Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
mazli napisał(a): Rzucę tak poza gorącym sporem, że nie mogę zrozumieć przyczyn tej katastrofy. Piloci konsekwentnie wykonywali manewr lądowania, tylko że... na drzewach? Same taśmy niewiele wyjaśniają. Zastanawia tylko dlaczego nie odeszli od lądowania na wysokości 100m, gdy wcześniej zaplanowali taką próbę i konieczność odejścia. 6 sekund lecieli na wysokości 100m, to zapewne wystarczyłoby czasu do poderwania samolotu w górę.
|
Pt cze 04, 2010 8:43 |
|
|
|
 |
MARKO2010
|
*Julka* napisał(a): Zresztą wiele Twoich wypowiedzi jest sprzecznych z kolejnymi. Konkludując proponuję zakończyć dyskusję oraz złośliwości,które są nie na temat. Sama sobie zaprzeczasz. Kto napisal, ze Komorowski sam sie mianowal p.o. prezydenta wbrew przepisom? Uwierz mi, JK juz nie glosi programu solidarnej Polski. Masz nieaktualne dane. Zmienil się. Jesli nie wierzysz napisz maila do jego sztabu. Zapewniam cie, emocji w moich postach nie bylo. Polityka mnie bardziej smieszy niz denerwuje a do wyborow sie nie wybieram. Denerwuja mnie takie rzeczy: http://bi.gazeta.pl/im/0/7937/z7937870X.jpghttp://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... l?skad=rssI zastanow sie dwa razy zanim cos takiego napiszesz (def zacietrzewienia), bo tracisz na rzetelnosci: Cytuj: w sondażach cały czas przeważa Komorowski, z tym,że ja w sondaże nie wierzę, Noooo, niedlugo powiesz ze wybory byly sfalszowane...  Cytuj: Tusk u Lisa to " powódź" jest dla nich największą katastrofą,a Komorowski ogłosił się p.o Prezydentem wbrew przepisom, powołał RBN ,choć do tej pory jakoś była niepotrzebna i wcale nie trzeba było się spieszyć z decyzją powołania jej, nie pytając się innych o zgodę wytyczył M. Belkę na stanowisko szefa NBP, obsadził stanowiska swoimi ludźmi, położył swoje łapy na IPN,a teraz PO łapie się za KRRiT. Jesli pis obsadza swoimi to jest ok? Czy Kaczynski sie kogos pytal o zgode gdy wchodzili do domu Blidy albo powolywal Skrzypka na szefa nbp? Nikt z PO, PSL czy nawet LPR nie nazywal mnie lajdakiem, zdrajca, odmawial mi bycia Polakiem. Ja jestem tam gdzie stalo zomo, nie jestem prawdziwym patriota... Za co mam lubic Kaczynskiego z jego partia? I prosze nie przypisuj mi cytatow, ktorych nie napisalem. God bless U!
|
Pt cze 04, 2010 14:42 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
MARKO2010 napisał(a): Sama sobie zaprzeczasz. Kto napisal, ze Komorowski sam sie mianowal p.o. prezydenta wbrew przepisom? oczywiście,że wbrew przepisom,ale nie ma nic w tym sprzecznego. Polecam jeszcze raz przeczytać za to własne wypowiedzi. Cytuj: Uwierz mi, JK juz nie glosi programu solidarnej Polski. Masz nieaktualne dane. Zmienil się. Jesli nie wierzysz napisz maila do jego sztabu. nie trzeba czytać prasy , czy pisać maili ,żeby znać człowieka jego wartości,poglądy etc Cytuj: Polityka mnie bardziej smieszy niz denerwuje a do wyborow sie nie wybieram. no , a ja się wybieram ,bo polityka jest dla mnie elementem sprawowania władzy lub współuczestniczenia w niej , ludzie sprowadzają ją do śmieszności, natomiast dla wielu to element czynny ich własnego patriotyzmu. Cytuj: I zastanow sie dwa razy zanim cos takiego napiszesz (def zacietrzewienia), bo tracisz na rzetelnosci: co ma rzetelność do Twoich oskarżeń?? Cytuj: Noooo, niedlugo powiesz ze wybory byly sfalszowane... nie wiem czy kiedykolwiek uczyłeś się o sondażach,ale jak nie to polecam,skoro piszesz takie rzeczy.... Cytuj: Za co mam lubic Kaczynskiego z jego partia? no ja Ci na to pytanie nie odpowiem. Zresztą nikt Ci nie każe go lubić. Wolny kraj. Cytuj: I prosze nie przypisuj mi cytatow, ktorych nie napisalem.
jakiś przykład? jeśli chodzi o ZOMO, to polecam Ci przeczytać moje poprzednie wypowiedzi ,bo nie chce mi się powtarzać po raz setny. PO , PSL , LPR nie nazwało Cię nigdy łajdakiem? Trzeba obalać stereotypy,bo niestety prócz jednej i drugiej strony jest jeszcze ten środek ... nie trzeba popadać ze skrajności w skrajność.
|
Pt cze 04, 2010 14:56 |
|
|
|
 |
mazli
|
MARKO2010 napisał(a): Za co mam lubic Kaczynskiego z jego partia? Smutne - głosuję na pana X bo go lubię, a na pana Y nie, bo go nie lubię. Smutna demokracja i aktywność obywatelska.
|
Pt cze 04, 2010 20:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Smutne - głosuję na pana X bo go lubię, a na pana Y nie, bo go nie lubię. Smutna demokracja i aktywność obywatelska. Dlaczego smutne?...jesli polityk nie szanuje mnie, nazywając ZOMO, albo ustawiając w szeregu z Piotrowskim, a programem niewiele różni sie od innych polotyków, obietnic przedwyborczych także nie realizuje, to naturalne, że go nie lubię. I napewno nie oddam na niego i jego partię głosu.
|
Pt cze 04, 2010 21:05 |
|
|
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
człowieku po raz setny Ci mówię, najpierw zobacz jakie były okoliczności i o co tak naprawdę chodziło z tymi słowami i jak ustosunkował się do nich sam autor . Komorowski tygodniowo ma 500 lapsusów,tylko,że on jest nietykalny! Cytuj: program niewiele różni się od innych o lol teraz to napisałeś.... no ja się nie dziwię,że nie realizuje skoro PO blokuje wszystko,co ten Pan proponuje to nic dziwnego. Ale najłatwiej po prostu stwierdzić " inni nic nie robią", a Ty co robisz???
|
Pt cze 04, 2010 23:10 |
|
 |
mazli
|
Alus napisał(a): Cytuj: Smutne - głosuję na pana X bo go lubię, a na pana Y nie, bo go nie lubię. Smutna demokracja i aktywność obywatelska. a programem niewiele różni sie od innych polotyków, Śmiech na sali! Alus wytłumacz mi więc czym jest projekt IV RP i dlaczego wszyscy się go obawiają? Skoro programy nie różnią się znacznie co nie tak z tą IV RP było?
|
So cze 05, 2010 0:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Śmiech na sali! Alus wytłumacz mi więc czym jest projekt IV RP i dlaczego wszyscy się go obawiają? Skoro programy nie różnią się znacznie co nie tak z tą IV RP było? Identyczne programy w rodzaju: silna Polska, znacząca na arenie międzynarodowej, wzrost gospodarczy. Solidarna IV RP była tylko z nazwy - nie rewaloryzowano rent i emerytur pomimo gospodarczej prospetity, obniżono podatki dla bogatych. Różnica zasadnicza między III RP a IV zasadzała się na traktowaniu ludzi - czego własnie ludzie się obawiają. Symbolem IV RP jest obrzucanie ludzi epitatami ZOMO, ustawianie opozycji w szeregu z mordercą Piotrowskim, łże elity, 6 cyborgów konwojujących mikrego Wąsacza - spektakularne pokazówy z aresztowaniami osób przeciwko którym wczesniej prowadzone były postępowania, agent Tomek zakupujący dom dla wirtualnego właściciela  ...no i afera gruntowa - bez aferałów  Gospodarka, ekonomia jest bardzo ważna, ale najważniejsze dla każdego człowieka jest poczucie wolności, godności - niewielie osób chce żyć w kraju w którym słyszy co krok, że jest człowiekiem "z niższej półki" albo lumpem "wychowanym na podwórku".
