Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
bert04 napisał(a): Osobiście na szczęście nie, pośrednio, czyli internetowo, owszem. I z dwóch przypadków mi znanych jedna satanistka się klasycznie nawróciła, a jedna, na której przeprowadzano egzorcyzmy, wręcz przeciwnie. Więc być może są egzorcyści, którzy pomagają ludziom, mój niereprezentatywny anecdata jednak tego nie potwierdza. Oprócz tych znajomych miałem tez pewne od egzorcysty, który nie jest znany publicznie. Nie jest gwiazda mediów. Naprawdę niektóre sytuacje które opowiadali nie sa dla osób chwiejnych duchowo. bert04 napisał(a): Czytałem jego publikacje internetowe, zanim zasłynął jeszcze robieniem procesów Nergalowi i Dodzie. I jeżeli w kwestii Harry Pottera nie wychodził poza to, co produkowali inni katoliccy "znawcy", to jego analizy kultu Gwiezdnych Wojen już wtedy były bardziej śmieszne niż straszne. Zresztą, nadal je można odnaleźć: chodziło mi tylko o jedno. Kto wie jacy my byśmy byli gdybyśmy przeżyli to co on. Osobiście uważam ze przesadza. bert04 napisał(a): Jak widać dziś trochę złagodniała ocena szkodliwości, ale w tych starych publikacji nie było jeszcze tej 10-stopniowej skali. No widzisz normalnieje. bert04 napisał(a): Cóż, ja miałem raczej styczność z internetowymi publikacjami tychże. Tak "profesjonalistów" rangi Amortha czy Possackiego. Jak i "amatorów", jak Kuby czy Tekieli właśnie. Moje zaufanie do nich jest mocno ograniczone, zwłaszcza do tej drugiej grupy, która w obu przypadkach jest byłymi okultystami. Ale ten temat omawiałem nie raz w innych wątkach na konkretnych przykładach, nie czas tu i miejsce. O. Posacki był przez lata autorytetem w sprawach demonologii nawet szanowany przez protestantów. Amortha przeczytałem ale mam pewne watpliwości co do tego co pisze. Mój znajomy egzorcysta twierdzi ze w wielu sytuacjach ma racje ale ogólnie nie bardzo za nim przepada. bert04 napisał(a): Tu tylko mamy przykład, jak ten ekspert wypowiada się na temat GW i TT. Nie wiem, czy jego autorytet w sprawach zagrożeń duchowych robi z niego autorytet od zagrożeń lewackich, ale dla wielu widocznie tak właśnie jest. Takich ekspertów jest mnóstwo. W Polsce im ktoś ma mniejsza wiedzę tym chętniej zabiera stanowisko. Wiesz przecież ze mamy najlepszych fachowców od piłki nożnej, medycyny, informatyki i prawa. A niektóre gwiazdy były nawet ministrami niejaka pani Mucha co to pytała kto wybrał drużyny do rozgrywek albo dawała się wkręcić w 3 ligę hokeja.
|
| Wt wrz 24, 2019 17:25 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz, proteom, Greta ma syndrom Aspergera. Ale nie oznacza to, ze jest nienormalna, uposledzona umyslowo i mniej inteligentna niz np Trump. Spowodowalo to jednak najprawdopodobniej jej radykalna zmiane zycia i priorytetow, kiedy uswiadomila sobie to, co "normalny" czlowiek starannie ignoruje: zmiane klimatu, zniszczenie srodowiska, zasmiecenie calej Ziemi plastykiem itp. Oczywiscie, ze dzieci w Jemenie maja gorzej. Co dla nich zrobiles? Nic? A jesli stopia sie ladolody Grenlandii i Antarktydy, to bedzie dzieciom w Jemenie lepiej czy gorzej? Greta robi to, co jej wydaje sie dzis najwazniejsze dla niej i jej pokolenia na calej planecie. Jesli ty masz inne priorytety, nikt ci nie zabrania polepszyc losu dzieci w Sudanie czy Jemenie. Moze zamiast byc uprzedzonym, bo nie zachowuje sie, jak tobie by sie podobalo, posluchaj co mowi i zastanow sie, czy gdzies nie ma racji. A moze wlasnie ma racje, tylko ta racja jest dla twojego zycia niewygodna? W niemieckiej wersji wikipedii sa wypowiedzi Grety o niej samej. https://de.m.wikipedia.org/wiki/Greta_ThunbergPolska wersja skupia sie na wyliczeniu jej zaburzen..
