Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 05, 2025 4:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Wybory 2010
A co myślicie o tym, że 4-go lipca zagra Orkiestra Owsiaka i będzie zbierać pieniadze na powodzian ?
Jak mówi sam Owsiak, w tym czasie będzie zachęcał do pójścia na wybory. Czy ten termin jest przypadkowy ?

Wt cze 22, 2010 19:52
Gita 2, co za problem? Jezeli PO taki podatek by wprowadzil (na marginesie, moze jakies konkrety, skad twoja pewnosc, ze PO ma to w programie?) to potem na fali buntu spolecznego wygra PiS i na pewno ow niesprawiedliwy podatek zniesie.
A na razie nie ma co straszyc teoretycznymi niebezpieczenstwami monopolu PO na wladze, jezeli nie ma sie konkretow. Konkrety to mysmy juz mieli, jak monopol mial PiS.

Wt cze 22, 2010 20:03
zbanowana na stałe

Kamala ,

oddział został sprywatyzowany ,bo szpital był zadłużony i nie było kasy na jego spłacenie , Marszałek nie dostał kasy z budżetu od rządu,więc dyrektor go sprzedał prywatnemu przedsiębiorcy ,teraz robi swoje, a kto w nim pracuje to nie wiem,wiem tylko,że dotychczasowi ludzie zostali pozwalniani. Z tego,co wiem z laboratorium ma się stać to samo.

Kamala napisał(a):
"Opracowania" historyczne moga byc tendencyjne, ale warto je - moim zdaniem - czytac, bo jakies fakty musza podawac. A czesto owe fakty sa dla czlowieka "z ulicy", ktory zna np sytuacje Solidarnosci w Radomiu, ale juz nie w Gdansku czy w Szczecinie nieznane. Interpretacja owych faktow, to juz zupelnie inna historia i tu warto byc krytycznym.
Ale nie ma co nasladowac Walesy, ktory kiedys zapytany dlaczego nie czyta ksiazek powiedzial (cytuje z pamieci): "Raz powiedzialem cos, co przeczytalem w ksiazce i to byla nieprawda. Od tej pory ksiazek nie czytam". To juz przesada w druga strone. Znajomosc faktow nikomu nie zaszkodzi.

nie , no ja się zgadzam,że warto czytać, tylko trzeba to czasem sprawdzić.
ja wcześniej tego nie robiłam, wierzyłam w niektóre brednie, teraz
sprawdzam je w różnych wiarygodnych źródłach, jak choćby to, o czym pisałam.
Bo potem się niektórym śnią sny , że Pyjasa niby te schody pobiły ze skutkiem śmiertelnym.

Ukyo- co do mądrości robotników to się zgodzę - no, tak jak mówiłam z Wałęsą, wielu z nich to byli prości ludzie ,którym się dawało do odbębnienia robotę, pracowało się tyle i tyle, dostawali kasę i tyle, wiem,co masz na myśli,też o tym myślałam, sam mój ojciec o tym wiele razy mówił, dlatego przypuszczam,że Wałęsa nie tyle chciał zostawić komuchów w rządzie- co po prostu oni mu mówili zrób tak i tak- i on ufał im i to zrobił, być może nawet mówili,że tak jest dobrze i tak mu się wydawało,a na koniec ,że tak powiem zrobili go w konia, ale przypuszczam,że właśnie dlatego został zmanipulowany. Wiedza to potęga. Zgadzam się tez z tym,że w przeciwieństwie do " Solidarności" wiele ludzi z PZPR miało większą wiedzę, bo podczas,gdy nasi pracowali ręcznie w fabrykach , w dodatku produkując niepotrzebne rzeczy ( po co np budowana była HUTA KATOWICE? komu była potrzebna? nie było czym sznurka niby obwiązać , a różnych szmat produkowali od cholery) ,przecież te wszystkie produkcje to był pic na wodę,produkowało się to nie wiadomo po co,do niczego się to nie nadawało. Produkcja dla produkcji, miejsce pracy,dla miejsca pracy. Natomiast tamci czytali, a wiadomo,władza to potęga, natomiast dużo dawało bywanie z bardziej oczytanymi. Mój ojciec sam mi powtarza,że on jak wchodził w " S" też przecież co on gowno wiedział o polityce? ale dzięki byciu w tym, oraz wielu ludziach trochę się obył , aczkolwiek sam twierdzi,że geniuszem nie jest,a Wałęsa nie przemyślał i dał z siebie zrobić głupka. Do dziś mu ta etykietka została, a on dalej nie wyciągnął wniosków.

