Zamach terorystyczny w Paryżu!
Autor |
Wiadomość |
ARHIZ
|
 Re: Zamach terorystyczny w Paryżu!
equuleuss napisał(a): Nie, nie każda. Koran nawołuje do przemocy wobec niewiernych.
Nowy Testament mówi - kochaj nawet nieprzyjaciół, nie czyń nikomu tego czego ty nie chcesz aby czyniono tobie. Przesłaniem chrześcijaństwa jest miłosć, bardziej nadstawianie drugiego policzka, inną rzeczą jest że może to być różnie pojmowane, ale sama Księga jasno wskazuje drogę, podczas kiedy Koran jest na opozycyjnej stronie do przesłania z NT.
To że muzułmanin jest serdeczny i ok, to jedno, ale jak wiele osób ma to zetknięcie się z prawdą kiedy w konkretnych sytuacjach taka osoba nagle zmienia się, zaczyna przedstawiać świat pojmowany poprzez jej sposób spojrzenia i mentalność, i zazwyczaj wtedy jest ten brak porozumienia kulturowo-religijnego.
Nowy Testamen mówi też "kto nie jest ze mną jest przeciwko mnie". A fragment o kamieniu młyńskim kojarzysz? Poza tym, zawsze można zerknąć do Starego Testamentu, który w wielu przypadkach jest dla naszej cywilizacji po prostu niemoralny. Nawet Mahabharatę można "odpowiednio" zinterpretować, po czym wybiec na ulicę i rzezać niewiernych. To podaj te konkretne sytuacje. Bo ja znam np. chrześcijankę, która mnie unika, bo - jak twierdzi - czczę szatana. Jednocześnie wraz ze znajomą muzułmanką doszliśmy do wniosku, że czcimy tego samego Boga. (w sensie oboje czcimy szatana?  ) Ps: A prawosławnych jakichś znasz? Mój znajomy ma w cerkwi popa, który zarzeka się, że tylko prawosławni to prawdziwi chrześcijanie i tylko oni pójdą do nieba. Jednak ów znajomy, po mimo, że popa co niedzielę słucha, ma inne zdanie na tema tego kto zostnanie zbawiony.
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
N lis 15, 2015 22:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): akruk napisał(a): Najnowszy raport stwierdza (..) Dwa lata temu w Unii było ponad 150 ataków terrorystycznych, z czego większość nie miała powiązania z religią. O ilu słyszeliście z naszych mediów? W tym samym tonie: Nie w tym samym tonie, ponieważ podałem dane Europolu o wszystkich atakach terrorystycznych, ze wskazaniem najważniejszych przyczyn, co nijak nie jest podobne do bezwstydnej nacjonalistyczno-fundamentalistycznej propagandy, którą serwujesz. medieval_man napisał(a): Nazwiska zamachowców we Francji w okresie ostatnich 20 lat: [...] Jaki piękny przykład chamskiej manipulacji! Dokładnie 19 nazwisk typowych dla wyznawców islamu pochodzących w Północnej Afryki i Bliskiego Wschodu -- na liście zamachowców we Francji w ciągu 20 lat. Podczas gdy tylko w jednym roku, 2013, dokonano we Francji 58 ataków nacjonalistyczno-separatystycznych, rok wcześniej 167 ataków i tak dalej... Front de Libération Nationale de la Corse (Front Narodowego Wyzwolenia Korsyki) oraz jego odłam FLNC du 22 Octobre, Armée Révolutionnaire Bretonne (Bretońska Armia Rewolucyjna), Front de Libération Nationale de Provence (Front Narodowego Wyzwolenia Prowansji) --- zamachy bombowe na budynki prywatne (restauracje, agencje nieruchomości, banki) i rządowe, posterunki policji i żandarmerii... Zgadnijcie, jakiego rodzaju były nazwiska autorów tych zamachów? Dlaczego katoliccy fundamentaliści je przemilczają? Dlaczego przemilczają nazwiska dziesiątków autorów odpowiedzialnych za setki zamachów terrorystycznych, nazwiska z tych samych dwudziestu lat, z których powydłubywali rodzynki? Ponieważ to są typowe europejskie, chrześcijańskie nazwiska.
|
N lis 15, 2015 23:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nawet Mahabharatę można "odpowiednio" zinterpretować, po czym wybiec na ulicę i rzezać niewiernych. Sorry ale tych słów nie sposób inaczej zinterpretować niż dosłownie. Qur’an:9:5 “Fight and kill the disbelievers wherever you find them, take them captive, harass them, lie in wait and ambush them using every stratagem of war.”
Qur’an:9:29 “Fight those who do not believe until they all surrender, paying the protective tax in submission.”
