Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
micked napisał(a): SweetChild napisał(a): Czy w stenogramach są dowody zaniepokojenia załogi podczas odliczania kolejnych dziesiątek metrów przez nawigatora? Według mnie nie ma. Zgodzisz się czy nie? A co - mieli wpaść w panikę? Nawigator czytał to co pokazywał wskaźnik, pilot usiłował wyrównać samolot. Ryk silników słyszeli bezpośredni świadkowie katastrofy. W momencie kontaktu z ziemią mieli prędkość 360-380 km/h - świadczy o tym końcowy stopień wysunięcia kół, który jest automatycznie skorelowany z prędkością. Jest to prędkość typowa dla odejścia a nie lądowania (wtedy powinna być dużo niższa). Gdyby chcieli lądować przede wszystkim wyłączyliby autopilota, a nie zrobili tego niemal do ostatniej chwili. Między brakiem zaniepokojenia a paniką jest sporo miejsca. A po uderzeniu w brzozę zarejestrowane zostały wyraźne oznaki zaniepokojenia. I jeszcze raz powtórzę - mnie to jedynie zastanawia, nie formułuję na bazie swoich wątpliwości daleko idących oskarżeń. Jeśli ustalenia ekspertów na bazie rejestratorów FDR będą przeczyć jakiejś hipotezie, to będzie dla mnie oznaczało koniec tej hipotezy, a nie początek dywagacji o ogólnoświatowym spisku. osiris napisał(a): SweetChild napisał(a): To taki półprawdziwy, prawdziwy myśli o Smoleńsku cały czas  To dziwne bo dzisiaj ani razu nie myślałem o Smoleńsku, tylko media oraz WY na okrągło tłuczecie ten temat i nie dajecie o tym zapomnieć. Z tego wynika, że to my jesteśmy prawdziwymi patriotami, a Ty nawet nie półprawdziwym 
|
Śr sty 26, 2011 10:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Z tego wynika, że to my jesteśmy prawdziwymi patriotami, a Ty nawet nie półprawdziwym  Zrobiliście sobie głupi cel dla drwin jak dzieci z podstawówki. Mam już serdecznie dość, tych głupawych przygaduszek rodem z magla, bo to nie przystoi dorosłym osobom.
|
Śr sty 26, 2011 11:55 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Mam już serdecznie dość, tych głupawych przygaduszek rodem z magla, bo to nie przystoi dorosłym osobom. Mnie, jak osiris lub Ty wkurzycie, to obgryzam paznokcie. Pomaga. Sprobuj.  Cytuj: Zrobiliście sobie głupi cel dla drwin jak dzieci z podstawówki. No to my. Co powiesz o osobie, duzo bardziej kulturalnej, jaka jest mecenas Rogalski? Czy ten glupek nie robi sobie jaj z powaznej sprawy? Wyssanymi z palca "faktami" maci w glowach i tak juz zagubionych ludzi. To nie sa jaja? Rogalski ma dowod posredni na zamach, a ja mam niezbity na samobojstwo! Samobojstwo popelnil Jaroslaw (zdruzgotany wykopaniem ze stolka), ktory rozkazal bratu zamienic sie rolami! Dowod? Trzy dowody!! 1. Wskazuje kto rzadzil w rodzinie - "Melduje wykonanie zadania". 2. Matka zlodziei ksiezyca natychmiast rozpoznala Lecha, mimo, ze krecil "To ja Jarus"! 3. Jak wyglada PiS teraz? To juz nie ta wspaniala partia, przyciagajaca do urn wyborczych patriotow kraju. PiS umiera! Zabraklo doskonalego organizatora, preznego wodza - jest ciapa i olama! Wczoraj widzialem "Warto rozmawiac". Kaczynski po skonczonym wywiadzie wstal z fotela i zaczal sie bezradnie rozgladac po studiu. Dobiero jak podskoczyl jakis facet, udalo mu sie opuscic sale. Z tym czlowiekiem jest cos nie tak. To pisze juz na calkiem powaznie.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr sty 26, 2011 12:51 |
|
|
|
 |
przempro
zbanowany na stałe
|
Rogalski to pazerny na kase i sławę ( a więc więcej kasy) adwokacina. Dlatego plecie takie androny i duby smalone. Im więcej bzdur tym częsciej na ekranie. Hiena prawnicza.
|
Śr sty 26, 2011 13:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dwa publiczne zniesławienia w czterech zdaniach. Cóż za treściwość wypowiedzi. Gratulacje. A Duralu szkoda pisać, bo jego język jest mało wyszukany od nie pamiętnych czasów. Zamiast wypowiadać się merytorycznie ciągle czytam same inwektywy, które wciąż przypisuje się adwersarzom.