Ukyo- a Ty jesteś w ogóle za KRUSEM?
I możliwe,że możesz mieć rację, ale z drugiej strony- " ktoś to musiał robić",
bo tak to jest z chwastami, żeby nie odrastały trzeba je co chwila obcinać,
jestem zdania,że gdyby po 89 nie wyrosło tylu zdrajców i wiele osób nie szłoby
na cholerne ustępstwa ( dla korzyści czy manipulacji) to dziś walka byłaby o wiele
mniejsza ,bo i o wiele mniej chwastów ,by było. Dlatego kropla wciąż drąży skałę....
niektórym się to już nudzi, ja niby też cierpliwości nie mam,ale tak trzeba.

co do prezydentury- to już mówiłam- tylko po to,by nie dać monopolu PO.
Niektórzy chcieliby zobaczyć " jakby to było", ale ja wolę nie patrzeć, wolę
uprzedzić bolesne skutki( a tak może być- i nie zwracam się do nikogo,żeby nie było,że
straszę,to tylko moje prognozy).

natomiast ubolewam nad faktem,że musiał zrzec się f-cji prezesa.
Ja tylko czekam na wybory parlamentarne.
poza tym bawi mnie to ,że wszyscy uwierzyli w tą całą lewicowość- przecież
trzeba puścić zalotne oczko do SLD ,żeby głosy przeszły na JARKA- no ludzie....
taki prosty zabieg nie od dziś stosowany przez PiS.
to jest gierka, ale TVN mówi ,że to LEWICOWOŚĆ- więc ludzie powtarzają jak papugi.

a co do jeszcze starych czasów- pamiętam jak wygnaliśmy wtedy komuchów z biur, a oni trzęśli się ze strachu,że ich w Sanie utopimy ,a myśmy ich puścili do domu. tacy byliśmy zacietrzewieni i mściwi.

Ukyo,
ja nie szukam idoli, ja po prostu jestem niezmiennie po jednej stronie.

Ukyo napisał(a):
Aha, i Julka, bardziej cenie sobie tych działaczy S, którzy z narażeniem życia szli na pierwszy ogien, niż "spijaczy smietanki", którzy po 1989 roku przyszli sobie na gotowe a teraz robia z siebie wielkich reformatorów.

o kim mówisz? o Kaczyńskich? Przecież to oni namówili Wałęsę do Prezydentury i to dzięki samym sobie osiągnęli sukces,wcześniej mieli zasługi w " S" i w " KORze".
Poza tym oni nigdy nie uważali , ani nie uważają się za bohaterów. Nigdy sobie tego nie przypisywali, rozżalony za to jest Wałęsa, który myśli ,że " S" to tylko on . W dużej mierze, tak został wybrany na przywódcę - ale za nim stało setki innych,o tym zapomniał.
Poza tym nie wspomnę ,co było dalej..
A teraz pojawia się z Matką Boską w klapie szerząc obłudę. Wystarczy poczytać jego wypowiedzi dla mediów i prasy- no przecież jest żałosny już nie patrząc na sympatie i antypatie,ale jego porażka jest w dużym stopniu brakiem wiedzy i manipulacją,ale trochę też zwykłą głupotą.
a co do BLIDY- teraz jakoś PO nie zależy na wyjaśnieniu sprawy i dobrze wiadomo dlaczego !!

Alus napisał(a):
J. Urban nazwał woltę J. Kaczyńskiego "aktem bezczelności politycznej, której świat nie widział" :D

no tak poczucie humoru,adekwatne do poziomu wypowiedzi. ten sam Urban, który nazwał papieża "Breżniewem Watykanu" i " żywym trupem".

Poza tym Kamala, mówisz,że nie ma ,co straszyć monopolem PO, ale zaraz po 10 kwietnia zaczęła się fala: obsadzanie ludzi w kancelarii bądź ich wyrzucanie, głupia ,niepotrzebna RBN,
genialny Belka ,który wg. Tuska,jeszcze tak nie dawno " był komuchem", KRRiT i IPN, na które od dawna polowało PO , a także RPO. Nie zdziwiłabym się jakby po wyborach nagle Bronek zmienił zdanie i stwierdził: " no to prywatyzujemy ! " . Poza tym nikt nie urodził się wczoraj.

a Ukyo , sprawa wyzysku i nierównych szans odnośnie kiosków i takich typu TESCO to nic innego jak wytwór PO, na który jesteś chętna głosować.

Ostatnio edytowano Wt cze 22, 2010 20:29 przez *Julka*, łącznie edytowano 1 raz

Wt cze 22, 2010 20:14
Gita2 napisał(a):
Alus! Myślałam, że masz nieco więcej oleju w glowie i wiesz o tym, ze Twoja partia chce ten podatek wprowadzić, a będzie to mogła zrobic, jeśli będzie miała pełną władze, a więc jeśli zmanipulowany naród wybierze Komorowskiego.
A w ogóle to sie zdecyduj, kto straszy podatkiem katastralnym: RM, czy dzwoniące do radia emerytki???
P.S Na temat podatku katastralnego mozesz się dowiedziec wpisują w wyszukiwarkę: podatek katastralny.

Od poczatku lat 90-tych słyszałam o tym podatku.
Aby wprowadzić podatek nie wystarczy premier i prezydent z jednej partii.
Wszystkie zmiany podatkowe wprowadza parlament - jak narazie PO nie ma większości.
A za rok wybory....nie sądzę, aby któraś partia uzyskała większośc pozwalająca rządzić samodzielnie i mieć 2/3 głosów w sejmie, aby przeforsowac samodzielnie zmiany.
Jak widzisz oleju mi nie brakuje, i iluzoryczne strachy na mnie nie działają.
Cytuj:
no tak poczucie humoru,adekwatne do poziomu wypowiedzi. ten sam Urban, który nazwał papieża "Breżniewem Watykanu" i " żywym trupem".

I do tegoż Urbana Twój prezes "puszcza zalotne oczko" aby pozyskać jego głos.
Z czego Urban kpi w żywe oczy ubawiony po pachy (dzisiejsza wypowiedź).

Wt cze 22, 2010 20:27
zbanowana na stałe

Urban siedzi na zbyt wysokiej emeryturze, a PiS nie jest lewicowy,tylko czeka na głosy od Napieralskiego. Dziękuję za uwagę. A Twoje wypowiedzi Alus niestety nigdy już nie będą poważne,gdyż na niepoważnego zdążyłeś się wykreować.

Wt cze 22, 2010 20:31

Julka - w szeregach S także byli inteligenci, o nich mi chodziło. Solidarnośc zwycięzyła i zaczęły sie przepychanki o władzę i, niestety, silniejsi okazali się ci najbardziej bezczelni choc niekoniecznie o większej wiedzy.

