Przemysław "Edgar-Włoszczowa" Gosiewski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Przemysław "Edgar-Włoszczowa" Gosiewski
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3684801.html
Dzięki działaniom Wielkiego Księcia Bliżniaczych Kaczorków Przemysława "Edgara" Gosiewskiego, 10 tys. wiocha doczekała sie bezpośredniego połaczenia z Warszawą, Krakowem i Częstochową.
Gmina, na której dzieki działaniom WK dzisiaj wysiadły dwie osoby (nie wsiadła żadna) w tym jeden reporter. Od dzisiaj jest sławetnym miejscem wstrzymywania pociągu intercity w ramach "taniego Państwa" preferowanego przez socjalistyczną partię PiS.
Niech żyją blizniacy i ich dwór!!
Proponuję by od jutra zacząc we Włoszczowej budowe lotniska przystosowanego do przyjmowania transatlantyckich Boeingów.
Być może kowalski z Włoszczowej zechce lecieć na weekend do Chicago...a co? Nie wolno mu ?
Niech Zyje Socjalizm i Kolesiostwo oparte na oszustach w kaczych piórkach!
|
Pn paź 16, 2006 18:42 |
|
|
|
 |
Ekonom
|
Witam !
kolejna sprawa rozdmuchana do rangi wielkiego wydarzenia.
Dlaczego media kreuja niekorzystny wizerunek tego wydarzenia? Mam parę pytań:
1.Dlaczego GW oczekuje ze w pierwszy dzien kursowania ekspresu wsidzie do niego sporo osob ?
2. Od kiedy " eksperci " medialni oceniaja projekt inwetycyjny po jednym dniu jego funkcjonowania ?
3. Dlaczego nikt nie powedział ze takie połaczenie spowoduje ze ludzie staną sie bardziej mobilni, a dzieki temu bedą mogli znależc miejsca pracy w Warszawie ?
4. Dlaczego nikt nie wpsomniał ze takie połaczenia podnoszą rangę woj Świętokrzyskiego ?
Zawsze moża znależć złe strony, tylko dlaczego nikt nie powie o dobrych ?
moze komuś na tym zalezy ?
|
Pn paź 16, 2006 18:52 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Ekonom napisał(a): Zawsze moża znależć złe strony, tylko dlaczego nikt nie powie o dobrych ? moze komuś na tym zalezy ?
A niby komu ? Toolkienowi ?
On tylko obiektywnie zrelacjonował doniesienie medialne.
Generalnie, o dobrych stronach nie warto mówić, ponieważ są nieefektowne.
Jak również nieefektywne w aspekcie p[...] znienawidzonym "kaczorom".
Ot tajemnica.
Pn paź 16, 2006 19:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż
Włoszczowa jest tak bardzo atrakcyjna gmina, ze innych na trasie tego pociagu nie ma.
Atrakcyjnośc wynika tylko i wyłacznie z poparcia Przemysława "Edgara" Gosiewskiego, a to przeciez jest sprawa najważniejsza.
Peron, który wygląda jak pośledni przystanek PKS-u, stał sie ważnym węzłem mobilno-komunikacyjnym dla regionu.
Stanisławie Adamie. masz racje. Głupote trzeba piętnować. Szczególnie gdy jest to głupota związana z niepotrzebnym wyrzucaniem pieniądza publicznego w "tanim państwie"
|
Pn paź 16, 2006 19:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To nie IVRP, to PRL-BIS.
Wtedy też byle partyny kacyk robił co chciał i marnotrawił społeczna kasę
|
Pn paź 16, 2006 19:12 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
tolkien napisał(a): Stanisławie Adamie. masz racje. Głupote trzeba piętnować. Szczególnie gdy jest to głupota związana z niepotrzebnym wyrzucaniem pieniądza publicznego w "tanim państwie"
Wyczułeś przesłanie mojej wypowiedzi.
Z tym, że ja akcent położyłbym na "głupocie robienia sprawy z niczego".
Ale to niuans.
Pn paź 16, 2006 19:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "głupocie robienia sprawy z niczego".
3 mln wrzucone w błoto podrzędnej stacyjki prowincjonalnej.
No tak, dla PiS-owców to NIC!!
