Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Prawdopodobnie będę głosował na JKM. Najpierw jednak chciałbym się zapoznać z jego programem wyborczym. Jeżeli nie będzie mi odpowiadał (katolicko), to zostanę w domu.

Pt mar 13, 2015 14:22

quas napisał(a):
gita napisał(a):
Ja oczywiście poprę Andrzeja Dudę, wyraźnie deklaruje, że nie podpisałby tzwn. konwencji przemocowej, jest przeciw in vitro i aborcji.

Wyminiłaś rzeczy dla katolika bardzo ważne, na które katolik powinien patrzeć oddając swój głos. Komorowski jest tego zaprzeczeniem.
Dodam jeszcze gender. Czy Komorowski jako prezydent potępił szatańskie gender wciągane do Polski przez antykatolicką Platformę ?? Nie przypominam sobie, a więc i to też daje jego obraz dla katolika.

Chciałbyś żyć w kraju wyznaniowym?

Toż Jezus nauczając mawiał "jeżeli chcesz". Bóg dał na rozum i wolną wolę. Nikomu się nie narzucał. Tymczasem co się dzieje w Polsce?

To my sami wybieramy drogę. Politycy za nas nie załatwią nam zbawienia blokując lub pisząc ustawy.

Pt mar 13, 2015 14:33
quas napisał(a):
gita napisał(a):
Ja oczywiście poprę Andrzeja Dudę, wyraźnie deklaruje, że nie podpisałby tzwn. konwencji przemocowej, jest przeciw in vitro i aborcji.

Wyminiłaś rzeczy dla katolika bardzo ważne, na które katolik powinien patrzeć oddając swój głos. Komorowski jest tego zaprzeczeniem.
Dodam jeszcze gender. Czy Komorowski jako prezydent potępił szatańskie gender wciągane do Polski przez antykatolicką Platformę ?? Nie przypominam sobie, a więc i to też daje jego obraz dla katolika.

Ja też nie przypominam sobie, a to z tego względu, że tego nie zrobił. Teraz kolejny test:podpisze, lub nie podpisze tzwn. konwencję przemocową.Prawdopodobnie będzie kluczył, a Duda jasno powiedział, że nie podpisałby tego ideolologicznego tworu popierające gender i przeciwstawiającego się chrześcijańskim tradycjom.
Jednym słowem katolik powinien poprzeć Andrzeja Dudę.
P.S.W moim kościele parafialnym przez kilka dni był stolik z listami poparcia na Andrzeja Dudę, ale księża o tym nie informowali. Kto wychodząc z kościoła, zobaczył listę i chciał podpisać, mógł to zrobić.Nie wiem, kto te listy położył, ja już wcześniej listę poparcia podpisałam w Gdyni w biurze RM.

Pt mar 13, 2015 14:36
gito czy cierpisz na jakieś problemy ze wzrokiem?

Pt mar 13, 2015 15:03
Cawilian napisał(a):
Prawdopodobnie będę głosował na JKM. Najpierw jednak chciałbym się zapoznać z jego programem wyborczym. Jeżeli nie będzie mi odpowiadał (katolicko), to zostanę w domu.

Myślę, że zostaniesz w domu, czego Ci z całego serca życzę.

Pt mar 13, 2015 15:16
Otodox napisał(a):
quas napisał(a):
gita napisał(a):

Toż Jezus nauczając mawiał "jeżeli chcesz". Bóg dał na rozum i wolną wolę. Nikomu się nie narzucał. Tymczasem co się dzieje w Polsce?

To my sami wybieramy drogę. Politycy za nas nie załatwią nam zbawienia blokując lub pisząc ustawy.

Z tego co kojarzę podajesz się za wierzącego, chyba nawet za katolika. Naprawdę dziwi mnie że człowiek podający się za wierzącego Bogu, pisze takie dziwne teksty po głosie wskazującym, że katolik powinien być wierny Bogu w tak fundamentalnych sprawach.

To co mówisz o narzucaniu państwa wyznaniowego poprzez wierność Prawu Boga w tak ważnych sprawach jak aborcyjne zabijanie dzieci, produkowanie dzieci w laboratoriach..... pokazuje że przydało by Ci się zadać se pytanie czy naprawdę wierzysz i chcesz iść za Prawem Boga.

Aborcyjne zabijanie dzieci nie jest żadnym prawem nikogo, jest bezbożnym bezprawiem wołającym o pomstę do nieba. Sprzeciwianie się temu i zwracanie na to uwagi nie jest żadnym narzucaniem niczego, a mówienie tutaj o narzucaniu kraju wyznaniowego jest już totalnym pomyleniem i czerwona lampka powinna Ci się zaświecić że takie rzeczy piszesz jako wierzący. To samo tyczy się in-vitro które to programem zostało narzucone na Polaków przez antykatolicką Platformę.

I jeszcze jedno w kwestii narzucania państwa wyznaniowego poprzez dochowanie wierności Prawu Boga, z czego jako wierzący robisz argument, ale uderzający w Boga. Wprowadzanie i poszerzanie aborcyjnego mordowania dzieci, produkowania dzieci w laboratoriach, pedofilskiego gender, sodomizacji narodu itd.... nie jest żadną wolnością i nie jest przeciwieństwem państwa wyznaniowego poprzez które jako wierzący uderzasz w Prawo Boga. Są to prawa państwa wyznaniowego ale w stronę antychrysta. Jest to wypieranie w narodzie Prawa Boga, ale w zastępstwo nie ma żadnej wolności, w zastępstwo są wprowadzane prawa antychrysta.

