PiS a ustrój komunistyczny
Autor |
Wiadomość |
Tomek44
|
 Re: PiS a ustrój komunistyczny
Nawet w Rosji telewizja jest o wiele bardziej demokratyczna, bo można tam zapraszać polskiego dziennikarza, który mówi: "Rosjanie żyją w gównie". http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=118264Czy wyobrażacie sobie aby polska telewizja rządowa zaprosiłaby dziennikarzy "antypolskich", "lewackich" itd. którzy krytykowali by "jedyne polskie, patriotyczne i katolickie" rządy PIS?
|
Pt lis 25, 2016 12:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Nawet w Rosji telewizja jest o wiele bardziej demokratyczna, bo można tam zapraszać polskiego dziennikarza, który mówi: "Rosjanie żyją w gównie". Polskiego "dziennikarza", który zawsze był gorliwym sługusem Kremla i dopiero ostatnio się nawrócił. Zresztą dostał za to nawrócenie po ryju.
|
Pt lis 25, 2016 15:02 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
kosiarz1 napisał(a): Alez dla soula nie ma znaczenia czy udokumentuje swoje fantasmagorie czy nie. Po prostu on wie. Wysmażyłem dość długi post o pisowskiej wizji państwa, który jest na pierwszej stronie, a Ty mi, że jestem Wiedzącym  Pisałem już, że dziś nie tworzy się komunizmów w dawnym stylu, tylko autorytaryzmy - które wykazują bardzo silną korelację z gospodarczą nędzą. I tam raźnie zmierza PiS, dlatego kapitał z Polski ucieka. Cytuj: Przeciez zmany rewolucyjne, ktore na calym swiecie chce wprowadzac lewactwo, polegaja na liberalizacji obyczajow, tzw wolnosc, ktora zaczyna sie i konczy na obyczajowym "robta co chceta" Jeśli to do mnie, to pudło. Uważam, że usuwanie wszelkich zasad kulturowych poza "nie naruszaj wolności innych" (bo tak to, mniej więcej, można określić) prowadzi do stworzenia nienaturalnego dla ludzi środowiska życia, a to musi być szkodliwe. Nawet widać, że coraz częściej ludzie zaczynają szukać swojej tożsamości i życia według konkretnych zasad, tylko wielu robi to na oślep. Niestety często sprowadza się to do szukania prostych rozwiązań. Cytuj: Gospodarka lewactwu sluzy do walki z religia, wiata, obyczajem...tradycja, konserwatyzmem. Gospodarka służy głównie do robienia pieniędzy. A reszta, nawet gdy się ze wszystkim zgodzić, to tylko trendy, które są zmienne. Cytuj: ...mozna mowic, czy pisac co sie mysli. Taa, poprawność polityczna przeżywa prawdziwy rozkwit  Szczególnie ostatnio w USA.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So lis 26, 2016 0:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Polska szkoła będzie uczyła prawdziwej polskiej historii, historii, w której wiadomo kto był zdrajcą a kto bohaterem, Duda - czyli de facto powrót do uczonej przez 45 lat historii w PRL.
|
So lis 26, 2016 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe jak to będzie wyglądać. A burza zapowiada się jeszcze większa. Wszak zapowiadają otwarcie zastrzeżonej części IPN. Oj będzie się działo.
|
So lis 26, 2016 12:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Ciekawe jak to będzie wyglądać. A burza zapowiada się jeszcze większa. Wszak zapowiadają otwarcie zastrzeżonej części IPN. Oj będzie się działo. Tylko zapowiadają, podobnie jak otwarcie 2 tomu raportu Macierewicza i WSI.....politycy to wyrafinowani cwaniacy, ale nie samobójcy. Trafnie to ujął Kukiz w programie "Kropka nad i".
|
So lis 26, 2016 12:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie słyszałem Kukiza w kropce nad i.
|
So lis 26, 2016 14:32 |
|
 |
Dariusz-555
|
Alus napisał(a): Polska szkoła będzie uczyła prawdziwej polskiej historii, historii, w której wiadomo kto był zdrajcą a kto bohaterem, Duda - czyli de facto powrót do uczonej przez 45 lat historii w PRL. przyklad , ktory mi przychodzi do glowy . general Karol Swierczewski - alkoholik i zdrajca Polski , ktory za komuny byl opisywany w ksiazkach i mediach jako bohater . kiedy Duda albo Jaroslaw uznali go za bohatera ? [...]
Ostatnio edytowano N lis 27, 2016 11:41 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz
offtop
|
So lis 26, 2016 20:26 |
|
 |
smokeustachy
|
Teraz komuchy Castro uważają za bohatera a niekomuchy za niebahatera.