Nie wiem czy "jestem za KRUS-em" ale na pewno wiem, ze nalezy go oczyścic i zreformowac, tak samo ZUS. Jednak zmiany wymagają pewnych "ofiar" i niewykluczone, ze majstrowanie przy instytucjach socjalnych skończyłoby się gigantycznym spadkiem popracia dla reformatorów - tu Kaczyńskiego. I to kolejny dowód na jego działanie "po łebkach" - tam gdzie jest łatwiej, gdzie poparcia się nie straci można działac, natomiast każda kolejna władza skrzętnie omija te rzeczywiste problemy.
Oczywiscie, w tym miejscu nie twierdze, ze tylko Kaczyński jest taki podły, zas reszta oczywiscie od razu z piesnia na ustach gotowa jest, nawet za cenę poparcia w przyszłej kadencji, reformowac i ulepszac kraj. Chce tylko zwrócic Waszą uwage na to, ze pod tym wgledem nie rózni sie on od innych, ale to własnie Jarek najbardziej krzyczy o tym, jakie to wszystko wokół jest straszne i tylko on jest w stanie zapobiec licznym nieszczęściom.

Po '89 roku wiele rzeczy zabagniono, wiele rzeczy utracono - tu się całkowicie zgadzam. ale własnie dlatego tak bardzo nie podoba mi się postawa Kaczynskich - niegdys współtwórców, dzisiaj największych krytyków tamtych lat, skutecznie wykorzystujących społeczna amnezję najuboższych i najgorzej wykształconych warstw społeczeństwa.

A na koniec wskaże pewna niescisłość. Kaczyńscy nie bali się obsadzic na stanowisku szefa państwa AGENTA, a teraz Ty, w spokojniejszych czasach, obawiasz się jakiegos Komorowskiego? ;)

EDIT - o ile wiem, na to narzekał juz mój tata w czasach, keidy pierwsze amrkety się pojawiły. Jakies gigantyczne ulgi dla tych ogromnych sklepów sprawiły, że co kilka alt zmieniały nazwę żeby nadal unikac płacenia. Wątpię że juz wtedy była PO. ;)

Wt cze 22, 2010 20:34
zbanowana na stałe

Ukyo napisał(a):
A na koniec wskaże pewna niescisłość. Kaczyńscy nie bali się obsadzic na stanowisku szefa państwa AGENTA, a teraz Ty, w spokojniejszych czasach, obawiasz się jakiegos Komorowskiego? ;)

ale chodzi Ci o Wałęsę? na temat jego agentury wypowiadałam się na poprzednich stronach,więc się nie będę powtarzać.

Cytuj:
Po '89 roku wiele rzeczy zabagniono, wiele rzeczy utracono - tu się całkowicie zgadzam. ale własnie dlatego tak bardzo nie podoba mi się postawa Kaczynskich - niegdys współtwórców, dzisiaj największych krytyków tamtych lat, skutecznie wykorzystujących społeczna amnezję najuboższych i najgorzej wykształconych warstw społeczeństwa.

Poza tym nie rozumiem o co Ci chodzi - tak walczyli o wolną Polskę, a ,że krytykują- no
właśnie dlatego walczyli, ponieważ tamte czasy nie były godne pochwalenia czegokolwiek.
zarzucanie im dojścia do władzy ,kiedy tak naprawdę nic niby nie zrobili- albo zrobili mniej od
tych prostych ludzi,którzy narażali życie jest jakimś nonsensem.
Kaczyńscy sami zapracowali sobie na to,co osiągnęli i nikogo nie wykorzystali.
To oni olali Wałęsę i założyli później Porozumienie Centrum,z którego dziś wywodzi się
obecny PiS. A Wałęsa nigdy by sam nie podjął decyzji o kandydowaniu na Prezydenta,
czekał tylko aż go ktoś popchnie do tej decyzji.

Ukyo - a co do TESCO i tak dalej... to dlatego,że stare władze ,które wtedy działały , to pokoleniowo to samo ,co dziś PO :)

szlag mnie trafia jak słyszę " nieeee no komuchów już nie ma, co Ty są liberały ,a SLD i PSL nieeee to nie komuchyyy no coś Ty..." to samo jest z mediami.

