Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 04, 2025 22:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Alus napisał(a):
Jockey napisał(a):

Mam Ci zaserwować wpisy Pawłowicz, prosisz - masz
http://dorzeczy.pl/kraj/115721/pis-pols ... owicz.html
Nie zagłosujesz na PiS, toś nie Polak, ale przywieziony kałmuk na tankach....

I co w związku z tym?
Porównujesz to z wyzywaniem zmarłego? Paradne.

Wt paź 01, 2019 13:29
Jockey napisał(a):
Alus napisał(a):
Jockey napisał(a):

Mam Ci zaserwować wpisy Pawłowicz, prosisz - masz
http://dorzeczy.pl/kraj/115721/pis-pols ... owicz.html
Nie zagłosujesz na PiS, toś nie Polak, ale przywieziony kałmuk na tankach....

I co w związku z tym?
Porównujesz to z wyzywaniem zmarłego? Paradne.

dajesz link z wypowiedzią Sturha o wyborcach PiS, ja pokazuję wypowiedź Pawłowicz odbierającą opozycji prawo do polskości.
Na co Ty dla odmiany piszesz o wyzywaniu zmarłego (zapewne chodzi Ci o śp Morawieckiego), na który też Ci wcześniej odpowiedziałam wskazując jak wyzywano śp Adamowicza.
Wniosek: albo usiłujesz zrobić ze mnie durną idiotkę, albo dyskutujesz sam z sobą w której tylko Ci zawadzam.

Wt paź 01, 2019 14:07
Zaczęłaś przepychankę jak wkleiłem z fb bluzgi na zmarłego wiec nie kręć

Wt paź 01, 2019 14:20
Jockey napisał(a):
Zaczęłaś przepychankę jak wkleiłem z fb bluzgi na zmarłego wiec nie kręć

Ludzie na forum są mocno antypisowsko nastawieni i nawet jak PiS zrobi coś dobrego, to tego nie zauważą. Zresztą działa to i w drugą stronę. Zwolennicy PiS również nie widzą nic dobrego w działaniach PO, a było trochę takich rzeczy w ciągu ich 8 lat rządzenia
Przyjęłam tą opinię dosłownie - podłych wpisom pod adresem śp Morawieckiego, ukazałam podobnie podłe pod adresem śp Pawłowicza - mam rozumieć, że myliłam się. O PIS tylko dobrze, o opozycji tylko nagannie, bo w przeciwnym razie to stosuję przepychanki i kręcenie.

Wt paź 01, 2019 14:36
Alus jak zwykle widzi tylko jedna stronę.

A teraz zmiana tematu
Widać sprawa Banasia i TVN jeszcze się nie skończyła

https://wiadomosci.wp.pl/marian-banas-p ... 205471361a
https://dorzeczy.pl/kraj/115793/marian- ... ttela.html

Aż ciekaw jestem czym to się skończy

Wt paź 01, 2019 19:41
Moderator

Trzeba mieć tupet nie z tej ziemi, aby oszukiwać na podatkach (wynajem za niewielką kwotę z myslą odbicia sobie różnicy przy sprzedaży). Przeciętny Kowalski poszedłby z torbami za taki numer ze skarbówką.
Jak to się skończy? Jak wygra PiS to wiadomo, że konsekwencje poniesie redaktor TVN. No, chyba, że trafi na niexależny sąd, jak w przypadku sędzi Justyny Koski - Janusz: https://oko.press/sedzia-wygrala-z-reso ... LiWUYQFuO8

Wt paź 01, 2019 20:02

Jockey napisał(a):

Opinie o Morawieckich nie powstały dziś.
Zwyczaj, by o zmarłym tylko dobrze albo wcale, odnosi się do zwykłych ludzi, nie polityków.
Na wyjątkową pobłażliwość ( delikatnie mówiąc) Morawieckiego wobec Putina i Rosji, zwracano od dawna uwagę. Nie twórzmy z niego niezłomnego, bo takim nie był. Zawsze byłem opinii, by pomniki stawiać dopiero 50 lat po śmierci.

Śr paź 02, 2019 7:08
Jockey napisał(a):
Alus jak zwykle widzi tylko jedna stronę.

Żałosne.....dla przypomnienia:

Cytuj:
Ludzie na forum są mocno antypisowsko nastawieni i nawet jak PiS zrobi coś dobrego, to tego nie zauważą. Zresztą działa to i w drugą stronę. Zwolennicy PiS również nie widzą nic dobrego w działaniach PO, a było trochę takich rzeczy w ciągu ich 8 lat rządzenia

Cytuj:
Przyjęłam tą opinię dosłownie - podłych wpisom pod adresem śp Morawieckiego, ukazałam podobnie podłe pod adresem śp Pawłowicza - mam rozumieć, że myliłam się. O PIS tylko dobrze, o opozycji tylko nagannie, bo w przeciwnym razie to stosuję przepychanki i kręcenie.

Dalsza jakakolwiek polemika z Tobą utraciła zupełny sens.

Przeciętnemu Kowalskiemu, drobnemu przedsiębiorcy spod Kielc, za długu 25 zł, komornik zajął wszystkie konta i zablokował przyznany kredyt na rozwój firmy.

Śr paź 02, 2019 7:28
Zmieniając z adpersonam które uprawia Alus jak nie ma argumentów.