Qur’an:8:39 “Fight them until all opposition ends and all submit to Allah.”
Qur’an:8:39 “So fight them until there is no more Fitnah (disbelief [non-Muslims]) and all submit to the religion of Allah alone (in the whole world).”
Ishaq:587 “Our onslaught will not be a weak faltering affair. We shall fight as long as we live. We will fight until you turn to Islam, humbly seeking refuge. We will fight not caring whom we meet. We will fight whether we destroy ancient holdings or newly gotten gains. We have mutilated every opponent. We have driven them violently before us at the command of Allah and Islam. We will fight until our religion is established. And we will plunder them, for they must suffer disgrace.”
Qur’an:8:65 “O Prophet, urge the faithful to fight. If there are twenty among you with determination they will vanquish two hundred; if there are a hundred then they will slaughter a thousand unbelievers, for the infidels are a people devoid of understanding.”
Qur’an:9:123 “Fight the unbelievers around you, and let them find harshness in you.”
Ishaq:578 “Crushing the heads of the infidels and splitting their skulls with sharp swords, we continually thrust and cut at the enemy. Blood gushed from their deep wounds as the battle wore them down. We conquered bearing the Prophet’s fluttering war banner. Our cavalry was submerged in rising dust, and our spears quivered, but by us the Prophet gained victory.”Cytuj: Nowy Testamen mówi też "kto nie jest ze mną jest przeciwko mnie". A druga część tego zdania? - A kto nie zbiera ze mną rozprasza. Czt coś jest nie tak z tym? Nie ma tutaj nawoływania do nienawiści. Poza tym Jezus mówi także takie oto słowa - Kto nie jest przeciwko nam, jest z nami, a dotyczą one tego fragmentu z Ewangelii - 38 Wtedy Jan rzekł do Niego: «Nauczycielu, widzieliśmy kogoś, kto nie chodzi z nami, jak w Twoje imię wyrzucał złe duchy, i zabranialiśmy mu, bo nie chodził z nami». 39 Lecz Jezus odrzekł: «Nie zabraniajcie mu, bo nikt, kto czyni cuda w imię moje, nie będzie mógł zaraz źle mówić o Mnie. 40 Kto bowiem nie jest przeciwko nam, ten jest z nami. Cytuj: A fragment o kamieniu młyńskim kojarzysz? 42 Kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą, temu byłoby lepiej uwiązać kamień młyński u szyi i wrzucić go w morze.Jezus tutaj stoi w obronie ludzi uciśnionych i narażonych na zło wywowałne przez złe intencje innych, i nie nakazuje aby coś takiego zrobić z gorszycielem ale mówi o tym że być zgorszeniem dla innych jest gorsze niż taka śmierć. Bo w taki sposób ktoś pociaga innych na drogę zła. Tak się dzieje w przypadku islamistów którzy już własne dzieci uczą przemocy, chociażby ten tatuś z ISIS który dał w ręce jego małego synka zakrwawioną uciętą głowę mezczyzny po czym robił mu zdjęcia, to dziecko miało uśmiech na twarzy. Albo drugi tatuś który ubrał syna w strój dżihadysty, dając mu do ręki wielki bagnet, a dziecko odcinało głowę misowi po czym podpaliło go. To jest właśnie to przed czym przestrzega Jezus w tych słowach. Cytuj: Poza tym, zawsze można zerknąć do Starego Testamentu, który w wielu przypadkach jest dla naszej cywilizacji po prostu niemoralny. Ale ST to nie jest chrześcijaństwo, to jest pozostawione tylko dla Tradycji. Nic ze Starego Testamentu nie obowiązuje chrześcijanina. Cytuj: To podaj te konkretne sytuacje. Bo ja znam np. chrześcijankę, która mnie unika, bo - jak twierdzi - czczę szatana. Jednocześnie wraz ze znajomą muzułmanką doszliśmy do wniosku, że czcimy tego samego Boga. (w sensie oboje czcimy szatana?  ) To wszystko zależy od ludzi, od ich nastawienia do innych, od ich zrozumienia własnej wiary. Ja nie uciekam nawet od satanisty. Cytuj: Ps: A prawosławnych jakichś znasz? Mój znajomy ma w cerkwi popa, który zarzeka się, że tylko prawosławni to prawdziwi chrześcijanie i tylko oni pójdą do nieba. Jednak ów znajomy, po mimo, że popa co niedzielę słucha, ma inne zdanie na tema tego kto zostnanie zbawiony. Osobiście to raczej nie znam prawosławnych. Ale to o czym piszesz to nie jest nawoływanie do nienawiści względem siebie, ot, zawsze tak będzie że jeden mówi moja wiara jest najprawdziwsza a inny powie - a moja bardziej prawdziwa. Dopóki kończy się na czymś takim to nie ma powodu do niepokoju, przesłanie Ewangelii jest jasne w tym względzie.
