Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 10, 2025 19:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 World Trade Center 
Autor Wiadomość

Post World Trade Center
Powiem wam, ze w życiu jest już chyba niewiele rzeczy, które mogą mnie zaskoczyć. jest jednak coś co sprawiło, że poczułem prawdziwego kopniaka w mózg. Mianowicie obejrzałem dokumentalny film o wydarzeniach z 11 09 2001 w zupełnie nowym świetle. Tytuł tego filmu to "911 - Loose Change"
Nawet nie jesteście w stanie sobie wyobrazić co można usłyszeć i zobaczeć w tym filmie. Jest to film, który obala oficjalną wersję wydarzeń, a ukazaje co naprawdę zaszło tamtego feralnego dnia.
Znajomy z USA powiedział mi, że dokument ten otworzył oczy milionom Amerykanów, którzy dzielnie popierali Busha.
Poniżej link do stronki, mały przedsmak tego co mozna zobaczyć w 911 - Loose Change.

http://pentagon.hotnews.pl/

Film można spokojnie zassać z internetu. Jest darmowy i można go bez problemu udostępniać innym użytkownikom. Naprawdę godny polecenia.

Wt lis 21, 2006 0:08

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 9146455453

link do filmu 911 - Loose Change

Wt lis 21, 2006 0:12

Sciema i propaganda w dodatku stara jak Troja - rychło w czas się obudziłeś z tym chłamem.

Wt lis 21, 2006 9:36

Nie wiem czy taka stara jak troja. Film jest z tego roku. jeżeli widziałeś film to wyjaśnij mi co jest ściemą a co nie??
Ba ja na przykład nie widze na zdjęciach szczątków samolotu, który rzekomo uderzył w pentagon, jest tylko niedurza dziura w ścianie i nic po za tym.

Wt lis 21, 2006 11:54

A ja na przykład nie mam ochoty ani czasu na pisanie elaboratów i wyjaśnianie dlaczego takie teorie spiskowe są idiotyzmem, udowadniania że na WTC nie było UFO ani diabła.
Jest o tym od cholery w necie - jak zwykle śmieci namnażają się najszybciej.
Widać że naiwnych Jasiów jest jest jednak dość na świecie.
A że naiwne Jasie same myśleć nie potrafią i wierzą w każdą pierdołę...

Wt lis 21, 2006 13:08

Bo ja wiem. Nie wierzę w żadne teorie spiskowe, ale muszę powiedzieć, że ten film przykuł moją uwagę. Oglądałem go jakieś dwa miesiące temu i niegłupio koleś gada. Ba. Popiera to dowodami.

Wt lis 21, 2006 13:19
Zobacz profil WWW

Trawy jeżeli nie masz ochoty, ani czasu pisać to nie pisz. I nie mówię tu o żadnym ufo i teoriach spiskowych. I nie porównuj mnie do głupich Jasiów, które samodzielnie nie myślą, bo wtedy ja zaczne Ciebie porównywać do lemingów idących głupio jednym nurtem.

http://pentagon.hotnews.pl/pentagon.swf tu jest krótki materiał, w którym padają ciekawe pytania. Wolał bym porozmawiać na płaszczyźnie merytorycznej.

Wt lis 21, 2006 15:16

O merytorycznie - no to może zaczniesz od udowadniania co się stało z Boeingiem o oznaczeniu Flight 77, który to wedle ciebie nie uderzył w Pentagon.
Wyparował?

Wt lis 21, 2006 16:00

O merytorycznie - no to może zaczniesz od udowadniania co się stało z Boeingiem o oznaczeniu Flight 77, który to wedle ciebie nie uderzył w Pentagon.
Wyparował?

