Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 8:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 Prowokacje antychrześcijańskie i antykościelne 
Autor Wiadomość

Post Re: Prowokacje antychrześcijańskie i antykościelne
Alus->
Cytuj:
Przy Twojej alergii na religię odczytywanie w ten sposób nie dziwi.

Przy Pani alergii na Pana Mike'a29, oraz na homoseksualizm w ogóle, odczytywanie postów w sposób jaki to Pani zrobiła, również nie dziwi.

...to be who I am

Wt sty 15, 2013 14:44

Alus napisał(a):
Poczytaj posty Mike - jego złość na cały świat, arogancji, brak możliwości spokojnego, rzeczowego dialogu, a dostrzeżesz na czym polega szkodliwość homo.

Nie widzę podstaw, by te cechy uznawać (przy założeniu, że je ma) za wynikające akurat z bycia homoseksualistą.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sty 15, 2013 14:48
@Lurker i JednePost: czyli uwazacie, ze homoseksualizm jest zjawiskiem z punktu widzenia ludzkosci obojetnym?
Mozecie miec racje o tyle, ze wpisuje sie to w powszechne przekonanie, ze jest nas za duzo. Przekonanie rozpowszechniane glownie przez ludzi zyjacych w dobrobycie, ktorym do glowy nie przyjdzie, ze mogli by cos uszczknac z wlasnego dobrobytu, zeby inni mieli lepiej.

Jesli chodzi o ksiezy katolickich, to z punktu widzenia ludzkosci moze i nie sa pozyteczni (wprost), ale ich ilosc jest naprawde znikoma ( w porownaniu z milionami homoseksualistow - wg Mike29).

Jezeli Mike29 uwaza, ze papiez mowi bzdury, jest ignorantem itp, bo"miliony uwazaja co innego", to powinien miec na tyle dobrej woli, zeby przyznac i papiezowi i katolikom prawo, do wlasnych pogladow. W koncu jest nas prawie miliard :D A podobno o slusznosci przekonan decyduje ilosc, nie rodzaj przekonan. No i na pewno nie nauka, ktora zmienia swoje przekonania w wielu kwestiach w zaleznosci od oczekiwan spolecznych, co zostalo wykazane powyzej.

W punktu widzenia religii monoteistycznych, opartych na przekonaniu, ze swiat nie powstal z przypadku, a dawca praw natury jest Pan Bog (nikt jeszcze nie udowodnil, ze jest inaczej), czyny homoseksualne sa powaznym wykroczeniem przeciw tym prawom natury. I jak wszystkie wykroczenia przeciw naturze - niosa ze soba powazne skutki negatywne.
Oczywiscie zlodziej tez powie, ze akurat jego to nie dotyczy, bo on ma wazne powody , tudziez chinski przedsiebiorca musi dbac o miejsca pracy i wlasna kase i nie stac go na filtry, ale nie zmienia to faktu, ze calosciowo takie postepowanie szkodzi naturze, czyli nam, a w efekcie samemu przedsiebiorcy chinskiemu, ktory nie ma czym oddychac jak i samemu zlodziejowi, kiedy inni go "z waznych powodow" okradna.

Wt sty 15, 2013 14:51

Kael napisał(a):
@Lurker i JednePost: czyli uwazacie, ze homoseksualizm jest zjawiskiem z punktu widzenia ludzkosci obojetnym?

Osobiscie: nie widząc konkretnych podstaw, by wyrokować o szkodliwości, zakładam obojętność, nie wykluczając pożytku.

Kael napisał(a):
W punktu widzenia religii monoteistycznych, opartych na przekonaniu, ze swiat nie powstal z przypadku, a dawca praw natury jest Pan Bog (nikt jeszcze nie udowodnil, ze jest inaczej), czyny homoseksualne sa powaznym wykroczeniem przeciw tym prawom natury.

Natomiast wiele religi niemonoteistycznych, również opartych na założeniu, że świat nie powstał z przypadku, przyjmuje, że powszechnie występujący w naturze homosekusalizm jest zgodny z prawami natury. O ile się orientuję wielu monoteistów też skłania się ku temu poglądowi.

Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 14:57 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz

Wt sty 15, 2013 14:54
Ten "pozytek" mnie zainteresowal. A jaki to mialby byc (z punktu widzenia ludzkosci oczywiscie)

Wt sty 15, 2013 14:57

Ja natomiast uważam homoseksualizm za zjawisko bez sensu - jeszcze. Innymi słowy, obserwując homo widzimy ewolucję w działaniu.

Orkiestra!

Wt sty 15, 2013 14:58

Nie wiem, napisałem jeno, że nie wykluczam. Może to byc swoisty "błąd natury", owszem, a może w tym i tkwić jakaś wartość przystosowawcza. Która, jak pisze kolega wyżej, może ujawnić się w przyszłości.

Wt sty 15, 2013 14:59
Kael napisał(a):
Jezeli Mike29 uwaza, ze papiez mowi bzdury, jest ignorantem itp, bo"miliony uwazaja co innego", to powinien miec na tyle dobrej woli, zeby przyznac i papiezowi i katolikom prawo, do wlasnych pogladow.

Nie odbieram prawa do poglądów, odbieram prawo do dyskryminacji i szerzenia kłamstw, zwłaszcza, jeśli ktoś tego typu kontrowersje prezentuje w sposób publiczny, a ponadto nie ma żadnych kompetencji do wypowiadania się z pozycji autorytetu o kwestiach, w których nie ma specjalizacji ani wykształcenia mowa o seksualności człowieka, czyli nadużywa swojej funkcji. Brak mu wiedzy zarówno teoretycznej jak i praktycznej, chyba, że jest hipokrytą, co jeszcze gorzej by o nim świadczyło. Reasumując amator, w dodatku homofob, który sobie cos uzbdurał i które klepie dawno przez nauke obalone mity. Jeśli robiłby to tylko w zaciszu swojego podwórka i grona chętnych odbiorców to nic złego, jednak jeśli wysyła te rewelacje w świat wychodzi na człowieka beczelnego pozbawionego skrupułów, który z tuptem i wbrew wszystkiemu będzie propagował swoje kontrowersje.