|
Pn lis 16, 2015 0:19 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
equuleuss napisał(a): Cytuj: Nawet Mahabharatę można "odpowiednio" zinterpretować, po czym wybiec na ulicę i rzezać niewiernych. Sorry ale tych słów nie sposób inaczej zinterpretować niż dosłownie. Tych też nie: Cytuj: 9 Ktokolwiek złorzeczy ojcu albo matce, będzie ukarany śmiercią: złorzeczył ojcu lub matce, ściągnął śmierć na siebie. 10 2 Ktokolwiek cudzołoży z żoną bliźniego, będzie ukarany śmiercią i cudzołożnik, i cudzołożnica. 11 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z żoną swojego ojca, odsłania nagość ojca: będą ukarani śmiercią oboje, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 12 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z synową, będzie razem z nią ukarany śmiercią: popełnili sromotę, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 13 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 14 Jeżeli kto bierze za żonę kobietę i jej matkę, dopuszcza się rozpusty: on i ona będą spaleni w ogniu, aby nie było rozpusty wśród was. 15 Ktokolwiek obcuje cieleśnie ze zwierzęciem wylewając nasienie, będzie ukarany śmiercią. Zwierzę także zabijecie. 16 Jeśli kobieta zbliży się do jakiegoś zwierzęcia, aby z nim się złączyć, zabijesz i kobietę, i zwierzę. Oboje będą ukarani śmiercią, sami śmierć na siebie ściągnęli. equuleuss napisał(a): A ja nie sądzę że Nergal nie wie czym jest Koran. I nie sądzę że nie byłby zainteresowany. Ale po prostu brak mu odwagi bo zdaje sobie sprawe doskonale jakie byłyby konsekwencje tego czynu. Generalnie nie wiem czemu Nergal ma być wyznacznikiem, ale: brak zainteresowania. Ani na niego, ani na większość jego słuchaczy Koran nie ma żadnego wpływu, nie stykają się z nim i zapewne nie znają jego treści, więc oczekiwanie, by włączał go do swoich występów, jest... dziwaczne. Ksiegi Mormona też nia darł. Czyżby tak bardzo obawiał się Mormonów?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn lis 16, 2015 7:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
equuleuss - co z Miłosiernym Bogiem w Biblii i Koranie?....skoro miłosierny to nie nakazujący zabijać.
|
Pn lis 16, 2015 9:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Założenia: - Francję zamieszkuje około 66 milionów osób.
- Około 6 milionów mieszkańców Francji to wyznawcy islamu.
- Stolicą Francji jest Paryż, który liczy 2 miliony mieszkańców, aglomeracja paryska - 12 milionów.
- Jednego dnia wyznawcy islamu dokonali w Paryżu krwawych zamachów z użyciem bomb i broni automatycznej.
- Islam to religia nakazująca zabijanie osób, które jej nie wyznają.
Na podstawie powyższych danych oszacuj liczbę wyznawców islamu, którzy wzięli udział w zamachach. Przytocz obliczenia swoich szacunków i podaj ich uzasadnienia.
|
Pn lis 16, 2015 10:28 |
|
 |
Johnny99
|
akruk napisał(a): ]Dzisiaj już nie. Bo wyrwaliśmy mu kły. Świetnie, punkt dla was. Kiedy wyrwiecie kły fundamentalistycznemu islamowi?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lis 16, 2015 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przyłączam się do pytania. Co prawda ProxyOne powiada, że nigdy, bo ludzie ideowo zakorzenieni w rewolcie 1968 roku nie potrafią pogodzić się z wizją chrześcijanskiej Europy i w związku z tym wykombinowali sobie, że ściągną tutaj muzułmanów w dużej ilości, żeby oni się żarli z chrześcijanami i tym sposobem trzymali "fanatycznych nazistów" w szachu. No nie dotarło jakoś do lewactwa, że muzułmanie nie pozwolą się rozgrywać, tylko sami będą dążyć do zajęcia pozycji rozgrywających, konsekwentnie i po trupach.
|
Pn lis 16, 2015 13:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Świetnie, punkt dla was. Kiedy wyrwiecie kły fundamentalistycznemu islamowi? Pracujemy nad tym  Spoko, tego się nie robi w jeden rok ani dekadę. I na pewno sposobem nie jest pakowanie do jednego wora fundamentalistów i pozostałych. @ErgoProxy: rewolta 1968 nie ma nic do rzeczy.