Cokolwiek by sie nie stalo- jest malo prawdopodobne, ze uderzyl w Pentagon. Z kilku powodow:
1.Ocalaly nieliczne czesci- powinno byc ich znacznie wiecej. Te ktore ocalaly nie nalezaly do samolotu pasazerskiego
2.Dziob samolotu wykonany w lekkiej konstrukcji szkieletowej wywalil dziure wielka jak dom, a skrzydla i wazace po 6 ton silniki wykonane z tytanu i najwyzsej jakosci stali nie zostawily nawet drasniecia
3.Pamietasz Kwasniewskiego i historie z jego dyplomem? Czemu nie pokazal? Bo go nie mial. Czemu wiec rzad USA nie pokaze tasmy (chociazby ze stacji beznzynowej) ?
Pytan jest wiecej - kto pyta nie bladzi.
I nie ma potrzeby obrazania innych, skoro samemu nie probuje sie dociec prawdy.
Film obejrzales? Jest porzadnie nakrecony i z pewnoscia warto go obejrzec. Jak masz podstawy do obalenia faktow w nim pokazanych, to dawaj z nimi na forum. A jezeli
Cytuj:
A ja na przykład nie mam ochoty ani czasu na pisanie elaboratów i wyjaśnianie dlaczego takie teorie spiskowe są idiotyzme
to oszczedz sobie czas i ochote na cos bardziej pozytecznego niz demonstrowanie swojego sarkazmu.

Wt lis 21, 2006 17:18

Oficjalny komunikat głosi, że szczątki samolotu wyparowały :) Tylko jakim cudem udała się identyfikacja szczątków pasażerów. Zresztą był by to pierwszy przpadek w dziejach lotnictwa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jezeli tak bardzo obstajesz przy tym, że to był samolot to pokaż mi na tych zdjęciach jego szczątki, sekcje skrzydeł, częsci silnika, kadłuba.
Moze powiesz mi, ze cały Jumbojet wleciał do budynku, przez wybity otwór w ścianie??
Postaraj sie poptrzeć na pewne wydarzenia z szerszej perspektywy.
Oficjalne stanowisko w tej sprawie poznałem 5 lat temu, teraz przyszła pora aby się temu przyjżeć z nieco innej strony.
Moze odpowiedź jest tutaj

http://rapidshare.com/files/4269777/videofm.mpg.html

Wt lis 21, 2006 17:37

Było też, że pytał się fizyków i chemików czy możliwe jest wyparowanie całego samolotu i odpowiedzieli wszyscy przecząco.

Wt lis 21, 2006 21:36
Zobacz profil WWW

Po pierwsz Flight 77 to nie był Boeing 747 a 737 - więc nie Jumbo Jet.

Po drugie ja pytam gdzie się podział Flight 77 a nie co uderzyło w Pentagon.

Śr lis 22, 2006 10:06

Po pierwsz Flight 77 to nie był Boeing 747 a 737 - więc nie Jumbo Jet.

Po drugie ja pytam gdzie się podział Flight 77 a nie co uderzyło w Pentagon.

Jak to gdzie ?

Nigdy nie istniał, hehe :D

A w Pentagon uderzyła rakieta, na której siedział sobowtór Busha i to jego szczątki znaleziono :D

Ciekawe tylko po co ktoś nawalał rakietą (lub czymś innym) w Pentagon ?

http://www.loosechangeguide.com/lcg2.html

Cz lis 23, 2006 23:14
Oglądałem ten film. Nie umniejszając nikomu, jest on co do formy prezentacji informacji przekazany tak samo, jak dokumenty, które starają się udowodnić istnienie statków obcych cywilizacji, które Ziemię odwiedzają, czy hipotezy że ludzie nie lądowali na Księżycu. Nie umniejszając nikomu. Tak samo jak tam , również tutaj spotykamy się z szeregiem argumentów niby niepodważalnych, jak choćby to, że dziura była większa niż samolot. Tylko że wyraźnie film jest obliczony na takie pokazanie problemu, by zrozumiał to dowolny nie-specjalista. Film ma taką formułę, że ma zrobić wrażenie na nie-profesjonalistach /czyli np. na mnie/. Ja przykładowo nie mam wiedzy jak się może zachować samolot przy takim zderzeniu. Nie ma dziur po silnikach, ale też nie jestem wcale pewien, czy muszą one być. Nie wiem jak się zachowuje samolot przy takim uderzeniu.
Jeżeli film chciałby rzetelnie potraktować odbiorcę, który nie jest fachowcem, to powinien najpierw dostarczyć mu fachową wiedzę. Czyli nie tak jak w tym filmie, że odbiorca zostaje zalany stekiem informacji, których nie zdoła przeanalizować, ale raczej powinno się poświęcić 1,5 godziny na jeden, kluczowy problem. Przez pierwszą godzinę można pokazać różne modele jak się zachowuje samolot przy takiej kolizji. Tu tego nie było. Mam się oprzeć na swoim naiwnym wyobrażeniu, że samolot się jakoś dziwnie nie złoży, że silniki pójdą tak jak by się intuicyjnie wydawało. Ale wiedzy realnej o tym nie mam.
Taka sama formuła filmów jest o UFO, czy o tym, że nie lądowaliśmy na Księżycu. Wcale nie jest tak, że ludzie, którzy uważają, że UFO istnieje to jacyś kompletni głupcy. Oni zetknęli się z argumentacją przedstawioną tak jak tu; szybko, bez miejsca na analizę. Wybaczcie, ale nie uda się Wam tego przeanalizować. Nie znacie się na takich rzeczach.

