Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Idziemy na wybory
pilaster napisał(a): ale przestanie być Wielkim Patriotą, a zostanie agentem, ubekiem i targowicą.  No i co z tego? Wówczas stanie za nim murem cały antypis. Będzie miał większe poparcie niż teraz. Cytuj: Jest dokładnie na odwrót - tak uważanie Wy, wyznawcy PIS - Jedynie Słusznej Partii. Natomiast Polacy tak nie uważają.  W tym właśnie sęk, że trudno znaleźć większego "pisowca" (zgodnie z definicją pilastra) niż sam pilaster. Zwolennicy PO również są większymi "pisowcami" niż sami pisowcy. PiS uważa wyborców PO jedynie za zmanipulowanych i oszukanych przez PO. PO uważa wyborców PiS za z gruntu złych nie-Polaków. To jest ta różnica. zepp napisał(a): W kwestii PiS, jest jeden aksjomat : bez Kaczyńskiego ta partia nie istnieje. No to albo się zreformuje i podda Dudzie, albo przestanie istnieć - bo Kaczyński potrafi jedynie przegrywać, a zwycięstwo przyszło wtedy, gdy się usunął w cień. Podaj mi jeden powód, dla którego aparat PiS miałby mu teraz pozwolić z tego cienia wyjść. Nawiasem mówiąc, w najnowszym Newsweeku jest artykuł o kulisach kampanii, w którym czytamy, że Kaczyński miał zamiar się pokazać publicznie jeszcze przed pierwszą debatą, ale "z najwyższym trudem udało się go powstrzymać". Czyli jednak aparat może go powstrzymać - wtedy z najwyższym trudem, teraz, skoro Duda wygrał, będzie to o wiele łatwiejsze.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt maja 26, 2015 13:26 |
|
|
|
 |
zepp
|
Johnny99 napisał(a): zepp napisał(a): W kwestii PiS, jest jeden aksjomat : bez Kaczyńskiego ta partia nie istnieje. No to albo się zreformuje i podda Dudzie, albo przestanie istnieć - bo Kaczyński potrafi jedynie przegrywać, a zwycięstwo przyszło wtedy, gdy się usunął w cień. Podaj mi jeden powód, dla którego aparat PiS miałby mu teraz pozwolić z tego cienia wyjść. Nawiasem mówiąc, w najnowszym Newsweeku jest artykuł o kulisach kampanii, w którym czytamy, że Kaczyński miał zamiar się pokazać publicznie jeszcze przed pierwszą debatą, ale "z najwyższym trudem udało się go powstrzymać". Czyli jednak aparat może go powstrzymać - wtedy z najwyższym trudem, teraz, skoro Duda wygrał, będzie to o wiele łatwiejsze. Jaki aparat PiS ? Decyduje tylko i wyłącznie wola prezesa. Przez 8 lat PiS obrywał większe i mniejsze baty wyborcze, i jakoś to nie zniechęcało Prezesa, bywało nawet, że część tego "aparatu " próbowała się usamodzielniać ( skutki znamy). Co dopiero po zwycięstwie pomazańca, prezes utwierdzi się w przekonaniu, że jeszcze , jeszcze chwilka, i będzie jak Orban. Przecież już padło z obozu elekta, że premierem po jesiennych wyborach powinien zostać " genialny" prezes. Wybory jesienne będą najbardziej nieprzewidywalne w historii naszej młodej demokracji. Prezes z Antonim z pewnością wezmą udział, może trochę maskowani paprotkami, dlatego snucie planów, że zwycięstwo z kampanii prezydenckiej się powtórzy nie ma uzasadnienia. Może być tak, że zwycięży partia Kukiza, i z nią PiS utworzy rząd. W sumie im tego życzę, będzie wprawdzie igrzysko, ale sprowadzi to na ziemię antysystemowca Kukiza ( nic tak nie cywilizuje jak realpolitik) : tylko Polski szkoda.... No a po 2 latach przyśpieszone wybory.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Śr maja 27, 2015 7:16 |
|
 |
andej
|
A ja mam nadzieję, że nastepuje przesilenie stosunków politycznych w Polsce. Chcę wierzyć, że wybory pokazały, iż upada system wodzowski. Miller - żelazny wódz skrajnej lewicy niemal wyautowany. W PO zabrakło Tuska i zaczęła się degrengolada - nikt nie jest w stanie opanować interesów poszczególnych spółdzielni tam działających. Zabrakło bata. A w PiS podobnie. Wódz, jeśli nie jest ślepy, powinien zauważać tendencję.
Wydaje mi się, że przyszłość partii zależy od wewnetrznej demokracji. Chyba to jedną z przyczyn sukcesu Kukiza.
|
Śr maja 27, 2015 8:13 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Gratulacje dla fanów PiS i wszelkiej maści anty-PeOwców (szczególne, po dawnej znajomości, dla J99), wiosna Wasza 
|
Śr maja 27, 2015 13:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Gratulacje dla fanów PiS i wszelkiej maści anty-PeOwców (szczególne, po dawnej znajomości, dla J99), wiosna Wasza  Wiosna nasza i jesień nasza! 
|
Śr maja 27, 2015 13:30 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Kto wie  Ja mam nadzieję, że uda się zatrzymać tę ofensywę na linii lata. Z dwojga złego wolę eurosocjalistów od narodowych socjalistów i populistów.