|
| Wt wrz 24, 2019 17:36 |
|
 |
|
katon
|
proteom napisał(a): Niech jedzie tam pomagac, a nie walczy z mało istotnym problemem. Zmiany klimatyczne są czymś naturalnym, i walka z nim nie ma żadnego sensu, również ekonomicznego. Trzeba sadzić więcej drzew i zwiększyć retencję wodną. No i chronić oraz powiększać rezerwaty przyrody oraz powoli i stopniowo odchodzić od węgla. Właśnie tacy ludzie zmieniają świat na lepsze bo coś robią a mogliby tylko narzekać. No i bardzo istotny to problem i ewidentnie widać że te niekorzystne zmiany szybko postępują.
|
| Wt wrz 24, 2019 17:56 |
|
|
|
 |
|
proteom
|
Kael Cytuj: Spowodowalo to jednak najprawdopodobniej jej radykalna zmiane zycia i priorytetow, kiedy uswiadomila sobie to, co "normalny" czlowiek starannie ignoruje: zmiane klimatu, zniszczenie srodowiska, zasmiecenie calej Ziemi plastykiem itp. Nie ignoruję zmian klimatu, niszczenia przyrody przez czlowieka. Tylko uważam, że poza lansowanie siebie i bycie idolką dla wielu ludzi - niewiele zrobila konkretnego. Cytuj: Oczywiscie, ze dzieci w Jemenie maja gorzej. Co dla nich zrobiles? Nic? To już Bóg i moja rodzina wie, co dl nich zrobiłem. Cytuj: A jesli stopia sie ladolody Grenlandii i Antarktydy, to bedzie dzieciom w Jemenie lepiej czy gorzej? Ulegasz panice. Nawet jak się stopią, to jest to naturalne i nie grozi nam z tego powodu potop. Wahania poziomu oceanu są czymś naturalnym, a wpływ człowieka - znikomy. Cytuj: Greta robi to, co jej wydaje sie dzis najwazniejsze dla niej i jej pokolenia na calej planecie. Jesli ty masz inne priorytety, nikt ci nie zabrania polepszyc losu dzieci w Sudanie czy Jemenie. Problemem człowieka jest grzech. Z tego wynikają liczne problemy, również ze środowiskiem. Mam wrazenie, że ta walka z globalnym ociepleniem dla niektórych stala się namiastką religii. Cytuj: Moze zamiast byc uprzedzonym, bo nie zachowuje sie, jak tobie by sie podobalo, posluchaj co mowi i zastanow sie, czy gdzies nie ma racji. A moze wlasnie ma racje, tylko ta racja jest dla twojego zycia niewygodna? Nie jestem do niej uprzedzony. Po prostu nie popieram jej metod. Z samego gadania i manifestów przyroda nie będzie czystsza. To wymaga systemowych i globalnych zmian. Jeśli cierpi na zespół Aspergera to jej współczuję i stąd może zawężone, specjalistyczne zainteresowania, połączone czasem z obsesyjnym zainteresowaniem jedną dziedziną.
|
| Wt wrz 24, 2019 18:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
I tak przez Holendrów PiS nabił kolejne punkty w kampanii https://sportowefakty.wp.pl/siatkowka/w ... k-sie-zloz
|
| Wt wrz 24, 2019 18:47 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
proteom naprawde uwazasz, ze stopienie ladolodow nie zmieni poziomu oceanow  ? Ze nie zaleje obszarow nadbrzeznych, nie zasoli wod gruntowych, nie spowoduje niekontrolowanej migracji setek milionow ludzi? Oczywiscie, ze najwiekszy wplyw na klimat ma Slonce, ale ludzie od ponad stu lat niszcza jakakolwiek rownowage ekosystemow. Insekty znikaja, ptaki znikaja, plastik jest wszedzie, smieciami z calego swiata nawet Polska jest zasypywana, a rozni (pobozni niewatpliwie )kryminalisci, podpalaja skladowiska, bo nie wierza w "eko-religie". Greta inspiruje mlodych. Nawet jesli tylko stosunkowo niewielka grupa zacznie wreszcie dostrzegac zniszczenia na Ziemi i zmieni swoje konsumpcyjne przyzwyczajenia, to zacznie sie cos zmieniac. Na lepsze dla wszystkich. Gteta ciebie nie inspiruje, bo ty juz zyjesz ekologicznie, kupujesz tylko produkty bio, ograniczasz produkcje smieci, zuzycie pradu i wody i jezdzisz tylko komunikacja publiczna? To wspaniale!
