Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 10:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 68  Następna strona
 Czego chce KOD? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czego chce KOD?
medieval_man napisał(a):
Że przypomnę słynne cytaty z wypowiedzi innych userów, których nie było.
Parafrazy te zawsze uzasadniałem. Obecnie już ich nie czynię. Jeśli coś komuś zarzucam, to zawsze pozostawiam mu możliwość dyskusji z moim zarzutem.
Natomiast powyżej Marek po prostu postawił tezę, że mi się coś kojarzy i zadeklarował, że żadna dyskusja go nie interesuje.

Cz sty 12, 2017 10:23

Stwierdzenie ogólne Marka spotkało się polskim przysłowiem o nożycach.

Cz sty 12, 2017 10:28
andej napisał(a):
Domyśliłem się, że chodzi o mnie z tego względu iż oba słowa "wartości" i "bolszewizm" padły w moim poście. Obrzydliwym jest, że negujesz moje prawo do obrony się przed chamskimi zarzutami posługując się tym przysłowiem.

Cz sty 12, 2017 10:56
zefciu napisał(a):
andej napisał(a):

Cytuj:
Domyśliłem się, że chodzi o mnie z tego względu iż oba słowa "wartości" i "bolszewizm" padły w moim poście. Obrzydliwym jest, że negujesz moje prawo do obrony się przed chamskimi zarzutami posługując się tym przysłowiem.

Nie chodzi konkretnie o Ciebie...każdy, kto sprzeciwia się PiS otrzymuje miano: nożyce, wieprze, pluje, szczekające psy, T i T.....etc.

Cz sty 12, 2017 11:38
andej napisał(a):

Tya. Przyszedł sobie pan apolegeta na forum dyskusyjne i whaczywszy się w temat polityczny, zamiast dyskutować, zaczął walić pięścią w stół: ja! ja! moja racja! moje na wierzchu! zamknijcie się wszyscy! Ideał sięgnął bruku, jakoś tak to leciało...

Cz sty 12, 2017 11:54

Cytuj:
Oczywiście źle. Dlatego, by rząd wzmacniał państwo – zakładając w ogóle, że taka jest potrzeba chwili, aby państwo było mocniejsze – powinien być traktowany przez rodziny priorytetowo. I to się zgadza... tak sobie.

Zdaje mi się, ciekawe czy dobrze, że kosiarz nie umie wyzwolić się z okowów podziału my-oni i tylko chce, żeby ci oni traktowali nas priorytetowo. Dobrze mi się zdaje? Nie tędy droga.

Jednak ja się dalej upieram, ze rząd to nie panstwo, a panstwo to nie rząd. reszta bez zmian. Można przeczytać definicje.

Z tym oni w kontekscie tego co napisałem, masz rację. Oni-rzad, są składnikiem panstwa, lecz zmiennym,tak jak ustroj, granice itp itd.
Dlatego zbytnio nie przywiazuje się do rzadu, a na pewno rzad to nie my. Zdziwiony jestem, że Ty traktujesz PiSowski rzad jako MY :D Polska to MY. To akurat jest moj rzad ktory sobie wybrałem, lecz nie musze popierac wszystkich jego działań. Prawda?

Cytuj:
Pisałeś o tym, że rodzina jest inwestycją, Czy nierentowne inwestycje winny być likwidowane?

Nie potrafie odpowiedziec. Nie rozumiem pytania. Masz jakies watpliwosci? ze nie moga?

Cytuj:
A ja się zapytałem, czy ta polityka Niemców jest sensowna.

Uwazam, że miliony uchodźców z Afryki, Azji szkodzą Europie. Jezeli sa pieniadze na ich sprowadzanie i utrzymanie, tym bardziej powinny byc na polityke pro rodzinna, rdzennyhc obywateli panstw europejskich.

Cz sty 12, 2017 12:28
Alus napisał(a):
zefciu napisał(a):
andej napisał(a):

Cytuj:

Nie chodzi konkretnie o Ciebie...każdy, kto sprzeciwia się PiS otrzymuje miano: nożyce, wieprze, pluje, szczekające psy, T i T.....etc.