Nie osmieszaj sie Stanisławie Adamie
|
Pn paź 16, 2006 19:41 |
|
 |
Stanisław Adam
|
tolkien napisał(a): Cytuj: "głupocie robienia sprawy z niczego". No tak, dla PiS-owców to NIC!! Nie osmieszaj sie Stanisławie Adamie
Rzeczywiście. Dla Gazety Wyborczej i jej wiernych fanów to musi być COŚ.
Przepraszam. Przeoczyłem ten aspekt "Sprawy".
Właśnie przestałem się ośmieszać.
Liczę na wzajemność.
Pn paź 16, 2006 19:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obiecywali zmienić i słowa dotrzymali - zmienili Wprawdzie nie układ,a tylko rozkład i to tylko jednego pociągu, ale przecież nie będziemy się czepiać takich drobiazgów. Najważniejsze, że zmienili
|
Pn paź 16, 2006 20:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gwoli scislosci. Wloszczowa ma stacje polozona na linii 4 (Grodzisk Maz. - Zawiercie), tzw. CMK, ktora nazywa sie "Wloszczowa Polnoc". Stacja ta jest daleko od miasta,i pelni wlasciwie role post.odg. do Zelislawic. Teraz wybudowano przystanek. Oczywiscie zatrzymywanie tam IC jest calkowicie bezsensowne. Nikt z wloszczowian nie bedzie jezdzil do stolicy za 40zl. Poza tym gdyby teraz mieszkancy Idzikowic chcieli zeby pociag stawal tam, to czemu nie mieli by racji ? Wszak ta pokazna stacja, to serce budowy CMK.
|
Pn paź 16, 2006 20:14 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Gruby. Krzykiem chcesz zastąpić argumenty ?
Pn paź 16, 2006 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
szalony napisał(a): Gwoli scislosci. Wloszczowa ma stacje polozona na linii 4 (Grodzisk Maz. - Zawiercie), tzw. CMK, ktora nazywa sie "Wloszczowa Polnoc". Stacja ta jest daleko od miasta,i pelni wlasciwie role post.odg. do Zelislawic. Teraz wybudowano przystanek. Oczywiscie zatrzymywanie tam IC jest calkowicie bezsensowne. Nikt z wloszczowian nie bedzie jezdzil do stolicy za 40zl. Poza tym gdyby teraz mieszkancy Idzikowic chcieli zeby pociag stawal tam, to czemu nie mieli by racji ? Wszak ta pokazna stacja, to serce budowy CMK.
Trudno mi sie polapac - z artykulu wynika, ze peron uruchomiono na stacji Wloszczowa Polnoc, a o ile pamietam - peron chyba tam byl. Mniejsza o to - i tak uwazam za bezsensowny fakt, ze jadacy 160km/h (chyba ze jest tam ograniczenie) sklad drze klocki hamulcowe, zeby po 2 minutach zuzyc ~100kWh na rozpedzenie sie znowu do 160km/h. A do Wloszczowian nic osobiscie nie mam.
|
Pn paź 16, 2006 20:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisławie Adamie
Potrafisz manipulowac postami jak Gosiewski faktami
To "nic" to 3 mln złotych, bądź więc łaskaw cytować całośc , a nie wybrane i wygodne fragmenty.
Gosiewski dumnie stwierdził, ze w taki sposób PiS realizuje swoje wyborcze obietnice. Nie wiem czy się śmiać czy płakać widząc bezsens i głupotę PiS-owskich kacyków. Jedno wiem, Gosiewski swoja "inteligencją" przerósł samego Jasia Fasole
Przepraszam, Jasiowi Fasoli Pan Bóg dał przynajmniej wzrost 
|
Pn paź 16, 2006 20:45 |
|
 |
Roszwor
|
Cytuj: Gruby. Krzykiem chcesz zastąpić argumenty ?
Nie widzialem z, rowniez Twojej strony, zadnych argumentow. Poza jednym - nie trzeba sie przejmowac, a sprawy nie ma. Faktycznie, argument robi wrazenie.
Po co sie przejmowac, ze 3 mln wyrzucono w bloto? Nie wazne. Ze caly pomysl nie ma sensu? Nie wazne. Wlasciwie, czemu tylko w tej wiosce ma sie zatrzymywac IC, a w innych nie? Tylko dlatego, stamtad pochodzi towarzysz Gosiewski? Ten argument tez robi wrazenie.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Pn paź 16, 2006 20:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn paź 16, 2006 20:50 |
|
|
|