|
So cze 05, 2010 8:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A teraz zrobie rekalme Daukszewiczowi i przypomne, ze (chyba proroczo) napisal on pewna ksiazke pod tytulem: "Pamietnik IV Rzepy" http://www.sklep.gildia.pl/literatura/1 ... k-iv-rzepyCytuj: Najnowsza książka Krzysztofa Daukszewicza, znanego satyryka, poety, kompozytora i piosenkarza, jest satyrycznym zapisem ciekawych dni w historii polskiej sceny politycznej, zamkniętych okresem od 6 czerwca 2004 do 23 października 2007 roku. Utwory satyryczne przeplatają się tu ze “złotymi myślami” polityków, zwłaszcza tych, którzy tytułową “IV Rzepę” promowali i współtworzyli. Do wydania “Pamiętników” nakłonił autora przyjaciel, który powiedział mu: “Krzysiu, przyjacielu drogi, pisz, bo tu nie chodzi o to, żeby się pośmiać albo przypomnieć, tu chodzi o to, żeby nie zapomnieć.” Mozna Daukszewicza nie lubic, ale moze warto sobie przed wyborami przypomniec jak to nie tak dawno bylo, i jak to bedzie, kiedy PiS w jakiejkolwiek postaci wroci do wladzy. szczegolnie ze pan Kaczynski przypomnial, ze nie zrezygnowal z idealow IV Rzeczpospolitej. Zeby potem nie bylo: "A mysmy mysleli, ze ...."
|
So cze 05, 2010 12:26 |
|
 |
Awa
|
Z oszołomskim uporem daję linka[url]Jak Tu-154 zerwał sieć elektryczną, lecąc 380 m. nad nią?[/url] i pytam :dalej ślepo wierzycie tym stenogramom?  autentycznym kopiom?
|
So cze 05, 2010 19:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Awa napisał(a): Z oszołomskim uporem daję linka[url]Jak Tu-154 zerwał sieć elektryczną, lecąc 380 m. nad nią?[/url] i pytam :dalej ślepo wierzycie tym stenogramom?  autentycznym kopiom? Stenogramy zfałszowane przez Rosjan a czas zerwania linii prawidłowy??? Zdecydujcie się wreszcie czy Rosjanie kłamią czy mówią prawdę.
|
So cze 05, 2010 19:23 |
|
 |
MARKO2010
|
Julka, a ja ci mowie po raz drugi (nie setny) zebys wrzucila na luz. Naprawde nikt ciebie nie atakuje. Wiec Alus zasluguje na male wyjasnienie chyba, bo do mnie piłaś tak? Chcialbym uscislic swoja wypowiedz co do uczestnictwa w wyborach nawiazujac do "to element czynny ich własnego patriotyzmu". Ide, w pierwszej turze zaglosuje na kandydata X, w druiej na dwoch. To jest moj patriotyzm i tak go rozumiem, gdy nie widze zadnego kadnydata godnego tego stanowiska. *Julka* napisał(a): jakiś przykład?
prosze bardzo: *Julka* napisał(a): a Twoje zarzuty,że " zacietrzewienie jest cechą PiS" jest zbytnią generalizacją uzylas cudzyslowia.... Wiem co nieco o sondazach, dlatego nigdy bym nie mial odwagi powiedziec, ze "w sondaze nie wierze", czyli w domysle w zadne. Ale Julka pewnie wierzy w sondaze, ale tylko te publikowane w Gazecie Polskiej i Naszym Dzienniku. Medialny przyjaciel pana JK i jego zwolennik (z Torunia) juz zapowiedzial ze wybory beda sfalszowane... Cytuj: nie trzeba czytać prasy , czy pisać maili ,żeby znać człowieka jego wartości,poglądy etc Znaczy sie, chcesz powiedziec, ze JK mowi jedno, a robi drugie? Czyli ta zmiana nie jest prawdziwa? Bo mam wrazenie, ze cokolwiek by on teraz nie powiedzial, to ty i tak swoje wiesz o jego pogladach i nie ma to dla ciebie znaczenia? Bo np dla mnie ma i nawet sie z tego ciesze i chwale go za to, ze nie glosi programu solidarnej Polski, bo wiadomo, ze to nie jest realne. Cytuj: oczywiście,że wbrew przepisom,ale nie ma nic w tym sprzecznego. czyli mialem racje z tym, ze konstytucji nie ma?  wbrew ktorym przepisom? To juz moj ostatnio offtop. Teraz Julka mozesz mi nawrzucac bo i tak nie zamierzam odpisac :cmok: Co do tematu powiem tylko jedno. Dostajemy (spoleczenstwo) ochlapy, nie dowody. Po co te stenogramy? Przeciez nic z nich nie wynika. Stad byl moj apel o powstrzymanie sie w wyrokach i fantazjowaniu, bo jedyny tego efekt to zranione uczucia rodzin ofiar. Mamy teraz 38 mln ekspertow od lotnictwa, bezpieczenstwa, wojska itd itp. Zygac sie chce...
|
N cze 06, 2010 12:48 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
MARKO2010 napisał(a): Julka, a ja ci mowie po raz drugi (nie setny) zebys wrzucila na luz. Naprawde nikt ciebie nie atakuje a czy ja mówie,że ktoś mnie atakuje? Cytuj: Chcialbym uscislic swoja wypowiedz co do uczestnictwa w wyborach nawiazujac do "to element czynny ich własnego patriotyzmu". Ide, w pierwszej turze zaglosuje na kandydata X, w druiej na dwoch. To jest moj patriotyzm i tak go rozumiem, gdy nie widze zadnego kadnydata godnego tego stanowiska. jeszcze się nie znalazł ,co by każdemu dogodził... może sam spróbujesz? czekamy. *Julka* napisał(a): jakiś przykład?
Cytuj: prosze bardzo a Twoje zarzuty,że " zacietrzewienie jest cechą PiS" jest zbytnią generalizacją uzylas cudzyslowia.... bo jak się kogoś cytuje to się to bierze w cudzysłowie ...  nie uczyli Cię tego w szkole? Cytuj: Ale Julka pewnie wierzy w sondaze, ale tylko te publikowane w Gazecie Polskiej i Naszym Dzienniku. Medialny przyjaciel pana JK i jego zwolennik (z Torunia) juz zapowiedzial ze wybory beda sfalszowane... nie życze sobie wypowiadania się w moim imieniu, wypowiadaj się w swoim... Cytuj: Znaczy sie, chcesz powiedziec, ze JK mowi jedno, a robi drugie? Czyli ta zmiana nie jest prawdziwa? Bo mam wrazenie, ze cokolwiek by on teraz nie powiedzial, to ty i tak swoje wiesz o jego pogladach i nie ma to dla ciebie znaczenia? Bo np dla mnie ma i nawet sie z tego ciesze i chwale go za to, ze nie glosi programu solidarnej Polski, bo wiadomo, ze to nie jest realne.
człowieku.... Ty chyba naprawdę nie wiesz czym się rządzi polityka skoro takie posty piszesz?? Jarosław Kaczyński swoją wizję Polski ma podobną od 20 lat, cały czas propaguje takie same wartości jak : solidarność. Katastrofa na pewno go zmieniła mentalnie, ale poglądy na Polskę się nie zmieniły. Cytuj: czyli mialem racje z tym, ze konstytucji nie ma?  wbrew ktorym przepisom? Marszałek nie może ogłosić się p.o prezydentem dopóki nie będzie oficjalnego świstka o znalezieniu zwłok. Ale widzę,że Ty się znasz lepiej na konstytucji,to po co ta mowa? Cytuj: To juz moj ostatnio offtop. Teraz Julka mozesz mi nawrzucac bo i tak nie zamierzam odpisac :cmok: no to się popisałeś nie ma co ...
|
N cze 06, 2010 15:25 |
|
 |
micked
|
Johnny99 napisał(a): Nie chodzi o skopiowanie tej taktyki, chodzi o zachowanie jakiejś podstawowej nieufności i dystansu. Jak zwrócił uwagę Andriej Iłarionow, były doradca prezydenta Putina, w wywiadzie dla Rzeczpospolitej: http://www.rp.pl/artykul/486145.html"Niezależnie od osobistych relacji ostatnia rzecz, jaką może zrobić szef rządu, to zaufać komukolwiek spoza swojego kraju. To podstawy dyplomacji, które mają zastosowanie nawet do najbliższych sojuszników. Sam spędziłem trochę lat w rządzie i wiem, że w polityce zagranicznej nie można postępować w ten sposób. Jako osoba prywatna może pan wierzyć, komu chce, bo jeśli się pan pomyli, to tylko pan poniesie odpowiedzialność za swój błąd. Ale urzędnik państwowy, premier, prezydent, nie mają do tego prawa. Stosunki międzynarodowe to branża, w której nie można poprzestać na zaufaniu. W Rosji mamy takie powiedzenie: "ufaj, ale sprawdzaj".
Johnny99 napisał(a): Jeszcze jedna ciekawostka - z początku Rosjanie twierdzili, że były cztery podejścia do lądowania. Informację tę zdementowano oficjalnie tak wiele razy i tak zdecydowanie, że zdążyły się już pojawić oskarżenia Rosjan o kłamstwo. Tymczasem ze stenogramów wynika, że.. faktycznie były cztery podejścia, czyli (uwaga ! szok!) znowu Rosjanie mieli rację. Chyba ktoś myli tzw oblot, czyli krążenie nad pasem, z podejściem do lądowania, które miało miejsce tylko raz. Z kolei podejście to jeszcze nie lądowanie, ale procedura kończąca się decyzją o lądowaniu lub odejściu. Decyzja o lądowaniu wiąże się z wyłączeniem autopilota, co nie nastąpiło niemal do samego końca. Na stenogramach mamy komendę "Odchodzimy" jeszcze na wysokości decyzji (80 m). To, co się działo później jest zagadką, którą być może w jakiś sposób wyjaśni analiza pozostałych czarnych skrzynek
|
N cze 06, 2010 18:06 |
|
 |
Johnny99
|
http://wiadomosci.onet.pl/2180891,12,ro ... ,item.htmlNaprawdę trudno to wszystko zrozumieć - rzecznik rządu, w imię "pojednania polsko-rosyjskiego", leci do mediów ze skandaliczną informacją (ciekawe jest to nagłe zorientowanie się w kwestii skandaliczności całej sprawy), która okazuje się.. niesprawdzona. Jawne i oczywiste skandale nieomal zignorowano, po co wyciągać teraz to ?! Albo jest to żenująca kompromitacja rządu, albo.. prawda. Ale wtedy cała kampania "doskonałej współpracy" itp. staje się żenadą jeszcze większą (zwłaszcza, że Rosjanie zaprzeczają w tej sprawie absolutnie wszystkiemu). Pomijając już wszystko inne, Graś powinien być natychmiastowo dymisjonowany (przykład Klicha pokazuje, że politycy PO o czymś takim, jak "honorowa dymisja" nigdy nie słyszeli). Tłumaczenia o "błędzie komunikacji" w sytuacji, gdy media rosyjskie już rozpisują się o "międzynarodowym skandalu" całkowicie go dyskwalifikują.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 07, 2010 11:37 |
|
|
|