Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Zadziwiające jest to że ekskomunikować Franco, chcą osoby które nie kryją swojej sympatii do rządu totalitarnego państwa. Jakim była II Rzepublika Hiszpańska. Ale to Franco był zbrodniarzem bo pogonił ze swojego kraju skrajnych komunistów i faszystów. Tak tak, faszystów z Fallangi  . No ale cóż, lewica która z Hiszpanii została pognana musiała dać upust swojej nienawiści do Franko, i trzeba było zrobić mu złą prasę Jak to jest że na temat Franko, wypowiadają się osoby które w życiu nie przycztały nawet jednego rzetelnego artykułu na jego temat?
|
| Pt paź 04, 2019 17:00 |
|
|
|
 |
|
katon
|
subadam napisał(a): To wlasnie jest dosc rozpowszechniony poglad, zarowno w sferach rzadowych jak wsrod parlamentarzystow i publiki, ze kazda podwyzka podatku musi skutkowac wzrostem dochodow. Skutkować nie musi bo jak zbyt duże podatki to rośnie szara strefa i zależy też od koniunktury. subadam napisał(a): Obecna biegunka prawodawstwa pisowskiego to efekt takiego myslenia, ze prawdziwe zycie da sie wtloczyc w przepisy pisanych na kolanie ustaw i rozporzadzen - nie da sie i caly ten zlom po zmianie wladzy trzeba bedzie po prostu wyrzucic. Sprawdz sobie ile w ciagu tych 4 lat stworzono roznych przepisow - przeczytac sie tego nie da, bo nikt nie ma takich mozliwosci fizycznych, zreszta parlamentarzysci PiS tez czesto nie sa w stanie przeczytac tego co przeglosowuja. Dla mnie to nastepna cecha rzadow PiS bedaca jako zywo odzwierciedleniem praktyk PRL ( wlacznie z dzialaniem tego sejmu pod dyktando jednego posla ). Doskonale to wiem ale to inna kwestia i to jest rzeczywiście chore lecz nie może to wybielić błędów czy też celowych nadużyć poprzedników.
|
| Pt paź 04, 2019 17:02 |
|
 |
|
subadam
|
A czy ja pisze ze to ma kogokolwiek wybielic. Taka dygresja o pracy obecnego sejmu mi sie napisala.
|
| Pt paź 04, 2019 17:13 |
|
|
|
 |
|
katon
|
No w porządku.
|
| Pt paź 04, 2019 17:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wałęsa to ukryta opcja PiS w PO. Inaczej nie da się podsumować jego wystąpienia na tydzień przed wyborami i dzień po pogrzebie Kornela.
|
| N paź 06, 2019 15:46 |
|
|
|
 |
|
pom
|
12 refleksji po taśmie z Neumannemhttps://wpolityce.pl/polityka/466748-sa ... e-neumannaCytuj: Sądy mają zostać po staremu, bo dzięki temu nasi koledzy mający kłopoty z prawem, unikną kary. Rozumiemy się? Sądy mają tak pracować, by do wyborów (każdych kolejnych – o to chodzi) nie rozstrzygać żadnej sprawy. Tak mają wyglądać niezawisłość i demokracja. ... Tam obowiązuje żelazna zasada: każdy lepszy, nawet złodziej, byle nie pisowiec. Nieuczciwość działacza nie ma znaczenia, dopóki udaje się nie zainteresować nią zbyt wielu ludzi.
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
| N paź 06, 2019 15:59 |
|
 |
|
katon
|
Teraz sądy są po nowemu i dalej lipa.
|
| N paź 06, 2019 16:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A Neumann, w przeciwieństwie do umoczonych w różne afery pisowców, zadecydował o rezygnacji w funkcji przewodniczącego klubu PO-KO.
|
| N paź 06, 2019 17:48 |
|
 |
|
pom
|
Pochwalam, dobra decyzja. 
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
| N paź 06, 2019 18:11 |
|
 |
|
katon
|
Alus napisał(a): A Neumann, w przeciwieństwie do umoczonych w różne afery pisowców, zadecydował o rezygnacji w funkcji przewodniczącego klubu PO-KO. A Kuchciński niezrezygnował?
|
| N paź 06, 2019 18:39 |
|
 |
|
pom
|
Nie jest Marszałkiem Sejmu już. Cytuj: 7 sierpnia 2019 prokuratura wszczęła postępowanie sprawdzające w sprawie lotów Marka Kuchcińskiego[49].
9 sierpnia 2019 roku złożył rezygnację z funkcji Marszałka Sejmu[50]. https://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Kuchci%C5%84ski@Alus Czy Ty potrafisz równo traktować innych?
|
| N paź 06, 2019 18:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Złożył rezygnację pod wpływem nacisków dotyczących nieuzasadnionych lotów ze statusem HEAD.
|
| N paź 06, 2019 19:35 |
|
 |
|
pom
|
Jakoś nie słyszałem, by Neumann zrezygnował przed upublicznieniem taśm. A mnie najbardziej martwi ta sprawa. Cytuj: "Kasta" zawsze pomoże? Neumann zapewnia: Sądy dzisiaj – ja ci gwarantuję – nie rozstrzygną żadnej sprawy przed wyborami https://wpolityce.pl/polityka/466683-ne ... d-wyboramiCzy to przejęzyczenie? Cytuj: Sławomir Neumann:… Reszta to są goście, którzy mogą trafić do sądu z aktem oskarżenia, a sądy dzisiaj – ja ci gwarantuję – nie rozstrzygną żadnej sprawy przed wyborami.Żadnej. Przez rok nie zrobią ku*a nic. Będą prowadzić sprawy – i chj. To jest więcej niż niepokojące i wymaga naprawdę bardzo gruntownej reformy Sądownictwa w Polsce. To mi pachnie masonerią.
|
| N paź 06, 2019 19:46 |
|
 |
|
subadam
|
A mnie to pachnie niezwykle dlugimi procesami w Polsce, specjalnie tymi z powodztwa cywilnego, ktorych dlugosc od wprowadzenie pisowskiej deformy sadow zdecydowanie wzrosla.
|
| N paź 06, 2019 20:39 |
|
 |
|
pom
|
pom napisał(a): https://wpolityce.pl/polityka/466683-ne ... d-wyboramiCzy to przejęzyczenie? Cytuj: Sławomir Neumann:… Reszta to są goście, którzy mogą trafić do sądu z aktem oskarżenia, a sądy dzisiaj – ja ci gwarantuję – nie rozstrzygną żadnej sprawy przed wyborami.Żadnej. Przez rok nie zrobią ku*a nic. Będą prowadzić sprawy – i chj. To jest więcej niż niepokojące i wymaga naprawdę bardzo gruntownej reformy Sądownictwa w Polsce. To mi pachnie masonerią. W zasadzie to mi nie pachnie, tylko cuchnie masonerią.
|
| N paź 06, 2019 20:49 |
|
|
|