Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Łamanie Konstytucji
A te nienawisc widzisz gdzie? Bo nie jestem fanem prezesa?
Wiesz ty w ogole co slowo nienawisc oznacza?
|
So sty 02, 2016 13:49 |
|
|
|
 |
andej
|
Kael napisał(a): A te nienawisc widzisz gdzie? Bo nie jestem fanem prezesa?
Wiesz ty w ogole co slowo nienawisc oznacza? A permanentna napastliwość, czego jest przejawem? A prezesa i ja bym krytykował, gdyby nie to, że inni mnie wyręczają wylewając na niego kubły pomyj. Obiektywnie mam mu wiele do zarzucenia, ale od 1965 (włącznie) nie biorę udziału w nagonkach. „Pewien człowiek miał drzewo figowe zasadzone w swojej winnicy; przyszedł i szukał na nim owoców, ale nie znalazł. Rzekł więc do ogrodnika: (...) Wytnij je" Jeszcze nie upłynął jeden cykl wegetacji, aby uznać, że drzewo nie rodzi owoców, albo że rodzi złe owoce.
|
So sty 02, 2016 14:09 |
|
 |
niewiarek
|
Już sam sposób w jaki usiłuje płodzić owoce budzi wielkie wątpliwości. Nie potrzeba całego cyklu wegetacyjnego.
|
So sty 02, 2016 14:19 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
No cóż, dobry ogrodnik nie tylko podlewa drzewko, ale także przycina i czasami obrzuca chemią. SzKODniki, które widzą tak brutalne działania (mające na celu dobro drzewka) zakładają Komitet Obrony Naturalnego Cyklu Wegetacji.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So sty 02, 2016 14:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha, KOD jest szkodnikiem bo prezes wmowil Narodowi, ze to reka podniesiona na prezesa i jego prywatna wizje Pilski. Prezes nigdy sie nie myli. Reszta (niepokornych) prawnikow moze sie tylko mylic. Geniusza nie docenili....
|
So sty 02, 2016 14:56 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Tak, dla mnie KOD jest szkodnikiem. No, ale mam chyba prawo do swoich poglądów? A gdzież to prezes stwierdził, że to "ręka podniesiona...." itd?
|
So sty 02, 2016 15:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
KOD jest współczesną Targowicą broniącą interesów uprzywilejowanych, a człowiekiem łamiącym Konstytucję jest sędzia TK Rzepliński i nie tylko ja tak uważam. http://wpolityce.pl/polityka/276868-moc ... posiadania
|
So sty 02, 2016 15:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dla mnie jest ruchem obywatelskim. Tez mam jeszcze prawo do wlasnego zdania? Masz racje: KOD to dla prezesak "gorszy sort Polakow o niesprawnych glowach". To reka podniesiona na Kosciol (o. Rydzyka) jest reka podniesionana Polske (od kogo wiemy, ze nalezy takie rece ucinac? Pamietasz jeszcze?) http://wpolityce.pl/m/kosciol/274153-ja ... uza-polsce
|
So sty 02, 2016 16:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Tak, dla mnie KOD jest szkodnikiem. No, ale mam chyba prawo do swoich poglądów? Masz - podobnie jak inni uznający PiS za szkodnika. Rzecz w tym, że ani Ty ze swymi poglądami, ani inni nie podzielający Twoich poglądów,wszyscy pospołu nie zasługujemy na pomawiania, obelgi, oskarżania, odsądzania od czci i wary.
|
So sty 02, 2016 16:25 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): To reka podniesiona na Kosciol (o. Rydzyka) jest reka podniesionana Polske (od kogo wiemy, ze nalezy takie rece ucinac? Pamietasz jeszcze?)
a jaki to ma związek z KOD? Oczywiście, masz prawo uważać, że KOD to ruch obywatelski (ja też tak uważam). Różnimy się tylko tym, że Ty uważasz ten ruch za pozytywny, a ja za szkodliwy i głupi.
|
So sty 02, 2016 18:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Kael napisał(a): To reka podniesiona na Kosciol (o. Rydzyka) jest reka podniesionana Polske (od kogo wiemy, ze nalezy takie rece ucinac? Pamietasz jeszcze?)
a jaki to ma związek z KOD? Oczywiście, masz prawo uważać, że KOD to ruch obywatelski (ja też tak uważam). Różnimy się tylko tym, że Ty uważasz ten ruch za pozytywny, a ja za szkodliwy i głupi. A czas pokaże kto miał racje. Każdy ludzi porządek prawny trzeba budować na zasadach moralnych, na prawie natury i ba prawie Bożym, na prawdzie i szacunku do drugiego człowieka. W przepychankach i kłótniach traci sie energię i nie zbuduje niczego , abp Michalik....nawet najcieńsza warstwa lukru zemsty obróci w niwecz zamysły.
|
So sty 02, 2016 18:25 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): A czas pokaże kto miał racje.
I tego się trzymajmy. Dasz ten czas PiSowi?
|
So sty 02, 2016 18:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli oczekujesz milczenia az okaza sie skutki dzialan PiSu, to raczej my juz z toba nie porozmawiamy... http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... ateli.htmlA potem bedzie, ze Polacy milczeli jak owce, kiedy rezim przejmowal wladze... Moze to i dobrze? Moze to nas troche pokory nauczy, jak to bylo mozliwe, ze Niemcy nie zauwazyli zagrozenia w 1933?
|
So sty 02, 2016 19:02 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Jesli oczekujesz milczenia az okaza sie skutki dzialan PiSu, to raczej my juz z toba nie porozmawiamy... http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... ateli.htmlA potem bedzie, ze Polacy milczeli jak owce, kiedy rezim przejmowal wladze... Moze to i dobrze? Moze to nas troche pokory nauczy, jak to bylo mozliwe, ze Niemcy nie zauwazyli zagrozenia w 1933? Zmiany w ustawie o policji zażądał Trybunał Konstytucyjny już ponad półtora roku temu. Zobowiązana do tego była PO, ale "nie zdążyła". PiS realizuje tylko wyrok Trybunału. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/blaszczak-ustawa-pis-zapobiega-paralizowi-policji,606634.htmlCytuj: - Kiedy przejęliśmy odpowiedzialność za Polskę, stanęliśmy przed koniecznością realizacji orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego, żeby policja i służby specjalne mogły pracować po 6 lutego - powiedział polityk PiS. - Jeśli ustawa nie wejdzie w życie do 6 lutego, dojdzie do paraliżu służb specjalnych i policji - przestrzegał. Zdecyduj się: Kiedy jest gorzej? Jak PiS realizuje zalecenia TK czy jak nie realizuje? A może wszystko, co robi PiS jest z założenia złe? A podsłuchy istnieją na olbrzymią skalę czy tego chcesz czy nie. Nie zgrywaj naiwnej.
|
So sty 02, 2016 20:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tyle ze nie takiej... No ale po co wiedziec wiecej? Wiesz, w krajach cywilizowanych policja jest kontrolowana przez sady.
|
So sty 02, 2016 20:40 |
|
|
|