Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 7:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Kobiety - uwaga na Euro 2012 !!! 
Autor Wiadomość
Post Kobiety - uwaga na Euro 2012 !!!
Ze strony Caritasu- ostrzegam nie dla pań o slabych nerwach :-)

Tekst dotyczy co prawda mundialu w Niemczech, ale ukazuje wiele zjawisk charakterystycznych dla zawodów w pilkę nozna i nie tylko ...

Cytuj:
Na męskiej imprezie, jaką są mistrzostwa, dziewczyny lekkich obyczajów będą najliczniejszą grupą zawodową kobiet

Dlaczego mnie to nie dziwi ? :-)

Cytuj:
W 12 miastach, w których chłopcy będą grać w nogę, każdego dnia powstają nowe domy publiczne. - W dzielnicy arabskiej, gdzie mieszkam, zamienili mały supermarket na dom uciech -

Cytuj:
Prostytutek wciąż jest za mało. Co najmniej o 40 tys. To spędza sen z powiek i sutenerów, i obrońców praw człowieka. - Zorganizować dużą liczbę kobiet trudniących się nierządem w jednym miejscu wcale nie jest łatwo - mówi w RTL Johan Haupman, oficer policji z Berlina. - Dlatego jest obawa, że część dziewcząt trafi tu w ramach tak zwanego handlu ludźmi. Może to być nawet co ósma.

Organizacje pozarządowe biją na alarm - kilkadziesiąt tysięcy kobiet ma zostać podstępnie zwabionych do Niemiec i sprzedanych do pracy w seksbiznesie. Polowanie już się zaczęło.

Cytuj:
Maciek, młody prawnik z Warszawy, był z kolegami na mistrzostwach Europy w Portugalii dwa lata temu.(...)
Portugalki pozamykały się w domach, bo w ciągu pięciu dni było kilkanaście gwałtów.

Cytuj:
Polki są obiektem specjalnego zainteresowania sutenerów. Jesteśmy jednym z głównych dostawców prostytutek do Niemiec, również tych pochodzących z handlu ludźmi.
- Trudno to policzyć, ale zakłada się, że 5-10 tys. polskich kobiet pada rocznie ofiarą handlu ludźmi za granicą - mówi Joanna Garnier. - Najbardziej zagrożona jest ściana zachodnia, bo blisko jest granica. Warmińsko-Mazurskie ze względu na powiązania z Niemcami, Opolszczyzna i ściana wschodnia - bo tam jest bieda.

caly artykul http://caritas.org.pl/media.php?id=1262

Moze tym razem nie Polki padną ofiarami- bo mistrzostwa sa w polsce, ale inne Europejki ze Wschodu, Afrykanki, Azjatki...

Ale za to poznamy slynna "zachodnią kulturę"- ciekawe czy będziemy musiały zamknąc się w domu, jak Portugalki...

Tak więc strzezmy się panie, bo przezyjemy chwile grozy- napastowane przez pijanych cudzoziemców, zmuszone do wachania odorów piwa, potu i papierosów, bedziemy musialy odwracac ze wstydem twarz, gdy ujrzymy sikającego na ulicy faceta- bo on sie nas nie wstydzi- co to, to nie...

ale to wszystko dla ojczyzny- powstaną nowe autostrady !!! :badgrin:

Śr maja 16, 2007 21:00

Część z tych zjawisk, jak handel ludźmi, występuje i tak, poza wszelkimi imprezami
Zjawiska związane bezpośrednio z takimi imprezami, i tak by miały miejsce
Oczywiście nie ma róży bez kolców, ale uważam Teresse że zbytnio dramatyzujesz i demonizujesz :P poza tym zaśmierdziało mi "feminizmem" :P

Śr maja 16, 2007 21:17
Owszem, ale w artykule pisze, ze na mundial robi się specjalny nabór i powstają nowe, czasowe domy uciech...

Kto zagwarantuje, ze alkoholowe libacje i igraszki łóżkowe nie sprowadza na Polske gniewu Boga??

Czy posądzasz o feminizm siostry urszulanki? Przed mundialem w Niemczech rozdawały one takie ulotki...To jedna z mniej drastycznych

Obrazek

Śr maja 16, 2007 21:29

Kto zagwarantuje, ze alkoholowe libacje i igraszki łóżkowe nie sprowadza na Polske gniewu Boga??