Co więcej... taka argumentacja, że oto znaleźliśmy film, który udowadnia, że jest wielki spisek i my temu filmowi ufamy jest samowywrotna, gdyż dlaczego nie potraficie uwierzyć, że spreparowany jest ten dokument (wtedy spiskowaliby tylko twórcy dokumentu, powiedzmy 10-20 osób), a tak łatwo wierzycie, że spiskował cały rząd amerykański, wywiad, jacyś fam wojskowi i nie wiem kto jeszcze (kilka tysięcy osób). Brzytwa Ockhama raczej kazałaby uciąć hipotezę z większą ilością osób spiskujących ;)

Podejrzewam, że w ciągu kilku, kilkunastu miesięcy pojawi się dokument obalający ten dokument. Ktoś go zrobi, skoro jest widownia. Myślę, że będziecie się czuli znowu przekonani ;)

Pn lis 27, 2006 12:43

PTRqwerty w obejrzanym przez Ciebie filmie, los samolotu ktory (podobno) uderzyl w pentagon jest tylko fragmentem filmu. Filmu ktory powstal jako odpowiedz na oficjalne stanowisko rzadu USA. Nie wiem czy zwrociles uwage, ale jego tworcy mieli problemy z uzyskaniem podstawowych wiadomosci na temat ogolnej budowy samolotu - jaka wiec szansa jest na pokazanie kolizji (czy raczej symulacji kolizji) wykorzystujacej realny samolot? Niewielka? Zerowa?
Moim zdaniem bardzo duza: wystarczy, aby pokazac oryginalny film z kamery, ktora go zarejestrowala.
Moze i tez uwazalbym swoje przemyslenia za naiwne, gdybym nie przyjrzal sie z bliska (10 cm) o wiele mniejszemu 737-800. I nie widze mozliwosci, aby z takiego kolosa pozostala jedna dziura w murze. Jest tez kilka pytan na ktore nie ma odpowiedzi- dlaczego sposrod nielicznych czesci jakie pozostaly po rzekomym samolocie zadna do nego nie nalezala?!
Nie umniejszajac nikomu, jest spora grupa ludzi, ktora bezkrytycznie przyjmuje do wiadomosci wszystko co im sie podaje- o takim spoleczenstwie marzy niejeden polityk. Ci ktorzy nie chcieli przyjac do wiadomosci, ze ziemia jest centrum wrzechswiata, w najlepszym wypadku zostali wyszydzeni.
Z drugiej strony jezeli pan Giertych twierdzi, ze smok wawelski istnial w rzeczywistosci, to jakim on jest profesjonalista? Jako laik w dziedzinie dinozaurow powinienem mu uwierzyc?

Trawy jezeli juz chcesz byc taki dokladny, to American Airlines Flight 77 obslugiwal Boeing 757-223 czyli maszyna prawie dwukrotnie wieksza od najwiekszej z serii 737.

sadrysta sam jestem ciekaw odpowiedzi na to pytanie - po kiego grzyba ktokolwiek celowal w pentagon (i dlaczego uderzyl w ta jedna jedyna sciane)?

Pn lis 27, 2006 21:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona