Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 18:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Do drwienia z modlitwy i wiary innych ludzi to się trzeba przyzwyczaić bo taka moda. Poza tym wolność słowa i takie tam.

Wt wrz 24, 2019 10:29
Alus napisał(a):
Pewien poziom wymaga także odrzucenia drwiny z modlitwy innych ludzi.

Zgoda ale znaj proporcje. Drwina z modlitwy nie mieści się w żadnym poziomie. Bycie katolikiem odrzuca drwienie z modlitwy. I nie chodzi tylko o modlitwę innych katolików czy chrześcijan. Nie powinno się drwić z modlitwy innych wyznań.
Ale ja mówię o całkiem innej sprawie.
Kael napisał(a):
Nie wiem co mowi pani Jachira,
Pytanie co robi i co ma na sztandarze. Niestety to forum ma problem z wrzuceniem grafiki. Pozostaje tylko link który już wcześniej zamieszczałem

Wt wrz 24, 2019 10:57

Ja nie podam innych linków tej pani, bo to by było odczłowieczanie.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt wrz 24, 2019 11:06
Naprawde tylko ten jeden baner? I to ma byc to vhamstwo i pogarda?
Sorry, to jest niewlasciwe miejsce, na happening veganski, ale do chamstwa i podlosci prezesa czy pani Pawlowicz nie ma porownania. Niestety, pani Pawlowicz nikt nie przegoni, a tez PiS ja holubi.

Wt wrz 24, 2019 11:55

A co takiego ta Pawłowicz zrobiła?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt wrz 24, 2019 12:00
Dla pewnych ludzi nic.
Polecam pragnacym poznac poziom wypowiedzi tej pani jej konto na twitterze. Jest szczera do bolu i niczego sie nie wstydzi. O netykiecie, co prawda, nie slyszala (wersaliki wszedzie), ale moze jest jej ona tez obojetna. Jak wszystkie reguly uprzejmosci i dobrego wychowania.

Wt wrz 24, 2019 12:39

Odważyła się skrytykować władze Warszawy za wypuszczenie odchodów do Wisły?

Wt wrz 24, 2019 12:47
Piszesz o krytyce sp Lecha Kaczynskiego? Nie wiem.
Ale poczytaj sam. Moze to poziom tekstow i myslenia, ktory tobie odpowiada. Ja tej pani nic do powiedzenia nie mam. Nie lubie gry w szachy z golebiem.

Wt wrz 24, 2019 12:53
Efekty obsesji na punkcie GW
https://fronda.pl/a/z-internetu-czy-ter ... 33554.html

Wt wrz 24, 2019 14:13
Moderator

Andy72 napisał(a):
A co takiego ta Pawłowicz zrobiła?

Podoba się Tobie jej chamstwo i język pełen nienawiści? Nie wierzę.

Wt wrz 24, 2019 14:31

Alus napisał(a):

Mnie w tej wiadomości najbardziej zdziwiło, że Robert Tekieli porzucił już gonienie piosenkarzy za bluźnierstwa czy szukanie okultyzmu w książkach i filmach dla młodzieży, ale teraz stał się ekspertem "prawicy" od zgodności z doktryną... Choć w sumie nie powinno mnie to dziwić, raz inkwizytor, zawsze inkwizytor.

...

(Koh 3:1nn)

Wt wrz 24, 2019 14:48
A znasz jego historie? Wiesz przez co przeszedł? Miałeś kiedykolwiek styczność z osobami zniewolonymi? Wiesz coś o ofiarach okultyzmu? Miałeś styczność z jakimkolwiek egzorcysta? Wiesz coś o walce duchowej na poziomie właśnie takim jakiego doświadczył Robert Tekieli?
W czasach studenckich miałem paru przyjaciół którzy udzielali się w dominikańskim centrum odpowiedzialnym za pomoc osobom w sektach, nowych ruchach religijnych i ogólnie ujmując okultystycznych praktykami. Wiec zanim zaczniesz wypowiadać się i wyzywać kogoś od inkwizytora warto żebyś zaczerpnął informacji o tych sprawach.

Wt wrz 24, 2019 15:49

Jockey napisał(a):
A znasz jego historie? Wiesz przez co przeszedł? Miałeś kiedykolwiek styczność z osobami zniewolonymi? Wiesz coś o ofiarach okultyzmu? Miałeś styczność z jakimkolwiek egzorcysta?

Osobiście na szczęście nie, pośrednio, czyli internetowo, owszem. I z dwóch przypadków mi znanych jedna satanistka się klasycznie nawróciła, a jedna, na której przeprowadzano egzorcyzmy, wręcz przeciwnie. Więc być może są egzorcyści, którzy pomagają ludziom, mój niereprezentatywny anecdata jednak tego nie potwierdza.

Cytuj:
Wiesz coś o walce duchowej na poziomie właśnie takim jakiego doświadczył Robert Tekieli?

Czytałem jego publikacje internetowe, zanim zasłynął jeszcze robieniem procesów Nergalowi i Dodzie. I jeżeli w kwestii Harry Pottera nie wychodził poza to, co produkowali inni katoliccy "znawcy", to jego analizy kultu Gwiezdnych Wojen już wtedy były bardziej śmieszne niż straszne. Zresztą, nadal je można odnaleźć:

http://blogpublika.com/2013/09/18/2429/

Po pierwsze, powstała religia Jedi. W Wielkiej Brytanii i Australii do kwestionariusza w czasie spisu powszechnego wpisuje ją w rubryce „wyznanie” kilkaset tysięcy osób. Jakie znaczenie dla wyznawców „religii” Niech Moc Będzie z Tobą ma odrzucenie wielkich, sprawdzonych tysiącleciami, religii można sobie tylko wyobrazić. Na najważniejsze pytania, kim jestem, po co żyję, odpowiedzi daje im scenarzysta filmu fantasy.