Państwo które mamy pod rządami PiS jest fatalne i o to nie ma co kruszyć kopii. Tylko betonowy elektorat uważa ze jest wspaniałe. Ale jaka jest propozycja zamiast. Bo patrząc na rynek polityczny to nie widzę. Opozycja przez 4 lata nie wypracowała żadnej alternatywy oprócz powtarzania do znudzenia ze zmienimy to co PiS wprowadził. Ale konkretów brak. Co zmienia jak zmienia? Juz miałem nadzieje ze jak Kidawa Blonska jest podawana w gabinecie cieni to przynajmniej coś się zmieni w przekazie, ze coś pokaże nowego jakaś nowa świeżość ale nic się nie stało. Brakuje mi po stronie opozycji lidera który by pociągnął opozycje. Jak to kiedyś robił Donald Tusk. Niestety swoją polityka kadrowa wewnątrz PO likwidując wszystkich zagrażających nie ma następcy. Zreszta w PiS jest dokładnie to samo i bedą to samo przerabiać jak Kaczyński się wycofa z polityki. Pewnie PiS się rozpadnie na 1000 Partyjek. Ale wracając do koalicji opozycyjnej. Ktoś wskaże realna alternatywę dla PiS? Czy ktoś kto nie chce głosować na PiS ma zostać w domu?
Swojego czasu liczyłem na Kukiza ale rozczarował mnie w poprzednich wyborach koalicja z narodowcami a potem było juz tylko gorzej. Wiele osób miało nadzieje ze Nowoczesna coś zmieni, ze wystrzega się błędów PO i nie bedą się tak kompromitować jak PO wcześniej. Ale Petru postarał się skompromitować .N jeszcze bardziej niż była PO. Na dodatek panie rządzące .N postarały się żeby Schetyna zjadł .N a koalicja KO-PO to tylko fasada w której jest tylko PO.
Socjalizm PiS jest fatalny, ich jedynie słuszny sposób na uzdrowienie Państwa tragedia. Te nocne narady i głosowania żeby koniecznie przepchnąć jakaś ustawę. A mam prośbę do zwolenników PiS pokażcie chociaż jedna ustawę która PiS wprowadził w ciągu tych 4 lat i która nie była pisana na kolanie i nie trzeba było jej od razu nowelizować.
A do zwolenników PO może warto najpierw zbudować jakiś program i przebić się z nim do społeczeństwa zamiast ścigać się z PiS w obietnicach rozdawania kasy. Bo czym innym jest sześciopak Schetyny.

Zapomniałem dodać interesuje mnie taka oferta która będzie zgodna z nauczaniem katolickim i z moralnością chrześcijańska czyli z automatu skreślam tych którzy są przeciw obronie życia i legalizacji związków homoseksualistów.

Śr paź 02, 2019 8:50

Jockey napisał(a):
a koalicja KO-PO to tylko fasada w której jest tylko PO.

No racja, PiS działa o tyle jawniej, że plankton prawicowy startuje z jej list, a nie z jakichś koalicji. Niektórzy, jak Prawica Rzeczypospolitej, się na tym już przejechali.

Cytuj:
A do zwolenników PO może warto najpierw zbudować jakiś program i przebić się z nim do społeczeństwa zamiast ścigać się z PiS w obietnicach rozdawania kasy. Bo czym innym jest sześciopak Schetyny.

Są różne spekulacje na temat taktyki Schetyny, łącznie z tą, że chce oddać wybory walkowerem. Ja preferuję jednak tezę, że chce tak pokerowo podbijać w tej licytacji tak długo, aż PiS się przelicytuje w obietnicach.

Cytuj:
Zapomniałem dodać interesuje mnie taka oferta która będzie zgodna z nauczaniem katolickim i z moralnością chrześcijańska czyli z automatu skreślam tych którzy są przeciw obronie życia i legalizacji związków homoseksualistów.

Jockey, nie podejrzewałem Ciebie o taki modernizm. No bo to nie może być przeklawiaturzenie, co nie?

...

(Koh 3:1nn)

Śr paź 02, 2019 11:04
Skreślam z listy możliwych do zagłosowania.

Śr paź 02, 2019 12:12

Jockey napisał(a):
Skreślam z listy możliwych do zagłosowania.

Ech Jockey... W polskiej polityce partie będące przeciw obronie życia poczętego w każdym przypadku są też za legalizacją związków jednopłciowych. A partie będące za obroną życia poczętego w każdym przypadku są przeciw legalizacji związków jednopłciowych. Wiem, że czepiam się przejęzyczenia, ale ciekawe jest, że jeszcze nie zauważyłeś.

Teraz idź i nie rób takiego byka więcej ;-)

...

Śr paź 02, 2019 13:49

EDIT: Na marginesie, (nieformalne) związki jednopłciowe nie są nielegalne, homoseksualizm w Polsce jest niekaralny od 1918. Natomiast zapewne masz na myśli legalizację związków formalnych, czyli homo-małżeństwa.

...

Śr paź 02, 2019 14:00
post pisany z telefonu więc

Śr paź 02, 2019 14:10
A Wałęsa popisał się jak zwykle swoim prostactwem
https://polskatimes.pl/kornel-morawieck ... 1-14468021

A tego nie bardzo rozumiem. Ale w jakim celu?
https://wiadomosci.wp.pl/trumna-z-ciale ... 981492353a

Śr paź 02, 2019 14:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 976  Następna strona