_________________ Smok Eustachy http://smocze.opary.salon24.pl/ http://blog.wiara.pl/SmoczeOpary
|
N lis 27, 2016 14:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Castro to nawet z rodzona siostra miał problem. Z tego co czytałem na pogrzeb się nie wybiera. Wprawdzie nic nie mówi o Castro ale mówi o sobie ze uciekła z Kuby jak większość tych którzy walczyli o wolność.
|
N lis 27, 2016 22:54 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Alus napisał(a): Polska szkoła będzie uczyła prawdziwej polskiej historii, historii, w której wiadomo kto był zdrajcą a kto bohaterem, Duda - czyli de facto powrót do uczonej przez 45 lat historii w PRL. No cóż, jesli niektórym uczenie prawdziwej historii kojarzy się z...komunizmem (widać skleroza postępuje...) to nic dziwnego że kojarzą PiS z ustrojem komunistycznym 
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
N lis 27, 2016 23:02 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Wszyscy dobrze wiedzą, że PiS ma tu na myśli głównie Lecha Wałęsę. A tutaj dokumenty są dość słabe - natomiast co do najnowszych czekamy jeszcze na ekspertyzy. Na razie pojawiła się tylko wstępna opinia negatywna. W TVP Info ( link). Podobno przerwano program w trakcie, gdy tylko grafolog tę opinię wyraził. Najsmutniejsze jest to, że razem z Wałęsą Polska traci na wizerunku zagranicą.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N lis 27, 2016 23:43 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Soul33 napisał(a): Wszyscy dobrze wiedzą, że PiS ma tu na myśli głównie Lecha Wałęsę. Wątpię. Wałęsa jest facetem - na własną prośbę - bez znaczenia. Chodzi o dużo szersze zafałszowania historii - niestety, także w ciągu ostatnich 27 lat. Cytuj: A tutaj dokumenty są dość słabe Jaja sobie robisz. Dokumenty są niezaprzeczalne Cytuj: - natomiast co do najnowszych czekamy jeszcze na ekspertyzy. Na razie pojawiła się tylko wstępna opinia negatywna. W TVP Info ( link). Podobno przerwano program w trakcie, gdy tylko grafolog tę opinię wyraził. Mam nadzieję, ze dokumenty od Kiszczaka to nie kolejny "montaż". To byłoby cholernie sprytne posunięcie - i w opini niezorientowanych zdyskredytowałoby dokumenty wcześniejsze, które mamy i które są niewątpliwe. Cytuj: Najsmutniejsze jest to, że razem z Wałęsą Polska traci na wizerunku zagranicą. Jaaasne. Wynośmy pod niebiosa agenta, dzięki czemu zyskamy szacunek narodów. Byłem w tym roku w Izraelu. Zazdroszczę im, że w sprawach swojego interesu narodowego mają gdzieś, co jakiś elegancik chodzący po czerwonych dywanach "w Europie" sobie pomyśli. Niestety, u nas ciągle dla wielu głaskanie po plecach przez lewackich oficjeli w Brukseli jest ważniejsze, niż Prawda i niż realne Polskie interesy.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Pn lis 28, 2016 0:22 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Jaja sobie robisz. Dokumenty są niezaprzeczalne Ooo, mamy następnego grafologa online  . Czy może, pracujesz w zespole w realu? Może poczekajmy na opinie zawodowych grafologów. Marek_Piotrowski napisał(a): Mam nadzieję, ze dokumenty od Kiszczaka to nie kolejny "montaż". To byłoby cholernie sprytne posunięcie - i w opini niezorientowanych zdyskredytowałoby dokumenty wcześniejsze, które mamy i które są niewątpliwe. No, zapewne o to tu chodzi  Ktoś chce wyjechać na plecach Wałęsy Marek_Piotrowski napisał(a): Jaaasne. Wynośmy pod niebiosa agenta, dzięki czemu zyskamy szacunek narodów. A czemu ma służyć ciągłe oskarżanie? Mam wrażenie, że sprawa Bolka jest tak samo polityczna jak wybuch w Smoleńsku (słupki w górę). Ludzie uwielbiają igrzyska. Marek_Piotrowski napisał(a): Byłem w tym roku w Izraelu. Zazdroszczę im, że w sprawach swojego interesu narodowego mają gdzieś, co jakiś elegancik chodzący po czerwonych dywanach "w Europie" sobie pomyśli. Jak długo tam byłeś, że jesteś w stanie realnie odnieść się do sytuacji, a na ile Twoja opinia jest opinią jedynie słusznych mediów? Marek_Piotrowski napisał(a): Niestety, u nas ciągle dla wielu głaskanie po plecach przez lewackich oficjeli w Brukseli jest ważniejsze, niż Prawda i niż realne Polskie interesy. Jak ja uwielbiam tę chrześcijańską nutę: lewactwo 
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pn lis 28, 2016 6:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prawdziwa historia.....każdy system ma swoją "prawdziwą" historię....w PRL bohaterem Świerczewski, dla PiS-owców Łupaszka, a strajki w 1980r i Solidarność to dwaj co ukradli ksieżyc.
|
Pn lis 28, 2016 7:40 |
|
|
|