|
Śr maja 27, 2015 13:39 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): PiS uważa wyborców PO jedynie za zmanipulowanych i oszukanych przez PO. Oczywiście wcale tak nie jest, wystarczy poczytać posty andeja, quasa, czy Gity. Dla PIS osoby nie popierające PIS to: -lemingi -esbeckie mordy -agenci -ubecy -masa polskojęzyczna -larwy -osoby wykorzenione z poczucia polskości -złodzieje -zdrajcy -obóz zdrady narodowej -resortowe dzieci -targowica -osoby o pokroju oficerów WSI etc, etc... Wszystko to są autentyczne określenia z mediów pisowskich gazety polskiej, wsieci, czy do rzeczy. (z wyjątkiem ostatniego - copyright J99) Cytuj: PO uważa wyborców PiS za z gruntu złych nie-Polaków. Po pierwsze nie PO, tylko autorsko pilaster Po drugie nie za złych, tylko za źle określających swój interes. Byt określa świadomość, w tym akurat Marks miał rację.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr maja 27, 2015 15:36 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Oczywiście wcale tak nie jest, wystarczy poczytać posty andeja, quasa, czy Gity. Dla PIS osoby nie popierające PIS to: Cała rzecz w tym, że te określenia (może z wyjątkiem "lemingów" - które to określenie oznacza dokładnie tyle, co osoby zmanipulowane przez PO, a więc nieświadome tego, że postępują wbrew własnym interesom) nie dotyczą "osób nie popierających PiS", tylko tzw. Elyt: polityków, dziennikarzy, wojskowych rodem z PRL, sprzymierzonych z władzą biznesmenów itp. którzy stanowią ułamek procenta wszystkich wyborców. Cytuj: Po pierwsze nie PO, tylko autorsko pilaster Pilaster swoimi bluzgami doskonale oddaje istotę myślenia PO, choć, oczywiście, w sposób skrajnie przerysowany, podobnie jak np. marszałek Niesiołowski.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz maja 28, 2015 9:22 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Oczywiście wcale tak nie jest, wystarczy poczytać posty andeja, quasa, czy Gity. Dla PIS osoby nie popierające PIS to: Cała rzecz w tym, że te określenia [...] nie dotyczą "osób nie popierających PiS", Wręcz przeciwnie, dotyczą. To znaczy, kiedy genetyczni patrioci usiłują pozyskać zwolenników poza własnym gronem, tak właśnie twierdzą. Ale w publikacjach skierowanych do "swoich" żadnych tego rodzaju złudzeń nie pozostawiają. Jest "obóz narodowy" - czyli PIS, a poza nim są tylko "zdrajcy" - wszyscy pozostali. Zresztą samo określenie "masa" (polskojęzyczna) z natury rzeczy nie może odnosić się do "elyt" Cytuj: tylko tzw. Elyt: polityków, dziennikarzy, wojskowych rodem z PRL Ci przecież popierają PIS będąc szczerymi "patriotami" (np Petelicki) Cytuj: sprzymierzonych z władzą biznesmenów np Biereckiego i Rydzyka. Cytuj: Pilaster swoimi bluzgami doskonale oddaje istotę myślenia PO Proszę wskazać, gdzie pilaster pod adresem genetycznych patriotów używał "bluzgów" (wulgaryzmów)
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz maja 28, 2015 12:09 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Ale w publikacjach skierowanych do "swoich" żadnych tego rodzaju złudzeń nie pozostawiają. Jest "obóz narodowy" - czyli PIS, a poza nim są tylko "zdrajcy" - wszyscy pozostali. Proszę podać przykład takiej publikacji. Cytuj: Ci przecież popierają PIS będąc szczerymi "patriotami" (np Petelicki)  Pilaster najwyraźniej przegapił: http://www.wprost.pl/ar/507510/Komunist ... rowskiego/Cytuj: np Biereckiego i Rydzyka.  Bierecki i Rydzyk są sprzymierzeni z PO? Cytuj: Proszę wskazać, gdzie pilaster pod adresem genetycznych patriotów używał "bluzgów" (wulgaryzmów) Bluzgi to nie tylko wulgaryzmy.
|
Cz maja 28, 2015 12:17 |
|
 |
Awa
|
No nie mogę się oprzeć tej foci, cud, miód, malyyyyyyyyyyna  Czyż nie piękny obraz ?
|
Cz maja 28, 2015 13:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj w sali kolumnowej Sejmu RP ustępującemu prezydentowi ocierał łzy dziękował klub parlamentarny PO i koalicyjny PSL. Obciachowy prezydent zapowiedział swój udział w kampanii wyborczej do parlamentu.Nie jestem hipokrytką, więc nie życzę powodzenia.
|
Cz maja 28, 2015 13:12 |
|
 |
Witold
|
Ponad 250 tysięcy głosów nieważnych.
gito, żadnych podejrzeń?
|
Cz maja 28, 2015 14:41 |
|
 |
tanie_wino
|
pilaster napisał(a): Wręcz przeciwnie, dotyczą. To znaczy, kiedy genetyczni patrioci usiłują pozyskać zwolenników poza własnym gronem, tak właśnie twierdzą. Ale w publikacjach skierowanych do "swoich" żadnych tego rodzaju złudzeń nie pozostawiają. Jest "obóz narodowy" - czyli PIS, a poza nim są tylko "zdrajcy" - wszyscy pozostali. Jeżeli ludzie pokroju Kaczyńskiego, Macierewicza, Pawłowicz i te sekciarskie pisowsko-rydzykowe portale uważają kogoś za zdrajcę to znaczy, że to porządny człowiek jest i powinien być z tego dumny. Tak jak opozycjonista za PRL-u.
_________________ pajacyk.pl
|
Cz maja 28, 2015 17:20 |
|
 |
zepp
|
Witold napisał(a): Ponad 250 tysięcy głosów nieważnych.
gito, żadnych podejrzeń? Nie oczekuj obiektywizmu, tu obowiązuje tylko jedna retoryka : wygrywa PiS , znaczy było uczciwie, wygrywa PO, znaczy zdrada...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pt maja 29, 2015 6:16 |
|
|
|