A oto miana które nadaje PO
http://radioszczecin.pl/1,348082,polity ... &si=2&sp=2
Więc może nie udawajcie świętych. Tak jedni jak i drudzy nie szczędzą sobie epitetów

Pt sty 13, 2017 14:05
Cytuj:

Cytuj:
A oto miana które nadaje PO
http://radioszczecin.pl/1,348082,polity ... &si=2&sp=2
Więc może nie udawajcie świętych. Tak jedni jak i drudzy nie szczędzą sobie epitetów

Dokładnie w stylu p. Pawłowicz - pastuch, powiedziałabym marnej klasy, wygląda jakby siedział na krześle elektrycznym tuż przed egzekucją.
Przy czym mój wpis nie odnosił sie do słownictwa polityków, tylko do słownictwa niektórych userów na forum "wiara".

Pt sty 13, 2017 14:43
Moderator

Kto to na forum niegdyś pisał o "pastuchach"?
:(

Pt sty 13, 2017 15:30
Zobacz profil WWW
Za to na tt pojawia się taki wpis ulubieńca PO
https://wrealu24.pl/polityka/3735-lis-d ... lbym-w-ryj
Ciekawi mnie co o tym sądzą ci co tak bronią Lisa i jego rożnych posunięć medialnych. Czy to jest jeszcze dopuszczalne? Ja uważam, ze to kolejny wyskok i powinien się skończyć dożywotnią dyskwalifikacja tego dziennikarza.

Pt sty 13, 2017 17:30
medieval_man napisał(a):
Kto to na forum niegdyś pisał o "pastuchach"?
:(

Za co dostał ostrzeżenie.....czy uważasz, że innym więcej wolno?

Pt sty 13, 2017 17:33

Coroner napisał(a):
Czy to jest jeszcze dopuszczalne? Ja uważam, ze to kolejny wyskok i powinien się skończyć dożywotnią dyskwalifikacja tego dziennikarza.

Musicie jeszcze trochę bardziej okrzepnąć u władzy, aby móc usuwać dziennikarzy z zawodu.
Tym bardziej, że chcecie to robić... "dożywotnio".

Pt sty 13, 2017 17:36
Coroner napisał(a):
Ciekawi mnie co o tym sądzą ci co tak bronią Lisa i jego rożnych posunięć medialnych. Czy to jest jeszcze dopuszczalne? Ja uważam, ze to kolejny wyskok i powinien się skończyć dożywotnią dyskwalifikacja tego dziennikarza.

Nie broniąc Lisa - przypomnij sobie "Jak ja was k***y nienawidzę"....trafił swój na swego.

Pt sty 13, 2017 17:37
Widzę mikkel się skończyły argumenty i pozostał adpersonam. Cóż taki widać klimat. Wiem, ze inaczej nie umiesz. Trudno jakoś to przeżyje. Ale może warto żeby moderatorzy się temu przyjrzeli.

Alus a czy ja kiedykolwiek popierałem chamskie wyskoki kogokolwiek?
Jednak wypowiedz Kukiza a to co zrobił Lis to dwa rożne kalibry. Oczywiście i jeden i drugi pochwalił się chamstwem.
Wypowiedz Kukiza była w czasie jak był tylko muzykiem rockowym. A to co robi Lis to jednak redaktor naczelny Newsweek i szef portalu naTemat. A to powinno zobowiazywać. Jak dla mnie chamstwo powinno być wykluczane z życia publicznego.

Pt sty 13, 2017 17:44
Moderator

Coroner napisał(a):

No nie wiem....
Podejrzewam Lisa o różne głupie rzeczy, ale nie o coś takiego.
Czy jesteś pewny, że to oficjalny profil Lisa?
Bo ostatnio Lis wiele osób na TT zbanował. W zasadzie wszystkich, którzy kiedykolwiek odezwali się do niego krytycznie.

Pt sty 13, 2017 17:53
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 68  Następna strona