Wojna w Libanie - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA ! ! !
Autor |
Wiadomość |
Mieszek
|
Liban zamieszkuja również semici w takim wypadku jak nazwać Izraelczyków? trochę pomogę: anty...

_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So lip 22, 2006 21:47 |
|
|
|
 |
Arvydas
|
Jak naywac Izraelczykoew-prosto :ludzi przesiaknietych ideologia rasistowka i szownistyczna,totalnie antychrzesciajnska,uwazajacych innych ludzi za nizszy gatunek stworzenia(fajni sa w tych twierdzenaich chasydzi,kabalisci-nie-Zydzi maja dusze od diabla).
Nie dla antychrzescijanskiego judaizmu!
Niech zyje cywilizacja chrzescijanska-lacinska i bizantyjska!
|
N lip 23, 2006 12:43 |
|
 |
SweetChild
|
Arvydas napisał(a): Z tym gazem....Typowy objaw nienawisci do Chrustusa i chrzescijanstwa-wpisywanie krzyza z Golgoty w swastyke,nazywanie misjonarzy chrzecijnskich ss-mannami,plucie na krzyz,zrownanie chrescijanstwa z poganskim nazizmem-typowe zjawiska z Izraela.
Widzę, że nie łapiesz, więc napiszę wprost: postawę prezentowaną przez Ciebie i podobnym Tobie (używając Twojego określenia "was-chrześcijan") uważam za antychrześcijańską. Nie wystarczy wołać "Panie, Panie" czy wypisać sobie "Gott mit uns", aby być uczniem Chrystusa.
Ja nie zostałem upoważniony do wyrywania chwastów, dlatego nie odbieram Ci prawa do nazywania się chrześcijaninem. Ale mam moralny obowiązek sprzeciwiać się szerzeniu nienawiści na tle rasowym czy religijnym, a w szczególności reklamowania takich postaw jako chrześcijańskie. Protest przeciwko antychrześcijaństwu nie jest nienawiścią do chrzescijanstwa, jest wręcz, na zasadzie podwójnego przeczenia, prochrześcijański.
|
Pn lip 24, 2006 12:38 |
|
|
|
 |
elka
|
a ja jeszcze dorzucę do sweet, że arv fałszuje judaizm... robi dokłądnie to samo, co ludzie uważajacy, że chrześcijaństwo jest religią zalecającą wojny krzyżowe i inkwizycję... to, co złe w ludziach [każdych, bez względu na wyznanie] uważa sie za reprezentatywne dla wszystkich wyznawców...
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Pn lip 24, 2006 12:58 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Czy nie wydaje się wam (przedmówcom), że dywagacje typu ile jest żyda w żydzie, ile jest muzułmanina w arabie czy chrześcijanina w europejczyku są całkowicie jałowe i prowadzą do nikąd ?
Państwo Izrael jest już faktem. To nie abstrakt tylko chmara ludzi. Ma prawo istnieć. Niezależnie od genezy jego powstania (rasistowski i szowinistyczny syjonizm, zabór metodami terroru itd.).
Faktem i nie abstrakcją są również Palestyńczycy. Ich prawo do zamieszkiwanej od prawie 2 tys. lat ziemii. Prawo do powrotu do ojczyzny. I prawo do niezależnej od Izraela państwowości.
Niestety wielcy tego świata, objadając się kawiorem nie kwapią się do utemperowania swoich pupilów, wymuszenia kompromisu i jakieś trwałej zgody.
Za nic sobie mają cierpienia i krew niewinnych ofiar. Za nic mają protesty (co prawda to i protesty są dość symboliczne) demokratycznych ludów.
Ale co się dziwić ? Paradygmatem współczesności jest zysk za wszelką cenę. Paliwa drożeją to i kiesy puchną. Przy okazji można trochę klocki ma mapie poprzestawiać.
Nie pozostaje nic innego jak przygotować sobie z wiaderko krokodylich łez i powspółczuwać - z bezsilności.
Pn lip 24, 2006 14:38 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Stanisław Adam napisał(a): Państwo Izrael jest już faktem. To nie abstrakt tylko chmara ludzi. Ma prawo istnieć. Niezależnie od genezy jego powstania (rasistowski i szowinistyczny syjonizm, zabór metodami terroru itd.).
