PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS - Populizm i Socjalizm
W PiS jest wielu rozwodników. Np pośród pań posłanek, mężatki stanowią zdecydowaną mniejszość - na 20 posłanek, mężatek jest tylko 7.
|
N lis 09, 2014 12:38 |
|
|
|
 |
proteom
|
Alus napisał(a): W PiS jest wielu rozwodników. Np pośród pań posłanek, mężatki stanowią zdecydowaną mniejszość - na 20 posłanek, mężatek jest tylko 7. To nie znaczy, że reszta to rozwódki. Pewnie to panienki trwające w czystości, przynajmniej mam nadzieję. Zresztą rozwodnik to nie tragedia, jak trwa w czystości, a do tego stara się o unieważnienie małżeństwa kościelnego. Najgorsi są zatwardziali cudzołożnicy. 
|
N lis 09, 2014 12:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): Alus napisał(a): W PiS jest wielu rozwodników. Np pośród pań posłanek, mężatki stanowią zdecydowaną mniejszość - na 20 posłanek, mężatek jest tylko 7. To nie znaczy, że reszta to rozwódki. Pewnie to panienki trwające w czystości, przynajmniej mam nadzieję. Zresztą rozwodnik to nie tragedia, jak trwa w czystości, a do tego stara się o unieważnienie małżeństwa kościelnego. Najgorsi są zatwardziali cudzołożnicy.  W reszcie jest kilka rozwódek i panienki......może i żyjące w czystości. W każdym razie dzielenie na partie "chrześcijańskie" lub nie, jest sztucznym podziałem. Niechrześcijańskie to te, które na co dzień walczą z wiarą, a chrześcijańskimi nie muszą być akurat te głośno, z hałasem, deklarujące swoją wiarę.....zwłaszcza gdy te deklaracje służą przyziemnym celom.
|
N lis 09, 2014 13:33 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
proteom napisał(a): A.Kamińskiego powinni wywalić z PiS za porzucenie żony i cudzołóstwo już dawno. Ktoś tu chyba pomylił partię polityczną z kółkiem różańcowym..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr lis 12, 2014 7:28 |
|
 |
zepp
|
Johnny99 napisał(a): proteom napisał(a): A.Kamińskiego powinni wywalić z PiS za porzucenie żony i cudzołóstwo już dawno. Ktoś tu chyba pomylił partię polityczną z kółkiem różańcowym.. No cóż, jeśli się bierze na sztandary Prawo ( boskie ?) i Sprawiedliwość ...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Śr lis 12, 2014 7:59 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
To co? Nawet z Kościoła nie wyrzucają za cudzołóstwo..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr lis 12, 2014 9:39 |
|
 |
proteom
|
Johnny99 napisał(a): proteom napisał(a): A.Kamińskiego powinni wywalić z PiS za porzucenie żony i cudzołóstwo już dawno. Ktoś tu chyba pomylił partię polityczną z kółkiem różańcowym.. Jak chce cudzołożyć, to niech idzie do SLD czy palikociarni. PiS powinien mieć w swych szeregach ludzi pryncypialnych o nienagannej moralności katolickiej, jeśli chcą być posłami/senatorami. Cudzołóstwo rażąco narusza Dekalog.
|
Śr lis 12, 2014 10:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dlaczego akurat PiS? Ma cos takiego w statucie o "nienagalnej moralnosci"? Jakie spoleczenstwo - takie partie. Nie ma ludzi bezgrzesznych. To slabi grzesznicy oczekuja od INNYCH bycia idealami i herosami.
Tak naprawde chodzi o ciagle nawracanie.
Ale faktycznie, troche nieprzekonujaco wyglada pouczanie innych i chowanie sie za "wartosciami chrzescijanskimi", jezeli samemu sie nimi nie zyje.
|
Śr lis 12, 2014 11:17 |
|
 |
zepp
|
Johnny99 napisał(a): To co? Nawet z Kościoła nie wyrzucają za cudzołóstwo.. Nie wyrzucają jedni i drudzy ( mimo wymachiwania wartościami) ...dając powód do czepiania się .