Ostatnio edytowano Śr sty 26, 2011 14:29 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr sty 26, 2011 14:26 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Cytuj: Z tego wynika, że to my jesteśmy prawdziwymi patriotami, a Ty nawet nie półprawdziwym  Zrobiliście sobie głupi cel dla drwin jak dzieci z podstawówki. Mam już serdecznie dość, tych głupawych przygaduszek rodem z magla, bo to nie przystoi dorosłym osobom. Ciekawe, że dostrzegasz głupotę moich przygaduszek (słusznie zresztą), a nie dostrzegasz podobnie "maglowego" charakteru malego_kwiatka i Twojej konwersacji tutaj: osiris napisał(a): Cytuj: że nie mógłbym jako Polak i jako człowiek glosować na tę partię. Wychodzi na to - na podstawie Twojej konstatacji - że to nie ludzie i nie Polacy głosują na tą partię. Hmmmmm, nigdy bym nie pomyślał że obok mnie żyją dziwne stwory nie mające ludzkich cech.  Więc nazwa Lemingi pasuje jak ulał.  Ale byłbym nieszczery, gdybym napisał, że mnie to dziwi 
|
Śr sty 26, 2011 14:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja piszę o lemingach a nie o ludziach, więc naśmiewam się z lemingów a nie z Was. WY za to robicie sobie hucpę ze słowa patriotyzm i takowej postawy.
|
Śr sty 26, 2011 14:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: WY za to robicie sobie hucpę ze słowa patriotyzm i takowej postawy. Nie ze słowa......z pojęcia patriotyzmu prezentowanego przez "jedynych prawdziwych patriotów Polaków", który patriotyzm sprowadzają jedynie do swoich osobistych przekonań i wizji.
|
Śr sty 26, 2011 14:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: z pojęcia patriotyzmu Każdy ma swoją definicję patriotyzmu i niech tak zostanie ale nie jest to usprawiedliwieniem żeby się z tego naśmiewać.
|
Śr sty 26, 2011 14:45 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Ja piszę o lemingach a nie o ludziach, więc naśmiewam się z lemingów a nie z Was.  Masz czytelników za totalnych idiotów? osiris napisał(a): WY za to robicie sobie hucpę ze słowa patriotyzm i takowej postawy. To była "hucpa" o charakterze dydaktycznym, ale jak widać, przeceniłem możliwości grupy docelowej  PS. Widzę, że Alus wyjaśniła, o co "poecie" chodziło 
|
Śr sty 26, 2011 14:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Każdy ma swoją definicję patriotyzmu i niech tak zostanie ale nie jest to usprawiedliwieniem żeby się z tego naśmiewać. Raczej współczuć niż naśmiewać - skoro "wyborca PO nie jest Polakiem i człowiekiem".......
|
Śr sty 26, 2011 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): osiris napisał(a): Ja piszę o lemingach a nie o ludziach, więc naśmiewam się z lemingów a nie z Was.  Masz czytelników za totalnych idiotów? Co ja o Was sądzę zostawię dla siebie. A co sądzicie sami o sobie to widać po Twoim wpisie. 
|
Śr sty 26, 2011 14:57 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
To temat założony przeze mnie, o czym kilka razy przypominała Kamala. Dlatego czuję się w formalnym i moralnym obowiązku przypomnieć o czym ten temat jest.
On jest o katastrofie smoleńskiej.
I proszę o trzymanie się tematu.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr sty 26, 2011 15:06 |
|
 |
Johnny99
|
Piotr Semka celnie w Rzepie zauważa, że po ogłoszeniu raportu MAK często słyszał od zwolenników strony prorządowej, że zamiast czepiać się raportu powinniśmy raczej krytycznie zadumać się nad naszym typowo polskim przeświadczeniem, że "polski pilot poleci nawet na drzwiach od stodoły" - przy czym zwykle to zdanie jest oddawane na zasadzie: "jak to się mówi". Semka pyta: jak to "się mówi"? Przecież to zdanie wypowiedziała konkretna osoba i jest nią Bronisław Komorowski. Dziwne? A gdzie tam. Jak Lech Kaczyński coś palnął, to wszyscy wiedzieli, że to Lech Kaczyński. Natomiast jak coś palnie Bronek, to wtedy "się mówi". Oto nowy porządek rzeczy. Przypomniało mi się to, gdy wyczytałem, jak to z kolei Janina Paradowska ubolewała w Polityce, że niektórzy szukają prostych odpowiedzi w sprawie katastrofy, a tymczasem przecież każda katastrofa lotnicza ma skomplikowany ciąg przyczyn itp.itd. I znowu - KTO, pani redaktor, KTO konkretnie szuka prostych odpowiedzi w sprawie katastrofy? Mnie jest znana jedna osoba publiczna, która publicznie powiedziała, że odpowiedź w sprawie katastrofy jest nie tylko prosta, ale wręcz "jak najboleśniej prosta" - jest nią, tu zaskok totalny, Bronisław Komorowski. Wow!
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr sty 26, 2011 15:20 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Mnie jest znana jedna osoba publiczna, która publicznie powiedziała, że odpowiedź w sprawie katastrofy jest nie tylko prosta, ale wręcz "jak najboleśniej prosta" - jest nią, tu zaskok totalny, Bronisław Komorowski. Wow! Czy to taka salonowa maniera, aby podawać nieprecyzyjne cytaty? W oryginale było "arcyboleśnie prosta".
|
Śr sty 26, 2011 15:44 |
|
|
|