Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
zepp napisał(a): Witold napisał(a): Ponad 250 tysięcy głosów nieważnych.
gito, żadnych podejrzeń? Nie oczekuj obiektywizmu, tu obowiązuje tylko jedna retoryka : wygrywa PiS , znaczy było uczciwie, wygrywa PO, znaczy zdrada... Zdecydowaną większość głosów nieważnych oddali zwolennicy lewicy i lewaków skreślając dwóch kandydatów. Co do podejrzeń nieprawidłowości, czy fałszerstw było ich zdecydowanie mniej niż w wyborach samorządowych o czym wczoraj mówili zaproszeni goście do telewzji Republika.
|
Pt maja 29, 2015 9:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
P.S. Część głosów nieważnych oddali również wyborcy Kukiza i JKM, a więc dziwię się, że TYLKO 250 tysięcy.
|
Pt maja 29, 2015 9:10 |
|
 |
andej
|
zepp napisał(a): Witold napisał(a): Ponad 250 tysięcy głosów nieważnych.
gito, żadnych podejrzeń? Nie oczekuj obiektywizmu, tu obowiązuje tylko jedna retoryka : wygrywa PiS , znaczy było uczciwie, wygrywa PO, znaczy zdrada... Choć zapewne brzydzisz się wrażymi felietonami Ziemkiewicza, to sugeruje przeczytanie jedynie fragmentów dotyczących wyborów: http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-naprawic-wybory-szybko,nId,1826764Ładnie wyjaśnia fałszerstwa.
|
Pt maja 29, 2015 13:19 |
|
|
|
 |
Witold
|
gita napisał(a): Zdecydowaną większość głosów nieważnych oddali zwolennicy lewicy i lewaków skreślając dwóch kandydatów. A ja myślałem, że to członkowie komisji dopisywali krzyżyki... Cytuj: Część głosów nieważnych oddali również wyborcy Kukiza i JKM, a więc dziwię się, że TYLKO 250 tysięcy. Częśc głosów nieważnych oddali również zwolennicy Sarny z Krzesłem na Głowie, Wróżbity Macieja i Daenerys Tangaryen.
|
Pt maja 29, 2015 19:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Temat "Idziemy na wybory" będzie aktualny do wyborów parlamentarnych jesienią b.r. Jestem bardzo ciekawa jak do jesieni listy wyborcze zorganizuje Kukiz. Nie wierzę w to, że powtórzy sukces wyborów prezydenckich, tj. 20% poparcia.
|
So maja 30, 2015 7:40 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Ale w publikacjach skierowanych do "swoich" żadnych tego rodzaju złudzeń nie pozostawiają. Jest "obóz narodowy" - czyli PIS, a poza nim są tylko "zdrajcy" - wszyscy pozostali. Proszę podać przykład takiej publikacji. Bez trudu http://wpolityce.pl/polityka/127014-czarnecki-czas-odejsc-od-podzialow-lewicaprawica-w-polsce-a-zastapic-je-innym-oboz-niepodleglosciowy-kontra-zdrajcyCytuj: należy odejść od podziałów lewica−prawica w Polsce. A zastąpić je innym podziałem: obóz niepodległościowy kontra zdrajcy. Tak dosłownie napisali Cytuj: Cytuj: np Biereckiego i Rydzyka.  Bierecki i Rydzyk są sprzymierzeni z PO? Jak widać ocena uczciwości i "szemralności" biznesmenów zależy wyłącznie od tego z kim są zblatowani Cytuj: Cytuj: Proszę wskazać, gdzie pilaster pod adresem genetycznych patriotów używał "bluzgów" (wulgaryzmów) Bluzgi to nie tylko wulgaryzmy. Czyli czym są w takim razie "bluzgi"? Każdą wypowiedzią nie wychwalającą genetycznego patriotyzmu pod niebiosa 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn cze 01, 2015 11:33 |
|
 |
Johnny99
|
Panie pilaster, kolejny raz powołuje się pan na jeden i ten sam tekst, o którym już rozmawialiśmy. Ale skoro tak, to kolejny raz zapytam: czy w PiS jest miejsce dla "twardych zwolenników wolnego rynku" pana zdaniem? Cytuj: Jak widać ocena uczciwości i "szemralności" biznesmenów zależy wyłącznie od tego z kim są zblatowani  A to pilaster uważa inaczej? Cytuj: Czyli czym są w takim razie "bluzgi"? Na przykład sugerowanie, że genetyczni patrioci nie są Polakami i nienawidzą Polski i Polaków.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 01, 2015 13:06 |
|
 |
andej
|
Nie wiem, czy manipulacją można nazwać. Niezupełnie. Jeśli wskazany tekst przeczyta ktoś, to znajdzie w nim zdanie: "Zresztą nie jest to tylko opinia Jarosława Marka Rymkiewicza i - po części- moja."Ptępiany autor przytoczonych słów nie utożsamia się z tezą. I ma rację. Ale z drugiej strony, słowa "zdrajcy" brzmi bardzo niepoprawnie politycznie. Właściwie słowo to powinno być zakazane. Przynajmniej w stosunku do polityków. Lat wiele temu wyjaśniał temat ten Kaczmarski w piosence o Rejtanie. Pilaster ma rację: obyczajów politycznych trzeba strzec!
|
Pn cze 01, 2015 13:42 |
|
 |
zepp
|
andej napisał(a): Ale z drugiej strony, słowa "zdrajcy" brzmi bardzo niepoprawnie politycznie. Właściwie słowo to powinno być zakazane. Przynajmniej w stosunku do polityków. Lat wiele temu wyjaśniał temat ten Kaczmarski w piosence o Rejtanie. Pilaster ma rację: obyczajów politycznych trzeba strzec!
Politycy już od dawna nie umieją ze sobą rozmawiać, wielkich słów używają jako poręcznych maczug do wzajemnego ogłuszania się. Czy i my mamy ze sobą tak rozmawiać ? Zwłaszcza na TYM forum, należałoby polemiczny język trzymać na wodzy. Piszę, przyznam, bez wiary , że tak będzie...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Wt cze 02, 2015 7:19 |
|
 |
andej
|
zepp napisał(a): ... Piszę, przyznam, bez wiary , że tak będzie... A może tak zacznijmy od wczoraj? Od dnia dziecka? Bez inwektyw, bez złośliwości, bez insynuacji! Obiecuję starać się. Lecz, czy w pełni się uda? Nie wiem. Deklarację traktuję jak obowiązującą mnie i z tego powodu jednostronną. Działać powinna od natychmiast.
|
Wt cze 02, 2015 9:52 |
|
 |
zepp
|
Chętnie przyjmuję wyzwanie, polemizujmy bez inwektyw! Gdzieś przeczytałem, że ponad 70 % wyborców Dudy nie wierzy, że spełni swoje obietnice ... Co sądzić o takich wyborcach, o co im chodzi ? O grę dla gry ? Żegnajcie kampanie merytoryczne, liczy się licytacja na obietnice, lud chce tylko igrzysk... W tej sytuacji straciła ważność maksyma : vox populi, vox Dei.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Śr cze 03, 2015 5:39 |
|
 |
andej
|
zepp napisał(a): Chętnie przyjmuję wyzwanie, polemizujmy bez inwektyw! Gdzieś przeczytałem, że ponad 70 % wyborców Dudy nie wierzy, że spełni swoje obietnice ... Co sądzić o takich wyborcach, o co im chodzi ? O grę dla gry ? Żegnajcie kampanie merytoryczne, liczy się licytacja na obietnice, lud chce tylko igrzysk... W tej sytuacji straciła ważność maksyma : vox populi, vox Dei. Wybacz, nie traktuj tego jako wyzwania. Proszę, uściśnij po prostu rękę, uśmiechnij się. I siędźmy do stołu, zmagajmy się. A potem odejdźmy z uśmiechem na twarzy. Aby znów porozmawiać. W obietnice uwierzyć trudno. 1. To kiełbasa wyborcza. 2. Jeśli obiecuje się coś, co poza zakresem kompetencji jest, to jak wierzyć w realizację? Zagłoba ofiarował Inflanty. Nałęcz wyraźnie powiedział, czym dla władzy jest "motłoch". "Motłochowi" można dać 5 minut. Ale nie więcej. Nie chcę nikogo obrazić słowem MOTŁOCH - po prostu tak się czuję. Jak jednostka pędzona w stadzie, tam gdzie władza sobie życzy. A gdy protestuję, to oni słyszą tylko moje beczenie pozbawione treści. Właściwie powinien zamiast "motłoch" użyć słowa "społeczeństwo". Byłoby poprawnie politycznie. Ale czuję się poniżany przez arogancką władzę. Lud chce igrzysk. Na zapotrzebowanie odpowiada TVN. I inne im podobne media.
|
Śr cze 03, 2015 11:24 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Tylko 70% nie wierzy w spełnienie obietnic? To bardzo mało. Niestety nasz nowy prezydent robi wrażenie człowieka uczciwego. Nie wróży to dobrze, zważywszy, że obiecał zrujnowanie Rzeczpospolitej.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr cze 03, 2015 19:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli umowy z frankowiczami zawierały klauzule niedozwolone to jakie jest inne wyjście niż ich usunięcie z wszystkimi konsekwencjami? Jeśli zaś ich nie zawierają to jaki problem to sądownie ustalić i tym samym uznać pomysł Dudy za niemożliwy do zrealizowania?
|
Śr cze 03, 2015 20:20 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Nie zaznajamiałem się bliżej z tą konkretną sprawą ale generalnie mam nadzieję, że nie zostaną spełnione żadne pomysły kosztujące wiele miliardów złotych. Ale jeśli uda się coś zrobić bez tak ogromnych kosztów, wtedy oczywiście nie widzę problemu.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr cze 03, 2015 23:28 |
|
|
|