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Śr lis 12, 2014 13:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jak chce cudzołożyć, to niech idzie do SLD czy palikociarni. PiS powinien mieć w swych szeregach ludzi pryncypialnych o nienagannej moralności katolickiej, jeśli chcą być posłami/senatorami. Cudzołóstwo rażąco narusza Dekalog. Pryncypia i sposób na życie młodzieżówki PiS http://natemat.pl/123653,kandydat-pis-w ... ego-idioty
|
Śr lis 12, 2014 17:11 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): To co? Nawet z Kościoła nie wyrzucają za cudzołóstwo.. Ani za złodziejstwo... A z PIS za złodziejstwo - patrz - wyrzucili. Oczywiście nie za samo złodziejstwo, ale za to, ze nagłośniły je media, a poza tym zaraz po wyborach cichutko przyjmą wyrzuconych z powrotem, w końcu naprawdę wylecieć z PIS można tylko za "zdradę", ale przynajmniej tymczasowo - wyrzucili. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz lis 13, 2014 11:14 |
|
 |
proteom
|
pilaster napisał(a): Oczywiście nie za samo złodziejstwo, ale za to, ze nagłośniły je media, a poza tym zaraz po wyborach cichutko przyjmą wyrzuconych z powrotem, : Nie opluwają mojego PiS-u. To tylko grzeszni ludzi.
|
Cz lis 13, 2014 11:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): pilaster napisał(a): Oczywiście nie za samo złodziejstwo, ale za to, ze nagłośniły je media, a poza tym zaraz po wyborach cichutko przyjmą wyrzuconych z powrotem, : Nie opluwają mojego PiS-u. To tylko grzeszni ludzi. Nie opluwają bo zostali wyrzuceni.....szybkie zadośćuczynienie A właśnie o nich mówił prezes Wybierajcie tych ludzi, oni reprezentują wyższe wartości.Moralista zaś PiS ratunek upatruje w lewym zwolnieniu lekarskim, czyli kolejny grzech oszustwa http://rr.tuba.pl/wideo?vd=19,137006,16959163#CukVid(rozmowa od 1 minuty)
|
Cz lis 13, 2014 13:02 |
|
 |
Johnny99
|
Nawiasem mówiąc warto zauważyć, że z chwilą, kiedy Hofman i s-ka zostali wywaleni z PiS, natychmiast w prorządowych mediach stali się młodymi, inteligentnymi, utalentowanymi, zdolnymi politykami, którzy z powodu takiej głupoty mogą zawalić tak wspaniale zapowiadające się kariery.. to też już stary motyw propagandowy. Celnie zauważa Konrad Piasecki: To, jak bardzo i sejmowi urzędnicy i sami politycy, mimo partyjnych waśni, pobłażliwie patrzą na dziwne zachowania swoich sojuszników, ale i rywali, świetnie pokazuje eskapada trójki Hofman-Kamiński-Rogacki. To, że panowie zadeklarowali, iż dojadą do Madrytu samochodami, każdy w dodatku swoim, i zrobią to wszystko w 4 dni, ani nikogo nie zdziwiło, ani nie zaniepokoiło, a w każdym razie nie zaniepokoiło na tyle, by ktokolwiek zaprotestował przeciwko oczywistemu przekrętowi. Nikt też nie zwrócił uwagi na to, że w czasie gdy - teoretycznie - Adam Hofman był w Londynie, rozmawiał ze mną w RMF.
To, że żaden z tych, którzy najpierw podpisywali, a potem rozliczali delegację, nie zwrócił uwagi na takie "drobiazgi", jest naprawdę zdumiewające. I trudne do pojęcia. O ile oczywiście założy się dobrą wolę, a nie przymykanie oczu na to, co robią zarówno "nasi", jak i "nie nasi".Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/felietony/piase ... paign=msieZaraz zaraz, kto to był poprzednim marszałkiem Sejmu..?
|
Pt lis 14, 2014 10:52 |
|
 |
proteom
|
Chyba nie ten link- to jest o mc donald. Ty nie lubisz PiSu- trudno.
|
Pt lis 14, 2014 11:05 |
|
|
|