Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 29, 2025 8:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 Kto widział przejście II. Marszu dla Życia i Rodziny? 
Autor Wiadomość

Post Kto widział przejście II. Marszu dla Życia i Rodziny?
Czy ktoś obserwował Marsz podczas przejścia?
KAI napisał(a):
Ponad trzy i pół tysiąca osób, głównie rodzin z dziećmi, wzięło udział w niedzielę w drugim Marszu dla Życia i Rodziny

http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1179720468
Cytuj:
Według danych policji uczestników marszu było sześciuset

http://fakty.interia.pl/kraj/news/wstretni-pederasci-sznur-i-swolcza,913125

Chodzi cały czas o ten sam Marsz.

Widzę dwa sposoby wyjaśnienia tej zagadki:
1. Nie każda osoba biorąca udział w Marszu jest uczestnikiem Marszy
2. Ktoś tu kłamie (kto?)

Moje pytanie brzmi:

Czy ktoś widział/uczesniczył/brał udział w zorganizowaniu/ Marszu? Jeśli tak, to która wersja: Policji czy Kai, jest bliższa prawdy?

Pn maja 21, 2007 7:20

Poleciało wszystko co było nie na temat. Pytanie jest proste i jasne chyba - Kamyk
A Ty przemo uważaj jakich używasz zwrotów

Pn maja 21, 2007 16:55
KAI na 100% ma rację.To katolicka agencja,więc podają prawdę.Policja z kolei podaje listę osób zarejestrowanych.Jednak skoro udział w marszu jest dobrowolny to zgodzę się z wersją KAI.Dziękuję.Za kryterium oceny przyjąłem zaufanie wobec KAI,bo mają rzetelne informacje.KAI zawsze podawał prawdę.

Pn maja 21, 2007 18:14

Z drugiej strony nie widać tu wielkiego tłumu ludzi.Wygląda dość skromnie.

Pn maja 21, 2007 18:19
Policja z kolei podaje listę osób zarejestrowanych.

Nieprawda, policja podaje liczbę osób jakie obserwowała, zarówno przez funkcjonariusszy będących na miejscu, jak i obserwacje poczynione z helikoptera, tak jak to miało miejsce w przypadku parady równości.

Dlaczego moje posty udowadniające kłamstwo o rzekomej liczbie "3,5 tys uczestników" zostały skasowane?
Czyzby serwisy interii, onetu, wp, tvn24, jak również policja kłamały podając, że uczestników było kilkuset? No tak, bo przecież tylko KAI mówi prawdę, bo jest katolicką agencją, więc już z tego tytułu mówi prawdę... ;)

Pn maja 21, 2007 19:36

Powtarzam ostatni raz - pytanie brzmi: "Czy ktoś widział/uczesniczył/brał udział w zorganizowaniu/ Marszu? Jeśli tak, to która wersja: Policji czy Kai, jest bliższa prawdy?" Posty o tym kto kłamie czy o metodologii różnych serwisów, i wszystkie obok tematu będą kasowane

Pn maja 21, 2007 19:43
Kamyk, z całym szacunkiem, ale postawione w temacie pytanie ma na celu właśnie ukazanie metodologii i naciągania prawdy przez jedne lub drugie serwisy.

Chyba ważny jest nie tylko temat wątku, ale też pierwszy postawiony przez autora post.

W tym temacie widzę jakąś szczególną nadwrażliwość Ciebie jako moderatora - wydaje mi się, że bardziej zaangażowałeś się osobiście i wręcz wykorzystujesz swoją funkcję.

Crosis

Pn maja 21, 2007 22:22
oczywiscie, ze naduzywa on swoja funkcje. Skasowal wszystkie moje posty obnazajace manipulacje z zawyzaniem liczby uczestnikow marszu dla rodziny. Nie ma zadnego serwisu informacyjnego w Polsce, ktory by podawal podobne dane do KAI. Wszystkie pozostale serwisy wspominaja o gora kilkuset uczestnikach. Tajwyrazniej prawda kole w oczy kamyka.

Pn maja 21, 2007 23:33

Wszystkie pozostale serwisy wspominaja o gora kilkuset uczestnikach
Tylko czy wszystkie pozostałe serwisy podają dane niezależnie od siebie, czy też powtarzają jedna za drugą informacje podane przez źródło, nazwijmy je P. Wiemy że często serwisy podają uzyskane informacje bez ich sprawdzenia, bo mijałoby się to z jakąś zasadą zaufania. Często np. Panorama powtarza informacje za jakąś gazetą.
Jeśli tak jest to w rzeczwistości są tylko dwa źródła: P i KAI. Nie jest to sytuacja, że kilka niezależnych obserwatorów twierdzi A), a KAI twierdzi B).

Interesuje mnie ustalenie skąd wynika rozbieżność w podawanych informacjach, a jeśli powodem jest kłamstwo, to czyje.
Jeśli winne jest P, to jaki ma w tym cel; jeśli zawiniło KAI, to w sposób oczywisty podcina gałąź na której siedzi.

Nie mam wielkich nadziei na powodzenie tych ustaleń, mimo to nadal najbardziej interesuje mnie zadnie uczestników/ obserwatorów/ organizatorów.

