Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość
Post Re: Młoda Polska
quas napisał(a):
Może dla Ciebie tak to wygląda, nie wiem czemu
Jak to nie wiesz czemu? Dziewczyna atakuje wroga dużej siły politycznej. Gdy robią z nią wywiad, okazuje się, że nie ma żadnych argumentów na poparcie tamtego ataku. Za to dużo mówi o tym, jak marzy o karierze śpiewaczki. To jak to można inaczej interpretować?

Pn cze 09, 2014 12:28

Johnny napisał(a):

Cytuj:
Obejrzałeś wywiad z Marysią? Ja już tak.

Nie.

Cytuj:
Przeczytałeś zalinkowane przez @Alus wpisy z bloga uczennicy?

Nie.

Cytuj:
Przedstawiła do tej pory jakąś sensowną argumentację?

Zapewne jej argumentacja jest tożsama z argumentacją PiSu "walczącego" :roll:

:D Jakkolwiek miło się rozmawia z kimś kto nie wie o czy mówi to jednak na dłuższą metę jest to strata czasu ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Ostatnio edytowano Pn cze 09, 2014 12:38 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz

Pn cze 09, 2014 12:32
@Johnny i po co ten sarkazm? Czy ja gdzieś stwierdziłam, że jest w niej nienawiść?
Jeśli nie to z kim znów dyskutujesz? :)

Pn cze 09, 2014 12:34
Johnny99 napisał(a):
Oooooch, ileż nienawiści w tej dziewczynie!
Jakiej znowu nienawiści? Ty w ogóle czytałeś, co pisała MARIEL? Przecież akurat ona żadnej nienawiści jej nie zarzucała. Tylko czyste wyrachowanie. Przestań lać chochoły i odnieś się do argumentów.

Pn cze 09, 2014 12:34

Ech, ludzie..

MARIEL: Z kim @Johnny rozmawiasz?

Johnny99: Z MARIEL, Alus, JedenPost, Zefciu..

:roll:

zefciu napisał(a):
Przestań lać chochoły i odnieś się do argumentów.

A do jakich się nie odniosłem?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 12:42
Johnny99 napisał(a):
A do jakich się nie odniosłem?
Do pytania, jakie są niby "przekonania" tej dziewczyny, których tak "odważnie" broni?

Pn cze 09, 2014 12:44

zefciu napisał(a):
Do pytania, jakie są niby "przekonania" tej dziewczyny, których tak "odważnie" broni?

Jak doniesiono w mediach, jej znajomi ze szkoły określili je jako "skrajnie prawicowe i katolickie".

Pn cze 09, 2014 12:48
O @Johnny przepraszam, zamiast kliknąć cytuj przy Twoim poście kliknęłam edytuj :(
Wybacz.
Czyli uwaga - drugi wpis na tej stronie jest de facto moją, nie @Johnny'ego wypowiedzią.

Pn cze 09, 2014 12:51
Johnny99 napisał(a):
Jak doniesiono w mediach, jej znajomi ze szkoły określili je jako "skrajnie prawicowe i katolickie".
Ja nie pytam, jak to określili jej znajomi ze szkoły. To raz. Dwa - w pamiętnej wymianie zdań nie dała wyrazu ani prawicowości, ani katolicyzmowi. Po prostu rzuciła Premierowi niemerytorycznym tekstem.

Pn cze 09, 2014 12:53

zefciu napisał(a):
Ja nie pytam, jak to określili jej znajomi ze szkoły.

A o co? Pytałeś, jakie ma poglądy, ja napisałem to, co mi na ten temat wiadomo.

Cytuj:
Dwa - w pamiętnej wymianie zdań nie dała wyrazu ani prawicowości, ani katolicyzmowi. Po prostu rzuciła Premierowi niemerytorycznym tekstem.

Powiedziała premierowi, co o nim sądzi i tyle. To wy cały czas piszecie o jej poglądach :roll:

Pn cze 09, 2014 13:02
zefciu napisał(a):
Jak to nie wiesz czemu? Dziewczyna atakuje wroga dużej siły politycznej. Gdy robią z nią wywiad, okazuje się, że nie ma żadnych argumentów na poparcie tamtego ataku. Za to dużo mówi o tym, jak marzy o karierze śpiewaczki. To jak to można inaczej interpretować?

No właśnie to zdanie jest chyba zasadnicze. Jak bym słuchał wywiadu z od początku negatywnym nastawieniem i kierował bym się tym żeby wyłapać byle co, byle się do czegoś przyczepić aby wyrazić krytyke, to wskazał bym na to samo co Ty. Bo powiedziała że chce śpiewać, więc to musi oznaczać że jest wyrachowana i od początku gra.

Wywiad zleży od tego jak jest prowadzony. Tu jak widać to taki luźny wywiad, ale ciężko za to atakować dziewczynę. Aby wyciagać z tego wywiadu że ta dziewczyna jest wyrachowana, gra, i nie wiadomo co jeszcze, trzeba być bardzo stronniczym, bo nie ma uzasadnienia żeby tak tą dziewczynę przedstawiać na podstawie tego wywiadu.

Pn cze 09, 2014 13:04

Johnny99 napisał(a):
W jednych kwestiach jest mistrzem, w innych poniosła klęskę :mrgreen: Wtłoczenie ludziom do głów, że PiS to istni Szatani, którzy chcą zniszczyć Polskę, zostało zrealizowane mistrzowsko.

Bynajmniej. Po pierwsze jak wynika z wyników wyborów, większosc wyborców wcale tak nie uważa. A po drugie PO wcale nie "wtłaczało" niczego takiego, tylko po prostu wykorzystało wizerunek, który PIS wykreował sobie sam. (w największym skrócie "obóz niepodległościowy", czyli PIS kontra "zdrajcy", czyli wszyscy pozostali)

Cytuj:
natomiast gdy chodzi na przykład o propagowanie własnych sukcesów, mamy do czynienia z totalną klęską (nawet sukcesów, których nikt, włącznie z PiS, nie kwestionuje, PO nie potrafi "sprzedać" propagandowo).

A są jakieś sukcesy PO, których PIS nie kwestionuje? W końcu dla PIS, PO, i w ogóle ktokolwiek w polityce kto nie jest PISem, to "zdrajcy", czy z definicji nie mogą mieć jakichkolwiek sukcesów, chyba że w "zdradzaniu" właśnie.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn cze 09, 2014 13:15
quas napisał(a):
Bo powiedziała że chce śpiewać, więc to musi oznaczać że jest wyrachowana i od początku gra.
Bo o niczym innym nie mówiła. Tylko o tym, że jest wspaniałą, wielką patriotką i chce śpiewać. Ani słowa uzasadnienia ataku na Tuska.
Cytuj:
Wywiad zleży od tego jak jest prowadzony.
Widać dziennikarz był agentem PO.
To skoro ten wywiad był "luźny", to w ogóle gdzieś można się dowiedzieć poglądach "wielkiej patriotki"?

Pn cze 09, 2014 13:17
zefciu napisał(a):
To skoro ten wywiad był "luźny", to w ogóle gdzieś można się dowiedzieć poglądach "wielkiej patriotki"?

Z "wSieci". Mam ten nr przed sobą. Widać, że dziewczyna zdecydowała się w obliczu natarczywych pytań (nie autorki artykułu, nie, nie) o argumenty jakieś jednak przedstawić ;)
Z artykułu można się też dowiedzieć o "podgrzewanym wobec Marysi przemyśle nienawiści" i "rozwścieczonych obrońcach premiera".
Z pytań o zwykłą ludzką przyzwoitość zrobiono sprawę polityczną. Lepiej się sprzedaje.

Pn cze 09, 2014 13:51

MARIEL napisał(a):
Z pytań o zwykłą ludzką przyzwoitość zrobiono sprawę polityczną. Lepiej się sprzedaje.

Właśnie cały problem w tym, że odwrotnie: ze sprawy politycznej zrobiono "pytania o zwykłą ludzką przyzwoitość" - a wy dodatkowo podczepiacie do tego jeszcze chrześcijaństwo.. propaganda PO działa tak od początku :roll:

Pn cze 09, 2014 13:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Następna strona