Aż mi zapachniało moim wykładowcą, który analogiczny argument ostatnio wysunął
A odpowiadając - myślę że sam Bóg nam to gwarantuje - że nie sprowadzi na Polskę swego gniewu, jeśli znajdzie choć 10 sprawiedliwych

O "feminizm" chodziło mi odnośnie Twojego pierwszego postu :P ulotka też siędo tego wlicza - takie jednostronne przedstawianie kibiców piłkarskich jako stada żądnych seksu samców. A coś takiego to kłamstwo i wredna manipulacja

Jeśli mówimy o problemach i zagrożeniach, to róbmy to sensownie i uczciwie

Śr maja 16, 2007 21:36

Tereso, a co z tymi kobietami, które są wielkimi kibicami futbolu? Czy one też będą gwałcić, chodzić do domów publicznych, użądzać alkoholowe libacje, etc.? Jak widzisz każda generalizacja ma swoje granice. ;)

Śr maja 16, 2007 22:50
Owszem, ale w artykule pisze, ze na mundial robi się specjalny nabór i powstają nowe, czasowe domy uciech...

no i niech se powstają, skoro jest takie zapotrzebowanie.

Teresse napisał(a):

czy Ty się dobrze czujesz?

Cz maja 17, 2007 10:45

Troche to przypomina tekst,,przepraszam czy tu gwalca?" :D

Cz maja 17, 2007 13:39

Tereso, a co z tymi kobietami, które są wielkimi kibicami futbolu? Czy one też będą gwałcić, chodzić do domów publicznych, użądzać alkoholowe libacje, etc.? Jak widzisz każda generalizacja ma swoje granice. ;)
Dokładnie :D
Ja myślę, że jeśli jakaś kobieta jest fanką piłki nożnej, to tylko dlatego, że lubi oglądać zgraję wysportowanych, spoconych, agresywnych samców i to ją bardzo "rajcuje" ;)

Żartuję oczywiście :)

Cz maja 17, 2007 13:56

rotfl @ ulotka ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

Ogółem, w 2012 i tak koniec świata więc mi to lotto.

Cz maja 17, 2007 16:03
Post Re: Kobiety - uwaga na Euro 2012 !!!
Rząd polski powinien na czas EURO 2012 przygotować jakieś ulgi podatkowe dla agencji towarzyszkich, aby były w stanie zatrudnić tak dużą ilość prostytutek inaczej skala porywania i gwałtów kobiet znacznie wzrośnie.

Cz maja 17, 2007 16:50

A ja uważam, że przedstawiony przez autorkę tego wątku problem jest faktycznie bardzo poważny, i nie należy go lekceważyć. Przygotowując się do organizacji EURO 2012 wszyscy gadają o drogach itp., a powinniśmy nie zapominać, że sprawa bezpieczeństwa obywateli (w tym przypadku głównie kobiet, choć nie tylko - mężczyźni może nie będą mieli problemów z gwałtami, ale na pewno po twarzy to prędzej dostaniemy my, niż kobiety) jest kluczowa z punktu widzenia polityki, jaką prowadzi każde zdrowe i normalne państwo. Dlatego trzeba się tym zająć, aby dobrze zorganizować i tę stronę, aby zminimalizować zagrożenie (choć wykluczyć się go - niestety - nie da).

Cz maja 17, 2007 16:51

Rząd polski powinien na czas EURO 2012 przygotować jakieś ulgi podatkowe dla agencji towarzyszkich,
to dla mężczyzn, a co dla kobiet ? może darmowy kurs kroju i szycia ? ;)

Cz maja 17, 2007 16:53
Cytuj:
Rząd polski powinien na czas EURO 2012 przygotować jakieś ulgi podatkowe dla agencji towarzyszkich,
to dla mężczyzn, a co dla kobiet ? może darmowy kurs kroju i szycia ? ;)

Dlaczego tylko dla mężczyzn, są też agencje dla kobiet :)

So maja 19, 2007 17:39
Tereso, a co z tymi kobietami, które są wielkimi kibicami futbolu?

Widziałeś kiedyś Paschalisie fanki w szalikach? Ja widzialam i powiem Ci, że te dziewczyny przychodza tam ze swoimi chłopakami i dla nich...
Czesto sa kibicami, bo chcą przypodobac się facetom- w domysle- ja nie bede wredną zoną, bedziesz mógł oglądac mecze w smierdzących skarpetach i z piwem w recę ale ożeń się ze mną... :D

Mroczny - masz rację- koniec swiata w 2012, tylko nie wiadomo czy przed czy po Euro...

Przemo- dzięki o troskę o moje samopoczucie
:)
Problem z agencjami i prostytucją jest taki, że często pracują tam osoby zmuszane do tego...chyba zgadzasz sie, że to jest złe??

Śr maja 23, 2007 20:19
ja nie bede wredną zoną, bedziesz mógł oglądac mecze w smierdzących skarpetach i z piwem w recę

Piwo owszem, ale z tymi śmierdzącymi skarpetami to przegięłas :D

Jest popyt, jest podaż. Te zmuszane to nieliczny odsetek, który oczywiście powinien być surowo karany. Zdecydowana większość prostytutek robi to dobrowolnie dla pieniędzy.
Nie darmo nazywa się to "najstarszy zawód świata". Nikt prostytucji przez całe tysiąclecia nie wyplenił i nikt tego nie dokona do samego końca świata.

Śr maja 23, 2007 22:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 15 ]