|
Pn lis 16, 2015 13:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Francja przejela wykonywanie wszystkich atakow planowanych na obiekty terrorystow. https://uk.news.yahoo.com/france-drops- ... =1#ZIHfuUr"The scale of these French airstrikes should not be seen as a wanton act of revenge, but really the French basically saying to their allies, 'we want to do all of the airstrikes' over the next period of time - however long that may be."
|
Pn lis 16, 2015 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Pracujemy nad tym  Naprawdę? Tymczasem można wyjść do sklepu po marchewkę i wrócić zapakowany w folię z karteczką przypiętą do stopy. Oni też pracują nad tym. Tylko że oni mają kałacha w ręku a ty możesz mieć pistolet na wodę. Cytuj: Spoko, tego się nie robi w jeden rok ani dekadę. W dekadę to przy ich dzietności zaleją nas jak fala. To też jedna z ich taktyk na podbijanie świata przez islam. Cytuj: I na pewno sposobem nie jest pakowanie do jednego wora fundamentalistów i pozostałych. Pozostali mogą w każdej chwili stać się fundametalistami, ot, taka religia / ideologia. Jihadi John też był grzecznym i cichym chłopakiem który wychował się w Londynie.
|
Pn lis 16, 2015 17:40 |
|
 |
chwat
|
Co w takim razie proponujesz?
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
Pn lis 16, 2015 17:45 |
|
 |
JedenPost
|
equuleuss napisał(a): Cytuj: Pracujemy nad tym  Naprawdę? Tymczasem można wyjść do sklepu po marchewkę i wrócić zapakowany w folię z karteczką przypiętą do stopy. Oni też pracują nad tym. Tylko że oni mają kałacha w ręku a ty możesz mieć pistolet na wodę. Kup se colta:  ...albo dwa. Wolno.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn lis 16, 2015 17:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: 9 Ktokolwiek złorzeczy ojcu albo matce, będzie ukarany śmiercią: złorzeczył ojcu lub matce, ściągnął śmierć na siebie. 10 2 Ktokolwiek cudzołoży z żoną bliźniego, będzie ukarany śmiercią i cudzołożnik, i cudzołożnica. 11 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z żoną swojego ojca, odsłania nagość ojca: będą ukarani śmiercią oboje, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 12 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z synową, będzie razem z nią ukarany śmiercią: popełnili sromotę, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 13 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 14 Jeżeli kto bierze za żonę kobietę i jej matkę, dopuszcza się rozpusty: on i ona będą spaleni w ogniu, aby nie było rozpusty wśród was. 15 Ktokolwiek obcuje cieleśnie ze zwierzęciem wylewając nasienie, będzie ukarany śmiercią. Zwierzę także zabijecie. 16 Jeśli kobieta zbliży się do jakiegoś zwierzęcia, aby z nim się złączyć, zabijesz i kobietę, i zwierzę. Oboje będą ukarani śmiercią, sami śmierć na siebie ściągnęli. To znów jest Stary Testament. Czy to dotyczy chrześcijanina? Nie. I co więcej, czy Żydzi stosują te nakazy współcześnie? I tutaj nie ma nigdzie nakazu zabijania innych - innych czyli ateistów, chrześcijan, jednym słowem nie wyznających judaizmu. To jest prawo żydowskie obowiązujące naród Izraela, czyli ich prawo wewnętrzne. Cytuj: Generalnie nie wiem czemu Nergal ma być wyznacznikiem, ale: brak zainteresowania. Ani na niego, ani na większość jego słuchaczy Koran nie ma żadnego wpływu, nie stykają się z nim i zapewne nie znają jego treści, więc oczekiwanie, by włączał go do swoich występów, jest... dziwaczne. Ksiegi Mormona też nia darł. Czyżby tak bardzo obawiał się Mormonów? Ano dlatego że zrobił taką rzecz z Biblią a dlaczego nie zrobił tego z Koranem? I znamy odpowiedź doskonale - bo wie czym to grozi. Czyżby nie wiedział że Koran to święta księga? I naprawdę Koran nie ma żadnego wpływu? A Nergal nigdy nie słyszał o atakach na innych z powodu nie wyznawania wiary w islam? Tym bardziej on jako ateista powienien atakować islam i Koran za taką postawę. Ale - brak odwagi!Mam poczucie humoru, ale w obliczu tego co się stało wiemy że to nas nie ochroni. Nawet policja i wojsko nie są w stanie zapewnić ochrony w przypadku takiego ataku. I to naparawdę nie jest śmieszne.
|
Pn lis 16, 2015 17:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): equuleuss - co z Miłosiernym Bogiem w Biblii i Koranie?....skoro miłosierny to nie nakazujący zabijać. Nie potrafisz odpowiedzieć?
|
Pn lis 16, 2015 17:52 |
|
|
|