Po drugie, znamy osoby, które pierwsze trzy filmy z tej serii obejrzały po dwieście, trzysta razy. Ten film stworzył po raz pierwszy chyba w popkulturze karykaturę światopoglądu. Czysty New Age. Midichloriany, żyjątka, dawały duchowe moce. A takie moce daje otwarcie na złego ducha.

Zagrożenie „Gwiezdnymi Wojnami” jest zatem pośrednie. Jeśli satanizm to w duchowej skali Richtera 10 pkt, bioenergoterapia 7, NLP 3, to Gwiezdne Wojny 0,1.

Jak widać dziś trochę złagodniała ocena szkodliwości, ale w tych starych publikacji nie było jeszcze tej 10-stopniowej skali.

Cytuj:
W czasach studenckich miałem paru przyjaciół którzy udzielali się w dominikańskim centrum odpowiedzialnym za pomoc osobom w sektach, nowych ruchach religijnych i ogólnie ujmując okultystycznych praktykami. Wiec zanim zaczniesz wypowiadać się i wyzywać kogoś od inkwizytora warto żebyś zaczerpnął informacji o tych sprawach.

Cóż, ja miałem raczej styczność z internetowymi publikacjami tychże. Tak "profesjonalistów" rangi Amortha czy Possackiego. Jak i "amatorów", jak Kuby czy Tekieli właśnie. Moje zaufanie do nich jest mocno ograniczone, zwłaszcza do tej drugiej grupy, która w obu przypadkach jest byłymi okultystami. Ale ten temat omawiałem nie raz w innych wątkach na konkretnych przykładach, nie czas tu i miejsce.

Tu tylko mamy przykład, jak ten ekspert wypowiada się na temat GW i TT. Nie wiem, czy jego autorytet w sprawach zagrożeń duchowych robi z niego autorytet od zagrożeń lewackich, ale dla wielu widocznie tak właśnie jest.

...

(Koh 3:1nn)

Wt wrz 24, 2019 16:11

Ukradliście moje marzenia i moje dzieciństwo swoim pustosłowiem. Jak śmieliście - powiedziała szwedzka 16-letnia aktywistka Greta Thunberg do przywódców państw zgromadzonych na szczycie klimatycznym ONZ w Nowym Jorku.
https://wiadomosci.wp.pl/szczyt-klimaty ... 507918465a
Czy ona wie, co mówi? :-( Chyba to jakieś zaburzenie osobowości lub sekciarska mentalnośc. Miliony dzieci marzy o takim dzieciństwie, jak ona, gdzie nie są ofiarami przemocy fizycznej, psychicznej, seksualnej, ekonomicznej.
UNICEF alarmuje - 7,5 mln dzieci z 48 krajów świata stoi w obliczu ciężkiego ostrego niedożywienia. Najgorsza sytuacja jest w Jemenie, Nigerii, Sudanie Południowym i Somalii. W krajach tych odnotowano 4. stopień w 5-stopniowej skali zagrożenia bezpieczeństwa żywnościowego. Ostatni stopień oznacza klęskę głodu.

W Jemenie niemal 2,2 mln dzieci cierpi z powodu niedożywienia.

https://www.unicef.pl/Centrum-prasowe/I ... ra-z-glodu
Niech jedzie tam pomagac, a nie walczy z mało istotnym problemem. Zmiany klimatyczne są czymś naturalnym, i walka z nim nie ma żadnego sensu, również ekonomicznego. Trzeba sadzić więcej drzew i zwiększyć retencję wodną. No i chronić oraz powiększać rezerwaty przyrody oraz powoli i stopniowo odchodzić od węgla.

Wt wrz 24, 2019 17:00

bert04 napisał(a):
Tu tylko mamy przykład, jak ten ekspert wypowiada się na temat GW i TT. Nie wiem, czy jego autorytet w sprawach zagrożeń duchowych robi z niego autorytet od zagrożeń lewackich, ale dla wielu widocznie tak właśnie jest.

Prawdziwe zagrożenie czają się w bajkach dla dzieci. Dziecko wszystko chłonie a potem naśladuje.
''W związek kobiety i mężczyzny - nie mówiąc o tym, że w baśniach nigdy nie pojawiają się związki miłosne pomiędzy dwoma mężczyznami czy dwiema kobietami, a przynajmniej na pewno nie są przedstawiane w pozytywnym czy neutralnym świetle - ona wnosi piękno, a on majątek.''

Polecić by tu można było książeczkę o dwóch tatusiach pingwinkach.

''I matka nakazała jej trzymać się pewnych norm. Czerwony Kapturek przekracza je - zbacza ze ścieżki, robi to, na co ma ochotę - i zostaje za to ukarany. Czyli czego uczą się dziewczynki? Że mają być posłuszne''

Dziewczynki powinny robić to na co mają ochotę. Koniec kropka.

No i też myślę że powinno się oswajać smoka wawelskiego a nie bezlitośnie go unicestwiać.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy

A przydałoby się coś praktycznego:
https://www.youtube.com/watch?v=dz5VQ1TTqGQ
No i nie rozumiem tego świętego oburzenia pani marszałek Kopacz skoro to dla dzieci przecież.

Wt wrz 24, 2019 17:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648 ... 976  Następna strona