Wt cze 22, 2010 20:39
Cytuj:
Urban siedzi na zbyt wysokiej emeryturze, a PiS nie jest lewicowy,tylko czeka na głosy od Napieralskiego. Dziękuję za uwagę. A Twoje wypowiedzi Alus niestety nigdy już nie będą poważne,gdyż na niepoważnego zdążyłeś się wykreować.

Urban niezależnie emerytura czy czynne działanie, zawsze był i będzie poskomunistą, którą dziś tak pieszczotliwie J. Kaczyński nazywa bliską sobie lewicą.
Urban i Senyszyn na "puszczane zalotnie oczka" mówią jednym głosem :D :lol:
http://www.tvn24.pl/-1,1661884,0,1,seny ... omosc.html

Wt cze 22, 2010 20:47
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
Urban niezależnie emerytura czy czynne działanie, zawsze był i będzie poskomunistą, którą dziś tak pieszczotliwie J. Kaczyński nazywa bliską sobie lewicą.

czeka na głosy, pieścić musi aż do 4 lipca. powtórny sukces z 2005 musi się udać
Komorowski już siedzi i zastanawia się jak tu przekonać Napieralskiego,by oddał na niego głos lub przekonał do tego jego elektorat.
a co do zmiany z " postkomunisty na lewicę" - na ironii się nie znasz? oczywiście z uśmiechem i puszczeniem oczka, bo Napieralski lubi kokieterię, a teraz może się bawić, więc czemu nie ?
patrząc zresztą na to jak PiS w I turze z tak pięknym wynikiem odrobiła straty dotychczasowe i niechęć ludzi to jest to sukces większy niż jakby Napieralski został Prezydentem( no dobra teraz szydze , ale sukces to sukces :P ).

Wt cze 22, 2010 21:07
Cytuj:
czeka na głosy, pieścić musi aż do 4 lipca. powtórny sukces z 2005 musi się udać ....co do zmiany z "postkomuny na lewicę" - na ironii sie nie znasz?

To podpowiedz jeszcze prezesowi, że po Szczecinie (1970, 1980r) , Radomiu (1976r warchoły, ścieżki zdrowia) musi kolejno zalecać pokochanie komuny w Poznaniu (1956r), Gdańsku (1970,1980)w kopalni "Wójek" (1981r).....może oni poznają się na ironii i wyburzą już niepotrzebne pomniki ofiar.

Wt cze 22, 2010 22:17
zbanowana na stałe

oni wiedzą,że to na potrzeby kampanii.

Wt cze 22, 2010 22:22
*Julka* napisał(a):
oni wiedzą,że to na potrzeby kampanii.

Czyli wiedzą, że kłamstwo w kampanii nabiera znaczenia sacrum?.....tylko kto jest oszukiwany postkomuna czy ofiary systemu komunistycznego?

Wt cze 22, 2010 22:27

Julka, no własnie. Cel uswięca srodki czyli "po trupach do celu"? Wybacz, ale to przesada.
Ale ja chyba wiem o co chodzi. Tez przez chwilkę liczyłam na to, ze będę mogła z czystym sumieniem zagłosowac na Bronka Komorowskiego, bo ubzdurało mi sie, ze jest wykształconym dzentelmenem o przyjemnym głosie. Rzeczywstośc jednak okazała się brutalna i chwilkę mi zajeło uzmysłowienie sobie, że "kaszaloty" były nieeleganckie, ze strzelał do zwierząt i zaliczył pare innych wpadek. Nadal mam zamiar na niego głosowac, ale na siłe juz nie gloryfikuję jego osoby. Spójrz krytyczniej na Jarka - w tym wypadku (po raz kolejny) dla poparcia wyparł się swojej ideologii - tego, na czym budował swoja polityczna karierę.

A sceptykom daje znów sygnał, ze zalezy mu jednie na władzy i dla niej jest gotów zawrzec pakt z samym diabłem.

Eeee, Oleksego wychwalał??

co do Twojego zdania o przeszłości braci. Cóz, każdy widzi i interpretuje jak chce pewne wydarzenia. Ze swojej strony polecam Ci zainteresowanie sposobem, w jaki zdobywano finanse dla PC na Pomorzu. Sama więcej nie napiszę bo nie czuję się w tym temacie akurat kompetentna. Na razie jednak za bracmi mam jedynie słowa ich samych, oraz zwolenników, natomiast przeciw nim o wiele więcej - wydarzeń, swiadectw czy wreszcie charakterów samych Kaczynskich. dla mnie to za mało aby porzucic mysli o mnie do końca czystej grze, jaką prowadzili i obecnie prowadzi Jarosław.

A tak serio - piszesz że to na potrzeby kampanii... Czyli masz mnie za idiotkę? No bo skoro on tak mówi tylko po to, zeby na chwilkę zdobyc kilka głosów to znaczy, ze oszukuje część społeczeństwa które głosowało na Napieralskiego, albo uważa ich za durniów, którzy, nie wiem? docenia jego talent do chwilowego podlizywania się, czy może po prostu naiwnie uwierzą a tacy jak Ty świadomi wyborcy będa się smiać z fanów "komucha"? Bo nie rozumiem po co ta szopka skoro wszyscy wiedza, ze jest udawana... ;)

Ostatnio edytowano Wt cze 22, 2010 22:47 przez Ukyo, łącznie edytowano 1 raz

Wt cze 22, 2010 22:43
zbanowana na stałe

ale on się jej nie wyparł. Nie ważne jest to,co mówi,że jest za lewicą, ważne jest ,co rzeczywiście myśli i co może zrobić dla Polski i Polaków. A ten program znamy od lat.
Danie się nabrać na PRowskie " Kaczyński zmienił poglądy" wymaga tu głębokiego śmiechu i przynajmniej wychodzi kto naprawdę ma ukształtowany światopogląd i wie co i jak,a kto
jeszcze "raczkuje" bądź jest niezdecydowany- ewentualnie można nim manipulować-
można jutro w mediach powiedzieć,że SLD ogłasza się prawicowe,poleci się dwudniową
socjotechniczną propagandą i ludzie obrażą się ,że SLD to zdrajcy.
Co do "gry na rzecz kampanii" - tak się robi od zawsze.
PO robi to samo i robiło też. Jak by trzeba było PO podlizywała by się
Napieralskiemu i po części to robi,ale kiepsko,bo wie ,że Napieralski średnio się kwapi,
zwłaszcza,że zrobił ,by z siebie durnia przed Cimoszewiczem,zwłaszcza,że nie doczekał się przeprosin od Schetyny.
A co do Jarka- on nikogo nie oszukuje. Polacy,którzy stoją za nim wiedzą jaki jest jego program
,bo jest taki sam ,a przynajmniej w podstawowych kwestiach- od 20 lat.
Gdyby nie zrobił -przyznaję- feralnej koalicji z Samoobroną i LPRem to nie
zdobyłby większości w rządzie, a WSI istniałoby nadal , a emerytur komuchom dalej
by nie zmniejszono- bo stało się to dzięki braciom.
Oni tez nie są tacy głupi,by się od zaraz sprzedawać, dziewczyno! jako jedni z nielicznych nie dali się sprzedać w najbardziej do tego podatnych czasach.
nie takie kawałki się w polityce działy.
Poza tym nie pamiętam byście protestowali jak PO dochodziła do władzy za pomocą Smoleńska- a granie tragicznie zmarłymi jest o wiele większym tupetem!

Ostatnio edytowano Wt cze 22, 2010 23:00 przez *Julka*, łącznie edytowano 11 razy

Wt cze 22, 2010 22:46

Czyli masz między innymi mnie za głupia? ;)

http://news.money.pl/artykul/jasinski;u ... 20920.html
wiecej o długach PC i dziwnej sprawie lokalu wynajmowanego od Prasa-Ksiązka-Ruch w latach 90-tych...

Wt cze 22, 2010 22:47
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 89  Następna strona