Pt mar 13, 2015 15:24
Cytuj:

quas mentalnie non stop żyje w kraju wyznaniowym.
A gender nie wszyscy biskupi potępiają, list pasterski na niedzielę Św Rodziny nie we wszystkich diecezjach był czytany (tekst do duszpasterskiego wykorzystania zgodnie z decyzją biskupa diecezjalnego),....czyli nie są prawdziwymi katolikami.

PS. księża nie informowali z ambon, ale i przyzwalali. Ciekawe czy też tak spokojnie przyjmowaliby stoliki z listami poparcia na innych kandydatów...choćby na panią doktor Ogórek, historyk Kościoła.

Pt mar 13, 2015 15:29
gita napisał(a):
Cawilian napisał(a):

Jesli nie na Dudę to lepiej zostań w domu. A gdybyś się co nie daj Boże rozmyślił, to niech lepiej spadnie na Ciebie jakaś dolegliwość uniemożliwiająca oddanie głosu :D :D

Pt mar 13, 2015 15:31
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Cawilian napisał(a):

Jesli nie na Dudę to lepiej zostań w domu. A gdybyś się co nie daj Boże rozmyślił, to niech lepiej spadnie na Ciebie jakaś dolegliwość uniemożliwiająca oddanie głosu :D :D

Nie wzywaj imienia Pana Boga na daremno do wyrażania kpiny i nie rzucaj na ludzi przekleństw, swoich złowrogich czarów.

Pt mar 13, 2015 15:53
Cytuj:

Nie wzywaj imienia Pana Boga na daremno do wyrażania kpiny i nie rzucaj na ludzi przekleństw, swoich złowrogich czarów.[/quote]
Ten, który oskarża następcę Chrystusa o służbę Łucyferowi upomina się....rzecz w tym,że nawet nie wie o co...o swój wymysł o rzucaniu przeze mnie czarów :diabel:

Pt mar 13, 2015 16:07
Alus napisał(a):
A gender nie wszyscy biskupi potępiają, list pasterski na niedzielę Św Rodziny nie we wszystkich diecezjach był czytany (tekst do duszpasterskiego wykorzystania zgodnie z decyzją biskupa diecezjalnego),....czyli nie są prawdziwymi katolikami.

,,Abp Michalik: Przy każdej okazji będę ostrzegał przed gender
„Przez półtora roku nie mówiłem nic o gender. Ale teraz przy każdej okazji będę ostrzegał, że to niebezpieczna ideologia” – powiedział metropolita przemyski abp Józef Michalik.’’

http://www.fronda.pl/a/abp-michalik-prz ... 48550.html

Komorowski jakoś milczy wobec szatańskiego gender, to też daje obraz, ale niedługo będzie miał okazję się wypowiedzieć. Czy wyrazi wierność Prawu Bogu i Polsce, czy poprze gender fałszywie nazwane walką z przemocą. Czy poprze Polską rację stanu, czy kolejny krok w szykowaniu NWO antychrysta, światowego rządu i światowej religii.

Czy ktoś wie czy Komorowski zdąży przed wyborami wyrazić swój stosunek do genderowej tzw. konwencji przemocowej ??

Pt mar 13, 2015 16:12
Czy moglbys podac definicje gender, ktore potepiasz? Bo moze my mamy co innego na mysli?

Pt mar 13, 2015 16:22
Kael napisał(a):
Czy moglbys podac definicje gender, ktore potepiasz? Bo moze my mamy co innego na mysli?

To oczywiste że mówię o gender przed którym przestrzega Kościół jako ogromne zagrożenie. A najwięcej, najlepiej i najmężniej mówi o tym szatańskim dziele ks. Oko.

Dlatego czekam na stanowisko tego który jest prezydentem, ale jest ono do przewidzenia skoro antykatolicka Platforma to szatańskie dzieło pcha do Polski od obcych.

Pt mar 13, 2015 17:50
quas napisał(a):
Kael napisał(a):

To oczywiste że mówię o gender przed którym przestrzega Kościół jako ogromne zagrożenie. A najwięcej, najlepiej i najmężniej mówi o tym szatańskim dziele ks. Oko.

Dlatego czekam na stanowisko tego który jest prezydentem, ale jest ono do przewidzenia skoro antykatolicka Platforma to szatańskie dzieło pcha do Polski od obcych.

A konkretnie przed czym przestrzega Kościół mówiąc o gender?

Pt mar 13, 2015 17:56
Alus napisał(a):
quas napisał(a):
Kael napisał(a):

A konkretnie przed czym przestrzega Kościół mówiąc o gender?

Wypowiadasz się sprawiając wrażenie obrony gender, ale podając się za katoliczkę interesuje Cię tylko wersja antykatolickiej Platrformy, lewaków i wrogów Prawa Boga to wspierających, ale nie interesuje Cię co mówi Kościół i kapłani na temat tego szatańskiego dzieła ??

Pt mar 13, 2015 18:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 68  Następna strona