Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 2:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS - Populizm i Socjalizm
W PiS jest wielu rozwodników.
Np pośród pań posłanek, mężatki stanowią zdecydowaną mniejszość - na 20 posłanek, mężatek jest tylko 7.

N lis 09, 2014 12:38

Alus napisał(a):
Np pośród pań posłanek, mężatki stanowią zdecydowaną mniejszość - na 20 posłanek, mężatek jest tylko 7.

To nie znaczy, że reszta to rozwódki. Pewnie to panienki trwające w czystości, przynajmniej mam nadzieję. Zresztą rozwodnik to nie tragedia, jak trwa w czystości, a do tego stara się o unieważnienie małżeństwa kościelnego. Najgorsi są zatwardziali cudzołożnicy. :(

N lis 09, 2014 12:44
proteom napisał(a):
Alus napisał(a):

To nie znaczy, że reszta to rozwódki. Pewnie to panienki trwające w czystości, przynajmniej mam nadzieję. Zresztą rozwodnik to nie tragedia, jak trwa w czystości, a do tego stara się o unieważnienie małżeństwa kościelnego. Najgorsi są zatwardziali cudzołożnicy. :(

W reszcie jest kilka rozwódek i panienki......może i żyjące w czystości.
W każdym razie dzielenie na partie "chrześcijańskie" lub nie, jest sztucznym podziałem.
Niechrześcijańskie to te, które na co dzień walczą z wiarą, a chrześcijańskimi nie muszą być akurat te głośno, z hałasem, deklarujące swoją wiarę.....zwłaszcza gdy te deklaracje służą przyziemnym celom.

N lis 09, 2014 13:33

proteom napisał(a):
A.Kamińskiego powinni wywalić z PiS za porzucenie żony i cudzołóstwo już dawno.

Ktoś tu chyba pomylił partię polityczną z kółkiem różańcowym..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lis 12, 2014 7:28

Johnny99 napisał(a):
proteom napisał(a):

No cóż, jeśli się bierze na sztandary Prawo ( boskie ?) i Sprawiedliwość ...

Śr lis 12, 2014 7:59

To co? Nawet z Kościoła nie wyrzucają za cudzołóstwo..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lis 12, 2014 9:39

Johnny99 napisał(a):
proteom napisał(a):

Jak chce cudzołożyć, to niech idzie do SLD czy palikociarni. PiS powinien mieć w swych szeregach ludzi pryncypialnych o nienagannej moralności katolickiej, jeśli chcą być posłami/senatorami. Cudzołóstwo rażąco narusza Dekalog.

Śr lis 12, 2014 10:55
A dlaczego akurat PiS? Ma cos takiego w statucie o "nienagalnej moralnosci"? Jakie spoleczenstwo - takie partie.
Nie ma ludzi bezgrzesznych. To slabi grzesznicy oczekuja od INNYCH bycia idealami i herosami.

Tak naprawde chodzi o ciagle nawracanie.

Ale faktycznie, troche nieprzekonujaco wyglada pouczanie innych i chowanie sie za "wartosciami chrzescijanskimi", jezeli samemu sie nimi nie zyje.

Śr lis 12, 2014 11:17

Johnny99 napisał(a):

Nie wyrzucają jedni i drudzy ( mimo wymachiwania wartościami) ...dając powód do czepiania się .

Śr lis 12, 2014 13:30
Cytuj:
Jak chce cudzołożyć, to niech idzie do SLD czy palikociarni. PiS powinien mieć w swych szeregach ludzi pryncypialnych o nienagannej moralności katolickiej, jeśli chcą być posłami/senatorami. Cudzołóstwo rażąco narusza Dekalog.

Pryncypia i sposób na życie młodzieżówki PiS
http://natemat.pl/123653,kandydat-pis-w ... ego-idioty

Śr lis 12, 2014 17:11

Johnny99 napisał(a):

Ani za złodziejstwo...

A z PIS za złodziejstwo - patrz - wyrzucili. Oczywiście nie za samo złodziejstwo, ale za to, ze nagłośniły je media, a poza tym zaraz po wyborach cichutko przyjmą wyrzuconych z powrotem, w końcu naprawdę wylecieć z PIS można tylko za "zdradę", ale przynajmniej tymczasowo - wyrzucili. :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lis 13, 2014 11:14

pilaster napisał(a):
Oczywiście nie za samo złodziejstwo, ale za to, ze nagłośniły je media, a poza tym zaraz po wyborach cichutko przyjmą wyrzuconych z powrotem, :

Nie opluwają mojego PiS-u. To tylko grzeszni ludzi.

Cz lis 13, 2014 11:46
proteom napisał(a):
pilaster napisał(a):
Oczywiście nie za samo złodziejstwo, ale za to, ze nagłośniły je media, a poza tym zaraz po wyborach cichutko przyjmą wyrzuconych z powrotem, :

Nie opluwają mojego PiS-u. To tylko grzeszni ludzi.

Nie opluwają bo zostali wyrzuceni.....szybkie zadośćuczynienie :D
A właśnie o nich mówił prezes Wybierajcie tych ludzi, oni reprezentują wyższe wartości.
Moralista zaś PiS ratunek upatruje w lewym zwolnieniu lekarskim, czyli kolejny grzech oszustwa
http://rr.tuba.pl/wideo?vd=19,137006,16959163#CukVid
(rozmowa od 1 minuty)

Cz lis 13, 2014 13:02

Nawiasem mówiąc warto zauważyć, że z chwilą, kiedy Hofman i s-ka zostali wywaleni z PiS, natychmiast w prorządowych mediach stali się młodymi, inteligentnymi, utalentowanymi, zdolnymi politykami, którzy z powodu takiej głupoty mogą zawalić tak wspaniale zapowiadające się kariery.. to też już stary motyw propagandowy.

Celnie zauważa Konrad Piasecki:

To, jak bardzo i sejmowi urzędnicy i sami politycy, mimo partyjnych waśni, pobłażliwie patrzą na dziwne zachowania swoich sojuszników, ale i rywali, świetnie pokazuje eskapada trójki Hofman-Kamiński-Rogacki. To, że panowie zadeklarowali, iż dojadą do Madrytu samochodami, każdy w dodatku swoim, i zrobią to wszystko w 4 dni, ani nikogo nie zdziwiło, ani nie zaniepokoiło, a w każdym razie nie zaniepokoiło na tyle, by ktokolwiek zaprotestował przeciwko oczywistemu przekrętowi. Nikt też nie zwrócił uwagi na to, że w czasie gdy - teoretycznie - Adam Hofman był w Londynie, rozmawiał ze mną w RMF.

To, że żaden z tych, którzy najpierw podpisywali, a potem rozliczali delegację, nie zwrócił uwagi na takie "drobiazgi", jest naprawdę zdumiewające.
I trudne do pojęcia. O ile oczywiście założy się dobrą wolę, a nie przymykanie oczu na to, co robią zarówno "nasi", jak i "nie nasi".

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/felietony/piase ... paign=msie

Zaraz zaraz, kto to był poprzednim marszałkiem Sejmu..?

Pt lis 14, 2014 10:52

Alus napisał(a):

Chyba nie ten link- to jest o mc donald. Ty nie lubisz PiSu- trudno.

Pt lis 14, 2014 11:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Następna strona