanej np. przez JKM-a, "konserwatywni" wyborcy PO też mogliby tylko stracić? Wobec tego ich "konserwatyzm" (czy może ściślej "konserwatywność") ma raczej dość specyficzny charakter ;)

Ja bym powiedział, że specyficzny charakter ma raczej konserwatyzm JKM-a. Jeśli miałoby to być kryterium rozstrzygające, to obawiam się, że konserwatystów nie tylko w Polsce, ale i w całej Europie można by zapewne policzyć na palcach jednej ręki ;)

Johnny99 napisał(a):
W połączeniu z zadowoleniem z Polski w okresie, w którym dwukrotnie rządzili postkomuniści, a obecnie po raz drugi będzie rządzić partia przez tych postkomunistów, którzy jeszcze zachowali wpływy (a nie sfrustrowanych bezrobotnych wielbicieli Jaruzelskiego od Urbana), popierana.. UKŁADa się to wszystko ładnie, potwierdzam ;)

Już kiedyś tłumaczyłem, że zadowolenie nie koniecznie oznacza "pełne zadowolenie". W moim przypadku jest to umiarkowane zadowolenie. W każdym razie nie zamierzam leczyć kataru cholerą.

Wt paź 11, 2011 13:01

humalog napisał(a):
Z kogo ty chcesz johny zrobić idiotów?

Na pewno nie z was - już się nie da :D Dla was przecież każdy, kto atakuje PO, jest "fanatykiem PiS". Nic więc dziwnego, że kiedy Kaczyński powiedział coś o ZOMO, od razu myślicie, że to o was.

Tymczasem proszę, jaki ciekawy dzionek mamy. Konferencja Palikota. Co mówi Palikot?

My jesteśmy gotowi poprzeć rząd PO. Nie poprzez obejmowania przez naszych ludzi stanowisk, a tylko poprzez wskazanie bezpartyjnych fachowców

czyli dokładnie tak, jak pisałem. Ale są i ciekawsze wieści:

Biedroń i Nowicka dostali propozycję od PO, by objąć stanowisko min. ds. mniejszości seksualnych i oboje odmówili

no proszę, członkowie RPP ratują PO przed "utratą 20-30% elektoratu"! Łomatko! Taka Alus na peeewno przestałaby na Tuska głosować, bankowo!

A co na to Donaldu Tusku? W to mu graj:

Nie ukrywam, że najwięcej szans na współpracę nad konkretnymi ustawami, na przykład deregulacyjnymi, dostrzegam właśnie w Ruchu Palikota

Ale, oczywiście, to wszystko znaczy jedynie tyle, że Palikot chce koalicji z PiS, a PO robi wszystko, by jak najbardziej odciąć się od Palikota, żeby tylko nie tracić swojego "konserwatywnego" elektoratu, prawda? :D Przykre jest jedynie to, jak niskie zdanie ma Pilaster o premierze - w końcu stwierdził, że tylko "fanatycy PiS" mogą w coś takiego uwierzyć, bo każdy "inteligentny" obserwator nawet nie potrafi sobie czegoś takiego wyobrazić :o Co do inteligencji Tuska, to może bym się nawet z Pilastrem zgodził, ale Tusk-fanatyk PiS... eee, chyba nie..

Wt paź 11, 2011 13:08
Cytuj:
A jednak nie politycy

Głupów znów z nas robisz?.....bo nie wierzę, że nie wiesz - stały czytelnik GazPolu, że uczestniczył w tym spektaklu poseł A. Duda i R. Terlecki.

Cytuj:
Ja rozumię, Alus nie ma zupełnie nic, ale to nic do tych duchownych, którzy przyjaźnią się z politykami PiS

Nie mam, bo mnie nie interesuje kto z kim sie przyjaźni.
Mam pretensję i to ogromne do duchownym, którzy dzielą Polaków, którzy odmawiaja prawa wstępu ąo kościołów, którzy głośno napominają o wartościach, o rodzinie, ale nie potrafią dostrzec pojedynczego potrzebującego człowieka.

Na atak na abp Nycza poczekamy - nie wszystko naraz......teraz trzeba utrwalić obraz Jarosław Polskę zbaw

Cytuj:
Nic nie powiedział o żadnym "społeczeństwie" stojącym w szeregu z ZOMO i Piotrowskim. Przykro mi, ale twoje kłamstwa będę punktował za każdym razem

Bumerang powrócił - po kilkunastu stronach Johnny przyznał, że kibicując wybranej drużynie po wygranej cieszy sie WYGRALIŚMY.....ale już zaczął udawać, że nie pojmuje iż słowa zwrócone do partii automatycznie tyczą ich wyborców.

- My jesteśmy tu gdzie wtedy.Oni tam gdzie stało ZOMO,
- Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem - intelektualnym i moralnym
- Nie dalismy rady potężnemu frontowi, który się rozciagał od FiM, pisma, które zatrudniało kiedyś G. Piotrowskiego, mordercę ks. Popiełuszki, aż po "Nie", GW, różne telewizje, PO.
Masz rację nie mówił o "społeczeństwie"....mówił o marnym pod względem moralnym i intelektualnym froncie, nie zasługującym na miano "społeczenstwa"....bez żadnej szansy awansu do miana "naród'.

Cytuj:
Napewno nie z was. Już się nie da :D

Dokładne, klasyczne zachowanie prawego patrioty, katolika.....dzięki takiemu traktowaniu przeciwników PiS i oczywiście "w żadnym wypadku, nie ich fanatyków", Palikot zebrał 10%......czyńcie tak dalej i głośniej a za 4 lata poprze go 30%.
Palikot wiarygodny w 100% skoro Johnny już go cytuje :D....teza o "debilnym" społeczeństwie, które poparło PiS, też równie wiarygodna?

Wt paź 11, 2011 13:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna strona