Ostatnio edytowano Wt wrz 24, 2019 19:00 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Wt wrz 24, 2019 18:57 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Przesadzasz. Jednorazowym aktem miłosierdzia nie nabiją sobie za dużo. Raz, że piłka siatkowa w Polsce nie jest tak popularna jak nożna, a więc i kibiców jest mniej. Drugie: myślę, że kibice, którzy krytycznie patrzą na PiS, nie zmienią zdania , zwłaszcza po ostatnich aferach, m.in. Banasia. Zdania propisowskich nic nie zmieni, a skoro są to i nadal będą ich elektoratem.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| Wt wrz 24, 2019 18:59 |
|
 |
|
proteom
|
W sumie moze i dobrze, jak PiS wygra. Rodziny, zwłaszzca wielodzietne, zyskują dzięki niemu finansowo, a ja nie uważam, żeby moje prawa obywatelskie zostały ograniczone. U mnie w rodzinie to wszyscy popierają Pis, ale to wszystko dzieciate i konserwatywne. Pomysły praw dla homoseksualistów - to dla nich szaleństwo i sromota. Poprzyjmy Pis i dajmy im szansę dokończyć reformy.
|
| Wt wrz 24, 2019 19:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No nie wiem. Na widowni są tłumy. A co do afer. To zobacz sondaże. Zreszta zostały dwa tygodnie i będziemy znali prawdę.
|
| Wt wrz 24, 2019 19:03 |
|
 |
|
proteom
|
Kael Cytuj: naprawde uwazasz, ze stopienie ladolodow nie zmieni poziomu oceanow  ? Ze nie zaleje obszarow nadbrzeznych, nie zasoli wod gruntowych, nie spowoduje niekontrolowanej migracji setek milionow ludzi? Rzeczywiście, z obserwacji satelitarnych niezbicie wynika, że zasięg lodowców gwałtownie się kurczy. Prawdą jest również, że średnia temperatura atmosfery w skali globalnej wzrasta, a klimat się ociepla. Należy jednak pamiętać, że nie są to procesy, które zachodzą gwałtownie. Nic nie wskazuje na to, aby w najbliższych dziesięcioleciach obawiać się tak katastrofalnego wzrostu poziomu mórz i oceanów. Zresztą, mamy naprawdę sporo czasu, aby nie tylko możliwie spowalniać te procesy, ale i przygotować się na ich ewentualne skutki - tłumaczy prof. Adam Krężel z Wydziału Oceanografii i Geografii Uniwersytetu Gdańskiego. Czytaj więcej na: https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Ma ... 7.html#triCzy jeśli nawet uznamy, że poziom oceanów będzie dalej rosnąć, to jesteś pewna, że ograniczenie emisji CO2 do zera ze zrodeł kopalnych przez UE zahamuje ten proces? To kwestia wiary. Dodam: bardzo kosztownej. http://stopwiatrakom.eu/aktualnosci/277 ... olska.html
|
| Wt wrz 24, 2019 19:09 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Jockey napisał(a): No nie wiem. Na widowni są tłumy. Tłumy, ale ile to procent wyborców, zakładając, że wszyscy byli przeciwko PiS, a teraz zmienią zdanie? A tak przecież nie jest. Cytuj: A co do afer. To zobacz sondaże. Zreszta zostały dwa tygodnie i będziemy znali prawdę. Sondaż sondażowi nierówny. Twardy elektorat zostanie, bo beton jest pancerny. Jasne dla mnie jest tylko tyle, że PiS wygra i jeśli nie sfałszują wyników, może okazać się, że nie będzie miał większości parlamentarnej. Mnie akurat o to tylko chodzi. W ogóle to zastanawiające są te wysokie wyniki sondaży, bo z kim rozmawiam w realu i necie, to mało kto popiera PiS. Skąd się biorą te procenty? No, chyba że ludzie wstydzą się przyznawać... EDIT: Niech wygra, jestem za, bo kto ma zjeść tę żabę, którą oni ugotowali?
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| Wt wrz 24, 2019 19:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): Tłumy, ale ile to procent wyborców, zakładając, że wszyscy byli przeciwko PiS, a teraz zmienią zdanie? Niezdecydowani to możliwe Małgosiaa napisał(a): Sondaż sondażowi nierówny. Kłamstwa, wierutne kłamstwa statystyki Małgosiaa napisał(a): Twardy elektorat zostanie, bo beton jest pancerny. Dotyczy to każdej opcji Małgosiaa napisał(a): Jasne dla mnie jest tylko tyle, że PiS wygra i jeśli nie sfałszują wyników, może okazać się, że nie będzie miał większości parlamentarnej. Raczej będą mieli. Pytanie czy będą mieli konstytucyjną bo chyba o to grają. PiS jest zawsze niedoszacowany co było widać w poprzednich wyborach. W wielu środowiskach jest wiele osób które wstydzą się że głosują na PiS. I nie rozśmieszaj mnie tym fałszowaniem. PiS tak śpiewał jak przegrywał. Małgosiaa napisał(a): W ogóle to zastanawiające są te wysokie wyniki sondaży, bo z kim rozmawiam w realu i necie, to mało kto popiera PiS. Skąd się biorą te procenty? No, chyba że ludzie wstydzą się przyznawać... Bingo Małgosiaa napisał(a): Niech wygra, jestem za, bo kto ma zjeść tę żabę, którą oni ugotowali? Jak na razie wskaźniki makro są OK. Czas pokaże co będzie dalej.
|
| Wt wrz 24, 2019 19:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
[url][/url]Super, proteom to jak sie przygotowuje Polska na zalanie Zulaw (i nie tylko) za kilkadziesiat lat? A na fame uchodzcow z tych rejonow, gdzie poziom ocesnow podniesie sie szybciej? Arktyka ociepla sie szybciej niz Polsk@, Syberia tez. Wieczna zmarzlina sie topi, skaly w Alpach kruszeja, no ale "polska wies bezpieczna, polska wies spokojna". Bo wiesz, na oceanach sa wyspy, gdzie juz dzis trudno zyc, ze wzgledu na ubytki ladu i zasolenie (niedawno jeszcze) slodkiej wody.
Mozliwe, ze niewiele mozemy zrobic i znikniemy z tego swiata jak na Titaniku, z orkiestra i przytupem, bo wiatraki byly dla nas za drogie, ale sa ludzie, ktorzy uwazaja, ze ciagle mozna i warto probowac cos zmienic. Dzieci twojej rodziny maja naprawde zdrowa przyszlosc? Bez smrodu palonych przez sasiadow smieci, powrotu chorob "dzieki" antyszczepionkowcom i w klimacie przyjaznym do zycia? Dodaj do tego nieprzyjazny nauce czas lekcji w szkolach plus zapasc w sluzbie zdrowia dzieki milosciwie nam panujacym bonzom z PiS, ktorych zadne terminy i kolejki nie obowiazuja i zastanow sie, czy przyszlosc nastepnego pokolenia na pewno bedzie lepsza niz twoja terazniejszosc.
Jockey: wslazniki makro sa ok? Inflacja tez? Skrocenie kolejek do lekarzy? Ceny lekow, takze te dla seniorow (za zlotowke)? To swietnie!
|
| Wt wrz 24, 2019 19:51 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
Jockey napisał(a): Niezdecydowani to możliwe Tak wielu ich jest wśród kibiców siatkówki, że słupki skoczą? Jockey napisał(a): Kłamstwa, wierutne kłamstwa statystyki Co jest kłamstwem? Że sondaż sondażowi nierówny, czy że sondaże kłamią? Jockey napisał(a): Dotyczy to każdej opcji Czy powiedziałam, że nie dotyczy? Teraz rozmawiamy o jednej opcji i nie rozumiem odbijania piłeczki. Jockey napisał(a): I nie rozśmieszaj mnie tym fałszowaniem. PiS tak śpiewał jak przegrywał. W każdym razie ja idę na wybory z własnym długopisem, bo nie zamierzam sprawdzać, czy w lokalu nie będzie ścieralnego. Jockey napisał(a): Jak na razie wskaźniki makro są OK. Czas pokaże co będzie dalej. Jakie makro???? Budownictwo hamuje, przemysł też. Dodaj do tego wzrost płacy minimalnej, co poskutkuje wzrostem płac w ogóle i wzrostem cen (już bardzo urosły i nie licz mi tu ogółem procentów, bo nikt kombajnu nie kupuje codziennie, a chleb i mięso tak), to niedługo będzie jak w latach osiemdziesiątych. Inflacja szaleje.
|
| Wt wrz 24, 2019 20:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Wt wrz 24, 2019 20:37 |
|
|