Wt maja 22, 2007 6:25
Toć to właśnie policja spośród obserwatorów była przecież uczestnikiem i to w największej liczbie (poza samymi uczestnikami marszu). Jak już wcześniej pisałem policja jest najbardziej wiarygodna, bo nie ma wobec niej jakichkoolwiek przesłanek, aby móc wysnuć podejrzenie o ich skrajności w zawyzaniu w jedną, bądź drugą stronę. Wobec KAI takowe przesłanki istnieją, gdyż jest to agencja powiązana ideologicznie i interesami światopoglądowymi z ideami marszu.
To nieprawda, że wszystkie serwisy ślepo podawały jedną wartość za policją. Podawałem tu mnóstwo linków do m.in: wp, interii, onetu, tvn24 i niektore z nich podawały wartości taką jak policja, a niektóre nie pisały liczby, tylko orientacyjne słowo "kilkuset". Żaden serwis poza KAI nie wspomniał o tak drastycznie dużej liczbie w porównianiu do obliczeń policji i innych obserwatorów. Nie widzę żadnego powodu, aby nie wierzyć policji i innym piostronnym źródłom, których nie można posądzić o tendencyjność w przeciwieństwie do KAI, które przypomnę jest jedynym źródłem podającym liczbę 3,5 tys uczestników.
Tendencje sztucznego, drastycznego zawyżania liczby uczestników upatruję w zawiści do frekwencji parady równości. Chodzi tu o pokazanie, że marsz dla rodizny był równie liczebny i oddziaływał z równą siłą przekazu, co jest oczywiście nieprawdą. Nie widzę innego wytłumaczenia przekłamań w podawaniu liczby uczestników. Oto parada równości - ideowo sprzeczna z organizatorami i uczestnikami marszu dla rodziny (ale nie sprzeczna z niektórymi wartościami głoszonymi na owym marszu), zgromadziła niemal 10x więcej uczestników. Najwyraźniej organizatorzy marszu dla rodziny nie mogą się z tym pogodzić i podają fałszywe, zawyżone liczby, chcąc wywołać pozytywniejsze wrażenie wśród swoich katolickich odbiorców. Na szczęście, ofromnej większości opinii publicznej nie okłamią, gdyż we wszystkich innych serwisach podawane są rzeczywiste liczby uczestników.

Jeśli uważasz, że było 3,5 tys to Ci gratuluję i uważaj tak sobie dalej i porównaj sobie choćby relacje viedeo z parady równości (4tys wg policji) do relacji z marszu dla rodziny (ok 600 wg policji i podobna wartość wg wszystkich serwiasów informacyjnych, 3,5 tys wg KAI). Już na pierwszy rzut oka widać, że parada równości "zmiażdżyła" frekwencją marsz dla rodziny.

Nie mam już ochoty się spierać z Tobą o uczestników. Spór ten niepotrzebnie wyrósł do jakiejś wielkiej rangi. Cieszę się jednak, że poznaję mechanizm manipulacji ze strony katolickich środków przekazu. Doprawdy nie spodziewałem się, że będzie im aż tak zależeć na zawyzaniu liczby uczestników. Zapewne mają w tym jakieś swoje interesy, można się tylko domyślać jakie. Na szczęście całą reszta środków przekazu podawała wiarygodne i sprawdzone dane :)

Wt maja 22, 2007 7:21

Było więcej osób na paradzie równości, bo się najechało dewiantów z całej Europy(co najmniej).

Wt maja 22, 2007 8:04
Homsoeksualizm nie jest dewiacją, niestety Klekocie :)

Byłem na paradzie i wcale nie było wielu obcokrajowców. Na moje oko nie było ich więcej jak kilkudziesięciu. Cała reszta to geje, lesbijki i ich heteroseksualni sympatycy, a także rodziny, np mama i siostra mojego kolegi również były obecne :) Jak również byli obecni np rowerzyści protestujący przeciwko propagandzie "zakazu pedałowania" :-D Byli też politycy lewicowi, osoby mediów, artyści. Liczbę homoseksualnych uczestników parady oceniam tak na moje oko gdzieś na 50-60%.

Wt maja 22, 2007 8:49
Przemo,czy naprawdę pragniesz zbanowania,że wystawiasz moderatora na próbę.Proszę,abyś pisał na temat o liczbie uczestników marszu.

Wt maja 22, 2007 9:18
Nie ja zaczynam offtopy. Twoją uwagę (zwykłego użytkownika), prosze kierować do klekota, nie do mnie. Ja tylko prostuję kłamstwa. O homoskesualizmie nie zamierzam pisać w tym temacie.

Wt maja 22, 2007 9:21

Przemo,czy naprawdę pragniesz zbanowania,że wystawiasz moderatora na próbę.

No tak - nie ma to jak wolność słowa.
Polonium 210 napisał(a):
Proszę,abyś pisał na temat o liczbie uczestników marszu.

612 ag 4856.
Zadowolony?

Tylko nie waż się pisać niczego nie o liczbie uczestników marszu!

Wt maja 22, 2007 9:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona