Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 9:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS - Populizm i Socjalizm
Ziew. Jak widzimy, orki reprezentują wyższą kulturę niż kryptokomunistyczne pingwiny i jeśli artykuł jest niedostępny w Sieci, a tylko na papierze, każą chcącemu zapłacić za papier, co pozwoli właścicielowi treści zarobić na chleb dla siebie i twórców. Kryptokomunistyczne pingwiny natomiast nie widzą problemu, aby wrobić orki w uwolnienie tych treści. [...] a może sam wrzucisz ten wywiad do Sieci? Informacja wszak "chce" być wolna, czy jak to leciało...

Ostatnio edytowano Cz wrz 18, 2014 17:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

usunięto obraźliwą sugestię

Cz wrz 18, 2014 14:20

W Polsce przypada około 320 mieszkańców na jednego żołnierza. Jest to wartość typowa dla krajów zachodnioeuropejskich

Wielka Brytania - 308
Francja - 296
Niemcy - 445
Włochy - 341

Litwa - 397
Łotwa - 379
Estonia - 267

I w ogóle zachodnich:

Australia - 377
Kanada - 506

Nieco niższy jest ten współczynnik w hipermocarstwie światowym - USA - 222 mieszkańców na żołnierza, a najniższy w krajach "frontowych"

Turcja - 122
Korea płd - 71
Izrael - 44
Iran - 149

Kraje sowieckie również mają ten współczynnik stosunkowo niski:

Rosja - 186
Białoruś - 132

Jak widać PIS bez ceregieli proponuje, poprzez dwukrotne zwiększenie liczebnosci polskiej armii, przy równoczesnym jej rozbrojeniu (pozbawieniu "najdroższych rodzjaów broni") przenieść ją z armii zachodnich do armii postsowieckich. Tak samo jak zresztą wszystkie inne dziedziny życia w Polsce.

Nie ma w tej chwili dla Polski i jej aspiracji do osiągniecia zachodniego poziomu cywilizacyjnego większego zagrożenia niż PIS Nie ma też tym samym Kreml w Polsce lepszego niż PIS sprzymierzeńca. :evil:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt wrz 19, 2014 9:04

Obwodnica Augustowa otwarta.
Niby ta wiadomość nie ma znaczenia - jednakże ważne jest to, iż Dolina Rospudy jest uratowana.
Jak wiadomo w 2007r. budowa obwodnicy Augustowa miała przebiegać przez cenne tereny przyrodnicze tej doliny. kto chciał budowy tej obwodnicy przez unikatowe torfowiska? Rząd J. Kaczyńskiego przy wsparciu ówczesnego Ministra Ochrony Środowiska J. Szyszki, ulubieńca RM i T. Rydzyka.

http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,14200 ... xSlotI3img

Pt lis 07, 2014 9:50

Niepokojącą informację przeczytałem o moim PiS-ie, a ściślej 3 posłach:
Jak donosi IAR, Sawicki napisał do szefa polskiej delegacji Andrzeja Halickiego, że Mariusz Antoni Kamiński pojawił się na spotkaniu w Madrycie tylko rano. Z kolei Adam Hofman i Adam Rogacki podpisali listę obecności późnym popołudniem. Odrzucili też propozycję obsługi, która chciała wręczyć im kopie dokumentów dotyczących debaty i opuścili budynek spotkania bez wejścia na salę.

Posłowie zgłaszając podróż w Sejmie podali, że do Hiszpanii pojadą prywatnymi samochodami. Na służbową podróż i pobyt każdy pobrał po około 3000 złotych zaliczki z sejmowej kasy, jednak do Madrytu udali się samolotem tanich linii lotniczych.

Sprawa stała się głośna, po tym jak media opisały awanturę na pokładzie maszyny, którą lecieli posłowie. Współpasażerowie za pośrednictwem mediów relacjonowali sprzeczkę żon polityków z obsługą samolotu, która zwróciła uwagę, że na pokładzie nie można spożywać własnego alkoholu.

Wszyscy trzej politycy zostali zawieszeni dzisiaj w prawach członków PiS i członków parlamentarnego ugrupowania. Decyzję miał podjąć Jarosław Kaczyński.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-co- ... gn=firefox
Mam nadzieję, że to tylko jakieś nieporozumienie, bo trudno mi uwierzyć, że ci katoliccy posłowie mogli się dopuścić tak podłego, małostkowego oszustwa.
Oczywiście wrogowie PiS opluwają żonę posła Hofmana, tylko dlatego, że była na świad­cze­niu re­ha­bi­li­ta­cyj­nym,urlopie ma­cie­rzyń­skim, wy­po­czyn­ko­wym i wy­cho­waw­czym http://fakty.interia.pl/pokaz-komentarz ... st81470246

Pt lis 07, 2014 20:26
Cytuj:
Mam nadzieję, że to tylko jakieś nieporozumienie, bo trudno mi uwierzyć, że ci katoliccy posłowie mogli się dopuścić tak podłego, małostkowego oszustwa.

PiS uwierzył i zawiesił 3 posłów w prawach członkowskich PiS.
Powszechnie wiadomo, że istnieje prawda, tyz prawda i g***o prawda, podobnie istnieją katolicy, tyz katolicy i g***o katolicy

Pt lis 07, 2014 21:16

Alus napisał(a):
Cytuj:

Powszechnie wiadomo, że istnieje prawda, tyz prawda i g***o prawda, podobnie istnieją katolicy, tyz katolicy i g***o katolicy

Prezes Kaczyński czuwa - to dobrze. Jeśli medialne doniesienia się potwierdzą, to tym panom trzeba będzie podziękować. Polska prawica potrzebuje wiarygodnych, katolickich posłów, a nie ludzi chciwych . Dieta poselska im nie wystarcza?

Pt lis 07, 2014 21:20
proteom napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Prezes Kaczyński czuwa - to dobrze. Jeśli medialne doniesienia się potwierdzą, to tym panom trzeba będzie podziękować. Polska prawica potrzebuje wiarygodnych, katolickich posłów, a nie ludzi chciwych . Dieta poselska im nie wystarcza?

Piszesz - "ci katolicy" - przypominam, w innym wątku pisałeś "katolik nie opuszcza żony". Dodam: nie opuszcza małych córeczek.

Pt lis 07, 2014 21:24

Dla mnie katolik, to chrześcijanin, czyli człowiek, który zaufał Jezusowi. Dlaczego mu zaufał? Bo Jezus przemówił do niego jako: jedyny PAN i BÓG, Mistrz i Zbawiciel oraz odtąd pragnie być uczniem, który przestrzega Jego przykazań. Wiem, że wielu ludzi, to tylko ludzie ochrzczeni w Kościele katolickim, ale nie są uczniami Pana. To nie są źli ludzie, ale na miano uczniów nie zasługują. To przywilej i wielka odpowiedzialność. To, że Jezus do mnie przemówił jako PAN i BÓG, to nie dlatego, że jestem dobry, mądry itp, ale bo taka była Jego wola. Dlaczego mnie wybrał, a wielu może tylko o tym marzyć - nie wiem?

Pt lis 07, 2014 22:19

Oświadczenie zawieszonych posłów PiS: „Bilety wykupiliśmy z własnych środków a pieniądze na ryczałt na przejazd samochodem zwrócimy” http://wpolityce.pl/polityka/221317-osw ... m-zwrocimy
Śmiać się czy płakać? Złapani na gorącym uczynku teraz próbują to bagatelizować. Mieli być na obradach w Madrycie, a praktycznie w nich nie uczestniczyli. Chcieli sobie cwaniacy zrobić z żonami-pieniaczkami wycieczkę na koszt podatników. Kłamcy i malwersanci. Boże - czemu mamy takich miałkich polityków :?:

So lis 08, 2014 15:40
proteom napisał(a):
Oświadczenie zawieszonych posłów PiS: „Bilety wykupiliśmy z własnych środków a pieniądze na ryczałt na przejazd samochodem zwrócimy” http://wpolityce.pl/polityka/221317-osw ... m-zwrocimy
Śmiać się czy płakać? Złapani na gorącym uczynku teraz próbują to bagatelizować. Mieli być na obradach w Madrycie, a praktycznie w nich nie uczestniczyli. Chcieli sobie cwaniacy zrobić z żonami-pieniaczkami wycieczkę na koszt podatników. Kłamcy i malwersanci. Boże - czemu mamy takich miałkich polityków :?:

Podpowiem jeszcze jeden aspekt - tyle publicznych żalów, ubolewąń nad marnym losem Polski w strukturach UE, a gdy mogliby coś zadzałać aby zmienić choć odrobinę tą sytuację, panowie wybierają rozrywkę za pieniądze podatnika.
Czyli los Polski to tylko zagrywka polityczna, pustosłowie.
Z Ziobrą jest tak: miał być delfinem, chciał być rekinem, a został leszczem - nie przewidział Hofman, że sam zmieni te złośliwości na: Z Hofmanem jest tak......

So lis 08, 2014 15:46

A.Kamińskiego powinni wywalić z PiS za porzucenie żony i cudzołóstwo już dawno.

So lis 08, 2014 15:57
proteom napisał(a):

Z-cę J. Kaczyńskiego M. Kamińskiego także?

So lis 08, 2014 17:03

Alus napisał(a):
proteom napisał(a):

Jego? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Ka ... r._1965%29 Za co?

So lis 08, 2014 19:12
proteom napisał(a):
Alus napisał(a):
proteom napisał(a):

Jego? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Ka ... r._1965%29 Za co?

A po rozwodzie (który miał silnie przeżyć) mieszka w wynajmowanej kawalerce i poświęca sie wyłącznie pracy
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... inski.read
Pryncypia w walce z przestępstwami nie przeszkadza Kamińskiego ustawić swojego syna na pozycji radnego w Otwocku. Kolejne zapewne będzie stanowisko posła z listy PiS.

N lis 09, 2014 10:03

Alus napisał(a):

A po rozwodzie (który miał silnie przeżyć) mieszka w wynajmowanej kawalerce i poświęca sie wyłącznie pracy
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... inski.read
.

Szkoda, że w PiS są rozwodnicy, i to na tak wysokich pozycjach w partii. Mam nadzieję, że chociaż Pan Kamiński trwa w czystości, bo inaczej to kompromitacja. Ja bym się takich ludzi pozbył z mojego grona - wstyd takimi się otaczać. Nie spotykam się z rozwodnikami, nie mówiąc o cudzołożnikach. Żona narzekała, ale trudno. Czego mógłbym się od nich nauczyć - zgorszenia siebie i moich dzieci? Kiedyś takiego wywaliłem z domu, jak zaczął pluć na nasz Krk. Dobrze, że zona mnie powstrzymała, bo kiepsko by z nim było. Mam 2 przyjaciół: 1 katolik ortodox, coś jak Terlikowski, a 2 - Żyd. Cenię ich za wierność zasadom Dekalogu.

N lis 09, 2014 12:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 71  Następna strona