Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Unia Europejska
Poniewaz tak przybysze jak i swoi maja obowiazek od Boga obchodzic np Swieto Namiotow, to jak Marek go wypelnia?
No i Marek i rzesza innych przezornych, juz z gory wie, ze zadni przybysze sie nie dostosuja. Bo jedyny sluszny mieszkaniec Polski to katolik, raczej rzymski i od urodzenia mowiacy po polsku. Reszta jest a priori podejrzana, wiec lepiej ich ani nie wpuszczac a najlepiej wyrzucic tych co juz tu sa.
|
Pt lip 06, 2018 12:12 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Jasne. Tak się usuwa niewygodne fragmenty Pisma  Papież, to dopiero usuwa niewygodne fragmenty Pisma, manipuluje aż ... kiedy cytuje Am 8,11; Rdz 4,9-10; Mt 11,28; Mt 9,13 i przywołuje kapłana i lewitę z przypowieści o dobrym Samarytaninie https://papiez.wiara.pl/doc/4859196.Fra ... dego-z-nasJak tak można wyrywać z kontekstu!!! Jak można!!! Jakby biblijna nauka nie była spójna... i nie streszczała się w przykazaniu miłości Boga i bliźniego, a nawet nieprzyjaciół 
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt lip 06, 2018 15:09 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Czyżby papież powiedział o ST takie rzeczy jak Ty? 
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Pt lip 06, 2018 18:43 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Jakie? A co ja powiedziałam? Mówiłam cokolwiek na temat ST? 
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt lip 06, 2018 19:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za autora biblii chrześcijanie uznają Boga (natchnienie), co nie wyklucza autorstwa ludzkiego, które wyraża się w języku, pojęciach, realiach, gatunkach literackich właściwych mentalności historycznie określonych społeczności ludzkich. Droga do zrozumienia religijnych treści Biblii, prowadzi przez zrozumienie jej ludzkiego języka i intencji jej autorówhttps://opoka.org.pl/biblioteka/T/trans ... ia_mw.htmlNatchnienie - ks Natanek też tłumaczy swoje postępowanie natchnieniem, proboszcz i wikary z parafii mojej diecezji, którzy wzajem pokiereszowali sie równo, też tłumaczą natchnieniem - dobrem Kościoła. A już uniwersalne, literalne, adekwatne dla prostaczków - Bóg powiedział - powiedział, że Samson oślą szczęką zabił 1000 Filistynów. Bóg powiedział mają istotnie realne odniesienie w stosunku do do Ksiąg Prorockich ST i niekwestionowane do Nowego Testamentu.
|
So lip 07, 2018 7:37 |
|
|
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Słusznie. Szkoda że nie na temat.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
So lip 07, 2018 10:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szkoda ze Marek oczekuje przestrzegania praw ST tylko od innych i unika odpowiedzi...
|
So lip 07, 2018 10:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem jak można wierzyć w te bzdury zwane multikulturalizmem? Przykład Jugosławi was niczego nie nauczył?
|
So lip 07, 2018 16:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jest drobna roznica: Jugoslawia byla trzymana razem sila. Z Unii Polska zawsze moze wystapic, jesli uzna, ze nam nie po drodze z kultura cywilizacji zachodniej.
Co bedzie bez Unii? Juz to przerabialismy, ale mlodziez widac w szkole nie uwazala. Poniewaz nasze geopolityczne polozenie jest jakie jest, poqtorka jest bardzo prawdopodobna. Oczywiscie nie jako czesc ZSRR ale zdani na laske i nielaske Wielkiego, slowianskiego brata.
|
So lip 07, 2018 17:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Nie wydaje mi się, żeby taki scenariusz w ogóle był możliwy. Zauważ, jak wiele osób z różnych opcji politycznych uwidziało sobie wtedy podobną koncepcję
Był możliwy przez setki lat to i teraz też może być możliwy Cytuj: No tak. Bo prawdziwego komunizmu to nigdy nie było. Ile razy ja to słyszałem. Tymczasem taka była linia propagandowa i modus operandi władz PRL. I to właśnie kopiuje PiS
A może był? Gdzie o ile dobrze pamiętam, państwo mogło wywłaszczyć obywateli z różnych dóbr? Nie co kopiuje PiS, nie interesuje się zbytnio tą partią Cytuj: A dowodów na to, że UE reprezentuje lewactwo
Przyjmowanie nielegalnych imigrantów to socjalizm. Socjalizm=lewactwo. Dziękuję za uwagę Cytuj: Aha. Czyli Szwedzi nie rozumieją po prostu, jacy są nieszczęśliwi. Quinque natomiast wie lepiej od nich, co im do szczęścia potrzeba i w razie czego uszczęśliwi Szwedów na siłę
Rozumieją czy nie. Fakt jest taki że są durniami z wypranymi poprawnością polityczną mózgami Cytuj: Sam pisałeś, że można pisać pracę doktorską. To pisz. To raz. Dwa – można uprawiać socjologię w sposób ścisły i analityczny. Trzy – cała ta dyskusja to „humanistyczne bzdety”, więc po co ją prowadzisz?
Pisałem że można by a nie że to zrobię. Czemu kłamiesz? A prowadzę taka dyskusję z nudów Cytuj: W myśl zasady „czy się stoi czy się leży” przeciętny Szwed wytwarza dobra trzy razy więcej warte niż przeciętny Węgier. Zaiste owo leżenie w Szwecji musi być bardzo produktywne.
Breheheh. Doprawdy? Przejadanie tego co wytworzyli dziadkowie Szwedów jest więcej warte niż to co produkują Węgrzy? Poza tym, emerytury Szwedów nie idą z funduszy tylko z podatków. Ciekawe jak długo pogciągną na takim systemie. Jak bezrobocie w Szwecji wynosi 15% i stale się zwiększa. A osobom których oni przyjmują pracować się nie chce Cytuj: Czy komuchy w Szwecji próbują wywrócić trójpodział władzy? Czy komuchy w Szwecji zlikwidowały Lagrådet poprzez uniemożliwienie legalnie wybranych członkom tej organizacji sprawowania urzędu? No chyba nie. Więc czemu powinna się UE martwić tymi komuchami? Dlatego, że Quinque uważa ich za komuchów?
Dlatego że każda osoba z prawicowymi poglądami jest wyalienowana. A mejnstrinowe media to rządowa populistyczna, poprawna politycznie propaganda Cytuj: Nawet jednak Twoi idole z PiS próbują cały czas mieć ciastko i zjeść ciastko
Kolejne fałszywe oskarżenie. Nie ładnie. Partia PiS jest mi obojętna jak każda poprzednia. Jedynie co mnie interesuje to to czy partia rządząca jest przeciwna przyjmowaniu nachodzców Cytuj: W jaki sposób zagraniczny kapitał osłabia gospodarkę kraju?
Mianowicie tak iż, zachodnie firmy budują swoje fabryki na terenie Polski i nie płacą podatków Cytuj: jest takie śmieszne, że ktoś okazuje pogardę dla narodu polskiego poprzez celowe pisanie nie po polsku? Bo mnie to nie bawi. Odmawiając zaś korekty przyznajesz, że to co nabełkotałeś było bez sensu. Na tym forum obowiązuje jednak język polski, więc jeśli będziesz tak dalej się zachowywał, to w końcu polecisz
Dalej BEKA
|
So lip 07, 2018 17:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przyjmowanie nielegalnych imigrantów to socjalizm. Socjalizm=lewactwo. Dziękuję za uwagę Konkluzja - mamy papieża lewaka, który hołduje lewackim przykazaniom - głodnych nakarmić, spragnionych napić, przybyszów w dom przyjąć...
|
So lip 07, 2018 18:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiście że tak. Gość wyjechał ze swojego kraju i zaprasza tu nachodźców. No dla niego to wszystko jedno bo on pożyje jeszcze góra 10 lat. Ale dla mnie nie jest wszystko jedno bo będę oglądał ten burdel jaki się zrobi przez nachodźców, i ideologię multikulti. Niech se ich zaprasza do Argentyny
|
So lip 07, 2018 18:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale wiesz, ze ten "gosc" (domyslam sie ze nie jestes katolikiem) pochodzi z rodziny imigrantow?
I wiesz, ze w Szwecji i innych krajach Europy mieszkaja dobrowolnie setki tysiecy imigrantow z Polski? I wcale nie planuja wracac do pieknej i sprawiedliwej ojczyzny?
A ten perfekcyjny scenariusz "przez setki lat" to niekonczace sie wojny. Ale dzisiejsza szkola widac prawdziwej historii nie uczy. Co do podatkow i obcych firm: placa je zatrudnieni tam Polacy. Ale zawsze mozesz patriotycznie sam zalozyc firme i dzielnie kraj wspierac. Najlepiej produkuj tylko na rynek krajowy. Bedzie jak znalazl po Polexicie. I nie korzystaj z obcego kapitalu! Trenuj juz dzis na trudne czasy.
|
So lip 07, 2018 19:49 |
|
 |
subadam
|
Quinque, moze mi wyjasnisz co ma wspolego socjalizm z przyjmowaniem jakichkolwiek imigrantow ? No i dalej nie bardzo rozumiem czemu zachodni kapital oslabia gospodarke kraju ? Tzn jakich podatkow ten zachodni kapital nie placi ? Ale jesli przyjmiemy ze nie placi zadnych, to dalej daje ludziom zatrudnienie na terenie na ktorym istnieje, ci ludzie maja pieniadze na zakup towarow, z ktorych kazdy obciazony jest podatkiem Vat. Wiec z jednej strony panstwo zarabia na tym podatku, a z drugiej strony nie wydaje wlasnych pieniedzy na pomoc spoleczna dla pacownikow, ktorzy inaczej mogli by byc bezrobotni. Poza tym taka fabryka generuje koszty dzialanosci, pobiera wode, energie, potrzebuje surowcow ktore w wiekszosci kupuje na terenie kraju w ktorym sie znajduje i musi za to placic z wlasnych zyskow. Wiec te wszystkie firmy i sprzedawcy surowcow zarabiaja i placa podatki panstwu od tego zwiekszonego zarobku, wiec znowu panstwo zarabia. Oprocz tego wszystkiego kazda fabryka potrzebuje kooperantow i czesc z nich powstanie na terenie kraju w ktorym fabryka sie znajduje, poniewaz ceny tutaj beda nizsze niz gdzie indziej chocazby o nizszy koszt transportu. Ci kooperanci maja wlasne koszty, obciazone podatkami wiec panstwo znowu zarabia.
Na poczatku pomyslalem...... a potem pomyslalem ze trzeba moze tlumaczyc na jablkach.
|
So lip 07, 2018 20:01 |
|
 |
subadam
|
Aha, jeszcze zapomnialem o fenomenie multikulti. Moze wyjasnisz dlaczego np w Kanadzie multikulti dziala bez problemu, nie mowiac o innych krajach czysto emigranckich jak Stany , Australia i Nowa Zelandia ? Tam sa tylko rozni "nachodzcy" stad, czy stamtad i razem jakos daja sobie rade ? Chyba nawet lepiej niz kraje europejskie ? A co do Szwecji to nie wiem dlaczego ale system ktory tam jest jakos od czasow powojennych jest i sie nie zawala, wiec bylbym ostrozny z opiniami ze sie zawali dopiero teraz  .
|
So lip 07, 2018 20:07 |
|
|
|