Faktem i nie abstrakcją są również Palestyńczycy. Ich prawo do zamieszkiwanej od prawie 2 tys. lat ziemii. Prawo do powrotu do ojczyzny. I prawo do niezależnej od Izraela państwowości. Z przyjemnością wykorzystam okazję, aby się z Tobą zgodzić  Dodam też cytat z wypowiedzi głowy KK: Korzystam z okazji, by potwierdzić prawo Libańczyków do suwerenności swego kraju, prawo Izraelczyków do życia w pokoju w swym państwie oraz prawo Palestyńczyków do posiadania wolnej i suwerennej ojczyzny
Dla mnie stanowisko Głowy Kościoła, a nie jakiś internetowych ekstremistów, pozostaje reprezentatywnym "głosem chrześcijańskim w moim domu".
|
Pn lip 24, 2006 15:09 |
|
 |
Mieszek
|
Arvydas Cytuj: Niech zyje cywilizacja chrzescijanska-lacinska i bizantyjska!
nie bizantyjska tylko bizantyńska i nie cywilizacja tylko cywilizacje bo wymieniłeś dwie obie sa chrześcijańskie to prawda lecz nie byłbym taki pewien czy można popierać dwie naraz  dwom naraz służyć nie można bizantyńska cywilizacja jest zaprzeczeniem chrześcijaństwa nie co innego jak "czyja władza tego religia" i "zdobywanie mieczem" wyszło od tej cywilizacji cała ta krwawa jatka która się przypisuje chrześcijaństwu własnie dzieki bizantyńcom jest nam katolikom przypisywana
gdyby cywilizacja łacińska była przestrzegana to byłoby tak jak... wtedy gdy w historii była przestrzegana czyli pozostawienie wozu na noc nie groziłoby jego utratą i to z towarem! żadnych bandytów,chleb dla każdej gęby , swoboda dla Żydow, autonomie miast dużych, samorządność... istny raj i bogactwo które kuło w oczy neijednego obcego przebywającego w naszym kraju granice były powiększane kazdy od nas czerpać chciał prawa! sława Polski była wtedy największa ościenni wrogowie przed nami drżeli ze strachu i bali się uragać maluczkim bo ich mieliśmy w swojej pieczy tak wyglądała kiedys Polska żałujcie, że dziś nie wygląda i zastanówcie się nad tym choć chwilke
gdybyśmy mieli takie siły jak wtedy nasza interwencja w Iraku zastałaby posikane ze strachu pola opuszczone przez bandytów Irakijczycy nie mieli by nam nic do zarzucenia bowiem cywilizacji łacińskiej metoda wojenna polega na budowaniu a nie burzeniu i dawaniu pieniędzy a nie pogrążaniu podbitych państw i zaciąganiu na ich koszt długów które by musieli spłacać ani na narzucaniu haraczy nie do udźwignięcia
niestety zawsze gdy były takie plany i cos szło w tę stronę zaraz znalazło się jakieś indywiduum bizantyńskie co musiało to schrzanić a niemoty polityczne go słuchały...
i dziś jest nieinaczej po jakiego grzyba Polska która potrzebuje pokoju wtrąca się w wojne w Iraku? po co mamy popierać Żydów lub Libańczyków? nie nasza to wojna
przyglądajcie się jak chcecie wojnie ale nas tam nie wciągajcie wołając "kto nie wstawi się za Żydami ten wróg"
|
Pn lip 24, 2006 15:10 |
|
 |
Mieszek
|
SweetChild Cytuj: Dla mnie stanowisko Głowy Kościoła, a nie jakiś internetowych ekstremistów, pozostaje reprezentatywnym "głosem chrześcijańskim w moim domu".
musisz więc wiedzieć Sweet Child skąd ten głos reprezentatywny czerpie a czerpie garściami z nauki społecznej KK o Narodach i podziałach terytorialnych nie pod dyktando jakiegoś indywiduum albo wataszki czy też dynasty ale narodu, ludu,plemienia które własnym potem i krwią ożywiło ziemię, prochem swych przodków, rodzina i przez to wytyczyło granice czyli w zgodzie z cywilizacja łacińska te podziały z pewnością ani Żydom z cywilizacji żydowskiej ani Libańczykom z cywilizacji arabskiej się nie spodobaja możesz byc tego pewien  a do tego jeszcze jakimś ewenementom z innych cywilizacji nie mającym tam żadnego w zasadzie głosu pomyślalem sobie, że powinieneś to wiedzieć...
acha dodam, że papież może proponowac rozstrzygnięcie sporu ale nie narzucać i wygłaszac jak to musi być bo w tym momencie bedziemy mieli dwóch wsciekłych wrogów pragnących nam koniecznie pomóc w szybszym dojściu do Nieba bram 
|
Pn lip 24, 2006 15:20 |
|
 |
SweetChild
|
Mieszek napisał(a): i dziś jest nieinaczej po jakiego grzyba Polska która potrzebuje pokoju wtrąca się w wojne w Iraku? po co mamy popierać Żydów lub Libańczyków? nie nasza to wojna Kazda wojna, w której giną ludzie, choćby ci najmniejsi siostry i bracia Chrystusa, jest naszą wojną. Naszą w znaczeniu, że powinna nas obchodzić, że nie powinnismy pozostawać obojętni wobec niesprawiedliwości. Bo kiedyś możemy usłyszeć "byłem prześladowany, a nie pomogliście mi". Mieszek napisał(a): przyglądajcie się jak chcecie wojnie ale nas tam nie wciągajcie wołając "kto nie wstawi się za Żydami ten wróg"
Nie wiem, na jakiej podstawie sformułowałeś takie "zawołanie"? Bo ja tu słyszę raczej okrzyki "kto nie potępi Izreala i nie poprze Hezbollahu, ten zły".
|
Pn lip 24, 2006 15:30 |
|
 |
SweetChild
|
Mieszek napisał(a): te podziały z pewnością ani Żydom z cywilizacji żydowskiej ani Libańczykom z cywilizacji arabskiej się nie spodobaja możesz byc tego pewien  Wiele jest państw na świecie, które w miarę pokojowo współistnieją i nie należą do cywilizacji łacińskiej. Nie wiem, czy Żydom i Libańczykom takie rozwiązanie się spodoba, ale może zaakceptują je z czystego rozsądku? Mieszek napisał(a): acha dodam, że papież może proponowac rozstrzygnięcie sporu ale nie narzucać i wygłaszac jak to musi być
Czyli głosić, ale nie nawracać na siłę? 
|
Pn lip 24, 2006 15:37 |
|
 |
Mieszek
|
SweetChild Cytuj: Kazda wojna, w której giną ludzie, choćby ci najmniejsi siostry i bracia Chrystusa, jest naszą wojną. Naszą w znaczeniu, że powinna nas obchodzić, że nie powinnismy pozostawać obojętni wobec niesprawiedliwości. Bo kiedyś możemy usłyszeć "byłem prześladowany, a nie pomogliście mi". i obchodzi ale na tym koniec a wiesz czemu? bo jak się tam wtrącimy to bedziemy mieli przechlapane bo od dwóch stron otrzymamy razy i takze jeszcze dojdą do tego razy z obcych cywilizacji innych a tak dlatego tylko by dokopać katolom bo inni kopią i jest zabawaSweetChild Cytuj: Nie wiem, na jakiej podstawie sformułowałeś takie "zawołanie"? Bo ja tu słyszę raczej okrzyki "kto nie potępi Izreala i nie poprze Hezbollahu, ten zły". każdy widzi to co chce widzieć jak widać  ja uogólniłem nieco jednostronnie [sorki ] oczywiście i te drugie okrzyki tez słychac ale mnie ani te ani tamte nie obchodza obchodzi mnie moja cywilizacja i jej niszczenie przez wrogów w PolsceSweetChild Cytuj: Czyli głosić, ale nie nawracać na siłę? Wink
tak
|
Pn lip 24, 2006 16:20 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Mieszek napisał(a): i obchodzi ale na tym koniec a wiesz czemu? bo jak się tam wtrącimy to bedziemy mieli przechlapane bo od dwóch stron otrzymamy razy i takze jeszcze dojdą do tego razy z obcych cywilizacji innych a tak dlatego tylko by dokopać katolom bo inni kopią i jest zabawa
Jest też opcja 'Gdzie dwóch się bije, trzeci korzysta'.
A gdybyśmy tak byli tym trzecim ...
Może cywilizacji łacińskiej wyszłoby to na dobre ?
Czy przez 'obce cywilizacje inne' rozumiesz 'cywilizacje pozaziemskie' ?
To rzeczywiście potencjalnie poważne zagrożenie dla cywilizacji nie tylko łacińskiej ...
Pn lip 24, 2006 16:46 |
|
 |
Mieszek
|
bardzo śmieszne Adamie Stanislavie
"obce" cywilizacje popularnie zwane ufo wcale nie musza być takie obce jak widać nasza nauka doszła do tego, że niema wiekszych zrzeszeń jak cywilizacja nie ma ludzkosci to czczy frazes bo jak można nazwać to gdy Żydzi podchodza do nas jak do bydła bo to słowo "goje" dokładnie to oznacza a na portalu niektórzy sprytnie lub bezczelnie nie wiem jak to nazwać próbuja nam wmówić iż nazywamy kogoś... bydłem śmieszne lecz prawdziwe 
trzeci skorzysta? raczej nie my nie potrafimy skorzystać na tym, ze mamy własne niepodległe państwo ani pożadnie wykorzystać darów przyrody a mamy skorzystać na czyjeś kłótni gdzie jest wymagana nauka polityczna? chyba ci się cos przysniło Stanisławie
|
Pn lip 24, 2006 19:00 |
|
 |
marcin_jarzębski
|
rozmowa z libańskim maronitą Cedric'iem napisał(a): Marcin powiedział: Dziś w TV polski reporter z Bejrutu powiedział że sunnici i chrzescijanie są przeciwko Hezbollahowi i uwazają że ofiary israelskiego bobmardowania sa warte ceny jaką muszą zapiłacić jesli chcą pozbyc się Hezbollahu, ponieważ Hezbollah stał się panstwem w panstwie i jest przekleństwem Libanu, mogłbyś to skomentować? Cedric powiedział: cóż, większość sunnitów jest przeciwko Hezbollahowi Cedric powiedział: ponieważ jest sunnicki Cedric powiedział: i sunnici przez 40 lat nie byli w stanie zwalczyć Izrael Cedric powiedział: zawsze przegrywali Cedric powiedział: zawsze była porazka Cedric powiedział: dziś świat sunnicki jest jakby w rozejmie z Izraelem Cedric powiedział: sunnickie panstwa! Cedric powiedział: nie ludzie Cedric powiedział: sunnickie rzady Cedric powiedział: wiec jak widzą jak szyici pokonuja Izrael Cedric powiedział: stają się ajkby zazdrośni Cedric powiedział: powiedzmy że 60% sunnitów jest rpzeciwko Hezbollahowi Cedric powiedział: z powodów religijnych Cedric powiedział: ponieważ sa zazdrośni Cedric powiedział: co do chrzescijan Cedric powiedział: 30% jest przeciwko Hezhollahowi Cedric powiedział: ponieważ boją się o przyszłosć Libanu o ekonomie.... Cedric powiedział: narazie Hezbollah mówi żeby nie martwić się o pieniądze Cedric powiedział: ponieważ Iran płaci na Liban Cedric powiedział:dlatego Smile Cedric powiedział: Chrześcijanie boją się Hezbollahu Marcin powiedział: ale czy nie ejst prawdą że hezbollah chce ustanowić islamską republikę jak w Iranie, przecież uważają Ziemię Swięta za ziemie islamu? Cedric powiedział: kiedy poznasz Hezbollah Cedric powiedział:wtedy zrozumiesz Cedric powiedział: i będziesz z nimi Cedric powiedział: tak nie jest Cedric powiedział: oni nie chca ustanowić islamski rezim Cedric powiedział: oni kochają chrześcijan Cedric powiedział:kochają nas Cedric powiedział: respektują Cedric powiedział: szyici kochaja nas bardzo tu Cedric powiedział: ale zachodnie media pokazują że Liban jest podzielony przeciwko Hezbollahowi Cedric powiedział: to jest robot IZraela Cedric powiedział: i plan Cedric powiedział: izrael wie ze jego armia nie jest w stanie pokonac Hezhollahu Cedric powiedział: wiec oni liczą że libańczycy będa przeciwko hezbollahowi i bedzie wojna domowakiedy to rozbroją Hezbolah Cedric powiedział: ale to się nie stanie Cedric powiedział: poniewaz w sercu znamy plan Izraela Cedric powiedział: Izrael uczy się Cedric powiedział: że Cedric powiedział: Hezbollah to nie Hamas Cedric powiedział: Hezbollah jest inny Cedric powiedział: in its theories , values , organisation , military capacity , experience .... Cedric powiedział: etc... Marcin powiedział: ok Marcin powiedział: powiedz mi czy Hezbollah chce zniszczyć panstwo Izrael Cedric powiedział: teraz musze uciekać bracie Cedric powiedział: widzimy się wiczorem Cedric powiedział: pisz jesli chcesz coś wiedzieć Cedric powiedział: nie Cedric powiedział: oni się po prostu bronią Cedric powiedział: wysyłając rakirety do izraela Marcin powiedział: narazie bracie Cedric powiedział: chcemu zmusic ich do mziany planów Cedric powiedział: i aby zostawili nas w spokoju Cedric powiedział: toni wiedzą że nie moga wkroczyć do Libanu Cedric powiedział: dziś zgineło 6 izraelskich zołnierzy Cedric powiedział:na południu Cedric powiedział: podczas penetracji
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
Wt lip 25, 2006 0:18 |
|
 |
SweetChild
|
Mieszek napisał(a): SweetChild Cytuj: Nie wiem, na jakiej podstawie sformułowałeś takie "zawołanie"? Bo ja tu słyszę raczej okrzyki "kto nie potępi Izreala i nie poprze Hezbollahu, ten zły". każdy widzi to co chce widzieć jak widać  ja uogólniłem nieco jednostronnie [sorki  ] oczywiście i te drugie okrzyki tez słychac
No dobrze, to podaj chociaż jeden cytat w tym wątku, który uzasadniałby stwierdzenie "kto nie wstawi się za Żydami ten wróg".
|
Wt lip 25, 2006 10:58 |
|
|
|