Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 5:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
 Wojna w Libanie - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA ! ! ! 
Autor Wiadomość

w takim wypadku jak nazwać Izraelczyków?
trochę pomogę:

anty...

:lol:

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So lip 22, 2006 21:47

Jak naywac Izraelczykoew-prosto :ludzi przesiaknietych ideologia rasistowka i szownistyczna,totalnie antychrzesciajnska,uwazajacych innych ludzi za nizszy gatunek stworzenia(fajni sa w tych twierdzenaich chasydzi,kabalisci-nie-Zydzi maja dusze od diabla).
Nie dla antychrzescijanskiego judaizmu!

Niech zyje cywilizacja chrzescijanska-lacinska i bizantyjska!

N lip 23, 2006 12:43

Z tym gazem....Typowy objaw nienawisci do Chrustusa i chrzescijanstwa-wpisywanie krzyza z Golgoty w swastyke,nazywanie misjonarzy chrzecijnskich ss-mannami,plucie na krzyz,zrownanie chrescijanstwa z poganskim nazizmem-typowe zjawiska z Izraela.

Widzę, że nie łapiesz, więc napiszę wprost: postawę prezentowaną przez Ciebie i podobnym Tobie (używając Twojego określenia "was-chrześcijan") uważam za antychrześcijańską. Nie wystarczy wołać "Panie, Panie" czy wypisać sobie "Gott mit uns", aby być uczniem Chrystusa.

Ja nie zostałem upoważniony do wyrywania chwastów, dlatego nie odbieram Ci prawa do nazywania się chrześcijaninem. Ale mam moralny obowiązek sprzeciwiać się szerzeniu nienawiści na tle rasowym czy religijnym, a w szczególności reklamowania takich postaw jako chrześcijańskie. Protest przeciwko antychrześcijaństwu nie jest nienawiścią do chrzescijanstwa, jest wręcz, na zasadzie podwójnego przeczenia, prochrześcijański.

Pn lip 24, 2006 12:38

a ja jeszcze dorzucę do sweet, że arv fałszuje judaizm... robi dokłądnie to samo, co ludzie uważajacy, że chrześcijaństwo jest religią zalecającą wojny krzyżowe i inkwizycję... to, co złe w ludziach [każdych, bez względu na wyznanie] uważa sie za reprezentatywne dla wszystkich wyznawców...

Pn lip 24, 2006 12:58

Czy nie wydaje się wam (przedmówcom), że dywagacje typu ile jest żyda w żydzie, ile jest muzułmanina w arabie czy chrześcijanina w europejczyku są całkowicie jałowe i prowadzą do nikąd ?

Państwo Izrael jest już faktem. To nie abstrakt tylko chmara ludzi. Ma prawo istnieć. Niezależnie od genezy jego powstania (rasistowski i szowinistyczny syjonizm, zabór metodami terroru itd.).

Faktem i nie abstrakcją są również Palestyńczycy. Ich prawo do zamieszkiwanej od prawie 2 tys. lat ziemii. Prawo do powrotu do ojczyzny. I prawo do niezależnej od Izraela państwowości.

Niestety wielcy tego świata, objadając się kawiorem nie kwapią się do utemperowania swoich pupilów, wymuszenia kompromisu i jakieś trwałej zgody.
Za nic sobie mają cierpienia i krew niewinnych ofiar. Za nic mają protesty (co prawda to i protesty są dość symboliczne) demokratycznych ludów.

Ale co się dziwić ? Paradygmatem współczesności jest zysk za wszelką cenę. Paliwa drożeją to i kiesy puchną. Przy okazji można trochę klocki ma mapie poprzestawiać.

Nie pozostaje nic innego jak przygotować sobie z wiaderko krokodylich łez i powspółczuwać - z bezsilności.

Pn lip 24, 2006 14:38
Zobacz profil WWW

Państwo Izrael jest już faktem. To nie abstrakt tylko chmara ludzi. Ma prawo istnieć. Niezależnie od genezy jego powstania (rasistowski i szowinistyczny syjonizm, zabór metodami terroru itd.).

Faktem i nie abstrakcją są również Palestyńczycy. Ich prawo do zamieszkiwanej od prawie 2 tys. lat ziemii. Prawo do powrotu do ojczyzny. I prawo do niezależnej od Izraela państwowości.

Z przyjemnością wykorzystam okazję, aby się z Tobą zgodzić :) Dodam też cytat z wypowiedzi głowy KK:

Korzystam z okazji, by potwierdzić prawo Libańczyków do suwerenności swego kraju, prawo Izraelczyków do życia w pokoju w swym państwie oraz prawo Palestyńczyków do posiadania wolnej i suwerennej ojczyzny

Dla mnie stanowisko Głowy Kościoła, a nie jakiś internetowych ekstremistów, pozostaje reprezentatywnym "głosem chrześcijańskim w moim domu".

Pn lip 24, 2006 15:09

Cytuj:
Niech zyje cywilizacja chrzescijanska-lacinska i bizantyjska!

nie bizantyjska tylko bizantyńska
i nie cywilizacja tylko cywilizacje
bo wymieniłeś dwie
obie sa chrześcijańskie to prawda
lecz nie byłbym taki pewien czy można popierać dwie naraz ;)
dwom naraz służyć nie można
bizantyńska cywilizacja jest zaprzeczeniem chrześcijaństwa
nie co innego jak "czyja władza tego religia" i "zdobywanie mieczem" wyszło od tej cywilizacji
cała ta krwawa jatka która się przypisuje chrześcijaństwu własnie dzieki bizantyńcom jest nam katolikom przypisywana

gdyby cywilizacja łacińska była przestrzegana to byłoby tak jak... wtedy gdy w historii była przestrzegana
czyli pozostawienie wozu na noc nie groziłoby jego utratą i to z towarem!
żadnych bandytów,chleb dla każdej gęby :) , swoboda dla Żydow, autonomie miast dużych, samorządność...
istny raj
i bogactwo które kuło w oczy neijednego obcego przebywającego w naszym kraju
granice były powiększane
kazdy od nas czerpać chciał prawa!
sława Polski była wtedy największa
ościenni wrogowie przed nami drżeli ze strachu i bali się uragać maluczkim bo ich mieliśmy w swojej pieczy
tak wyglądała kiedys Polska
żałujcie, że dziś nie wygląda
i zastanówcie się nad tym choć chwilke

gdybyśmy mieli takie siły jak wtedy nasza interwencja w Iraku zastałaby posikane ze strachu pola opuszczone przez bandytów
Irakijczycy nie mieli by nam nic do zarzucenia bowiem cywilizacji łacińskiej metoda wojenna polega na budowaniu a nie burzeniu i dawaniu pieniędzy a nie pogrążaniu podbitych państw i zaciąganiu na ich koszt długów które by musieli spłacać ani na narzucaniu haraczy nie do udźwignięcia

niestety zawsze gdy były takie plany i cos szło w tę stronę zaraz znalazło się jakieś indywiduum bizantyńskie co musiało to schrzanić
a niemoty polityczne go słuchały...

i dziś jest nieinaczej
po jakiego grzyba Polska która potrzebuje pokoju wtrąca się w wojne w Iraku?
po co mamy popierać Żydów lub Libańczyków?
nie nasza to wojna

przyglądajcie się jak chcecie wojnie ale nas tam nie wciągajcie wołając "kto nie wstawi się za Żydami ten wróg"

Pn lip 24, 2006 15:10

Cytuj:
Dla mnie stanowisko Głowy Kościoła, a nie jakiś internetowych ekstremistów, pozostaje reprezentatywnym "głosem chrześcijańskim w moim domu".

musisz więc wiedzieć Sweet Child skąd ten głos reprezentatywny czerpie
a czerpie garściami z nauki społecznej KK o Narodach
i podziałach terytorialnych nie pod dyktando jakiegoś indywiduum albo wataszki czy też dynasty ale narodu, ludu,plemienia które własnym potem i krwią ożywiło ziemię, prochem swych przodków, rodzina i przez to wytyczyło granice

czyli w zgodzie z cywilizacja łacińska

te podziały z pewnością ani Żydom z cywilizacji żydowskiej ani Libańczykom z cywilizacji arabskiej się nie spodobaja
możesz byc tego pewien :)
a do tego jeszcze jakimś ewenementom z innych cywilizacji nie mającym tam żadnego w zasadzie głosu
pomyślalem sobie, że powinieneś to wiedzieć... :razz:

acha dodam, że papież może proponowac rozstrzygnięcie sporu ale nie narzucać i wygłaszac jak to musi być
bo w tym momencie bedziemy mieli dwóch wsciekłych wrogów pragnących nam koniecznie pomóc w szybszym dojściu do Nieba bram
:lol:

Pn lip 24, 2006 15:20

i dziś jest nieinaczej
po jakiego grzyba Polska która potrzebuje pokoju wtrąca się w wojne w Iraku?
po co mamy popierać Żydów lub Libańczyków?
nie nasza to wojna

Kazda wojna, w której giną ludzie, choćby ci najmniejsi siostry i bracia Chrystusa, jest naszą wojną. Naszą w znaczeniu, że powinna nas obchodzić, że nie powinnismy pozostawać obojętni wobec niesprawiedliwości. Bo kiedyś możemy usłyszeć "byłem prześladowany, a nie pomogliście mi".

Mieszek napisał(a):
przyglądajcie się jak chcecie wojnie ale nas tam nie wciągajcie wołając "kto nie wstawi się za Żydami ten wróg"

Nie wiem, na jakiej podstawie sformułowałeś takie "zawołanie"? Bo ja tu słyszę raczej okrzyki "kto nie potępi Izreala i nie poprze Hezbollahu, ten zły".

Pn lip 24, 2006 15:30

te podziały z pewnością ani Żydom z cywilizacji żydowskiej ani Libańczykom z cywilizacji arabskiej się nie spodobaja
możesz byc tego pewien :)

Wiele jest państw na świecie, które w miarę pokojowo współistnieją i nie należą do cywilizacji łacińskiej. Nie wiem, czy Żydom i Libańczykom takie rozwiązanie się spodoba, ale może zaakceptują je z czystego rozsądku?

Mieszek napisał(a):
acha dodam, że papież może proponowac rozstrzygnięcie sporu ale nie narzucać i wygłaszac jak to musi być

Czyli głosić, ale nie nawracać na siłę? ;-)

Pn lip 24, 2006 15:37

Cytuj:
Kazda wojna, w której giną ludzie, choćby ci najmniejsi siostry i bracia Chrystusa, jest naszą wojną. Naszą w znaczeniu, że powinna nas obchodzić, że nie powinnismy pozostawać obojętni wobec niesprawiedliwości. Bo kiedyś możemy usłyszeć "byłem prześladowany, a nie pomogliście mi".

i obchodzi
ale na tym koniec
a wiesz czemu?
bo jak się tam wtrącimy to bedziemy mieli przechlapane bo od dwóch stron otrzymamy razy
i takze jeszcze dojdą do tego razy z obcych cywilizacji innych
a tak dlatego tylko by dokopać katolom bo inni kopią i jest zabawa

SweetChild
Cytuj:
Nie wiem, na jakiej podstawie sformułowałeś takie "zawołanie"? Bo ja tu słyszę raczej okrzyki "kto nie potępi Izreala i nie poprze Hezbollahu, ten zły".

każdy widzi to co chce widzieć jak widać ;)
ja uogólniłem nieco jednostronnie [sorki ;)]
oczywiście i te drugie okrzyki tez słychac
ale mnie ani te ani tamte nie obchodza
obchodzi mnie moja cywilizacja i jej niszczenie przez wrogów w Polsce

SweetChild
Cytuj:
Czyli głosić, ale nie nawracać na siłę? Wink

tak :mrgreen:

Pn lip 24, 2006 16:20

i obchodzi
ale na tym koniec
a wiesz czemu?
bo jak się tam wtrącimy to bedziemy mieli przechlapane bo od dwóch stron otrzymamy razy
i takze jeszcze dojdą do tego razy z obcych cywilizacji innych
a tak dlatego tylko by dokopać katolom bo inni kopią i jest zabawa

Jest też opcja 'Gdzie dwóch się bije, trzeci korzysta'.
A gdybyśmy tak byli tym trzecim ...
Może cywilizacji łacińskiej wyszłoby to na dobre ?

Czy przez 'obce cywilizacje inne' rozumiesz 'cywilizacje pozaziemskie' ?
To rzeczywiście potencjalnie poważne zagrożenie dla cywilizacji nie tylko łacińskiej ...

Pn lip 24, 2006 16:46
Zobacz profil WWW

"obce" cywilizacje popularnie zwane ufo wcale nie musza być takie obce :D jak widać
nasza nauka doszła do tego, że niema wiekszych zrzeszeń jak cywilizacja
nie ma ludzkosci to czczy frazes
bo jak można nazwać to gdy Żydzi podchodza do nas jak do bydła bo to słowo "goje" dokładnie to oznacza
a na portalu niektórzy sprytnie lub bezczelnie nie wiem jak to nazwać próbuja nam wmówić iż nazywamy kogoś... bydłem
śmieszne lecz prawdziwe :)

trzeci skorzysta?
raczej nie
my nie potrafimy skorzystać na tym, ze mamy własne niepodległe państwo ani pożadnie wykorzystać darów przyrody a mamy skorzystać na czyjeś kłótni gdzie jest wymagana nauka polityczna?
chyba ci się cos przysniło Stanisławie ;-)

Pn lip 24, 2006 19:00

rozmowa z libańskim maronitą Cedric'iem napisał(a):
Marcin powiedział:
Dziś w TV polski reporter z Bejrutu powiedział że sunnici i chrzescijanie są przeciwko Hezbollahowi i uwazają że ofiary israelskiego bobmardowania sa warte ceny jaką muszą zapiłacić jesli chcą pozbyc się Hezbollahu, ponieważ Hezbollah stał się panstwem w panstwie i jest przekleństwem Libanu, mogłbyś to skomentować?
Cedric powiedział: cóż, większość sunnitów jest przeciwko Hezbollahowi
Cedric powiedział: ponieważ jest sunnicki
Cedric powiedział: i sunnici przez 40 lat nie byli w stanie zwalczyć Izrael
Cedric powiedział: zawsze przegrywali
Cedric powiedział: zawsze była porazka
Cedric powiedział: dziś świat sunnicki jest jakby w rozejmie z Izraelem
Cedric powiedział: sunnickie panstwa!
Cedric powiedział: nie ludzie
Cedric powiedział: sunnickie rzady
Cedric powiedział: wiec jak widzą jak szyici pokonuja Izrael
Cedric powiedział: stają się ajkby zazdrośni
Cedric powiedział: powiedzmy że 60% sunnitów jest rpzeciwko Hezbollahowi
Cedric powiedział: z powodów religijnych
Cedric powiedział: ponieważ sa zazdrośni
Cedric powiedział: co do chrzescijan
Cedric powiedział: 30% jest przeciwko Hezhollahowi
Cedric powiedział: ponieważ boją się o przyszłosć Libanu o ekonomie....
Cedric powiedział: narazie Hezbollah mówi żeby nie martwić się o pieniądze
Cedric powiedział: ponieważ Iran płaci na Liban
Cedric powiedział:dlatego Smile
Cedric powiedział: Chrześcijanie boją się Hezbollahu
Marcin powiedział: ale czy nie ejst prawdą że hezbollah chce ustanowić islamską republikę jak w Iranie, przecież uważają Ziemię Swięta za ziemie islamu?
Cedric powiedział: kiedy poznasz Hezbollah
Cedric powiedział:wtedy zrozumiesz
Cedric powiedział: i będziesz z nimi
Cedric powiedział: tak nie jest
Cedric powiedział: oni nie chca ustanowić islamski rezim
Cedric powiedział: oni kochają chrześcijan
Cedric powiedział:kochają nas
Cedric powiedział: respektują
Cedric powiedział: szyici kochaja nas bardzo tu
Cedric powiedział: ale zachodnie media pokazują że Liban jest podzielony przeciwko Hezbollahowi
Cedric powiedział: to jest robot IZraela
Cedric powiedział: i plan
Cedric powiedział: izrael wie ze jego armia nie jest w stanie pokonac Hezhollahu
Cedric powiedział: wiec oni liczą że libańczycy będa przeciwko hezbollahowi i bedzie wojna domowakiedy to rozbroją Hezbolah
Cedric powiedział: ale to się nie stanie
Cedric powiedział: poniewaz w sercu znamy plan Izraela
Cedric powiedział: Izrael uczy się
Cedric powiedział: że
Cedric powiedział: Hezbollah to nie Hamas
Cedric powiedział: Hezbollah jest inny
Cedric powiedział: in its theories , values , organisation , military capacity , experience ....
Cedric powiedział: etc...
Marcin powiedział: ok
Marcin powiedział: powiedz mi czy Hezbollah chce zniszczyć panstwo Izrael
Cedric powiedział: teraz musze uciekać bracie
Cedric powiedział: widzimy się wiczorem
Cedric powiedział: pisz jesli chcesz coś wiedzieć
Cedric powiedział: nie
Cedric powiedział: oni się po prostu bronią
Cedric powiedział: wysyłając rakirety do izraela
Marcin powiedział: narazie bracie
Cedric powiedział: chcemu zmusic ich do mziany planów
Cedric powiedział: i aby zostawili nas w spokoju
Cedric powiedział: toni wiedzą że nie moga wkroczyć do Libanu
Cedric powiedział: dziś zgineło 6 izraelskich zołnierzy
Cedric powiedział:na południu
Cedric powiedział: podczas penetracji

Wt lip 25, 2006 0:18
Zobacz profil WWW

SweetChild
Cytuj:

każdy widzi to co chce widzieć jak widać ;)
ja uogólniłem nieco jednostronnie [sorki ;)]
oczywiście i te drugie okrzyki tez słychac

No dobrze, to podaj chociaż jeden cytat w tym wątku, który uzasadniałby stwierdzenie "kto nie wstawi się za Żydami ten wróg".

Wt lip 25, 2006 10:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona