Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Tego nikt nie wie. Ale na naiwności robią kasę. 150 tys to całkiem fajna kasa. Wkleiłem żeby uczulić ze łowcy jeleni są wszędzie a bazują na ludzkiej dobroczynności.
|
Śr wrz 25, 2019 16:25 |
|
|
|
 |
Tomek44
|
Andy72 napisał(a): Nie czytuję GW Rozumiem, że w latach 90-tych nie czytałeś NIE Urbana i innych tego typu gazet, dzięki czemu dla Ciebie pedofilia w KK była tylko wymysłem postkomunistycznym (nie istniało pojecie "lewak"), bo w żadnej katolickiej prasie nie potwierdzano faktu pedofilii w KK, lecz tylko twierdzono, że "Urban opluwa KK". Oczywiście okazuje się, że Urban pisał prawdę. Pedofilia w KK za JPII miała się doskonale. Tak samo tutaj. To, że nie czytasz GW nie oznacza, że zjawisko opisywane przez Michnika nie istnieje - bo istnieje. O posłance KO, która zrobiła vegebanner piszesz "Biedna chora dziewczyna wykorzystywana przez KO". Więc tym bardziej powinieneś krytykować proboszczów, którzy obiekty kultu religijnego wykorzystują do udzielania poparcia politycznego. A poza tym w czym ta kobieta jest gorsza od proboszcza w Świebodzinie, który zarabiał sobie na tym, że na pomniku Chrystusa Króla były ukryte anteny telefonii komórkowej? W czym ta kobieta jest gorsza od tych proboszczów, którzy wykorzystują budynki sakralne, ponoś "poświęcone Bogu", na urządzenia telefonii komórkowej? Czemu tej kobiecie poświęcacie tak dużo uwagi, a o proboszczach, którzy z budynków sakralnych robią sobie źródło dochodów, czyli jaskinię zbójców, nawet wolicie nie wspominać?
|
Śr wrz 25, 2019 16:42 |
|
 |
Andy72
|
NIE to gazeta szaletowa na świecącym papierze, który się nawet palić nie chce. Za czasów Stanu Wojennego każdy wiedział że "Miś Uszatek" będzie kłamstwa na dobranoc opowiadał,
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Śr wrz 25, 2019 16:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zabawne  - Andy brzydzi się GW, a czytywał NIE Urbana - nawet nie wiedziałam na jakim papierze było drukowane.
|
Śr wrz 25, 2019 17:03 |
|
 |
Andy72
|
NIe treba czytywać by mieć jako-taką orientację
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Śr wrz 25, 2019 17:08 |
|
|
|
 |
katon
|
Tomek44 napisał(a): A co sądzicie o banerach i plakatach wywieszanych przez polityków na budynkach kościelnych? https://wyborcza.pl/7,162657,25231118,p ... =BoxWyboMTCzy to nie jest dopiero pogarda wobec tych wiernych, którzy w swoim mniemaniu chcą szukać Boga w kościele, a znajdują tam PIS... Nic nadzwyczajnego i gdzieś się to zdarza, a redaktorkom płacą za to że takie coś wyszukają bo publika to uwielbia. Swego czasu Tusk postanowił wziąć ślub kościelny ze względu na korzyści polityczne. Na mnie to działa odwrotnie.
|
Śr wrz 25, 2019 21:36 |
|
 |
katon
|
Jockey napisał(a): Tego nikt nie wie. Ale na naiwności robią kasę. 150 tys to całkiem fajna kasa. Wkleiłem żeby uczulić ze łowcy jeleni są wszędzie a bazują na ludzkiej dobroczynności. Łowcy jeleni bazują nie tylko na ludzkiej dobroczynności ale też bazują na przychylności tzw stróżów prawa. Art 286 KK Oszustwo: ''§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.'' Oczywiście te osoby w celu osiągnięcia korzyści finansowej nie doprowadzają do niekorzystnego rozporządzenia cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd ponieważ mamy niezależne i sprawiedliwe sądy i już. Pozdrowienia dla tych którzy manifestowali w obronie niezależnych sądów. Niestety tu się nic nie zmieniło i dalej jest tak samo jak za poprzedników. To państwo funkcjonuje i funkcjonowało na zasadzie PAN, WÓJT i PLEBAN. Biskup nie odpowiada za krycie księży pedofili a pan i wójt są na tyle ważnymi osobistościami że ich prawo nie dotyczy. https://www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU
|
Śr wrz 25, 2019 22:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma to jak kreować sie na Boga wszechwiedzącego i wskazywać jakie intencje kierowały kimś w życiu, choćby przystąpieniem do ślubu kościelnego. Nadto to kpina z sakramentów pokuty i małżeństwa. A jest ponoć taki grzech zwany grzechem p-ko Duchowi Świętemu.
|
Cz wrz 26, 2019 7:14 |
|
 |
bert04
|
katon napisał(a): Niestety tu się nic nie zmieniło i dalej jest tak samo jak za poprzedników.
Ale przecież powinieneś był zauważyć, że to nie była decyzja sądu, ale, uwaga, prokuratury. Nie tych niereformowalnych kradnących 50 zł czy pendrivy patologii i kast ojkofobicznych. Ale posłusznych żołnierzy ministra miłości i prokuratora generalnego w unii personalnej i funkcyjnej. Niemal cztery lata po tych wszystkich dobrych, lepszych i jeszcze lepszych zmian. A tu taki kwiatek. Ponieważ drobnym druczkiem było napisane, że darczyńcy mogą pocałować zbieracza w tyłek, prokuratura jest bezsilna? I tylko osoby bardziej podejrzliwe ode mnie mogą myśleć, że tu jakiś złośliwy prokurator interpretował przepisy tak a nie inaczej ze względu na kontekst polityczny tej kwesty...
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Cz wrz 26, 2019 7:22 |
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): Nie ma to jak kreować sie na Boga wszechwiedzącego i wskazywać jakie intencje kierowały kimś w życiu, choćby przystąpieniem do ślubu kościelnego. Nadto to kpina z sakramentów pokuty i małżeństwa. A jest ponoć taki grzech zwany grzechem p-ko Duchowi Świętemu. Przyjaciel byłego premiera Merkel to ujawnił. No właśnie a jak Alus oskarża Kościół że rozpoczął wojnę z LGBT ze względu na wybory to skąd ta pewność co do intencji?
|
Cz wrz 26, 2019 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Alus napisał(a): Nie ma to jak kreować sie na Boga wszechwiedzącego i wskazywać jakie intencje kierowały kimś w życiu, choćby przystąpieniem do ślubu kościelnego. Nadto to kpina z sakramentów pokuty i małżeństwa. A jest ponoć taki grzech zwany grzechem p-ko Duchowi Świętemu. Przyjaciel byłego premiera Merkel to ujawnił. No właśnie a jak Alus oskarża Kościół że rozpoczął wojnę z LGBT ze względu na wybory to skąd ta pewność co do intencji? Źródło - konkretna wypowiedź, wpis ...kogo???? Merkel - to chyba przyjaciółki? Walkę z LGBT wraz z PiS rozpoczęli kapłani, którzy jak napisał Hołownia zapisali Jezusa do PiS.
|
Cz wrz 26, 2019 9:52 |
|
 |
katon
|
Skoro napisałem przyjaciel to chyba nie przyjaciółki. Jacek Merkel. Mało znany? Zródło The Times.
|
Cz wrz 26, 2019 10:07 |
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): Walkę z LGBT wraz z PiS rozpoczęli kapłani, którzy jak napisał Hołownia zapisali Jezusa do PiS. Pytałem skąd ta pewność intencji że Kościół krytykuje LGBT ze względu na wybory.
|
Cz wrz 26, 2019 10:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Skoro napisałem przyjaciel to chyba nie przyjaciółki. Jacek Merkel. Mało znany? Zródło The Times. Zapomniałam o Jacku Merklu. Ty rzuciłeś tezę - wypowiedź/zapis słów Merkla - na Tobie leży powinność podania konkretnego źródła. Nie wierzę w przypadki - LGBT maszerowali od 2001r, S. Niemiec od 2010r odprawiał "modły", a duchowni "zauważyli" to w momencie hasła wyborczego Kaczyńskiego Precz od Kościoła..precz od naszych rodzin - Ty może sobie uznawać to jako przypadek, Twój wybór.
|
Cz wrz 26, 2019 10:52 |
|
 |
Andy72
|
LGBT to jedno z narzędzi kulturowego marksizmu.
|
Cz wrz 26, 2019 10:59 |
|
|
|