Kael napisał(a):
W koncu jest nas prawie miliard :D A podobno o slusznosci przekonan decyduje ilosc, nie rodzaj przekonan. No i na pewno nie nauka, ktora zmienia swoje przekonania w wielu kwestiach w zaleznosci od oczekiwan spolecznych, co zostalo wykazane powyzej.

Miliard na papierku to ja też jestem katolikiem w takim układzie :D Jest Was co najwyżej 10% z tego co napisałeś, tych prawdziwych katolików, a i to nie wiem czy nie jest przesadzoną liczbą.

Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 15:11 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sty 15, 2013 15:09

homoseksualiści to ludzie błądzący i niespełnieni jako kobieta/mężczyzna z problemami w wieku dziecięcym tj. wychowanie przez samotnego rodzica brak czynnego zaangażowania któregoś z rodzicow w wychowywanie dziecka jest to grzech z ktorym trzeba walczyc kazdy kto mu się podda i da za wygrana daje wygrac szatanowi powinnismy pomagac tym ludziom i mowic im o zlu ktore popelniaja i nie sa tego swiadomi.

Wt sty 15, 2013 15:11
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):
Poczytaj posty Mike - jego złość na cały świat, arogancji, brak możliwości spokojnego, rzeczowego dialogu, a dostrzeżesz na czym polega szkodliwość homo.

Nie widzę podstaw, by te cechy uznawać (przy założeniu, że je ma) za wynikające akurat z bycia homoseksualistą.

Załóżmy, że nie widzisz - to może widzisz radość rodziców na wieść, ze ich dziecko jest homo?

Wt sty 15, 2013 15:13
@urodzonywpanu
Muszę Cię rozczarować. Zostałem wychowany w rodzinie kompletnej przez kochających mnie rodziców. Niczego mi nie brakło ani miłości, ani kwestii materialnych, ani edukacji. Do tego mój brat, z którym wychowywałem się wspólnie w dokładnie tym samym środowisku i warunkach jest hetero. Niestety Twój wydumany schemat właśnie legł w gruzach :)

Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 15:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sty 15, 2013 15:14
Panna_Funia napisał(a):
Alus->
Cytuj:
Przy Twojej alergii na religię odczytywanie w ten sposób nie dziwi.

Przy Pani alergii na Pana Mike'a29, oraz na homoseksualizm w ogóle, odczytywanie postów w sposób jaki to Pani zrobiła, również nie dziwi.

Widzisz, ja w odróżnieniu do Ciebie nie boję się kontaktu z osobami homo - znam i przyjmuję wizyty w domu znajomej lesbijki.
I nie mierzi mnie ich widok, jak Ciebie widok duchownego lub krzyża.

Wt sty 15, 2013 15:15
Mike29 napisał(a):
Nie odbieram prawa do poglądów, odbieram prawo do dyskryminacji i szerzenia kłamstw, zwłaszcza, jeśli ktoś tego typu kontrowersje prezentuje w sposób publiczny, a ponadto nie ma żadnych kompetencji do wypowiadania się z pozycji autorytetu o kwestiach, w których nie ma specjalizacji ani wykształcenia mowa o seksualności człowieka, czyli nadużywa swojej funkcji. Brak mu wiedzy zarówno teoretycznej jak i praktycznej, chyba, że jest hipokrytą, co jeszcze gorzej by o nim świadczyło. Reasumując amator, w dodatku homofob, który sobie cos uzbdurał i które klepie dawno przez nauke obalone mity. Jeśli robiłby to tylko w zaciszu swojego podwórka i grona chętnych odbiorców to nic złego, jednak jeśli wysyła te rewelacje w świat wychodzi na człowieka beczelnego pozbawionego skrupułów, który z tuptem i wbrew wszystkiemu będzie propagował swoje kontrowersje.

O to, to Mike29. Dobrze, ze potrafisz byc samokrytyczny.
Bo jakie kompetencje ty posiadasz? Znajomosc jednostronnych pogladow "naukowych"? Wiedze praktyczna? I co? Juz jestes uznanym specjalista, ktoremu nalezy sie czesc i szacunek?

Daj innym tyle wolnosci (pogladow) ile przyznajesz sobie szerokim gestem. A swiat bedzie lepszy.

Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 15:19 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sty 15, 2013 15:17
Mike29 napisał(a):
@urodzonywpanu
Muszę Cię rozczarować. Zostałem wychowany w rodzinie kompletnej przez kochających mnie rodziców. Niczego mi nie brakło ani miłości, ani kwestii materialnych, ani edukacji. Do tego mój brat, z którym wychowywałem się wspólnie w dokładnie tym samym środowisku i warunkach jest hetero. Niestety Twój wydumany schemat właśnie legł w gruzach :)

A rodzice w zachwycie zaśpiewali radosne Alleluja na wieść o preferencji syna.

Wt sty 15, 2013 15:18
Alus napisał(a):
znam i przyjmuję wizyty w domu znajomej lesbijki.

I niestety w oparciu o jej historię kreujesz obraz całego środowiska homo.... Już było to poruszane nie raz w innych tematach....

Alus napisał(a):
I nie mierzi mnie ich widok, jak Ciebie widok duchownego lub krzyża.

Mnie też nie mierzi, w stosownych miejscach do tego przeznaczonych.

Wt sty 15, 2013 15:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona