Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Wybory 2010
Cytuj: Gita2, poniewaz nie chcesz nam przytoczyc owej wypowiedzi Walesy Pewnie chodziło o tą: Nie, tylko populiści, demagodzy - jak mówię - robili swoje, jeździli po Stanach. Przecież tam polityk Rydzyk ciągle siedzi w Stanach i "dulary przecie zbiero". Opowiada te dyrdymały swoje i wielu ludzi się na to nabiera.Reszta bajdurzenia Wałęsy dla RMF-u tutaj: http://www.rmf24.pl/raport-wybory-2010/ ... nId,284498
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 21, 2010 10:59 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Jeśli Polscy nadal będa ulegać tej manipulacji, to źle to wróży Polsce katolickiej Polsce w której nie tylko zdeklarowany, ale przestrzegający 10 przykazań katolik jakim jest Marek Jurek uzyskuje niewiele ponad 1% głosów. Mój głos otrzymał Jarosław Kaczyński i otrzyma go w II turze, gdyż nie daję się manipulować oszukańczym sondażom i chcę dobra Polski. Czemu głosowałaś na Kaczyńskiego, a nie na Jurka ? Z paru powodów, a jednym z nich bylo to, że Marka Jurka poparł Ludwik Ddorn, M.Jurek tez nie był doskonałym kandydatem. Na wadze plusów i minusów obu tych kandydatów do zaakceptowania przeze mnie; przeważyły plusy Kaczyńskiego.
|
Pn cze 21, 2010 10:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przy okazji tej dyskusji o katolikach, powinności katolików, bardzo pasuje wypowiedź bp A. Czaj: - "Wszystko dla Jezusa", a ja pytam, ale czy "z Jezusem?". Cały wywiad GN nr 23, z dn. 13.06.2010r.
|
Pn cze 21, 2010 11:02 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Gita2, poniewaz nie chcesz nam przytoczyc owej wypowiedzi Walesy Pewnie chodziło o tą: Nie, tylko populiści, demagodzy - jak mówię - robili swoje, jeździli po Stanach. Przecież tam polityk Rydzyk ciągle siedzi w Stanach i "dulary przecie zbiero". Opowiada te dyrdymały swoje i wielu ludzi się na to nabiera.Reszta bajdurzenia Wałęsy dla RMF-u tutaj: http://www.rmf24.pl/raport-wybory-2010/ ... nId,284498Nie to nie ta wypowiedź, w TVPINFO Wałęsa mówił gorsze rzeczy, haniebne i chamskie.
|
Pn cze 21, 2010 11:03 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Z paru powodów, a jednym z nich bylo to, że Marka Jurka poparł Ludwik Ddorn, M.Jurek tez nie był doskonałym kandydatem. Na wadze plusów i minusów obu tych kandydatów do zaakceptowania przeze mnie; przeważyły plusy Kaczyńskiego. Ale przecież Ludwik Dorn to były "trzeci bliźniak".. szkoda tylko trochę, bo Jurek miałby może znacznie lepszy wynik, gdyby nie to, że prawdopodobnie wielu z jego potencjalnych wyborców przerzuciło głosy na.. Jarka. A druga tura i tak by była, więc nic straconego. Nie widzę kompletnie niczego, w czym Kaczyński przewyższałby Jurka, wręcz przeciwnie, gdybym miał wybór między nimi dwoma na 100% poparłbym tego drugiego.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 21, 2010 11:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Druga tura była pewna. Ale TVP publiczna zrobiła niezłą kampanie Napieralskiemu. W niektórych powiatach woj. świętokrzyskiego otrzymał od 15 do ponad 20% głosów.
|
Pn cze 21, 2010 11:15 |
|
 |
Gita2
|
Gita2 napisał(a): Dzisiaj w TVPINFO słyszałam haniebną, wręcz chamską wypowiedź Wałęsy na temat powodów druzgocącego zwycięstwa Jarosława Kaczyńskiego wśród Polonii amerykańskiej. Ten pachołek Komorowskiego obraził zarówno Polaków mieszkających w Ameryce, a przede wszystkim kapłana-o.Tadeusza Rydzyka. Za takie wypowiedzi powinien zostać znokautowany, a co najmniej wywieziony na taczkach. Nie chcę przytaczać tej bulwersującej wypowiedzi. Z Matką Boska w klapie ten mały człowieczek, staje się w oczach wielu Polaków zgorszeniem. To nie tylko chamstwo, ale zdenerwowanie. Nie udało się do końca zmanipulować narodu przedwyborczymy sondażami, między innymi przeprowadzanymi przez GW, w których Komorowski miał zwyciężyć w I turze. Jestem pewna, że dokonane zostałoby wyborcze oszustwo, gdyby nie przeprowadzono sondażu w dniu wyborów. W niedzielę wróciłam z dwudniowej konferencji Civitas Christiana, gdzie jednym z tematów była manipulacja w mediach oraz manipulacja sondażami. Jeśli Polscy nadal będa ulegać tej manipulacji, to źle to wróży Polsce katolickiej Polsce w której nie tylko zdeklarowany, ale przestrzegający 10 przykazań katolik jakim jest Marek Jurek uzyskuje niewiele ponad 1% głosów. Mój głos otrzymał Jarosław Kaczyński i otrzyma go w II turze, gdyż nie daję się manipulować oszukańczym sondażom i chcę dobra Polski. Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi muszę dodać, że mam nadzieję na to, że w czasie II tury będą przeprowadzone sondaże przy lokalach wyborczych. Będzie to wieksza szansa na to, że fani PO nie sfałszuja wyników wyborczych.
|
Pn cze 21, 2010 11:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi muszę dodać, że mam nadzieję na to, że w czasie II tury będą przeprowadzone sondaże przy lokalach wyborczych. Będzie to wieksza szansa na to, że fani PO nie sfałszuja wyników wyborczych. A w jaki sposób przekładaja się sondaże na sposób liczenia głosów? 
|
Pn cze 21, 2010 11:29 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Tia, Marek Jurek, obrońca katolicyzmu, który popierał Pinocheta Mądrzy ludzie, którzy myślą samodzielnie, potrafią dostrzec różnice między Pinochetem i Che Guevarą, a zarazem nie dają się propagandzie robiącej z Pinocheta co najmniej drugiego Hitlera (i gorąco popierającej ciąganie go przed sąd w wieku 80 lat - jednocześnie nazywając wszelkie próby osądzenia schorowanego Jaruzelskiego gwałtem na prawach człowieka). Tiaa. ;D Zbrodniarz do dla mnie zbrodniarz. Zabił tysiące ludzi, a katolik Jurek mu przyklaskuje. Spoko, jego sprawa, mnie to osobiście nie interesuje kompletnie, ale dostrzegam w tym nieco obłudy. Anyway mój głos poszedł na Korwina w ramach mojego wewnętrznego sprzeciwu wobec braku idealnego kandytata. Korwin w większości plecie konkretne bzdury, ale w kilku kwestiach się z nim zgadzam. Drugi głos idzie na Kaczyńskiego (w co sam cały czas nie mogę uwierzyć, ale nie zamierzam oddać PO całej władzy by cichaczem swoje denne pomysły przepychali).
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn cze 21, 2010 11:31 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Zabił tysiące ludzi, a katolik Jurek mu przyklaskuje. Spoko, jego sprawa, mnie to osobiście nie interesuje kompletnie, ale dostrzegam w tym nieco obłudy. To byłaby obłuda wtedy, gdyby Jurek przyklaskiwał mu za zabijanie ludzi. Być może Jurek myli się w jego ocenie, ale to jeszcze nie świadczy o obłudzie.
|
Pn cze 21, 2010 12:07 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Cytuj: Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi muszę dodać, że mam nadzieję na to, że w czasie II tury będą przeprowadzone sondaże przy lokalach wyborczych. Będzie to wieksza szansa na to, że fani PO nie sfałszuja wyników wyborczych. A w jaki sposób przekładaja się sondaże na sposób liczenia głosów?  To bardzo proste. Ankieterzy będą mieć przybliżone wyniki, a więc duże fałszerstwa sa w takim wypadku niemozliwe.
|
Pn cze 21, 2010 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za 15 dni znów będziemy narzekać, że te same mordy w korycie. Gratuluję Polakom.
|
Pn cze 21, 2010 12:37 |
|
 |
Johnny99
|
Właśnie, ciekawe kiedy Polacy odkryją jakiś związek między swoim narzekaniem, że "ciągle ci sami", "nic się nie zmienia", a tym, jak głosują w kolejnych wyborach.
|
Pn cze 21, 2010 12:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To bardzo proste. Ankieterzy będą mieć przybliżone wyniki, a więc duże fałszerstwa sa w takim wypadku niemozliwe. Czyli zakładasz 100% prawdomówność ankietowanych?
|
Pn cze 21, 2010 13:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2, jezeli juz cytujesz swoje wypowiedzi, to moze odpowiesz na moje pytania? viewtopic.php?f=37&t=23978&start=899Johnny99 napisał(a): Cytuj: Zabił tysiące ludzi, a katolik Jurek mu przyklaskuje. Spoko, jego sprawa, mnie to osobiście nie interesuje kompletnie, ale dostrzegam w tym nieco obłudy. To byłaby obłuda wtedy, gdyby Jurek przyklaskiwał mu za zabijanie ludzi. Być może Jurek myli się w jego ocenie, ale to jeszcze nie świadczy o obłudzie. To bardzo chwalebne przekonanie, ze ktos moze sie mylic w ocenia, ale nie jest przy tym obludny. Traktujesz tak wszystkich kandydatow, czy tylko tych, ktorych sam lubisz?
|
Pn cze 21, 2010 13:24 |
|
|
|